bolti lopás? mit tehetek?

Anonim123 # 2026.03.04. 09:50

Tisztelt Vàlaszadók!
Szeretnèm a segítségüket kérni abban hogy az 1 éves kisfiammal voltam a boltban ahol néhány termeket nem fizettem ki. Borzasztóan szégyellem magam,nem tudom hogy juthatott ilyen eszembe. A biztonsági őr természetesen megállított és jegyzőkönyvet vett fel,plusz a rendőrségnek is szólt. A ki nem fizetett termèkek összege kb 20.000ft volt de a hűtött árut ott a helyszínen még kifizettem ami 3.600ft volt.
A kisfiam adatait is felvettèk,nem kellett bemennem velük azt mondtàk majd ertesitenek. Mire számíthatok? Mi fog most történni?
Azt mondtàk a gyàmugynek is szólniuk kell. Köszönöm a válaszokat.

Szomorú örökös # 2026.03.04. 17:29

Anonim123

Borzasztóan szégyellem magam,nem tudom hogy juthatott ilyen eszembe.....A kisfiam adatait is felvettèk.....Azt mondtàk a gyàmugynek is szólniuk kell.
Bármennyire szégyelled magad, a lopás lesz a legkisebb gondod.
Hogy a fiad jelenlétében követted el mindezt „jó példát mutatva”, na az már sokkal nagyobb gond.
A gyámügynek meg bánhatod ezerrel a bűnödet, őket végképp nem fogja érdekelni.

Anonim123 # 2026.03.04. 18:28

Tisztelt Szomorú Örökös!
Mi várható akkor mi fog most történni így hogy a gyámügy is beleszól majd?

Szomorú örökös # 2026.03.05. 04:51

Anonim123

Mi várható akkor mi fog most történni így hogy a gyámügy is beleszól majd?
Mondhatni jó nagy sz.....rban vagy. Bár tudom, ez nem fog megnyugtatni.
Majd magyarázkodhatsz nekik. Laikus fórumozóként kb. ennyit tudtam írni.

drbjozsef # 2026.03.05. 05:28

Anonim123,

Amit elkövettél az csak szabálysértés. Elvileg elzárás és közérdekű munka is lehetne a büntetés, de ha ez volt az első és nincs egyéb körülmény, akkor ebből néhány tízezer forintos pénzbírság lesz.

Szomorú örökös # 2026.03.05. 16:47

drbjozsef

Elvileg elzárás és közérdekű munka is lehetne a büntetés, de ha ez volt az első és nincs egyéb körülmény,
akkor ebből néhány tízezer forintos pénzbírság lesz.

Azért lesz ott még egy kör a gyámhatósággal, mivel kiskorú jelenlétében követte el a bolti lopást.

drbjozsef # 2026.03.06. 05:23

Minden bizonnyal.
Majd számonkérik rajta, hogy az egy éves gyerekét miért nem hagyta kint a kukák mellett, amíg lopni megy.

Szomorú örökös # 2026.03.06. 06:42

drbjozsef

Majd számonkérik rajta, hogy az egy éves gyerekét miért nem hagyta kint a kukák mellett, amíg lopni megy.
Ne becsüld le a gyámügyet! Még pár ilyen és akár el is vehetik tőle a gyerekét. Nem szeretik az ilyen sztorikat.