Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Idézés gyanusítottként

Lőrik Ügyvédi Iroda # e-mail 2020.07.31. 13:40

Tisztelt H.Annamaria,

Vannak praktikák arra, hogy legalábbis az kiderüljön, hogy milyen bűncselekmény miatt van folyamatban eljárás Önnel szemben, de a gyanúsítás pontos szövegét, valamint annak alapjául szolgáló bizonyítékokat nem ismerheti meg addig, amíg nem közli a nyomozó hatóság a gyanúsítást Önnel. A kihallgatást követően van lehetőség arra, hogy megismerje az iratokat.

Rabosításra pedig minden esetben sor kerül, ha valakit gyanúsítottként hallgatnak ki.

https://lorik.hu/…oeljarasban/

Lorik Ügyvédi Iroda
www.lorik.hu

mrkorrekt # e-mail 2020.07.24. 22:45

A gyanúsítást követően általában sor kerül a rabosításra. A rabosítás menetéről, arról hogy kit rabosít a rendőrség, ezen a honlapon talál egy egész jó cikket:

https://drkiralyeniko.com/rabositas/

H.Annamaria # e-mail 2020.07.22. 16:15

Szép napot! Kaptam egy levelet gyanúsítottként, hogy menjek be kihallgatásra. Nem írják milyen ügyben, és elképzelni sem tudom miről lehet szó, egy egyszerű tanár vagyok.

Felhívtam a nyomozót és azt mondta, egészen biztos, hogy nem fogja megmondani, milyen ügyről van szó, menjek be.

Meg kell mondaniuk, hogy miért idéznek? Van valami módja, hogy megtudjam? Nagyon rossz lenne másfél hónapig ezen rágódni.

Van jogom iratokba való betekintésre, hogy legalább a megismerhető papírokból kiderüljön? Gondolok itt szakértői véleményre vagy bármi más iratra, amit még megismerhetek az ügyben.

Az első alkalmon várható, hogy rabosítani is fognak?

Lőrik Ügyvédi Iroda # e-mail 2020.07.02. 13:04

Tisztelt maddoxx,

Ennek az eljárás során Önt megillető jogok és kötelezettségek szempontjából van jelentősége. Hiszen a gyanúsítás megismerését követően megismerheti az azt alátámasztó iratokat. Megtagadhatja a vallomástételt, majd az iratok megismerését követően is lesz lehetősége érdemi védekezést előterjeszteni.

https://lorik.hu/…a-reztvevoi/

Lorik Ügyvédi Iroda
www.lorik.hu

maddoxx # e-mail 2020.07.01. 19:40

Gyanúsítottkènt vagyok beidèzve.

Lőrik Ügyvédi Iroda # e-mail 2020.07.01. 12:57

Tisztelt maddoxx,

Az Ön által feltett kérdésre csupán ennyi információból nem lehet választ adni. Az idézésnek tartalmaznia kell azt, hogy milyen minőségben kell megjelennie a nyomozó hatóság előtt.

Az is előfordulhat, hogy Önt nem, mint gyanúsított, hanem mint tanú idézik.

https://lorik.hu/…a-reztvevoi/

Lorik Ügyvédi Iroda
www.lorik.hu

maddoxx # e-mail 2020.07.01. 03:40

Sziasztok.
Kaptem agy levelet, 03070/377-25/2019.bü. számú büntetőügyben. 2017.évi XC. törvény 112. paragrafus (1) és (2) bekezdése alapján.
A Be. 114. paragrafus (2) bekezdése alapján felhívom,hogy az ügyre vonatkozó iratain kívül a bizonyításnál felhasználható feljegyzéseit, vagy egyéb tárgyait hozza magával.

Kérdésem a következő lenne: milyen ügy lehet ez? Én nem tudok semmilyen ügyről, sose volt törvénybeütköző cselekedetem. Eddig nem kaptam semmi értesítés, hogy gyanusítanak valamivel. Csak ma ezt az idézést.