Csalás, sikkasztás


Kovács_Béla_Sándor # 2023.10.17. 05:57

létrejött e valójában a szerződés???
Persze. Ez nem kérdés. (Az igen, hogy bizonyítható-e.)

drbjozsef # 2023.10.17. 05:50

ZZ24,

Az esélyeken biztos javít. A kérdés az, hogy kinek az esélyin.
Mert ha igazolja ez, hogy tényleg te vetted fel a hitelt úgy, hogy eszedben sem volt egy pillanatig sem, hogy azt te fizeted, az a te esélyeiden nem biztos...

ZZ24 # 2023.10.16. 20:14

Úgy tudom, hogy a polgári vonalon szabad bizonyítási rendszer van. Ha önköltségen független szakértő által készített, az ügy kulcskérdéseire vonatkozó hazugságvizsgálat eredményeit csatolom, az javíthat az esélyeken?

Majordomus # 2023.10.16. 19:48

Akkor létrejött e valójában a szerződés???

Kovács_Béla_Sándor # 2023.10.16. 12:31

Szerintem ne menjünk bele ennyire a dogmatikába. :)

drbjozsef # 2023.10.16. 12:28

Mondjuk az adásvételhez, hiába vélelem, nem szükséges, hogy az eladó birtokában legyenek az ingóságok, és azt átadja a vevőnek...?
A kérdezőnek az eszközök egyetlen pillanatban sem voltak a birtokában.

Kovács_Béla_Sándor # 2023.10.16. 11:33

„Törvényi vélelem áll a viszterhesség mellett.”
Az is jó. Ha ez a vélelem, akkor ezek szerint fizetett érte az illető.
Persze, ezt meg lehet próbálni megdönteni.

Direkt magyarázod félre, doktor? Azt vélelmezik, hogy az ellenérdekelt félnek fizetnie kellett - így aztán, ha ő nem tudja bizonyítani, hogy valóban fizetett is, akkor marasztalják.

ZZ24 # 2023.10.15. 22:17

Jelen esetben az IMEI szám adhat némi reményt. Először kiderítem, hogy a rendőrség nyomozott e egyáltalán utána, ha niem akkor a panaszban ezt szóvá teszem, Végső soron a polgári bíróság lekérheti a szolgáltatótól az IMEI nyomokat. Nem tudom elképzelni, hogy a 2020-as években egy Iphone ne hagyna emmilyen nyomot maga után, főleg, hogy az IMEI még most is aktív, pont azért nem tiltattam lem hogy termelje a nyonokat.

Akármilyen kicsik is az esélyeim nem fogom feladni az ügyet, ez már messze nem az anyagi kárról szól,

drbjozsef # 2023.10.15. 21:38

Törvényi vélelem áll a viszterhesség mellett.

Az is jó. Ha ez a vélelem, akkor ezek szerint fizetett érte az illető.
Persze, ezt meg lehet próbálni megdönteni.

Majordomus # 2023.10.15. 20:28

Ez igaz,csak az övé a bizonyitási teher.

És ott kezdődnek a nehézségek.

Kovács_Béla_Sándor # 2023.10.15. 15:54

Aztán, hogy odaadtad neki ezeket az eszközöket, azon már esetleg lehet vitatkozni, hogy ez ajándék volt,
Törvényi vélelem áll a viszterhesség mellett.

drbjozsef # 2023.10.15. 14:27

Jobb ötletem nekem se igen van.

Ugyanakkor azért készülj fel arra, hogy simán ellentmond a fizetési meghagyásnak, és pereskedhettek. Márpedig pénzkövetelés tekintetében szerintem ezt gyorsan elbukod, mert a helyében én arra hivatkoznék, hogy fogalmam sincs miről beszélsz, ő nem vett semmilyen eszközt, nem vett fel semmilyen hitelt. Ezeket mind TE vetted fel. Aztán, hogy odaadtad neki ezeket az eszközöket, azon már esetleg lehet vitatkozni, hogy ez ajándék volt, vagy van-e valami papírod arról, hogy mennyiért és milyen feltételekkel adtad el nekem.
És igen, még ha ez szerinted sima csalás is volt, ne felejtsd el, hogy ez a polgári bíróságot egyáltalán nem fogja érdekelni, főleg úgy, hogy tudok lobogtatni egy nyomozást megszüntető határozatot is...

Szóval készülj fel rá, hogy az esélyeid nem magasak...

ZZ24 # 2023.10.15. 03:53

Köszönöm a kiigazítást, igazad van, ha 3.000.000.-felett lenne a követelés akkor lenne per.

Szomorú örökös # 2023.10.15. 02:52

ZZ24

Miután ez megvolt megyek az ügyvédhez és ha megállnak a feltételek, akkor elindítjuk a kártérítési pert

Inkább közjegyző lesz az és fizetési meghagyás.

ZZ24 # 2023.10.15. 00:18

Először is lenyugszom, rendezem a sorokat és a következő lépéseket megvalósítom:

Kikérem a csaló vallomásának másolatát, hogy az alapján egy precíz panaszt be tudjak adni, kihangsúlyozva a hazugságokat és ellentmondásokat a hangfelvétel alapján.

Kivárom, míg elbírálják, majd "meglepődve" tudomásul veszem, hogy elutasították, ahogy a panaszok 99% százalékával teszik, mondjuk hiszek abban az 1% esélyben.

Ezt követően a mocsadék helyett lefizetem a kamatokkal együtt közel 600.000.-res hátralékot.

Miután ez megvolt megyek az ügyvédhez és ha megállnak a feltételek, akkor elindítjuk a kártérítési pert, bízva abban, hogy a polgári bíróság értékelni tudja az eddigi bizonyítékokat és az azok alapján kimutatható durva ellentmondásokat a csaló vallomása és a hangfelvétel között.

Amúgy rohadt nehéz ezt az igazságtalanságot elviselni, főleg úgy, hogy a követeléskezelőnek fizetendő havi 20.000.-Ft rendkívül megterhelő most nekem, főleg úgy, hogy banki és diákhitelt is kell fizetnem vissza, ez a mocsok meg pezsgőt bontva ünnepel.

Majordomus # 2023.10.14. 22:16

Lehet jobban jársz..

ZZ24 # 2023.10.14. 18:01

Bocsánat az elírásokért, nagyon gyorsan gépeltem.

ZZ24 # 2023.10.14. 17:58

Szomorú örökös,

igen, odaadtam a hangfelvételt:

A lényeg, sajnos a maga vonatkozásban ködösít, azt ismeri el, hogy én voltam a balek, (tehát ezrre rosszul emléekztem, hogy a maga vonatkozásában beszél, hogy engem használt baelknek)

de erre a 3. személyre adja az utat végig. A felvétel elején azt mondja, hogy nem is tudott semmilyen telefonról, meg drónról.

A vallomásában meg arról beszél, hogy ő a helyszínen volt és annyiban segített, hogy az Iphone X-et javasolt kihozatalra.'

Sajnos ez az egyértelmű ellentmondás nem elég kétséget kizáróan a csalás megállapításához, de a panszban erre felhívom a figyelmet.

Az ügyben azt sem vizsgálták, hogy 2018.-ban hogyna lehetett nullásan kiadni egy előfieztésre akkor közel 700.000-Ft értékű mőszaki cikket, ami mai árfolyamon kb. 1.200.000.-Ft os áruhitelnek felelne meg.

Az IMEI szám továbbra is talány.

Lehet, hogy felfogadok egy magánnyomozót, hogy utánajárjon ennek a témának.

Szomorú örökös # 2023.10.14. 03:58

ZZ24

Azt írod, hogy lezajlott az eljárás:

2"XY gyanúsított védekezése alapján a jogtalan haszonszerzés érdekében történő csalárd szándék a bizonyítékok egyenként és összességükben történő értékelésének eredményeként kétséget kizáróan nem bizonyítható. Az eljárás során beszerzett adatok alapján érdemben ugyanis sem cáfolni, sem alátámasztani nem lehet, hogy XY gyanúsított jogtalan haszonszerzés érdekében tévedésbe ejtette a sértettet a tekintetben, hogy magát oly módon tüntette fel a sértett előtt, mint akinek módjában és szándékában áll a kérésére, a sértett nevében részletre megvásárolt műszaki cikkek törlesztő részleteinek a távközlési szolgáltató felé történő megfizetése, holott valójában már a sértettel való megállapodás megkötésekor is azzal a szándékkal cselekedett, hogy a szerződést megkötő sértett nevén nyilvántartott tartozásért nem fog helytállni„

De akkor most ezzel mi lett?

”Nemrég sikerült telefonon egy óvatlan pillanatban beszédre bírnom, és HANGFELVÉTELT készítettem, amelyben lényegében elismeri, hogy éngem baleknak használt fel és esze ágában sincs kifizetni a cuccokat, sőt már meg sincsenek nála, sőt az egyik közös ismerősümket hamisan megvádolta az Iphone elopásával!.....Büntetőeljárásban befogadják e ezt a felvételt a szabad bírói mérlegelés keretében?

Odaadtad a rendőröknek ezt a hangfelvételt vagy nem? Kicsit furcsállanám, ha ezek után így megússza. :-O

ZZ24 # 2023.10.13. 22:48

Van, csak ő polgári jogi ügyvéd,, ha lesz polgári vetülete az ügynek, akkor vállalja.

Amit mondott a kártérítés vonatkozásában az megállja a helyét?

Tehát, ha én 2020. januárjában fizettem be az első részletet, a kár akkor ért engem, tehát onnan kezdődik az elévülés ilyen szempontból.

A polgári bíróságnál lehet, hogy elegendőek lesznek az ügyben felhalomozódott bizonyítékok valamire.

Jövő héten beszélek a nyomozóval és megkérdem, hogy az IMEI számmal mi van, elképzelhető, hogy nem is kutattak utána?

Majordomus # 2023.10.13. 20:42

Ügyvéded nincs?

ZZ24 # 2023.10.13. 20:29

osztap, igen, ez volt először a felvetés, de voltam ügyvédnél is közben és azt mondta ha jól emlékszem, hogy jártérítési vonatkozásban az elévülés attól kezdődik, amikortól nekem a károm keletkezett, azaz az illető helyett, amikor az első részletet befizettem a követeléskezelő felé, ez pedig 2020. jabuárjában történt, ha ez így van, akkor az elévülés attól kezdődik.

A másik, a büntető vonalon is mehet tovább az ügy, ha új bizonyíték vagy körülmény merül fel, ami elég az újraindításhoz.

Ha a polgári út még járható, a kérdés az, hogy a polgári bíróság elfogadja e azt, ami pl. büntető ügyben egy alapos gynúhoz elég, de a csalás megállapításához még kevés?

A rendőrségi leiratból is kiderül, hogy az illető összevissza hazudozik, de ez kevés még a csakás megállapításhoz sajnos.

A nagy talány, hogy mi van az IMEI számmal, mert valaki most is használja azt a rohadt telefont én meg fizetem a részleteket a csaló helyett.

osztap # 2023.10.13. 18:32

ZZ24,

Polgári út: Nem olvastam újra végig az összes hozzászólást, de nem azt mondtad anno, hogy a követelés pár hét alatt elévül? Azóta több hónap telt el, nem?

ZZ24 # 2023.10.12. 22:12

Itt van a frissités, ma megkaptam a határozatot:

"XY gyanúsított védekezése alapján a jogtalan haszonszerzés érdekében történő csalárd szándék a
bizonyítékok egyenként és összességükben történő értékelésének eredményeként kétséget
kizáróan nem bizonyítható.
Az eljárás során beszerzett adatok alapján érdemben ugyanis sem cáfolni, sem alátámasztani nem
lehet, hogy XY gyanúsított jogtalan haszonszerzés érdekében tévedésbe ejtette a sértettet a tekintetben, hogy magát oly módon tüntette fel a sértett előtt, mint akinek
módjában és szándékában áll a kérésére, a sértett nevében részletre megvásárolt műszaki cikkek
törlesztő részleteinek a távközlési szolgáltató felé történő megfizetése, holott valójában már a
sértettel való megállapodás megkötésekor is azzal a szándékkal cselekedett, hogy a szerződést
megkötő sértett nevén nyilvántartott tartozásért nem fog helytállni."

Meg vagyok döbbenve, és el vagyok keseredve nagyon, de nem lepődtem meg sajnos. Az illető állítólag rendőrségi besúgó, vannak kapcsolatai.

A nyomoszás során az IMEI számról semmi információ nem került elő.

Van értelme panaszt tennem, rúghatok e labdába még ebben az ügyben?

Polgári úton van e értelme keresni a követelésemet, ha lefizetem a mocsadék helyett a tartozást?

ZZ24 # 2023.02.22. 01:09

Egy fontos kérdés:

Ha a rendőrségi leirat szerint a T-homenak van joga polgári jogi igényt érvényesíteni az ügyben, akkor én mit csináljak.

Ki téríti meg a káromat, ha bebizonyosodik, hogy én is a csalás áldozata vagyok és nem bűnsegéd?

A fizetési meghagyásos út még járható? Mi van, ha 2 szálon fut az ügy és a polgári vonalon előbb kéne felhasználni a hangfelvételt, ami viszont a rendőröket hátráltathatja?