Online jogi tanácsadás

drbjozsef # 2020.11.02. 08:33

varga edit,

Ez sajnos nem jó. Nem lehet felhasználni az illetékkülönbözetre.

A lányodnak teljes illetéket kell majd fizetnie.

Esetleg egy ötlet : ha van 25 év alatti vele együttköltöző gyermeke, és megfelel a CSOK feltételeinek (ők is, a lakás is), akkor január 1. utáni vásárlás esetén igényeljen CSOK-ot, és a párszázezer forint mellett még az illetéket is megússzák.

varga edit # 2020.11.02. 07:44

Visszatérve az üdülőre.
Köszi,hogy foglalkoztok velem,tehát az adásvételi így szól

belterület
jelölése:kivett hétvégi ház,udvar

rigoz # 2020.11.02. 07:36

Perújítási indítvány az azt megelapozó tényről, körülményről való tudomásszerzést követő 6 hónapon belül terjeszthető főszabály szerint elő. Illetve az ítélet meghozatalától fogva. Ezt elég valószínűsíteni. Az 5 éves határidő objektív ezzel szemben, az ítélet meghozatalától fogva számítandó.

A korábbitól eltérő ténybeli és/vagy jogi alapon az előzőek szerint nyújtható be perújítási indítvány.

valinéni # 2020.11.02. 07:14

Tisztelt Fórumozók!

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha a perújítási kérelmet a bíróság elutasította akkor a rendelkezésre álló 5 éves időn belül más új tényre, bizonyítékra hivatkozva újból elő lehet terjeszteni a perújítási kérelmet?

Köszönettel

Vali

Kovács_Béla_Sándor # 2020.11.01. 18:09

Bocsánat, valóban, az elkerülte a figyelmemet. Ha nem lakóingatlant adtak el, akkor sztorno az egész.

drbjozsef # 2020.11.01. 17:16

Azért én a magam részéről nem lennék ebben olyan biztos.

Azt írta, hogy eladott egy "üdülőt". Márpedig az nem biztos, hogy az illetéknél szembeállítható egy lakóingatlannal - tudni kellene, hogy pontosan mit jelent az, hogy "üdülő".

rigoz # 2020.11.01. 15:16

Persze, minden további nélkül. :)

varga edit # 2020.11.01. 13:59

Köszönöm a tanácsokat,én is valahogy így gondoltam,hogy mi a szülők megvesszük,majd elajándékozzuk a lányunknak,csak nehézkes a kimozdulás itthonról betegség miatt.A kérdésem még az lenne,hogy a vételt,és az elajándékozást akár egy ugyanaz napon is megejthetjük az ügyvédnél?Ennek esetleg nincs jogi akadálya?

Kovács_Béla_Sándor # 2020.11.01. 10:19

Az legalábbis csökkenti az illetéket - ha az eladás a vételt megelőző három belül történt.

gerbera317 # 2020.11.01. 09:48

A viszterhes vagyonszerzés illetékköteles.
A megoldás, hogy nem a pénzt ajándékozzátok oda, hanem a pénzből megvásárolt ingatlant.

rigoz # 2020.11.01. 09:38

Szerinte erre semmilyen "megoldás" nem kell, mert a hozzátartozók közti ajándékozás illetékmentes. Adónak, kapónak egyaránt. Ha jól tudom, ha mégsem, kijavítanak a többiek.

varga edit # 2020.11.01. 09:03

Tisztelt szakértők!

Kérem foglaljanak állást a következő kérdésemben.
Eladtunk egy üdülőt,ami 40 éve a tulajdonunkban volt,így adót nem kell fizetnünk.A vételárat odaadtuk a lányunknak,aki ingatlant vásárol belőle.Milyen megoldás létezik,ha egyáltalán létezik,hogy ne kelljen lányunknak illetéket fizetni,csak a vételár különbözet után,ha ugyebár drágább ingatlant vásárol.

Köszönöm megtisztelő válaszukat.

Üdv.

Aldozaat74 # 2020.10.16. 15:31

@rigoz
@Slainte

Továbbítottam az illetékesnek, nagyon szépen köszönöm még egyszer az érdemi hozzászólásokat, sokat segítettetek! Megnyugodott a felesége (valóban drog volt) és megteszi a feljelentést akkor a lehetőségek egyikén!

rigoz # 2020.10.15. 17:50
  • Ön által megadott e-mail címre vagy ha van, Ügyfélkapujára küldjék meg!

E kérésnek a bíróság 1 munkanapon belül köteles eleget tenni! De, ha a másik megközelítést nézzük (Be. 100. §), akkoris legkésőbb 15 napon belül... De Én az Eüsztv. 23. § (2) bek.-e szerinti 1 munkanapot tartom irányadónak..

OFF Gerberának még: Amúgy tegnap egész szép kis beszélgetésem volt egy végrehajtóval. Tényleg, viccen kívül. :) Elvi jellegű, különféle jogi témákban. Ennyit a (le)minősítésem kapcsán.. :D OFF vége...

rigoz # 2020.10.15. 17:32

@Gerbera: Az elektronikus betekintéshez e-személyi és olvasója kell.. Nem tudom kinek az agymenése volt...

E-másolat kérése szóba jöhet persze, de az részben másik tészta... Az nem betekintés, ha precízek akarunk lenni. :) Illetve akarsz főképp Te. :)

rigoz # 2020.10.15. 17:29

@László88: A vádiratot a bíróság magától köteles megküldeni, legkésőbb a benyújtásától számított 6 hónapon belül a vádlottnak. Ennek elmaradása súlyos eljárási sz abálysértés, persze, ha arra az érdemi döntéshozatal előtt sem kerül sor.

Egyébként azt kell és érdemes az eljáró bírótól/igazásgügyi alkalmazottól kifejezetten kérni, hogy a Be. 100. § d) pontja alapján, az Eüsztv. 23. § (2) bek.-ére is figyelemmel az ügyiratok nem hiteles kiamdányát (másolatát) elektronikus úton, az Ön által megadott e-mail címre vagy

Ha ezt nem teszik meg, lehet fordulni az elnökhöz és eljárás elhúzódása miatti kifogásnak is helye van.

Az ilyen kérelemért megfizetett illeték, igazgatási szolgáltatási díj illeték-vissaztérítési kérelem formájábana lakhely szerint illetékes NAV Adó- és Vámigazgatósághoz benyújtott kérelemmel visszaigényelhető... Utóbb...

László88 # 2020.10.15. 17:18

kérés...
Kérem.

Küldje meg postai vagy elektronikus úton a részemre a vádiratot és a jegyzőkönyv másolatát.

Amennyiben, nem lehetséges a kérésem, kérem írja meg melyik napon lehet személyesen, írat betekintést tenni.

További szép napot.

Üdv.

1.Bpk...............

válasz....
tájékoztatja, hogy ügy félfogadási időben lehetséges az iratokba történő betekintés, ami előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a kért időpontot megelőzően telefonon, a bíróság büntető irodájában tekintheti meg.

most megírtam levélben részletesen, mit szeretnék, aláírtam, ledátumoztam meglátom mi lesz..

gerbera317 # 2020.10.15. 12:58

Miért nem kéred az elektronikus betekintést?

László88 # 2020.10.15. 12:45

erre felé sajnos azt hiszik mindent megtehetnek, hová fordulhatok panasszal? nyomozó ügyészség pl?

alfateam # 2020.10.15. 11:56
László88 # 2020.10.15. 11:24

magánvádas ügyben, mint feljelentett kértem a vád írat másolatát, küldjék meg részemre postai úton. meg a bizonyítékok másolatát. De azt küldte a bíró úr, csak személyesen lehetséges, a betekintés. Előzetes egyeztetés után. kezdődik az elfogultság, mivel képviselő a feljelentett?

dandik # 2020.10.14. 20:49

Tanukent hallgatnak ki, de engem gyanusitanak kèrem segitsen sos mit tegyek

Segitséget szeretnék kérni, probaid?re vettek fel 2 honapra, de csak 1 napot tudtam dolgozni, utána táppénzre kerültem, telefonon felhivott a cég munka

Slainte # 2020.10.14. 19:33

Jaj, azért vigyázzunk már arra, mit mondunk a kérdésben a férjet ítélték el, és a feleséget fenyegeti azzal, hogy őt is belekeveri. Mivel a feleséggel szemben nem volt büntetőeljárás és nem született ítélet, semmiféle perújításra nincs szükség, elméletileg - elévülési időn belül- simán lehetne eljárást indítani, más kérdés, hogy én sem tartom reálisnak. Nem tudom, milyen cselekményről van szó (feltételezem, hogy drog), de az, hogy egy volt elítélt X év után benyögi, hogy a felesége is benne volt, még a megalapozott gyanúhoz is kevés.

rigoz # 2020.10.14. 17:31

Nem kell menni sehova. Feljelentést e-Papíron, tértivevénnyes levélben és még e-mailben is lehet tenni!

Zaklatás miatt tett feljelentésnek azonban tartalmaznia kell a sértett (fenyegetett) személy azon nyilatkozatát is, melyben kifejezetten kéri az elkövető megbüntetését!

Ez az ún. magánindítvány, mely később nem vonható vissza és minden elkövetővel szemben hatályos...

Aldozaat74 # 2020.10.14. 17:25

@rigoz, nagyon köszönöm a részletes tájékoztatást!! Amennyiben pedig továbbra is fenyegeti, alázza, zaklatja, elmegyek vele, elkísérem és tegye meg a feljelentést ellen. Még egyszer köszönöm!!