Online jogi tanácsadás


Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.14. 20:25

Borzasztó...

Tomi94 # 2014.08.14. 20:21

T Sherlock!

Nem velem hanem barátnőmmel történik a dolog.

A dolog az, hogy a nevelőapja folyamatosan terrorizálja lelkileg, mivel fizikai tettre még nem került sor (legalábbis olyanra aminek nyoma maradt volna). Részletekbe menve például a ház területéről csak akkor van elengedve ha valamit vásárolni kell, vagy ha vele nevelő apja megy valahova. Máskor maximum csak ha a nevelő apa nincs otthon és az édesanyjának úgytartja kedve. Szabdságjogai még a közösségi oldalak felé is korlátozva vannak, úgyanis a nevelőapa álltal ellenörzött facebok profilon kívül nem használhat mást ez természetesen nem valósúl meg mert háta mögött rendelkezik egy másik felhasználóval.
Ezen kívül a nevelőapa folyamatosan 200 decibel nem konkrétan, csak érzékeltetni akarom hogy nagyon hangosan fejti ki véleményét ami 99,9%-ban arról szól hogy szidja a lányt. Az öccsével való kapcsolata úgy néz ki hogy reggel azzal kelti az öccse hogy azzal kezdi el ütni verni ami épp a kezébe akad, és ha rá mer szólni akkor azért is beszólnak neki hogy mekkora "bunkó,paraszt vagy éppen tapló".
Konkrétan ha nem csináll semmit akkor az a baja a nevelő apjának, ha csináll akor az a baja. Nincs semmi amit elfogadna.
Plusz napközben nem beszélhetünk csak maximum ha felhív vagy ha ott vagyok, példúl víbert nem használhatnánk.Az ottlétek meg úgy vannak meghatározva hogy 4 órát tölthetünk "együtt". Ebből 2 abból áll hogy az öccsét kell szórakoztatnunk a másik 2 ben pedig az öccse rohangál hozzánk és magyaráz. ha rászólunk akkor is mi vagyunk a szemetek hogy nem hallgatjuk meg.
Azóta a helyzet folyamatosan romlik. Akkora sztresszben van hogy folyamatosan migrénes fejfájás gyötri. Volt 2 hét amikor a nevelő apuka nem tartózkodott otthon akkor érdekes módon megszűnt a fejfájás
2 év múlva töltené a 18-at de az elmúlt 1 évet is nagyon nehezen bírta, mivel folyamatos veszekedés és szidás alatt áll. Az ordibálás és vádolás már az idegeit is kezdi kikezdeni.
Azt még hozzá tenném, hogyha az öccse csak úgy gondol eggyet és elkezdi csakpodni akkor is ő a hibás mert az öccse azzal "el akar érni valamit". Volt rá példa hogy ment át a szobán a lány szobája konkrétan egy átjáró ház mivel öccse és anyja is azon jár át éjjel-nappal oda sétált hozzám és minden előjel nélkül ököllel szájba vágott. Erre még le se lett szidva...De a lányt folyamatosan üti veri az öccse és a lány van leszidva amiatt is...

Részleteket még tudok írni, de ez úgyben lehetne valamit tenni? Valahogy az elköltöztetést szeretnénk megoldani, de a szülők nem engednék biztosan.

A választ eéőre is köszönöm.
Soós Tamás.

Ellaizabella # 2014.08.14. 15:06

Tisztelt Jogi Fórum!

Picit bonyolult a kérdésem előre is elnézést kérek :)
unokatestvérem volt élettársát 2012 júniusában letartóztatták, azóta börtönben van. 2012. decemberében megszületett a közös gyermekük. 2014. májusában megtörtén a gyermekelhelyezési, valamint gyermektartási per, amit jogerőre emelkedett. Abban az áll, hogy az édesapának 2014. június 1-től fizetnie kell a gyermektartást. Az a gondunk, hogy írtunk egy emailt a Tököli Végrehajtási Intézetnek, amiben csatoltunk a bírósági végzést is, szerettük volna megtudni, hogy a apa mikor szabadul pontosan, ugyanis nem mond semmit az édesanyának aki félti a kislányát mivel már zsarolta őt telefonon, hogy elviszi. Az a gond, hogy a levelet továbbították az édesapának, de választ a börtönből nem kaptunk. Milyen úton, kivel kell kapcsolatban lépni, hogy az édesanya megtudja, hogy az elítélt mikor szabadul??
Segítségüket előre is köszönöm.

Izabella

Sherlock # 2014.08.14. 14:22

Nem létezik. De pontosan mit tesznek veled?

Tomi94 # 2014.08.14. 13:56

T. Jogifórum!

Azt szeretném kérdezni, hogy "lelki terror" mint jogi fogalom létezik-e?
Ha igen feljelentést lehet tenni ezzel kapcsolatban?
Milyen bizonyitékok lehetnek perdontőek?

Vàlaszukat elore is koszonom!
Soós Tamàs

ObudaFan # 2014.08.14. 11:35

Ígérni látatlanban nem ígérek semmit, de írja le, aztán meglátjuk.

55teki55 # 2014.08.14. 06:37

Tisztelt ObudaFan!

Már több esetben kértem, és kaptam Öntől segítséget, most azonban olyan kérdésem lenne, amit inkább emailben írnék le. Megtehetem?
Előre is köszönöm!

ObudaFan # 2014.08.13. 20:33

Ha a szabadságvesztés büntetése jogerős kiszabása után követte el, és azt a korábbi szabadságvesztést még nem töltötte le, akkor nincs.

Szilárd21 # 2014.08.13. 18:37

ObudaFan

Értem, akkor ezek szerint semmi esély az esetleges kedvezményekre?:(

ObudaFan # 2014.08.13. 15:00

Attilaa82

Ismerni kellene pontosabban az ügyet, de valószínűleg felhasználhatóak a felvételek.

ObudaFan # 2014.08.13. 14:58

loncarm

Piaci értéken kell kártalanítani.

ObudaFan # 2014.08.13. 14:57

Szilárd21

Az sem mindegy, hogy egyenként mekkorák a tételek, mert a minősítés attól függ.
Egyébként ha a jogerős büntetése után követte el, akkor még feltételesre sem bocsátható.

Attilaa82 # 2014.08.13. 13:48

Tisztelt jogi fórum!

Eléggé összetett és bonyolult az ügy és ha bárki akár személyesen meg tudna hallgatni (vagy akár találnék egy jó ügyvédet) azt nagyon megköszönném!
Az én esetem 2013 novemberében kezdődött. A vagyonomat, több millió forintot átadtam egy barátnak hitt személynek, azzal a céllal, hogy autót vásároljunk belőle, amit aztán kicsivel többért eladjunk. Én megbíztam az illetőben és papír nélkül adtam oda a készpénzt. Korábban már adtam neki kölcsön, rá pár napra megírtuk a papírt is,vissza is kaptam.
De most 8 hónap elteltével se autó nincs és a pénzemet se akarja visszaadni, valamint azóta sem írtunk papírt erről. (csak a hitegetés megy és az ígérgetés)
Amikor gyanússá vált a dolog elkezdtem hangfelvételeket készíteni, amiben egyszer letagadja, rá egy percre meg azt mondja, hogy azon van, hogy legalább részletekben visszaadja. Múlt hónapban kaptam 25 ezer forintot és azóta se semmit. Ez szerintem ennyi idő elteltével (7 hónap) és ilyen kis összeggel nem fizetési szándék.
Most ott tartunk, hogy ő fenyeget meg és szerinte én követek el ellene bűncselekményt.
A rendőrségen voltam érdeklődni, ott az egyik tiszt azt mondta azonnal jelentsem fel, míg a másik már figyelmeztetett, hogy ha a bíró nem fogadja el a felvételeket akkor még én is fel lehetek jelentve.
Bár legalább egy tanúm van, aki kész tanúskodni, ő az a személy, aki által megismertem ezt a fickót.
Az enyém és a családomé (nővérem van és 4 gyerekről is szó van) ez a pénz és nélkülözünk. Nincs állásom és nem tudok egy drága ügyvédet megfizetni.
Kérem szépen, ha valaki ezt olvassa és tud érdemben hozzászólni, akkor tegye meg, mert már nagyon el vagyok keseredve!

Tisztelettel: Dobák Attila

loncarm # 2014.08.13. 12:23

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Egy, a kisajátítással, kártalanítással kapcsolatos úgymond városi legendának szeretnék utánajárni. Elterjedt nézet miszerint ha az állam, önkormányzat kisajátítja egy magánembert ingatlanát, esetemben városrendezés okán garázst, akkor jóval a piaci értéke fölött, akár háromszoros áron, is kártalanít.
Szeretném tudni, hogy ez vsak legenda, vagy van alapja, mert a kártanlanítási törvényben én ennek az emelt árnak nem láttam alapját.

Köszönettel

Nagy Zsolt

Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.13. 11:21

Szerintem ne csináljon programot az elkövetkező néhány évre.

Szilárd21 # 2014.08.13. 10:44

ha mondjuk 5-6 milló a kár és nincs még megtérítve?

ObudaFan # 2014.08.12. 21:24

Hát, ez azért sok mindentől függ, főleg az elkövetési értékektől, meg attól, hogy mi térült ebből meg.

Tomi94 # 2014.08.12. 17:58

Értem, hogy nem ilyen egyszerű de ha készítek hangfelvételt hogy mi történik náluk akkor azt bizonyítéknak lehetne használni eggyáltalán?

Válaszokat előre is köszi.
Tomi94

Szilárd21 # 2014.08.12. 17:44

Egy olyan kérdésem lenne, bár részleteket nem tudok sajnos, de mire számíthat az egyik ismerősöm akinek jelenleg van egy jogerős 2,5 év börtön büntetése sikkasztás, okirat hamisítás.

Még e feje felett ami még nem volt megtárgyalva:

  • 39 rendbeli csalás bűntett, 129 rendbeli csalás vétség, 9 rendbeli csalás bűntett kísérlet, valamint 12 rendbeli csalás vétség kísérlet
  • és még egy ügy ahol két laptopot árult de nem küldött érte semmit szóval csalás szintúgy

Kb. összesítve hány évre számíthat?
Illetve jó magaviselettel, dicséretek stb stb. mennyit kell leülni?

Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.12. 09:45

30 napos ügyintézési határidő van erre is. Más kérdés, hogy a döntés elutasító is lehet.

Agent Cooper # 2014.08.12. 09:07

Kedves Tomi94!

Sajnos ez nem ilyen egyszerű, mire rendeződnek a dolgai - ha egyáltalán rendeződnek -, addig már nagykorú lesz.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Tomi94 # 2014.08.11. 18:28

Helló mindeni!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a 16.életévét betöltött gyerek családi ház elhagyásának vagyis hogy 16 évesen elköltözhessen otthonról kezdeményezéséhez milyen lépéseket kell tenni?
Ha a folyamatos veszekedésekről hangfelvételt készítek, az megfelelő bizonyíték lehet a gyámhatóságon, hogy az elköltözést jóváhagyják?
Mennyi ideug tarthat egy ilyen procedúra?

A válaszokat előre is köszönöm.

Soós Tamás

gabeszka1 # 2014.08.11. 16:13

Tisztelt Jogi Fórum!

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértésért kell felelnem. Lökés következtében bökatörést szenvedett az illető. Elismertem a dolgot , együttműködő voltam. Nem szándékosan akartam neki ilyen sérülést okozni.
Felnőtt és Büntetlen előéletű vagyok.

Milyen büntetésre számíthatok?

PapaBear # 2014.08.11. 15:23

Tisztelt Jogi Fórum!

Ez év áprilisában történt egy kocsmai verekedés ittassan! A két személy azt vallotta, hogy egyik szája belülről felrepedt. A rendőrség bennt tartott pár órát ill orvoshoz is elvittek. 2szer kihallgattak, szembesítés volt. Az egyik azt állitja, hogy kézfejen harapott. Eddig csak ittas vezetésem volt. A mai napig nem történt fejlemény az ügyben. Kérdésem az lenne, hogy mire számithatok ill vagyonőri tevékenységem folytathatom e ill. mit tehetek h folytathassam a munkám.
Előre is köszönöma válaszukat!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.11. 14:45

"Pedig"? Nincs abban semmi pedig.