Wendér
Mit érdekel az téged "mekkora" büntetés elé néz az elkövető, ha tán majd "kevesled" úgysen reklamálhatsz a bíróságon.
Ameddig meg nincs itélet a kártérítés remélt összege csak találgatható.
Mielőbbi gyógyulást!
Wendér
Mit érdekel az téged "mekkora" büntetés elé néz az elkövető, ha tán majd "kevesled" úgysen reklamálhatsz a bíróságon.
Ameddig meg nincs itélet a kártérítés remélt összege csak találgatható.
Mielőbbi gyógyulást!
Mondjuk a károkozó biztosítójától kérhetsz egy kis előleget, ami aztán beszámításra kerül majd.
monalisa1
Pénzről egy szót sem ejtettem.Bocsánat hogy kérdezni mertem ,ez nem az az oldal ahol a balesetet elszenvedő tájékoztatást kap.Egyből kapzsinak van megítélve.Olyan hangnemet enged meg magának a válasz adó mintha a balesetet okozót védené.Magas lóról le kéne szállni talán .Na pááááá.
Sziasztok!
Tavaly télen sikerült autóbalesetet szenvednem nekem meg az utasomnak is. Egyenes szakaszban sikerült megcsúsznom 90km/ órával haladtam és egy jégfolton megcsúsztam a kocsival amely így kb 300 méteren 4 fát sikerült megfogni és az út egyik oldalából a másikba csúszni. Sajnálatos módon az utasomnak személyi sérülése keletkezett és az alábbi vádat kaptam:
Btk. 1978. évi IV törvény Btk 187.§ /1/ bekezdésébe ütköző, de a /2/ bekezdés a./ pont I. fordulatába ütköző, aszerint is minősülő és büntetendő maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondtalan okozásának vétségével vádolom.
Indítványozom, hogy a Járásbíróság a vádlottal szemben szabjon ki fogházbüntetést a Btk. 44.§ alapján, melynek a végrehajtását próbaidőre rendelje el felfüggeszteni a Btk. 89.§-a alapján.
Kérdésem:
Milyen mértékű büntetésre számíthatók?
Tapasztalata van már valakinek ebben hogy mit kapott ilyen baleset során?
Biztos választ azt ne várj, de nem irreális a felfüggesztett szabadságvesztés, mellette meg lesz járművezetéstől eltiltás is.
„nem irreális a felfüggesztett szabadságvesztés”
Ez hogyan értendő? Ha a büntetés mértékét és a próbaidőt eleve a vád indítványozza, hozhat a bíróság akár súlyosabb ítéletet is? Ebből a "nem irreális"-ból nekem ez jön le.
Hozhat. A bíróságot nem köti az ügyészi indítvány.
Köszönöm a választ! Azért bízok benne, hogy a felfüggesztett börtön mellet dönt a bíró, mert a balesetet nem szándékosan okoztam.
Tiszteletem!
Tavaly tolatás közben kombi autóval fellöktem szomszédom,belesétált holt terembe.Elesett persze,a bal első kerékkel rámentem a lábára.Semmi törés csak a bőrt szedte le csúnyán a lábáról. 8 napon belül gyógyuló sérülést okoztam a papír szerint.Nem voltam ittas!! (sértett édesanyámmal sörözött baleset elött,mert szomszéd)
Kaptam egy papírt,hogy fél év jogsi bevonás!+150 ezer bünti! A plafon!!! /unoka rendőrségen dolgozik/Rendőrségi meghallgatást kértem.
Balesetröl szó nem esett csak,hogy mennyi a keresetem milyen hiteleim vannak!!!
Vártam mit hoznak ki ebből!!
Jött is papír szakértői véleményt kér a sértett mert neki nem 8 napon beül gyógyúltak sebei!
Nyugdíjas.
Kérdem én,hogy miért nem szondáztatták meg mint engem?
Mire számíthatok,mert mint elmondta ő látott engem én viszont holtérből nem láttam őt.
20 éve vezetek soha semmi gondom nem volt rendőrséggel.
tisztelettel csaba
Tisztelt fórumozók.
Nem olyan rég közúti balesetet okoztam.Én egy elsőbbség adás táblánál megálltam "talán elősször életemben" szétnéztem egyenesen áthaladtam majd mikor már majdnem kiértem a kereszteződésből egy biciklis oldalról belémjött.Nagyon fájlalta a derekát és a feje is megsérült.Mentőt hívtam hozzá.Később kiderült,hogy csak horzsolások 8 napon belüli sérülés lett rajta.Kijöttek a rendőrök,nyomozók helyszineltek majd elmentek.Majd kb egy hónap múlva kaptam egy büntetést,60000-Ft és két hónapra eltiltás a vezetéstől.Ezzel az a gond,hogy 48000-Ft-ot keresek és a munkámhoz nélkülözhetetlen az autó,de nem ez bosszant.Szerintem a rendőrség nem vett figyelembe egy-két részletet.
Én azt elismerem,hogy nekem volt táblám és elé hajtottam.Ez tény,de én nem láttam a biciklist mikor elindultam.Kb 5 km/h-val haladtam.Ezt bizonyítja a 5cm-es féknyom.A biciklis tudom,hogy sietett mert mondta,hogy 1 órás késésben van a munkahelyéről,egy nagyon passzos kabát volt rajta jó mély zsebbel,mégis a telefonja nem a baleset oldalán a zsebében,hanem a kocsi másik oldalán tőle kb 2 m-re landolt.Egy cm-féknyomot nem hagyott a bicikli.A kereszteződést fél méter híján elhagytam,az autó oldala volt behorpadva,én már csak arra rémültem fel,hogy valami csattan a kocsi oldalán.Én nem akarok vádaskodni.Nem a stílusom,de szerintem egy pár tény nem lett figyelembe véve.Így meghallgatást kértem.
A kérdésem az lenne,hogy tudok e változtatni bármin is a büntetéssel kapcsolatban?
Kedves pucedli!
Sajnos ilyen kevés információ alapján nagyon nehéz tanácsot adni. Mindenesetre valószínűleg a bíróságon nincs a sértettnek rokona, így biztos, hogy akár kedvezőbb büntetés is születhet.
Üdvözlettel: Agent Cooper
védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…
Kedves pucedli!
Sajnos ilyen kevés információ alapján nagyon nehéz tanácsot adni. Mindenesetre valószínűleg a bíróságon nincs a sértettnek rokona, így biztos, hogy akár kedvezőbb büntetés is születhet.
Kedves 00Gábor00!
Sajnos kevés olyan döntés van, aminél azt lehet mondani, hogy mindenkinek az észrevételét, érdekét figyelembe vették. De éppen ezért van mindig jogorvoslati lehetőség. Viszont az elmondottak alapján alapján sem lehet túlzónak mondani az elmarasztalást (ami természetesen nem jelenti azt, hogy nem lehet jobb kondíciókat elérni).
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy egy olyan főúton vezettem, ahol 5 méter különbséggel egymás után két kereszteződés is volt. Én a másodikon szerettem volna bekanyarodni jobbra, ki is tettem az irányjelzőt- de mivel nyálkás volt az út és 5 méter volt csupán a két kereszteződés között, már az első kereszteződéshez érve jeleznem kellett. Én le voltam védve, hiszem amellett, hogy főúton voltam még külön elsőbbségadás kötelező tábla is védett. A gond az, hogy egy autós nem adta meg az elsőbbséget (arra hivatkozással, hogy indexeltem) és belémjött. Gazdasági totálkár lett a vége. Rendőr és kresz szakoktató is mondta, hogy az "irányjelzés nem jelent elsőbbségről való lemondást", a biztosító mégis 50%-os felelősséggel hozta ki a végén a dolgokat. Kérdésem tehát az, hogy hol lehetne alátámasztani az igazamat? A KRESZ rendeletben nem találtam sehol.
Előre is köszönöm a segítséget.
pucedli
A sértett szondáztatását nem értem, ez egy lényegtelen momentum a te helyzetedben.
A szabályszegésed nem vitatott, mivel tény hogy hibáztál. A meghallgatás az enyhítésre próbált kitérni, hogy ne legyen magas a bírság vagy épp a szankció.
00Gábor00
Valóban enyhe a büntetés, de akár a jogsit is meg lehet menteni még ha úgy van...
Üdv!
Sérüléses balesetet okoztam Németországban. Jelenleg viszont nincs pénzem védelemre és a várhatóan több ezer EUR-os bírságra. A kérdésem az, hogyan tudok védőt felkérni ebben az esetben.
Az lenne a kérdésem ,hogy én állítólag egy parkolóban meghúztam egy autót. Amiről én nem tudok.Milyen büntetésre számíthatok (pénzbírság, jogsi bevonás).
a biztosítóm fizeti a kárt vagy nekem kell?
Ezt miért nem tőlük kérdezed meg?
Ez az egész hogyan kerül a büntetőjoghoz? Kis értékű kárt okoztál (olyan meghúzással, amiről te magad sem tudsz, nem lehet milliós kárt okozni). Ez sima polgári követelés. Bizonyított, vagy elismerted, hogy egyáltalán te vagy a károkozó?
Az lenne a kérdésem ,hogy én állítólag egy parkolóban meghúztam egy autót. Amiről én nem tudok.Milyen büntetésre számíthatok (pénzbírság, jogsi bevonás).
Kedves Alexa (valaki1)!
Hány választ szeretne ahhoz, hogy megnyugodjon??
Miért írta ki a nevem?
Ma voltak kint a rendőrök megnézni az autó és találtak rajta egy sérülést. Ami állítólag attól van.Mert én tolattam állítólag a parkolóban és megsérült az én autómnak a hátulja, a keréknél, de kérdezem én tolatásból nem az autó elejének kellene sérülnie? Ez a sérülés bizonyít valamit?
Ha tolatsz akkor az autó hátuljával haladsz majd neki mész valaminek akkor az autó hátulja rongálódik. De ha közben nem figyeled az autó elejét kanyarodsz is akkor az eleje is rongálódhat. ( meg körbe az egész autó ha nagyon figyelmetlen valaki )
Konkretizálni kellene a dolgokat...
Amúgy lehet bizonyító erejű az autón talált nyom, rongálódás. Nyilván tájékoztatott a rendőrség, ha nem, akkor személyesen érdeklődhetsz. Talán több szerencsével jársz mint itt a topicban, mert elég hiányos és homályos a sztori.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |