Németországi körözés

Gbszttt # 2012.03.02. 20:42

A döntés az volt, hogy ki lettünk zárva a párom által birtokolt saját lakásból, ami ellen a magyar konzulátus csak napokon belül tudott volna intézkedni.tííélen az ember nem tölthet az utcán napokat.ÍA legjobb döntés z volt.....sajnos!!!!!!

pazs # 2012.03.02. 20:26

Namármost, ha a gyerek el van helyezve, nem lehet más EU-tagállamba hozni, csak a másik szülőpár és a gyámhatóság beleegyezésével vagy bírósági engedéllyel.

Nem tudom, mi volt az ok, ami miatt nem lehetett letölteni a közmunkát és emiatt körözik, de mindegy is, ebből a szempontból saját döntés, hogy "el van választva teljesen" a lányától.

Gbszttt # 2012.03.02. 20:18

Sztem elég érthető volt....

"Az apával - aki német államplogár - felesbe van a nevelési jog, de páromat most teljesen elválasztották a lányától"

Gbszttt # 2012.03.02. 20:12

Azért nyitottam uj topicot mert az előző kérdéseimre nem kaptam választ.
Egyébként a kislány aki félig német félig magyar állampolgár elvile az anyánál, azaz a páromnál van elhelyezve.Az apa német állampolgár, de kijelentette, hogy jobb ha kislány ott marad a nagymamánál - hogy többet láthassa - mivel Magyarország túl messze van.A párom azaz az anya magyar állampolgár és szeretné a kislányát felnevelni itt Magyarországon.Csak mivel elvileg Németországban körözik semmi hivatalos dolgot nem tud elintézni mivel nem mehet vissza Németországba.Kérem a cinikus hozzászólások helyett inkább segítséget nyújtsatok, hiszen ezért van ez a fórum.Így is van elég probléma az ilyen hozzászólásokon kívül.

pazs # 2012.03.02. 17:45

http://www.jogiforum.hu/forum/21/31045

Miért nyitottál új topikot?
A német körözéssel kapcsolatban német jogászokat kéne megkérdezni.
EGyébként elég érthetetlen: ki milyen állampolgár (apa, anya, gyerek) és kinél van elhelyezve a gyermek (ha egyáltalán el van helyezve, a szülők megállapodtak erről?)?

Gbszttt # 2012.03.02. 17:35

Tisztelt JogiForum!

Páromat aótartozás miatt elzárták 10 napra, majd külön kérvényezés után engedélyezték hogy közmunkával dolgozhassa le tartozását.Sajnos családi okok miatt haza kellett "szöknünk" Magyarországra és a közmunka félbe maradt.A tartozás több mint felét már letörlesztette, de a közmunkát nem csinálta végig.Elvileg most körözik Németorsszágban.Kérdésem az lenne, hogy ha itthon Magyarországon önként jelentkezik a rendőrségen, hogy itthon befejezhesse a tartozásának ledolgozását, akkor megszűnik e a Németországi körözés.

Ugyanis kislánya Németországban maradt, ahol most az édesanyja neveli, de nem hajlandók a páromnak adni, hogy ő nevelhesse.Az apával - aki német államplogár - felesbe van a nevelési jog, de páromat most teljesen elválasztották a lányától.Szeretnénk visszamenni hivatalos utón elintézni, hogy velünk lehessen a kislány, de addig nem megy még körözik Németországba.