Tanú leszek ... segítsenek!

lajcsó # 2011.12.01. 07:36

Nagyon meseszerű a történet. Ha a sértett(tanú) nem jelenik meg a tárgyaláson akkor az ügyész nem a vádat ejti, hanem indítványozza a tanú elővezetését. Nagyon valószínű, hogy nem a sértett távolmaradása miatt ejtette a vádat az ügyész, hanem egyéb ok miatt.

Véleményem # 2011.11.30. 21:42

Egy a lényeg, a haverom nem ment el szart az egészre. A vádlottal később találkozott aki anno megtámadta és az mondta hogy nem kapott semmi büntetést ejtették a vádat ellene mivel nem jelent meg a tárgyaláson a sértett.
Mivel késsel támadt rá, így úgy tudom hogy garázdaságba ment az eset. Sérülés nem lett.

Lehet vagy nem lehet ilyen, megtörtént az tuti!

Kovács_Béla_Sándor # 2011.11.30. 20:31

Nem lehetett úgy, a garázdaság közvádas.

Véleményem # 2011.11.30. 20:02

végrehajtó 1

valószínű így lehetett...

végrehajtó1 # 2011.11.30. 09:28

Én olyat tudok hogy a sértett nem jelent meg a tárgyaláson, akkor a vádlott ellen ejtenek mindent, ha olyan az ügy

magánvádasoknál igen ha ő feljelentő

Kovács_Béla_Sándor # 2011.11.30. 07:29

Enikő, a sértett félreérti. Nem idézik őt, hanem értesítik. Mert joga van részt venni a tárgyalásokon, és ha nem tudna róluk, akkor hogyan gyakorolhatná a jogát?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.11.30. 07:28

Ez finoman szólva: nincs így.

Véleményem # 2011.11.29. 22:05

Én olyat tudok hogy a sértett nem jelent meg a tárgyaláson, akkor a vádlott ellen ejtenek mindent, ha olyan az ügy.
Nyilván a sértettnek érdeke hogy megjelenjen, ha meg nem érdekli mert elege van az egészből akkor nem megy el aztán ennyi.
Ez a példa garázdaság volt.

enikö # 2011.11.29. 21:57

Kedves Fórumozók!

Egy lopási ügyben az ügy sértetjét, miért idézhetik be minden tárgyalásra, amikor már több estben meghallgatták a bíróságon?
Van-e egy olyan paragrafus, amely szerint kérelmezhető a sértettek mellőzése a következő tárgyalásokról?
(Egy ismerősöm kérdése lenne ez)

Gabicsek # 2011.11.29. 21:07

Nem kell ügyvédet fogadni, teljesen kidobott pénz, ugyanis a sértettet a vádhatóság (ügyész) képviseli, ha közvádas.
Ha rendőrségi nyomozás volt, biztos több kerékpárlopás volt, és te vagy az egyik sértett, vagy csak a tiéd, aminek az értéke meghaladta a 20.000.-Ft-ot.
Ugyanúgy, mint a rendőrségen, a bíróságon is megkérdezik, kéred-e a zárt adatkezelést. Csak annyit kell mondani, hogy igen.

zottya # 2011.11.29. 20:54

Kedves Fórumozók!

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy kell-e ügyvédet fogadnom egy bírósági tanúmeghallgatáshoz kerékpárlopás ügyben, ugyanis ellopták a kerékpáromat.
Mennyibe kerül egy ilyen ügyhöz az ügyvédi munkadíj és ilyen esetben kinek kell az ügyvédi munkadíjat fizetni.
Egy másik kérdésem pedig az, hogy mit kell csinálni a bíróságon, hogy ott is védettként kezeljék az adataimat, mert a rendőrség azt mondta a tanúmeghallgatáson, hogy az adatokat védettként kezelik.

Előre is köszönöm,
Zoli

végrehajtó1 # 2011.09.21. 20:27

No meg persze az idézettek is sokszor trükköznek:)

végrehajtó1 # 2011.09.21. 20:20

4-5 napot akartam írni:)

végrehajtó1 # 2011.09.21. 20:18

Ha nem kapta meg nem vezetik elő, mert jogellenes.Ezt nem vállalja fel senki.Szokás az hogy 45 nappal későbbre idézik.Nem 2 hétre.

Gabicsek # 2011.09.21. 20:13

Na, azért jobban jár, ha felhívja, mintha elővezetik esetleg.
Sokszor előfordul ám, hogy az idézés időben van kiadva, csak a kedves címzett nincs otthon, a postai értesítés ellenére egy hétig sem veszi át a küldeményt, legfeljebb az utolsó napon, amíg a posta őrizgeti. Az idézéseket általában két héttel korábban rják meg, mint az az időpont, amikor meg kell jelenni. Van, amikor a postának is 3-4 napba telik, mire kiviszik, és ha hozzáadjuk még azt az időt is, amíg a postán üdül a küldemény, mert az értesítés ellenére sem veszik át sokáig, már hipp-hopp ott vagyunk annál a napnál, ahol meg kellett volna jelenni.
Még mindig azt mondom, vagy írni kell, vagy telefonálni, hogy igazolt legyen a távolléte, mert amire a tértivevényt a posta visszaküldi, no, az is szokott lenni sokszor két hét is, közben pedig elrendelhetik az elővezetést.

végrehajtó1 # 2011.09.21. 20:03

ilyenkor mi a teendő?

Szerintem semmi.
Újjabban sorozatban ezt csinálják a rendőrök.Nekik időben meg kell idézni a tanut.
Majd küld másik idézést.Ha pedig okoskodna(mert azt fogja tenni) akkor emlékeztesd arra hogy nem kaptad meg időben.

Gabicsek # 2011.09.21. 19:32

Felhívni telefonon az előadót.

bandi26 # 2011.09.21. 15:06

Sziasztok!
Az lenne a "gondom", hogy ma 09.21.-én délután tudtam átvenni egy IDÉZÉS tanú részére levelet, ami a mai nap reggelére szólott, hogy akkorra kellett volna bemennem tanúnak folytatólagos kihallgatásra. De mivel ezt a levelet csak délután tudtam átvenni, ezért lemaradtam erről, ilyenkor mi a teendő?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.09.14. 19:21

A fiatalkorú is kiskorú. Többnyire.

végrehajtó1 # 2011.09.14. 18:06

fiatal korú vagy, nem kiskorú.Mire bírói szakba kerül már nagykoru leszel.

ßerill # 2011.09.14. 18:00

Egy segítséget szeretnék kérni. 17 éves vagyok és Augusztusban láttam egy verekedést és most behívtak tanúskodni. Azt szeretném kérdezni, hogy mivel én még kiskorú vagyok, ezért kérhetem-e azt, hogy a kihallgatás után a tárgyaláson ne vegyek részt?

dhk69 # 2011.09.06. 05:32

Köszönöm kbs!
Tehát megnyugodhatok? Semmiféle szankcióra nem számíthat a párom amiatt, hogy határozottan állította: ott voltam.
Bocsánat,hogy értetlenkedem, de soha nem volt még ilyen ügyem, nem tudom, mire számíthatok...
dhk

Kovács_Béla_Sándor # 2011.09.06. 04:49

Nem.

dhk69 # 2011.09.06. 02:56

Köszönöm!
Ebben az esetben nem merülhet föl nála a hamis tanúzás?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.09.05. 17:34

Nem kerül emiatt bajba.