Tanú leszek ... segítsenek!

derill # 2004.11.30. 12:52

Azt nem, de azt mondhatod, hogy nem emlékszel, hogy ki kezdte, arra sem, hogy mi történt pontosan. Ez is tanuvallomás, de semmit nem fognak tudni vele kezdeni, és Te nem vagy köteles emlékezni. Max iratnak fel cavintont:)

Én ezt tenném.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Secret # 2004.11.30. 12:43

Szia drdosa!
Azt nem tehetem, hogy a leírt indokra való hivatkozással nem tanúskodom?
Secret

drdosa # 2004.11.30. 11:46

szia!
szerintem, ha az igazságot mondanád el, úgy járnál a legjobban.azt írtad, egymást provokálták, hát akkor senki ellen vagy mellett nem tennéd le a voksod, én így tenném

Secret # 2004.11.30. 11:33

Tisztelt Jogászok!
Nem tudom jó helyen írok-e, de bízom benne hogy tud valaki segíteni!
Egy pár héttel ezelőtt tanúja voltam egy utcai verekedésnek. Közbe is avatkoztam, szerencsére sikerrel. Mindkét fél az utcánkban lakik. Nevezzük őket X-nek Y-nak. Mindketten hibásak voltak, X szóval provokálta Y-t, Y ütött, rúgott, ujjat törött. X feljelentette Y-t a rendőrségen és mivel én ott voltam és mindent láttam megjelölt engem tanúnak.
A kérdésem a következő: mivel mindhárman ugyanabban az utcában lakunk - családi házas övezet - és ismerjük egymást elég jól megtehetem-e azt, hogy erre az indokra való hivatkozással "elhallgatom" az igazságot? Tartok attól, hogy a későbbiekben Y esetleg engem is és gyermekeimet is bántalmazza, mivel "ellene" tanúskodtam.
Kérlek segítsetek!
Secret