Tanú leszek ... segítsenek!

Véleményem # 2012.10.30. 21:14

Gota

Ez az adatok zártan kezelése dolog olyan hogy sokszor elfelejtődik. Vagy nem közlik az emberrel, vagy nem él az ember vele, de szerintem meg így sem úgy sem marad titok minden. A név mindenki előtt látható, csak a lakcím és egyéb adatok nem.
Ha a másik ügyben szerepeltek akkor majd időben tudni fognak róla, ha meg nem akkor meg nem.

A férjének mint tanúnak az igazat kell mondania mindenben, különben hamis tanúzás is lehet belőle. Tehát így gondolkodjon mire mit mond...
(Amúgy meg azt mond amit akar, de vállalja mindazt!)
Természetesen önt is beidézhetik a későbbiekben.

Kiki14 # 2013.01.09. 15:15

Jó napot! Egy 14 éves lány vagyok.Biróságra hivattak tanunak.Nem ismerem a bácsit soha nem is hallottam róla.Mit mondjak? Vagy mit kell tennem soha nem voltam még bíroságon !!

Rafina67 # 2013.01.11. 07:00

Kedves Kiki!

Ne menj egyedül. Menjen veled anyukád, vagy apukád, vagy az aki nevel. A bíró kérdez, te válaszolsz. Semmit nem mondasz, ha nem kérdeznek. Légy udvarias, készséges és igyekezz segíteni a bírónak a válaszaiddal, hogy helyes döntést hozhasson.

Megjegyzem, a kérdésed nagyon meglep, mert fiatalkorú esetén a szülő kapja az idézést azzal, hogy gondoskodjon a gyermekének a bíróság előtt való megjelenéséről.

Az hogy nem ismered a vádlott nevét semmit sem jelent. Lehet, hogy naponta találkozol vele, csak még nem mutatkoztatok be egymásnak.

Minden jót!
R

Andrea33 # 2013.01.14. 19:04

Segítségre lenne szükségem!
Jól tudom-e, hogy a tanú az idézését (írásbeli) a kézhezvételtől számított 8 napra kitűzött kihallgatásra kell megkapnia? Jelenlegi probléma, hogy ma délután vettem át egy idézést, ami holnapra szól, de kb. 300 km-rel távolabbi helyre. Kérhetem-e, hogy egy későbbi időpontra tegyék át, mivel az idő rövidsége miatt lehetetlen eljutnom oda????
Illetve azt is szeretném megkérdezni, hogy lehet-e írásbeli tanúvallomást tenni. Úgy gondoltam kérem ennek engedélyezését. Van erre valami formai szabály? Vagy mikor lehet ilyent kérni? Nyomozó hatóság előtti eljárásról van szó!

Köszönettel:
Andrea33