Ittas vezetés


ObudaFan # 2006.03.09. 19:48

Nagyjából jól, az előzőre visszatérve, arról a szabs. hatóság nem feltétlenül értesít, hogy a kifogásnak nem ad helyt, és átküldi a bíróságra. Most először a bíróságtól kapsz egy végzést, aztán ha az sem tetszik, még tárgyalás tartását kérheted.

Macaroon # 2006.03.10. 09:04

Lassan elmehetek ügyvédnek komolyan:-) Köszi!

vendég # 2006.03.10. 19:12

Ez az orvosi be NEM vezettetése a jogsiba,ismerős...velem is megtörtént!Sokszor meg-megállítottak,de mindíg szemet hunytak felette,meg kidumáltam,stb...
Na de egyszer egy szép napon 2hülye unatkozó 18éves rendőr megállított.Senki nem járt a 3000m.úton csak én,hát leintettek.Papírok,stb...nézi,nézi...hát ez már rég lejárt,stb...nem érvényes,stb...Mondom én:bocsánat,az lehet,hogy lejárt,de VAN ÉRVÉNYES ORVOSIM,ott az a szépkis fehér papír!Látja?Na szó ami szó,betelefonált,hogy még azt is leellenőrizze,hogy nem loptam-e az autót,s mivel kiderült,hogy NEM,NEM loptam hát kitöltetett velem egy feljelentést,vagy mit.Ráírta,hogy érvénytelen a jogsim kb.3éve...:)Na én meg tettem egy kiegészítést,hogy "ÉRVÉNYES ORVOSIVAL RENDELKEZEM,CSAK NEM CSINÁLTATTAM MEG AZ OKM.IRODÁBAN.."na eltelt x idő,jön valami papír,hogy érv.telen jogsi miatt,és érv.telen KÖTELEZÕ BIZT.miatt fizessek 20E.-t!KÖTELEZÕT A KEZÉBE NYOMTAM A HÜLYÉNEK,s erről szó sem volt a helyszínen...Na írkáltam egy szép kis fellebbezést.Eltelt megint x idő,jött egy papír,hogy az x bíróság helyben hagyta a feljelentést,mert EZ ÉS EZ,és NINCS KÖTELEZÕM stb...Mint most a napokban megtudtam,nem volt az okm.iroda rendszerébe bevezetve az érv.kötelezőm!Õk fogták magukat megnézték a rendszert,s még a fellebbezésem után sem vették a fáradtságot,hogy felhívjanak,hogy ugyan honnan veszem én hogy VAN érv.KÖTELEZÕM!Megjegyzem,hogy a fellebbezésemhez csatoltam a KÖT.BIZT-ra vonatkozó kötvényemet,befizetési szelvényemet is!Az az igazság,hogy erre az utóbbi bírósági dologra már lejárt az ismételt fellebbezési időm,úgyhogy most nem tudom mit csináljak,mert a 20E-t természetesen NEM fizettem be,mert NEM érzem jogosnak.Még a be NEM vezettetett orvosival 1et értek...de az érvtelen kötelezővel nem,így ez a huszas azért egy kissé túlzás.
Az okmányirodától megkaptam a beiktatásról szóló papírt a kötelezővel kapcs.tehát azon rajta van a dátum is,hogy IGENIS volt kötelezőm!
Csak most azt nem tudom MIT CSINÁLJAK,HOL REKLAMÁLJAK???

vendég # 2006.03.10. 19:16

Állítólag az ismimnek csak pénzbüntetést helyeztek kilátásba,illetve erre tett javaslattal küldték tovább a papírokat.Viszont mivel ez a rendőrség indítványa,állítólag ezt a bíróság még galádabbul megváltoztathatja negatívabb irányba!Meglátjuk.

ObudaFan # 2006.03.12. 08:12

Tárgyalás tartását kérhetted volna, de az egyedül a te mulasztásod, ha nem tartottad be a határidőt. Éppen ezért ha nem fizeted be, akkor megpróbálják végrehajtani, ha pedig ez nem sikerül, elzárásra változtatják. Ezt ne várd meg szerintem.

vendég # 2006.03.12. 17:24

Nem tudom...lehet,hogy megvárom,s magamat is elzáratom!:)))
Rohadjanak meg,befizetem akkor majd mostana valamikor...

julius # 2006.03.12. 18:35

Úgy tudom, hogy az elzárás előtt még nyilatkoztatnak, hogy a közérdekű munkavégzést vállalod-e vagy sem? Amennyiben igen, akkor arra változtatják át a büntetésed. Ha nem, akkor elzárásra.

ObudaFan # 2006.03.13. 15:59

Ez van a törvényben. Csak vannak városok, ahol közérdekű munkavégzés nincs megszervezve. Ez meg a valóság. :)

brrr. # 2006.03.14. 17:40

Hello!
Engem szombat este kaptak el hazafele egy kisteherautóval, a szonda 0,3 értéket mutatott.
1.Kérdésem, hogy mire számíthatok, hova kell majd menni, mi fog történni?2.Amennyiben az elején a kihallgatás során ragaszkodni fogok a magasabb pénzbírsághoz a jogsim megtartása mellett, elérhetem-e, hogy ne vonják be még 1 hónapra se? (beteg családtag, munkához kell a jogsi,stb...)
3.Illetve hamarosan meglesz a C kategóriám is, mellyel folytathatnám a munkát. Azt eltilthatják-e, illetve eltilthatnak e a vizsgázástól, azon idő alatt, míg tart az eljárás velem szemben?
4. Megoldható-e, hogy gyorsan megcsinálom a C kategóriát és, ha el is tiltanak a b től, folytathatom a munkát(kisteherautóval) azzal?
várom válaszotokat!

ObudaFan # 2006.03.15. 20:10

Ez jó eséllyel csak szabálysértés lesz, bírsággal, meg könnyen lehet, hogy járművezetéstől eltiltással. Ha szabs. eljárás lesz, akkor nem feltétlenül lesz kihallgatás, mielőtt megkapod a határozatot, aztán legfeljebb kifogást tehetsz. Ha eltiltás van, írj kifogást, és reménykedj, hogy a bíróság majd lágyszívűbb lesz, mint a szabs. hatóság. Eltilthatnak mindenféle járművezetéstől is, nem csak az adott fajtájú jármű vezetéséhez, de a kifogásban ennek a megváltoztatását is kérheted.

Nick Name # 2006.03.16. 05:26

Viszont

  • olyan nincs, hogy pénzbírsággal megváltsd az eltiltást és
  • az eltiltásnak ki kell terjednie arra a kategóriára, amellyel a szabálysértést elkövetted.

Nick Name

Szlarti # 2006.03.21. 18:03

kérdés: fél éve elkaptak 0,48. at fújtam. jött a papír: 4 hónap +45 ezer. kifogással éltem (melóhoz kell, "újonc" vagyok:), "emeljék fel a büntit, csak ne vegyék a el a jogsit" szöveg) semmit nem változtattak... most tárgyalás lesz kb. 2-3 hét múlva...
tehát: van-e arra esély, hogy mégse vegyék el? vagy ez már nekem csak felesleges pénzkidobás (ügyvéd)? (megint viszek papirt arról, hogy a melóhoz kell a kocsi, meg elmondom a sztorit)!!

ObudaFan # 2006.03.21. 22:59

Esély mindig van. Ugyanakkor az érvelésből az "emeljék fel a büntit, csak ne vegyék a el a jogsit" szöveget vedd ki.

aliza # 2006.03.22. 21:03

Szép napot!

Ide is tudok mit írni ehhez a témához.
A férjemnek volt egy balesete 2001 -ben.
Frontális ütközés,ahol is ő hajtott át a túlsó sávba.
A vele szemben érkező-mivel szilveszter volt-holt részeg volt.
Egy keleti autója volt asértettnek,sérülése 8 napon túl gyógyuló.
Sajnos a férjemnek nem volt biztosítása,utólag nagyon sajnos.:-(((

Õt elmarasztalták közúti baleset gondatlan okozásáért.
Egyszercsak jött egy papír a Mabisztól,hogy fizessünk meg majd 1 millió forintot,mivel a férjem volt a károkozó.
Ugye a szakadt keleti autóra és mindenféle költségre,per után a Mabisz ezt kifizette a károsultnak és természetesen rajtunk hajtották be.

Az senkit sem érdekelt hogy a másik fél,totál részeg volt.A férjem okozta.
Ügyvédhez rohantunk,aki nem kevés pénzt kért tőlünk mondván megoldja az ügyet.
Annyit tudtunk elérni,hogy 2 év haladékot adtak és a kamatot elengedték.

Mára kifizettük illetve kinyögtük a keleti csodáért és a ruházatért meg a nem vagyoni kárért!

Tanultunk belőle,mostmár első a biztosítás.
Csak azt nem értjük meg,hogy mi alapján fizeztett a biztosító a károsultnak és miért nem érdekelte hogy részeg volt...

Aliza

Nick Name # 2006.03.23. 04:55

Azért, mert Te magad írtad, hogy az ittas vezetés és a baleset köztött nem volt össefüggés, a férjed hajtott a túlsó sávba. Nyilván a másikat is elmarasztalták ittas járművezetés alapesetéért, de hát a balesetet nem ő okozta. Abból, ha valaki ittasan vezet, még nem következik, hogy mindenképp ő lesz a felelős, akkor is, ha szabályosan közlekedve a saját sávjában mennek neki.


Nick Name

Macaroon # 2006.03.23. 17:59

Hálló,
Én éltem kifogással, ám amikor a határozatban lejáró időtartam végénél jártunk a BÍRÓSÁG MÉG SEHOL NEM tartott, így igaz átlalánosságban, de ki merem jelenteni, hogy rövid eltiltásnál a kifogással semmire nem mész.
M.

Macaroon # 2006.03.23. 18:02

Aliza,
Ezt te sem gondolod komolyan! HÁT NEKEM PONT EZ borzolja az idegeimet, hogy én két sörrel nem vezethetek (mindenhol emlegetem, hogy reggel álmosan ezerszer veszélyesebb vagyok), sőt gyilkosként kezelnek, ha megteszem (így volt), a ti fajtátokat meg CSAK ENNYIVEL büntetik. Jó is ha mindenki tudja, hogy a kötelező magában foglal minden nem anyagi kárt is, tehát lehet kérni lóvét sérülésre, de még LELKI SÉRÜLÉSRE IS!
M.

aliza # 2006.03.24. 19:38

Macaroon

Válogasd meg a szavaidat!Mi az hogy fajtátok..?
Talán ha nem ismered az ügy mibnden pontos részletét akkor nem kellene így nyilatkoznod...
Nem az a vita tárgya hogy fizetni kellett hanem az hogy mennyit....egy szakadt autóért és azért hogy nem történt semmi komoly baja!
Nem értem az ittas járművezetésre vonatkozó érvedet ne haragudj!
Nem a férjem volt az ittas,vagy akkor miről beszélsz?

De igazából nem is vagyok kíváncsi rá..

Aliza

világesze2 # 2006.03.27. 16:47

Aliza,

ha a keleti csoda vezetőjének sérülése indokolja, szerintem egyáltalán nem lehetetlen a kártérítési összeg.......

Az is még jó kérdés, hogy az ügybe belevittétek-e azt, hogy az illető részeg volt?

Mert lehet a részegséggel ő is hibás. Tegyük fel, ha nem részeg, és reakcióideje nem tíz másodperc, akkor esetleg meg tud állni a férjed előtt, és nincs baleset.

aliza # 2006.03.27. 18:23

kedves Világesze!

hidd el megpróbáltunk mindent,de sehol nem álltak szóba velünk,hiába bizonyítottuk papírokkal is alkoholos állapotát.
valami nagyon nagy bunda lehetett itt...

köszi a válaszod Aliza

Karika # 2006.03.27. 18:34

Nyilván megbüntették ittas vezetésért. A baleset megtörténtében az ittasság közrejátszott? Mert, ha nem, akkor a ti számotokra az érdektelen.

Sirus # 2006.04.19. 06:02

Üdv!

Már beszélgettünk itt ebben a témában, de eljött az idő, hogy a jövő héten menjek a tárgyalásomra. 0,62 légalkoholnál volt a jogsibevonás. Ha emlékeznek a szakértők, akkor éjjel kettőkor történt, magamban voltam, előéletem nincs a rendőrségen, rövid táv megtétele volt... 65 ezer pénzbírság és 1 év b kategória megvonás lett a vége. Tárgyalás tartását kértem, mert a jogsit szeretném hamarabb visszakapni. Valahogy az egy éven szeretnék csökkenteni. A másodállásomhoz kellene a jogsi illetve nehézked a betegeskedő nagyapám látogatása, akinek én vagyok a gyámja... ez a két dolog, ami miatt szeretném használni minnél "hamarabb" a jogsimat... Ja a lényeg, hogy 2005.dec.8-án vették el a jogsit...azóta pihen az okmányirodán.

Szakértőinket kérdezném, hogy mire érdemes nekem hivatkozni a tárgyaláson?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Iurisdictio # 2006.04.28. 15:14

Üdv Mindenkinek!
Szóval ez az ittas vezetés egy elég kényes téma, mivel kiemelt bcs-ként kezelik a jogalkalmazó szervek+a bűntetési tétel törvényi meghatározása sem biztosítja az egységes ítélkezési gyakorlatot...legalábbis a bírák nagy része ezt állítja!
Sok fura esetet hallottam,olvastam ebben a témában,de ezek közül is kiemelnék 1et!
Röviden a tényállást Sirus-éhoz tudnám hasonlítani...itt is enyhe fokú alkoholos bef.volt, illetve itt is millió "enyhítő körülmény" akadt...többek között az aduász:a bűntetlen előélet...a Bíró csökkentette a pénzfőbüntit jelentősen, de a mellékbűntit érintetlenűl hahyta!?Indokolásában azt adta elő h a törvény 1 évet ír elő és ettől nem térhet el negatíve...!?És pozitív irányban??Szerinte akkor, ha minősített esetről beszélünk!:)ÉÉÉrdekes álláspont...nem 1 ilyen esettel találkoztam már...az egészben az a kemény, ha fellebbezel, mert mire a megyein kitűzik a tárgyalásodat, addigra elvileg már 1,5 év eltelik...Ergo:sakk-matt!!!

Sirus # 2006.05.03. 04:06

Üdv!

Na közben megvolt a tárgyalás is... Az eredmény nem sok változást hozott az eredeti 62500 Ft és 1 év "b" kategória eltíltáson... Annyit enyhűlt, hogy 6 havi részletfizetést kaptam, mert ennyi könnyítést az anyagi helyzetem "megérdemel", de az 1 évből nem engednek, mert az így is az enyhébb, hogy nem járművezetéstől eltíltást kaptam, hanem csak "b"kategória eltíltást, így nem kell majd újravizsgáznom... Na ez is valami, mert az gondolom megint nem kevés pénz lett volna... Hát ennyi történt!

Üdv Nektek!

Szlarti # 2006.05.07. 12:01

Hello!

irtam már régebben:
novemberben elkaptak a rendőrök alig mentem 300 m-t. 0,48-at fujtam. előtte semmi extra dolgom nem volt a rendőrséggel. 45ezer+ 4 hónapot kaptam. kifogásolással éltem. semmit sem változtattak, ezért kértem a tárgyalást:
birónő 1 hónapra lenyomta a büntit+maradt a 45ezer, DE az okmányirodánál azt mondta nekem telefonon az egyik ügyintéző, hogy mire megjöna papír oda hogy mi a biróság ítélete addig semán vége az 1 hónapnak, sőt. tehát "nyugodtan vezethetek" nincs nyoma. elvileg most van 3 hete hogy jogerőre emelkedett (tárgyalást követő 8. napon???) és még semmit sem kaptam. szerintem a birónő tudta hogy ha van egy eszem meg utánajárok, akkor a melóm is megmaradhat (ez volt a fő érvem).... meg meg is büntetnek. olyan ez mint a Mátyás királyban. meg is büntettek, meg nem is:)))
azért többet ittasan biztos hogy nem ülök be vezetni.... kemény volt ez a fél év....