Okirathamisítás még mindig

Jahel # 2007.01.24. 13:06

És azt hogy védem ki, hogy amikor nem vagyok a hivatalomban, ablaküvegre tesznek egy aláírásomat és fényen keresztül "átírják" a nevemet. Minthogy már megtörtént, hogyan tudom kivédeni azt, hogy egy szerződést, vagy egy banki átutalást ( nem gépit, hanem hagyományost) "aláírnak" az én nevemmel amit nem is én írtam alá?

Avita # 2007.01.24. 14:39

Nem ismered el sajátodnak és írásszakértőt kérsz.

kea4 # 2007.01.24. 19:41

Kedves Janibácsi!

Esetleg lehet, hogy a számítógépet jó lenne valami biztosabb helyen állomásoztatni, jobb félni, mint megijedni alapon.

Üdvrivalgással:
KEA.

guba # 2007.01.26. 09:15

A házkutatás foganatosításához szükséges három különös feltétel valamelyikének fennforgása:
Bűncs. elkövetőjének kézrekereítése, bcs nyomainak felderítése, biz eszköz vagy elkobzás alá eső dolog felkutatása. Csak folyamatban lévő eljárásban és indokolt írásbeli határozatra történhet. Ha az elkövetést elismered, okafogyottá válik minden további ilyen jellegű eljárási cselekmény.

Eaglet # 2007.02.16. 10:19

A Budapesti kerületi Ügyészségtől Vádirat érkezett részemre.
Tárgy: VÁDIRAT
A magánokirat-hamisítás vétsége miatt K.Ixa ellen indult büntetőügyben
Vádlott
Mint B.Metel könyvelője 2005.hó.nap-ján a Budapest .sz. postahivatalnál feladott egy kérelmet az APEH Igazgatóságának a velük szemben kiszabott mulasztási bírság eltörlése tárgyában, amely levelében csatolta a KR13760000818100 ragszámú postai feladóvevény másolati példányát, amelyen a feladási dátum 2005.október 20. napjára került meghamísitásra, annak bizonyítására, hogy ezen a napon benyújtotta a 2005.évi III. negyedévi ÁFA bevallást.
A fenti ragszámmal küldemény az APEH-hoz ténylegesen 2004 febr.16-án érkezett

A rendőrségen átadtam az RL ( ! )(1376 ...stb - 1376 után egészen más sorszámú - eredeti postai feladóvevényt 2004. február 16-i dátummal. Tehát eredeti áfa bevallással és a hozzá csatolt RL 1376-os ajánlott ragszámu küldeményt érkeztette az APEH 2004 febr.16-án és nem a KR 13760000818100 ragszámut.

Hogyan lehetne a vádlókat – azonkivül, hogy a rendőrségen átadtam az eredeti iratokat –arra rávenni, hogy ugyan nézzék már meg, hogy a feljelentésben összekeverték a hasonló ragszámokat.

Akijelölt védőm nem csinál semmit, szegény beteges örül ha él.
Segítséget, tanácsokat kérek.

Eaglet # 2007.02.19. 16:41

Elmentem a Bíróságra és mindent kijegyzeteltem. Amit az előző hozászólásban kaptam iratot abban az áll, hogy 15 napon belül terjesszem elő bizonyítékaimat, észrevételeimet. Ügyvédem szerint ráérünk. Jó-e ha én írok a Bíróságnak vagy menjen minden az Ügyvédemen keresztül. Tényleg ráérünk?
Szerintem azzal a megállapítással, hogy vélelmezhető az okirathamísítás én a bizonyítékokat kérem, ill. a felhozottakat cáfolom. Ha vesztenék pénzbüntetést kellene fizetném ( miért ? ), ki kellene fizetnem a kirendelt védő költségeit 9670 Ft.
Semmit nem szeretnék fizetni és felmentésért dolgozom.

Avita # 2007.02.20. 11:44

Kedves Eaglet,

szerintem ha a kirendelt védő nem foglalkozik az üggyel, akkor nyugodtan írj magad a bíróságnak. Az észrevételben szvsz azt írd le, amit itt alant, mármint az összekevert postai ragszámokkal kapcsolatban, egyúttal jelentsd ki, hogy ártatlan vagy.
Kérdés, hogy a szóban forgó bt. (akié a bevallás volt) képviselője emléxik-e valamire, és hajlandó-e melletted tanúskodni. Mert akkor egyúttal kérheted azt is, hogy a bíróság tanúként idézze.

Eaglet # 2007.02.20. 13:48

A szóban forgó egyéni vállalkozás képviselőjének tanúvallomása be van csatolva és teljesen korrekt.
Az Ügyész aki nem kiván jelen lenni, kérte a tanú megjelenését.
Az Apeh ( szori tudom hogy ott dolgozol ) téved ez egyértelmüen jól körbejárható, igazolható.
A Posta szintén téved, nem áll meg amit írnak.
Na most erre mondta a vizsgló Rhadnagy, hogy ne nézzem már hülyének, hogy két ilyen szerv téved. Pedig téved !
Ha az ügyvéd nem mozdul mielőtt letelik a 15 nap én elküldöm a saját kéréseimet.
Ha ez a két Szerv bármilyen hiteles okirattal igazolja amiket leírnak, amikkel vádolnak felteszem a kezem és azt mondom igazuk van. De ezt nem igazolhatják 100 % a tévedés.
Egy kérésem lesz csak, hogy az Apeh azonnal vonja vissza a feljelentésében leírtakat és törölje minden feljegyzéséből, ja és hagyjon békén minket.

Avita # 2007.02.20. 14:05

Semmi baj; attól, hogy ott dolgozom, még nem tévedhetetlen... :)
Nagyon drukkolok Neked!

Tünde84 # 2007.02.26. 14:16

Segítséget szeretnék kérni magánokirat hamisítás ügyben.
A napokban találtam egy buszbérletet, örültem is neki nagyon. Ma meg ellenőrzés volt a buszon és kiderült, hogy hamis. Az ellenőr 10240Ft helyszíni bírságot fizettetett ki velem, és azt mondta, hogy ennek következményei lesznek a bíróságon is. Illetve kétkedett abban, hogy valóban találtam a bérletet.
Utána néztem a Btk. erre vonatkozó szakaszának.Ha minden igaz a 276§. szól erről.(Magánokirat- hamisítás)
Szeretném megtudni, mire számíthatok a bíróságon? Illetve mi tévő legyek?
Előre is köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.02.26. 14:22

A legfontosabb kérdés, hogy mitől volt a bérlet - gondolom: a bérletszelvény - hamis vagy hamisított.

csepanyi # 2007.03.21. 15:17

Sziasztok!

A korábban említett ügyemmel kapcsolatban lenne kérdésem.

Az ügyészség egy határozatban elhalasztotta a vádemelést egy évvel.
A levélben említik hogy a "pártfogóval" kapcsolatban valamilyen 1979 évi törvény az irányadó. Mit jelent ez pontosan?
Továbbá van e, lesz e ennek valamilyen nyoma az erkölcsimben?

Előre is köszönöm a választ!

Főlökött # 2007.03.21. 15:42

Tisztelt Tünde84

Bíróság azért nem jön oly gyorsan, először a felderítés, nyomozás, szakértőztetés. Elvették a bérletet ? Aláírtunk valamilyen nyilatkozatot ? Élvették a bérletet, aláírtunk valamilyen átadás - átvételi bizonylatot ? Sok minden nem tiszta az ügyben számomra.

A talált "dolgot" nem leadni, jogtalan elsajátítás ( melyet a Btk. büntetni rendel ), ha ezt nem tesszük meg, 8 napon belül.

Ha a felhasználás 8 napon belül történt, akkor tehetnek naggyából egy szívességet. Ha elvették, akkor még jobb, mivel az ellenőr miatt nem tudtam leadni.

Lényeg a lényeg, olvasatomban feljelentést tesz a szolgáltató, bérlethamisítás miatt, a közegnél. Ha megtette, bennünket gyanúsítottként idéznek az eljárásban, mely kihallgatáson ellenvetéssel kell élni és el kell mondani, hogy úgy találtuk, 8 napon belül voltunk, csak jött az a fránya ellenőr, ezért felhasználtuk, véletlenül azt rántottuk elő, idegességünkben. Amúgy leadtuk volna a hatóságnál, vagy az Önkormányzatnál, ha lehetett volna rá lehetőségünk. Tehát bűncselekményt nem követtünk el.

Ha nem voltam érthető, javaslom jogi képviselővel való megjelenést, majd segít az eljárás során.

Tisztelettel. ----------------------
  • Löki
csepanyi # 2007.03.21. 17:40

?

Főlökött # 2007.03.21. 18:17

Tisztelettel

Vádelhalasztásnak nem lesz nyoma az erkölcsiben, hacsaknem a vádelhalasztás ideje alatt bcs. követünk el, melyet váddal honorálnak. Ebben az esetben eléggé rossz a helyzet, mert a vádelhalasztás is váddá módosul.
Azért megjegyzem, hogy a hatóság által használt rendszerbe beivódott, hogy vádelhalasztásos bcs.-t valósítottunk meg, mely életünk során nyomonkövet........

Pártfogói felügyelő majd fog jelentkezni, hacsak nem köteleztek bennünket, személyénél történő jelentkezésre. Ez a határozatból kiolvasható, én nem tudhatom.

Elnézést, hogy ezen kérdésre nem reflektáltam.

----------------------
  • Löki
ah.lorinc # 2007.03.23. 10:37

"felhasználtuk, véletlenül azt rántottuk elő, idegességünkben"

Ez aztán biztosan meghatja a bíróságot.

ah.lorinc # 2007.03.23. 10:40

Bár nem lesz súlyos a bűntetés, szerintem max. 1év próba.

Főlökött # 2007.03.23. 11:06

Tisztelettel

Vegyük figyelembe, a bizonyítási kényszert !!!! Nem elhanyagolható, naná, hogy nem !!

A gyanúsított azt mond, amit akar, a nyomozó hatóság dolga, a bizonyítás! Tehát még nyomozói szakban előterjesztjük, s vélelmezem, hogy vádemelési szakig el sem jut at az ügy.

----------------------
  • Löki
Layla # 2007.09.07. 16:31

Kedves mindenki!

Indítottam egy topicot érdekházasság címen, (és már kaptam is egy választ, amit nagyon köszönök) de ha nem bánjátok, itt is felteszem a kérdést, mert lehet, hogy legunkább ide tartozik.

Tehát:
A történet a következő:
Egy barátnőmet megkérte egy egyiptomi barátja, hogy utazzon ki Egyiptomba, és egyiptomi törvények szerint házasodjon össze az öccsével (aki korban közel áll, hozzá, de akit nem ismer), majd küldjön számára meghívólevelet, hogy az újdonsült férj kapjon vízumot, és beutazhasson az EU területére. A megállapodás szerint 1 hónap múlva a férje elválik tőle.
Kérdéseim a következők:
Milyen vádra és büntetésre számíthat, ha:

1. Anyagi haszna nem származott a házasságból (az egyiptomi utat kivéve, de ez sem feltétlenül nyilvánvaló) És ha származott?
  2. Ha a (volt) férje törvénysértést követ el az Unió területén, és kiderül, hogy hogyan jutott be.
  3. Ha jól tudom, ezért közokirat-hamisítással is vádolhatják. Igaz ez? És az mivel járhat?

Eddig ezt a választ kaptam:
Véleményem szerint nem történne közokirathamisítás, hiszen a törvényeknek megfelelő házasságra lépnek a felek. Azonban a válásra vonatkozó megállapodás már jogsazbály megkerülésére irányulóvá, semmissé teheti a házassági köteléket, illetve a másik buktató: a válásra vonatkozó kitétel nem lesz végrehajtható, és örökké egymás nyakán maradhatnak.

Amire a következő kérdések merültek fel bennem:
Intellektuális-közokirat-hamisítás sem valósul meg ebben az esetben?
Azon kívül: Nem történik "jogellenes tartózkodás elősegítése"? Vagy valamilyen más bűncselekmény fogalmát nem meríti ki a vízumszerzésre irányuló érdekházasság? Mi a legrosszabb, ami az elkövetéjével megtörténhet? (Jogilag)

Előre is nagyon köszönöm a segítséget.

tomas64 # 2007.09.07. 17:23

A jogellenes belföldi tartózkodás elősegítésének törvényi tényállási eleme a vagyoni haszonszerzés, tehát e nélkül a célzat nélkül a bűncselekményi tényállás nem valsul meg.

brendon # 2007.09.26. 09:34

Tavaly tavaszig egy gépjármű üzembentartója voltam. Azonban akkor már se nekem, se a tulajdonosnak nem volt szüksége rá, így az eladás mellett döntöttünk. Õ aláírt előre egy adásvételit, én intéztem az eladást. A vevök ketten érkeztek, így hiányzott egy tanu. én nem akartam szerepelni, de a vevő azt mondta, hogy nyugodtan írjam be a férje adatait, mivel az álíráskor úgysem számit a tanú. Megtettem, hiba volt.
Mint kiderült, a vevő nem irattta át az autót, sőt az általuk megadott, beírt személyek nem is léteznek. Így valószínüleg, ez már okirathamasítás :(
Kérdezném, hogy mit tegyek és milyen büntetésre számíthatok ?

Dr. Lee # 2007.09.26. 09:46

Nem valósul meg a okirathamsítás,ha a hamisított okiratot nem használják fel

Kovács_Béla_Sándor # 2007.09.26. 09:51

Már ha magánokiratról van szó.

Dr. Lee # 2007.09.26. 09:55

Így van,én úgy értelmeztem, hogy az adásvételiről beszél

brendon # 2007.09.26. 10:02

A magánszemélyek közti gépjármű adásvételi magánokiratnak minüsűl ?

Sem a vevő, sem az eladó még nem használta fel. Az önkormányzat ideiglenesen ki akarta vonni forgalomból kötelező felelősségbiztosítás nem fizetése miatt. Jeleztem az önkormányzati megkeresésre, hogy a gépjármű eladásra került. Bekérték az adásvételi másolati példányát, így derült ki, hogy a vevő és a tanuk nem létező személyek.

Ez felhasználásnak minösűl ?