reintegrációs őrizet


Ivett0428 # 2020.02.25. 14:20

Kedves Saujhely! Szeretnék kérdezni én is pár dolgot ha szívesen válaszolna rá! 2ev 6 hónapot kaptam, mínusz 10 hónap kedvezmény, mínusz 2,5fel hónap leules! Első buntenyes vagyok, szeretném én is meg kérvényezni a reöt, probléma e hogy az ingatlan nem az én nevemen van, csak haszon élvezeti jogom van benne nekem és a feleségemnek? Ez ahol lakom egy régi polgári ház 70cm valyog fallal... Mennyire erős ez a nyom követő? Hogy lenne e ebből problémám? A befogado nyilatkozatot adónak kell e kötelező munka hely? Hogy az anyagiak mennyire számítanak?Gyuláról hallott e már valamit? Válaszát előre is köszönöm Béla

nomka # 2020.02.25. 07:06

Kedves Saujhely!
Élnék a lehetőséggel és kérdeznék néhány dolgot :) A becenév sejteni engedi a fogvatartó intézetet, melyről eddig vegyes dolgokat hallottam. A reintegraciot ön vagy a nevelő (vagy ki?) kezdeményezte? A teljes 10 hónapot megkapta? Saját tulajdonú ingatlan az őrizet helye? Befolyásoló tényező ha albérletbe jön ki valaki? Munkahelyet is fel kellett tüntetni a kérelemben? Válaszait előre is köszönöm, üdvözlettel N

VKovacsTimea # 2020.02.24. 17:38

Tisztelt Fórumozók!

Nem igazán vagyok tisztában a Reingtegrációs örizettel. Mielött ügyvédhez fordulok szeretnék egy kis segítséget kérni.
Párom 5évet kapott melyböl 28hónapot leült elözetesben. + 2év felfügesztett is megkapta mellé. Amelyből szintén leült 6hónapot elözetesben.
Az 5évböl idén Szeptemberben szabadulna de ugye megkapta a felfügesztettet is. Ez esetben jár a reintegráció a számunkra? Ha igen, mikortól? Mikor az ideális erre kérvényt inditanunk?

Elöre is köszönöm a segítséget!

Szomi # 2020.02.09. 10:17

Üdvözlet.
Olyan kérdésem lenne, hogy a párom 6 ev bortont kapott, sajnos nem érinti a reintegráció, mert csak az 5 evig terjedő buntetettekre vonatkozik a kedvezmeny. Esetleg van esély arra hogy a közeljövőben módosul a törvény, es kitoljak mondjuk 6 évre? Nem erőszakos bűncselekmény miatt lett elitelve. Utolsó évét tölti a börtönben. Jo lenne már ha végre itthon lehetne. Sajnos nincs kedvezménye, igy csak a reintegracioban bizom.
Köszönöm szépen a választ.

Ivett0428 # 2020.02.03. 15:01

Sziasztok!Valaki tudna nekem valaszt adni arra,hogy màsod fokon a halasztàsi kérelemre mennyi idő van hogy be add a kérelmet ?Meg hogy 2év 6 honapra meg szoktàk e adni,ugy hogy első büntényes vagyok!
Meg hàt olyan jó ügyvédünk van,hogy csak a rahedli pénzt tudja felvenni mindenre azt mondja meg adjak ..jo lesz stb!duma!...de mutatni valamit még nem tudott!köszi a vàlaszt!

Saujhely # 2020.01.25. 10:33

Papp Niki

1év 2hónapot kell letudnia a párodnak.11 hónap után el kell inditani a reintegrációt neki.A feltételes is beleszámit a kiszabott 3 évbe.Ha lehet ne ö hanem a ház ahol jelenleg van az inditsa el.Nekem is ennyi volt az itéletem decembertöl vagyok reör-be.

PappNiki # 2020.01.24. 16:49

Üdv!

Remélem valaki tud nekem segíteni.
A férjem 2 napja vonult be, összesen 3 évet kapott, amiből 2 év után feltételesen szabadulhat. A kérdésem az lenne, hogy ebbe a reintegrációs programba bele számít az egy év feltételes,szóval a 2 évet mindenképpen le kell töltenie, vagy előbb is ki jöhet így láb bilinccsel? Illetve, hogy ő mennyi idő után tudja kerelmezni ezt a reintegrációt?

Előre is köszönöm a segítséget!

Szeetoo # 2020.01.16. 17:50

Kedves VKovács Timea!
Ha a felfüggesztett ítéletet végrehajtják, akkor követő ítélet lesz belőle, azaz a fő ítélet (5 év) után kell letölteni. A Reintegrációs őrizetnél ezt külön vizsgálják. A követő ítélet (2 év) kedvezményes szabadulását megelőző utolsó 10 hónapot otthon töltheti lábbilinccsel. :)

VKovacsTimea # 2020.01.12. 19:33

Űdv!

Remélem valaki tud nekem segíteni. Nem igazán értem hogy számunkra hogy jár a Reintegrációs őrizet.
A Párom tavaly Vonult be , 5évet kapott , amiből már 28hónapot előzetben ült, így az 5év igazából már idén szeptemberben telik le. Csak hogy a tárgyaláson megkapta a 2évet plusszban mivel felfügesztett alatt követte el.
Ő azt mondja jár neki, de szerintem nem.
5évet nem haladhatja meg az itélet. 5+2őt kapott. Ez így már nem kizáró ok?
Köszönöm ha bárki válaszol.

Saujhely # 2020.01.12. 18:32

December elejèn kerültem REÖR-be. Ha van kérdés szívesen segítek amiben tudok.

Reintegrációs elítélt # 2020.01.10. 16:13

Nem biztos, hogy jól tudom, de mivel eléggé halott ez a fórum, ez is több, mint a semmi. Szerintem semmilyen adókedvezmény nem érint, csak talán a TB-t nem kell fizetni. Most keresel munkát Pesten?

Gyűjtőő # 2020.01.10. 10:05

Sziasztok. Reintegrációs őrizetbe vagyok. A kérdésem a következő lenne: A munkáltatónak (aki majd írja a munkáltatói szándéknyilatkozatot) igénybe vehet valamilyen adókedvezményt vagy ilyesmit ga bejelent mint dolgozót? Köszi előre is. Ha reintegrációval kapcsolatos kérdésetek van pl.:mikor add be,kivel stb. Abban elég jártas vagyok,tudok segíteni.Gyűjtőböl szabadultam nemrég.

Reintegrációs elítélt # 2020.01.03. 18:48

Elfelejtettem hozzátenni, hogy ügyvédek megkeresését is várom, ugyanis jelenleg már nem rendelkezem fogadott ügyvéddel.

Köszönöm

Reintegrációs elítélt # 2020.01.03. 18:11

Kedves fórumozók,

egy reintegrációs őrizetbe helyezett elítélt vagyok, és a következő problémával fordulok hozzátok: büntetésem előtt Budapesten éltem, dolgoztam és végeztem egyetemi tanulmányaimat. A reintegrációs őrizetet csak a családom körében tudtam kihelyeztetni vidékre, ugyanis bentlétem alatt nem találtam albérletet a fővárosban. Át szeretném helyeztetni a reintegrációs őrizetet, amit egy kérelemmel el is indítottam, viszont a sikeres környezettanulmány ellenére elutasította a bíró arra hivatkozva, hogy a munkámat nem tudtam megfelelően igazolni (jelenleg fizetetlen szabadságon vagyok). Azt szeretném kérdezni, hogy mi a teendő ilyenkor? Véleményem szerint erre hivatkozva nem utasíthatja el az áthelyezést a bv bíró, illetve emiatt a munkámat sem tudom végezni, ami ellentétes az őrizet jogi céljaival.

Köszönöm szépen előre is a segítséget!

Babóka2019 # 2019.10.13. 17:15

Üdvözlök mindenkit. Olyan kérdésem lenne hogy férjem itthon van reintegrációs őrizetbe okt. 3.tól. Folyamatosan világit a nyomkövetőn a zóna. Pedig itthon van. Mindig jelezzük a központnak. Voltak gépet cserélni, de az os világit. Mit tudunk tenni? Van valaki ilyen helyzetbe?, ha igen vegyük fel a kapcsolatot illetve ha tud valaki segitséget adni.... Köszönöm reny2014@freemail

Hajniccska # 2019.09.25. 17:20

Üdv mindenkinek!

Reintegrációval kapcsolatban kérdeznék. Édesapám 4,6 éves szabadságvesztését tölti, fegyház fokozat, bűnszervezet.Most fogunk a teljes büntetés felénél járni kb.
A bevonalásakor kapott papír szerint reintegrációs őrizet lehetséges kezdő időpontja: 2021.márc.21.
Mikor lenne érdemes beadni a kérelmet? Van olyan ügyvéd ismerős, aki szerint már a felénél érdemes, a mi ügyvédünk szerint elég 1 hónappal a lehetséges őrizet előtt. Illetve ügyvéd adja be vagy jobb ha édesapám kezdeményezi? Tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Ja és valahol olvastam, hogy csak fogház és börtön fokozatban lehetséges a reintegráció, (itt meg is ijedtem) de én/mi nem így tudjuk, és az ügyvéd sem mondta hogy nem lehetséges. Mi az igazság ezzel kapcsolatban?

Üdv: Hajni

kismano4 # 2019.07.01. 11:16

Kedves mindenki
Ügyvédet keresek aki intézné a reintegrációs örizetetbe helyezést egy ismerösömnek. Akinek már sikerült, meg írná kb mennyiért vállalják.
Köszönöm

Pocahontas83 # 2019.05.08. 12:47

Kedves Szeetoo!
A fórumon belül más beejgyzésben már megírtam történetemet, de most arra lennék kíváncsi, hogy milyenkedvezmények járhatnak fegyház, általános fokozatban. 03.29-én a másodfokú tárgyalásról azonnal elvitték, mivel 7 év fegyházat kapott, amiből 2012-től majdnem 3 évet előzetesben töltött, így több, mint 4 évet kell letöltenie. Bűnszervezetet mondott ki a bíró, úgy, hogy első fokon illetve a másod fok nyomozati szakaszában is papírunk van arról, hogy ez bűnszövetség. A bíró annyira volt tisztában a tárgyalt üggyel, hogy mikor a párom utolsó szó jogán elkezdett beeszélni félbeszakította, hogy ne beszéljen bűnszervezetről hiszen ez nem az, majd 10 perccel később felolvasta, hogy az. Ezt követeően majdnem 3 hetet volt Nyházán, majd gyűjtő és a kérelmezett Bgyarmat helyett Sújhelyre vitték. Ott van már 2 hete. Kérdésem az lenne, hogy van e lehetőség reintegrációra, ki dönthet erről ? (pl.:börtön bíró)Bűnszervezet esetén úgy tudom, hogy nincs semmilyen engedmény. Esetleg ezt felül lehet írni? Szeretne Bgyarmatra jkerülni, mert nekem Sújhely 350 km-re van. Erre van lehetőség?
Válaszát előre is köszönöm,
Pocahontas

kismano4 # 2019.04.21. 14:30

Segítséget szeretnék kérni. Egy jó barátom 2év fegyház büntetését tölti bünszervezetben elkövetett adócsalás miatt. Kérdésem az lenne, hogy igényelni tudja e 4/5elengedést,illetve a rintagrációs házi örizetet. 1hónap elözetesbe, 4hónapig házi örizetet. Mennyi idő után szabadulhat? Köszönöm

szodorci # 2019.04.16. 14:45

Üdvözlet Mindenkinek. Érdeklődni szeretnék, hogy kinek milyen tapasztalata van/volt reintegrációs őrizettel kapcsolatosan azt illetően, hogy a pártfogók, amikor környezettanulmányra mennek, pontosan mit vizsgálnak? Valahol azt hallottam, hogy jövedelemigazolásokat kérnek a családtól, hogy el tudják tartani a hazatérő családtagot. Alacsony jövedelem mellett kisebb az esély, tehát minél töb jövedelmet érdemes igazolni? Vagy jobb esetleg arra hivatkozni, hogy azért várják haza a családfenntartót, hogy visszamehessen dolgozni és ezzel segítsen a család helyzetén?! Melyik a célravezetőbb?
Másik kérdés: Valóban létezik egy keretmennyiség (kvóta) (éves vagy negyedéves) amely, ha kimerül, már nem adnak több engedélyt ki? Ez igaz lehet? Ha igen akkor ez intézményenként értendő? Vagy régiónként? Köszönöm előre is is a válaszokat, segítséget!

Babóka2019 # 2019.04.04. 19:30

Üdvözlök mindenkit. Én új vagyok még itt! férjem 2 év fegyházat kapott! REINTEGRÁCIOS ŐRIZETTEL aug ba jöhetne haza. A kérdésem az lenne, hogy Pesten a gyüjtőből (kozma utca!) valaki jött már haza? Mennyire mennek zökkenő mentesen a dolgok? Időbe eltudnak menni BV bíróhoz?

Babóka2019 # 2019.04.04. 19:28

Üdvözlök mindenkit. Én új vagyok még itt! férjem 2 év fegyházat kapott! REINTEGRÁCIOS ŐRIZETTEL aug ba jöhetne haza. A kérdésem az lenne, hogy Pesten a gyüjtőből (kozma utca!) valaki jött már haza? Mennyire mennek zökkenő mentesen a dolgok? Időbe eltudnak menni BV bíróhoz?

Szeetoo # 2019.03.07. 17:05

Kedves zso57!

Sajnos a freemail fiókod visszadobta a levelemet, így ide válaszolok, hátha itt is olvasod:

"Ha Bv. terjeszt elő, az a legjobb. Akkor 99% hogy sikerül, ha a törvényi feltételeknek megfelelsz. Az erőszakos bűncselekmény kizáró ok, de van egy pár kivétel. A könnyű testi sértésnél azt hiszem működik a REÖR. Ha a törvényi feltételeknek nem felelsz meg, azon egy ügyvéd sem tud segíteni. Szerintem felesleges az ügyvéd, ha a bv. indítja a kérelmedet. Első körben úgyis a jogi feltételt vizsgálják, úgyhogy hamar kiderül...
Sok sikert! Üdv."

bufurcka # 2019.03.06. 12:20

Kedves Szeetoo!

Elsőnek köszönöm a segítséget és az információkat.Szóval akkor ezt valahogy úgy kell elképzelni mint a házi őrizettet. Hát jó véleményem nekem sincs a hivatali ügyintézésről hisz van olyan kérvényem amire 1 éve nem válaszoltak. De így jártam a munkahelyi szándéknyilatkozattal is.Állítólag nem kapták meg pedig postai elismervény és van róla meg elektronikus igazolás is.Lassan 3 éve használom a jeladót,sajnos már 3 munkahelyről küldtek el mert nem bír ki 4 órát sem.Ahol lakom ott meg semmilyen munka lehetőség nincs így még utaznom is kell.Természetesen én is használtat kaptam,hiába kérvényeztem az elemes változatot abból 2 darab van az egész országban.Sok sikert a munkába álláshoz neked.

Szeetoo # 2019.03.05. 19:02

Kedves bufurcka!

  • A REÖR kérelem mellé célszerű egy munkáltató nyilatkozatot is csatolni, amiben a munkáltató vállalja, hogy téged a reintegrációs őrizet alatt foglalkoztatni fog. Az esetek nagy részében a bv. bíró elsőre nem engedélyezi a munkát, kezdetben csak pár óra kimenőt ad a hét 1-2 napjára. De volt olyan is, aki rögtön megkapta. De ez ritka.

Viszont, ha kikerülsz REÖR-be, már akár másnap írhatsz kérelmet a bírónak, hogy engedjenek dolgozni. A kérelem mellé újra csatolni kell a munkáltatói nyilatkozatot. A kérelem előtt célszerű a kirendelt pártfogóval is közölni, hogy dolgozni szeretnél. Ezt többnyire támogatni szokták és a bíró megadja az engedélyt a munkára. (Én is most kapom meg.) Tehát a REÖR-be helyezést követően kb. 1-2 hét múlva már dolgozhatsz, ha akarsz.

  • A REÖR alatt tartási díjat nem vonnak, hiszen már nem a „bv. számláját költöd” ;)
  • Sajnos a nyomkövetőt minden esetben felhelyezik.
  • Nekem is sok baj volt a GPS-el, a végén már csak 2-3 órát bírt ki. Én használtat kaptam. Épp most cserélték le. Ez már egy új készülék. Én is most készülök dolgozni, jó lenne ha kibírná a 10-12 órát.
  • A legjobb, ha a bv. tesz előterjesztést a REÖR-re. Akkor 99% a siker. Ügyvédi-, vagy fogvatartotti előterjesztésnél mindegy. Időben egyik sem lesz se rövidebb se hosszabb. Én úgy tapasztaltam, hogy min. 40-60 nap az átfutási idő, de inkább több. Nagyon nyögvenyelősen megy, sajnos. :(