Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


reintegrációs őrizet

Babóka2019 # e-mail 2019.10.13. 19:15

Üdvözlök mindenkit. Olyan kérdésem lenne hogy férjem itthon van reintegrációs őrizetbe okt. 3.tól. Folyamatosan világit a nyomkövetőn a zóna. Pedig itthon van. Mindig jelezzük a központnak. Voltak gépet cserélni, de az os világit. Mit tudunk tenni? Van valaki ilyen helyzetbe?, ha igen vegyük fel a kapcsolatot illetve ha tud valaki segitséget adni.... Köszönöm reny2014@freemail

Hajniccska # e-mail 2019.09.25. 19:20

Üdv mindenkinek!

Reintegrációval kapcsolatban kérdeznék. Édesapám 4,6 éves szabadságvesztését tölti, fegyház fokozat, bűnszervezet.Most fogunk a teljes büntetés felénél járni kb.
A bevonalásakor kapott papír szerint reintegrációs őrizet lehetséges kezdő időpontja: 2021.márc.21.
Mikor lenne érdemes beadni a kérelmet? Van olyan ügyvéd ismerős, aki szerint már a felénél érdemes, a mi ügyvédünk szerint elég 1 hónappal a lehetséges őrizet előtt. Illetve ügyvéd adja be vagy jobb ha édesapám kezdeményezi? Tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Ja és valahol olvastam, hogy csak fogház és börtön fokozatban lehetséges a reintegráció, (itt meg is ijedtem) de én/mi nem így tudjuk, és az ügyvéd sem mondta hogy nem lehetséges. Mi az igazság ezzel kapcsolatban?

Üdv: Hajni

kismano4 # e-mail 2019.07.01. 13:16

Kedves mindenki
Ügyvédet keresek aki intézné a reintegrációs örizetetbe helyezést egy ismerösömnek. Akinek már sikerült, meg írná kb mennyiért vállalják.
Köszönöm

Pocahontas83 # e-mail 2019.05.08. 14:47

Kedves Szeetoo!
A fórumon belül más beejgyzésben már megírtam történetemet, de most arra lennék kíváncsi, hogy milyenkedvezmények járhatnak fegyház, általános fokozatban. 03.29-én a másodfokú tárgyalásról azonnal elvitték, mivel 7 év fegyházat kapott, amiből 2012-től majdnem 3 évet előzetesben töltött, így több, mint 4 évet kell letöltenie. Bűnszervezetet mondott ki a bíró, úgy, hogy első fokon illetve a másod fok nyomozati szakaszában is papírunk van arról, hogy ez bűnszövetség. A bíró annyira volt tisztában a tárgyalt üggyel, hogy mikor a párom utolsó szó jogán elkezdett beeszélni félbeszakította, hogy ne beszéljen bűnszervezetről hiszen ez nem az, majd 10 perccel később felolvasta, hogy az. Ezt követeően majdnem 3 hetet volt Nyházán, majd gyűjtő és a kérelmezett Bgyarmat helyett Sújhelyre vitték. Ott van már 2 hete. Kérdésem az lenne, hogy van e lehetőség reintegrációra, ki dönthet erről ? (pl.:börtön bíró)Bűnszervezet esetén úgy tudom, hogy nincs semmilyen engedmény. Esetleg ezt felül lehet írni? Szeretne Bgyarmatra jkerülni, mert nekem Sújhely 350 km-re van. Erre van lehetőség?
Válaszát előre is köszönöm,
Pocahontas

kismano4 # e-mail 2019.04.21. 16:30

Segítséget szeretnék kérni. Egy jó barátom 2év fegyház büntetését tölti bünszervezetben elkövetett adócsalás miatt. Kérdésem az lenne, hogy igényelni tudja e 4/5elengedést,illetve a rintagrációs házi örizetet. 1hónap elözetesbe, 4hónapig házi örizetet. Mennyi idő után szabadulhat? Köszönöm

szodorci # e-mail 2019.04.16. 16:45

Üdvözlet Mindenkinek. Érdeklődni szeretnék, hogy kinek milyen tapasztalata van/volt reintegrációs őrizettel kapcsolatosan azt illetően, hogy a pártfogók, amikor környezettanulmányra mennek, pontosan mit vizsgálnak? Valahol azt hallottam, hogy jövedelemigazolásokat kérnek a családtól, hogy el tudják tartani a hazatérő családtagot. Alacsony jövedelem mellett kisebb az esély, tehát minél töb jövedelmet érdemes igazolni? Vagy jobb esetleg arra hivatkozni, hogy azért várják haza a családfenntartót, hogy visszamehessen dolgozni és ezzel segítsen a család helyzetén?! Melyik a célravezetőbb?
Másik kérdés: Valóban létezik egy keretmennyiség (kvóta) (éves vagy negyedéves) amely, ha kimerül, már nem adnak több engedélyt ki? Ez igaz lehet? Ha igen akkor ez intézményenként értendő? Vagy régiónként? Köszönöm előre is is a válaszokat, segítséget!

Babóka2019 # e-mail 2019.04.04. 21:30

Üdvözlök mindenkit. Én új vagyok még itt! férjem 2 év fegyházat kapott! REINTEGRÁCIOS ŐRIZETTEL aug ba jöhetne haza. A kérdésem az lenne, hogy Pesten a gyüjtőből (kozma utca!) valaki jött már haza? Mennyire mennek zökkenő mentesen a dolgok? Időbe eltudnak menni BV bíróhoz?

Babóka2019 # e-mail 2019.04.04. 21:28

Üdvözlök mindenkit. Én új vagyok még itt! férjem 2 év fegyházat kapott! REINTEGRÁCIOS ŐRIZETTEL aug ba jöhetne haza. A kérdésem az lenne, hogy Pesten a gyüjtőből (kozma utca!) valaki jött már haza? Mennyire mennek zökkenő mentesen a dolgok? Időbe eltudnak menni BV bíróhoz?

Szeetoo # e-mail 2019.03.07. 18:05

Kedves zso57!

Sajnos a freemail fiókod visszadobta a levelemet, így ide válaszolok, hátha itt is olvasod:

"Ha Bv. terjeszt elő, az a legjobb. Akkor 99% hogy sikerül, ha a törvényi feltételeknek megfelelsz. Az erőszakos bűncselekmény kizáró ok, de van egy pár kivétel. A könnyű testi sértésnél azt hiszem működik a REÖR. Ha a törvényi feltételeknek nem felelsz meg, azon egy ügyvéd sem tud segíteni. Szerintem felesleges az ügyvéd, ha a bv. indítja a kérelmedet. Első körben úgyis a jogi feltételt vizsgálják, úgyhogy hamar kiderül...
Sok sikert! Üdv."

bufurcka # e-mail 2019.03.06. 13:20

Kedves Szeetoo!

Elsőnek köszönöm a segítséget és az információkat.Szóval akkor ezt valahogy úgy kell elképzelni mint a házi őrizettet. Hát jó véleményem nekem sincs a hivatali ügyintézésről hisz van olyan kérvényem amire 1 éve nem válaszoltak. De így jártam a munkahelyi szándéknyilatkozattal is.Állítólag nem kapták meg pedig postai elismervény és van róla meg elektronikus igazolás is.Lassan 3 éve használom a jeladót,sajnos már 3 munkahelyről küldtek el mert nem bír ki 4 órát sem.Ahol lakom ott meg semmilyen munka lehetőség nincs így még utaznom is kell.Természetesen én is használtat kaptam,hiába kérvényeztem az elemes változatot abból 2 darab van az egész országban.Sok sikert a munkába álláshoz neked.

Szeetoo # e-mail 2019.03.05. 20:02

Kedves bufurcka!

 • A REÖR kérelem mellé célszerű egy munkáltató nyilatkozatot is csatolni, amiben a munkáltató vállalja, hogy téged a reintegrációs őrizet alatt foglalkoztatni fog. Az esetek nagy részében a bv. bíró elsőre nem engedélyezi a munkát, kezdetben csak pár óra kimenőt ad a hét 1-2 napjára. De volt olyan is, aki rögtön megkapta. De ez ritka.

Viszont, ha kikerülsz REÖR-be, már akár másnap írhatsz kérelmet a bírónak, hogy engedjenek dolgozni. A kérelem mellé újra csatolni kell a munkáltatói nyilatkozatot. A kérelem előtt célszerű a kirendelt pártfogóval is közölni, hogy dolgozni szeretnél. Ezt többnyire támogatni szokták és a bíró megadja az engedélyt a munkára. (Én is most kapom meg.) Tehát a REÖR-be helyezést követően kb. 1-2 hét múlva már dolgozhatsz, ha akarsz.

 • A REÖR alatt tartási díjat nem vonnak, hiszen már nem a „bv. számláját költöd” ;)
 • Sajnos a nyomkövetőt minden esetben felhelyezik.
 • Nekem is sok baj volt a GPS-el, a végén már csak 2-3 órát bírt ki. Én használtat kaptam. Épp most cserélték le. Ez már egy új készülék. Én is most készülök dolgozni, jó lenne ha kibírná a 10-12 órát.
 • A legjobb, ha a bv. tesz előterjesztést a REÖR-re. Akkor 99% a siker. Ügyvédi-, vagy fogvatartotti előterjesztésnél mindegy. Időben egyik sem lesz se rövidebb se hosszabb. Én úgy tapasztaltam, hogy min. 40-60 nap az átfutási idő, de inkább több. Nagyon nyögvenyelősen megy, sajnos. :(
Szeetoo # e-mail 2019.03.05. 19:39

Kedves Immiess!

Így szól a törvény (Bv.tv.):
187/C. § Az elítélt nem helyezhető reintegrációs őrizetbe, ha…

 1. az egy évet meg nem haladó tartamú szabadságvesztésből legalább három, egy évet meghaladó tartamú szabadságvesztésből legalább hat hónapot nem töltött le…

Sajnos a törvény valóban nem egyértelmű, hogy a „szabadságvesztés” jogerős-, vagy előzetes fogva tartásra vonatkozik.
De, mint már említettem én a gyakorlati oldaláról közelítem meg a dolgot, illetve igyekszem segíteni. A több éves börtön tapasztalatomat szeretném megosztani a fórumozókkal. Márpedig azt tapasztaltam, hogy a frissen bevonulók 6 hónapon belül nem nagyon kerültek reintegrációs őrizetbe (REÖR).
A börtönben a nevelő (reintegrációs tiszt) az ÚR! Az ő „kénye- kedve” szerint történik minden. Ő írja a véleményezést mindenről és mindenkiről. Tehát hiába töltött el valaki X időt előzetesben, a jogerős ítéletnél mindenki tiszta lappal indul. Az első nevelői-vélemény 3 hónap után esedékes. A nevelő szóba se áll az elítélttel, az első negyed éves véleményezés előtt. Ha rendes a nevelő (márpedig a 90 % nem az!), akkor a 91. napon felviszi a gépre (előterjeszti) a REÖR kérelmet függetlenül attól, hogy ki (elítélt, ügyvéd, vagy a bv.) az előterjesztő. Majd kb. 20-30 nap mire végigfut a „házban” a kérelem, azaz a nevelő és szakterületek véleményezik, különböző meghallgatások lezajlanak: pártfogó, pszichológus, BFB stb. Ezt követően kerül környezettanulmányra, ami kb. 30-40 nap is lehet. Mikor a környezettanulmány visszaérkezik az intézetbe, akkor a nevelő összeállítja az anyagot és végigfuttatja a házban újra: szakterületek, osztályvezető, parancsnok helyettes és parancsnok. Ez kb. 1 hét. Ha mindenki rábólintott, akkor kerül elküldésre a bíróságnak. A bírói szak kb. 2-4 hét. Ha a bírói meghallgatáson jogerős lesz a végzés, akkor még onnan is kb. 1-2 hét ,mire rákerül az emberre a lábbilincs és kidobják a szűrét. Sajnos ez a tapasztalatom… min. 6 hónap, de inkább több, mire valaki REÖR-be kerül. :(

bufurcka # e-mail 2019.03.03. 18:29

Immiess!

Közel 2 hónapja próbálok információt szerezni pontosan mi hogy is van. Elméletileg nem lett tisztább a szabályozás az új 2018 as BTK miatt.Rengeteg olyan rendelet is érvényben van ami olyan hivatkozásokat tartalmaz amik már nem megoldhatók. Lásd a civil szervezetek segítsége például.Az érvényben lévő szabályozás szerint nálam is 180 nap után lehetne elkezdeni de bírói rendelkezés van az ítéletben 90 napról. DE ez sem jelent semmit sajnos kis hazánkban. Hisz semmilyen feltételnek nem feleltem meg a házi őrizethez sem mégis oda raktak mert nem volt hely és a Uniós pénzből felújítót cellákat még nem vette át Pintér úr. Ezt épp a bíró mondta kifele jövet az ügyésznek hogy hacsak nem ölt meg senkit akkor megy háziba. Elméletileg az előzetes beleszámol mert azt egy az egyben vonják le a büntetésből.Kedvezménnyel nem párosítható de kb 1 hónap múlva tudok meg többet mert a ügyvédem szabadságon van. Csak hát én is kíváncsi vagyok ezért is szeretem volna érdeklődni.

immiess # e-mail 2019.03.03. 14:41

Tisztelt fórumozók!!tegyük már tisztába az ügyet: eddig minden ügyvéd elítélt és hozzáértő azt mondta hogy az előzetes is beleszámít a letöltött időbe a reintegrácionál!!!!!!egy ismerösöm is szabadult és neki BELESZÁMÍTOTT!!!az én ügyvédem is azt mondja

bufurcka # e-mail 2019.03.03. 11:29

Kedves Szeetoo!

Köszönöm a linkeket,sokat segített.Érdekes amit leírtál mert nálam 6 év az elsőfokú ítélet de rendelkezik arról hogy 90 nap után re-integrációs őrizetbe lehet helyezni.Sajnos 2,5 év után sem tudom még mindig mi is lesz az ítélet mert a ügyészség és én is fellebbeztünk.És itt sem sietnek mert semmilyen választ sem kaptam több mint 3 hónapja mi is van a üggyel. Annyit szeretnék még kérdezni hogy ez alatt el tudsz helyezkedni dolgozni? Ugyanúgy munkáltatónak kell szándéknyilatkozatot kiállítani? Ilyenkor is levonják a tartási díjakat? Vagy ugyan olyan szabályok vonatkoznak mint a házi őrizetre új nevén bűnügyi felügyelet.Itt is nyomkövetővel ellátva élsz? Mert most is azt használom közel 30 hónapja igaz most már Pest megye határáig de a munkavégzésben zavar hisz 4-5 óránként lemerül.Baleset veszélyes és rengeteg műszaki hiba van.Mit javasolsz jobb ha az ügyvéd adja be és előre csatolom a munkáltatói nyilatkozatot?

Szeetoo # e-mail 2019.02.27. 00:16

Korábbi hozzászólásokat olvasva röviden egy pár tudnivaló a REÖR-rel kapcsolatban.
REÖR beadásának feltétele:

 • Az 1 évet meg nem haladó ítéletnél 3 hónapot, 1 év felett 6 hónapot el kell tölteni JOGERŐSEN börtönben. Az előzetes vagy házi őrizet sajnos nem számít bele.
 • Csak börtön vagy fogház fokozatú elítéltnek jár.
 • Bűnszervezet nem kizáró ok.
 • Folyamatban lévő ügy és követő ítélet sajnos kizáró ok.
 • Csak jogerős ítélet után adható be (első fok nem elég).
 • Ügyvéd, fogvatartott és a Bv. intézet (hivatalból) is kezdeményezheti a REÖR-t. Az utóbbi a legjobb, akkor 99%-os a siker!
 • A REÖR engedélyezése/elutasítása tárgyalás keretében zajlik a gyakorlatban. Bár a törvény engedi a papírok alapján meghozott döntést is, de csak ha a BV. intézet tesz előterjesztést.

A gyakorlatban a teljes REÖR elbírálási idő elég széles spektrumot fed le. A folyamat kb. 40-60 nap, de én ismertem olyat is aki 4 hónapig várt a határozatra. Sajnos se a pártfogó, se a bv., se pedig a bíró nem sieti el a dolgot. Ráérnek. Nem az Ő életük! :(

Remélem tudtam segíteni. További kéréseket szívesen veszem!

Szeetoo # e-mail 2019.02.26. 23:51

A reintegrációs őrizettel kapcsolatos jogi tudnivaló itt találhatóak:
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…
61/A, B, C, D § ; 76 § (2) s.) ; 187/A, B, C, D, E §

Gyakorlatiasabb a fenti törvény végrehajtási utasítása, mely itt található:
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…
136/A, B, C, D, E, F §

Szeetoo # e-mail 2019.02.26. 23:29

Kedves Fórumozók!

Nemrég szabadultam a börtönből. Sajnos elég hosszú időt töltöttem bent és eközben elég jól kiismertem magamat a jogi dolgokkal kapcsolatban. Bár nem vagyok ügyvéd, de elég sok mindent megtanultam az évek során. De amivel jobb vagyok az ügyvédeknél, hogy mindezt a saját bőrömön tapasztaltam, tehát a jog gyakorlati oldalát is ismerem, a börtönbeli tapasztalatokat útján.
Jelenleg reintegrációs őrizetben vagyok itthon, úgyhogy ráérek :) Várom a kérdéseket! ;)

bufurcka # e-mail 2019.02.14. 13:25

Szép jó napot!
Érdeklődnék hol találok részletes leírást a reintegrációs őrizettről? Mit jelent az ha a elsőfokú ítélet szerint 3 hónap letöltése után lehet kérvényezni? Nekem vagy ügyvédnek kell kérvényezni? Mit is jelent ez pontosan? Sajnos a BV hivatalos oldalán csak egy hibaüzenet van ez ügyben.
Előre is köszönöm a segítséget.Hiába keresek olyan útmutatót is a hivatalos oldalakon mit is lehet magával bevinni a elítélteknek. Ha esetleg erről is tudna valaki valamilyen linket vagy tájékoztatást adni megköszönném.

Edo90 # e-mail 2019.01.23. 11:48

Tisztelt Ügyvéd Urak! A férjem január 8.-a óta börtönben van, bűnszervezetben elkövetett adócsalás miatt. Kapott egy levelet bent hogy leghamarabb április 8.-án hazajöhet reintegrációs őrizetbe. Mi úgy tudtuk hogy nem kaphat a bűnszervezet miatt. Február, március környékén beadnánk a kérvényt erre a reintegrációs őrizetre. Első bűntett, 1 éves kisbaba, feleség. Tudnának valamit mondani , megkaphatja ezt az őrizetet , van esélyünk? Köszönjük a segítséget.

Tial #   2019.01.17. 19:17

Tisztelt Ügyvéd Urak!
Elnézést a dupla postolásért, de javítottam a szöveget!

Jelenleg zajlik az ügyem kábítószer birtoklás miatt.
1-5 évig terjedő, amelyből 8 hónapot előzetesben töltöttem. Első bűntényes, bűntetlen előéletü..most szabad lábon vagyok és várom hogy haladjanak a dolgok..Az ügyészség mostanában emelt vádat...az lenne a kérdésem, hogy ha netán be kell vonulnom még bizonyos időre, akkor a reintegráció elindításához bele számít a 8 hónap előzetesem?! Ha börtönbe kell vonulnom, akkor kell még ott bent ülnöm 6 hónapot , hogy elindítsam a RÖ folymatát?! Vagy már ilyenkor automatikusan beadhatom az esetleges bevonuláskor?!

Válaszukat előre is köszönöm!

Tial #   2019.01.17. 19:03

Tisztelt Ügyvéd Urak!

Jelenleg zajlik az ügyem kábítószer birtoklás miatt.
1-5 évig terjedő, amelyből 8 hónapot előzetesben töltöttem. Első bűntényes, bűntetlen előéletü..most szabad lábon vagyok és várom hogy haladjanak a dolgok..Az ügyészség mostanában emelt vádat...az lenne a kérdésem, hogy ha netán be kell vonulnom még bizonyos időre, akkor a reintegrációba bele számít a 8 hónap előzetesem?! Ha börtönbe kell vonulnom, akkor kell még ott bent ülnöm 6 hónapot , hogy elindítsam a RÖ folymatát?! Vagy már ilyenkor automatikusan beadhatom az esetleges bevonuláskor?!

Válaszukat előre is köszönöm!

reyes81 # e-mail 2019.01.17. 12:08

Kedves Mindenki!

Esetleg várható valami változás reintegráció terén ebben az évben? Esetleg idő kitolás?

Dávid9191 # e-mail 2018.12.03. 18:40

Szép napot!Az lenne a kerdesem,hogy januarban kell bevonulnom 4 evre amibol 16 honap elozetesem van es 3 honap haziorizet, kedvezmenyt ugy nez ki meg kapom na de folyamatban van ellenem egy ugyanolyan jellegu buncselekmeny miatt egy eljaras amibol elso foku itelet nem szuletett, de 2 evig kb nem is fog!!14 honapom lenne meg a 4 evbol minusz reintegracio!!Igy hogy folyamatban van adhato e nekem a reintegracio? !Hozzateszem a masik ügyből mindenki lakhelyelhagyasi alatt van!

Anolyka # e-mail 2018.11.24. 16:52

Üdv! Érdeklődni szeretnék, hogy reintegrációs munkáltatókat vagy munkahelyeket hol tudnék keresni, esetleg Önök nem tudnak? Köszönöm a válaszokat előre is!