Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


reintegrációs őrizet

Lőrik Ügyvédi Iroda # e-mail 2020.04.09. 11:55

Tisztelt Kérdezők,

Tapasztalataink alapján a fogvatartottak tisztában vannak azzal, hogy az adott intézményben a bv. bírónak milyen követelményei vannak. Célszerűnek tartom ügyvéd meghatalmazását a kérelem elkészítése érdekében, az eljárást meg indíthatja védő vagy maga az elítélt is.

A kérelem mellékleteként célszerű valamennyi, olyan dokumentumot csatolni(befogadói nyilatkozat, tulajdoni lap,eltartási nyilatkozat, valamint megfelelő jövedelem igazolása, egyéb személyi körülményekkel kapcsolatos dokumentumok).

Amennyiben további kérdése van a az eljárással kapcsolatosan bátran forduljon irodánkhoz.

https://lorik.hu/…-feltetelei/

Lorik Ügyvédi Iroda
www.lorik.hu

Ivett0428 # e-mail 2020.03.04. 21:22

Kedves Saujhely!Nagyon köszi hogy vissza irtàl!Még nem tudtam a férjemmel beszélni,nem jött még meg a kapcsolattartói,3an vonult be :-( ! Ha még lesz kérdésem,akk. Előre is köszönöm ha vàlaszolsz!

Saujhely # e-mail 2020.03.04. 16:07

Kedves IVETT0428

Tapasztalatból tudom,hogy ha a ház indítja el akkor nagyobb a valószínűsége annak hogy meg is kapja az illető mintha ő maga vagy ügyvéd intézné. Van egy úgynevezett foganatba vételi papír. Ezen rajta vannak az összes szabadulással kapcsolatos dátumok. Teljes,kedvezménnyel,illetve reintegracios orizettel. Ezt a papírt elvileg bevonulás után meg kellene kapnia. Azt tudom, hogy sokan még egy év elteltével sem kapják meg. Ezzel kapcsolatban a nevelővel kell beszélni és kérelme lapon meg lehet kérni..Még mindig azt mondom ha tudja a reor dátumát akkor már 90 napon belül járjon a nyakukra mert nem nagyon csinálnak maguktól semmit. Nekem bevonulás előtt sokat segített az ügyvédem mivel felvilágosítótt ezekkel a dolgokkal. A hatodik honapom elteltével már mentem és jeleztem a reort a nevelőnek és a partfogonak is. Sajnos többször kell a nyakukra járni különben nem csinálnak semmit. Sokan ujhelyben is már ülik a reort mert várják a galambot. Magyarán segíts magadon és .......

Üdv saujhely

AniSmith # e-mail 2020.03.03. 20:39

Kedves Fórumozók!

Férjem egy év börtönt kapott. Lassan egy hónapja, hogy bent van és tölti a büntetését Kecskeméten. Kérdésem az lenne, hogy beadhatja e már a REÖR-re a kérelmet és ha igen akkor ki adja be? Az ügyvéd vagy ő saját maga? Bent olyan hírek járják, hogy Kecskemét egy speciális hely és nem szeretik osztogatni a REÖR-t. Mindenképpen fogadjuk ügyvédet mert csak ő tudja előrébb mozdítani az ügyet. Nem tanácsolják, hogy férjem adja be mert akkor ráülnek a kérelemre. Esetleg tudna nekem válaszolni valaki?
Köszönöm.

Ivett0428 # e-mail 2020.03.02. 13:57

Kedves Saujhely!Köszönöm a vâlaszod!Azt is hallottam hogy a reöt nagyon ritka ha az intézmény kezdeményezi,ez mitől függ!??Meg hàt hogy mindenkinek megadjàk e hiàba felelsz meg a követelményeknek!?Meg ott bent egyàltalàn ezt fel dobjàk e?vagy ha nem vagy toppon akkor ezt nem mondjak?köszönöm a vàlaszt

Saujhely # e-mail 2020.02.28. 14:37

Kedves Ivett0428

A haszon élvezeti jog elég kell hogy legyen. Tőlem anno kértek tulajdoni lapot is az ingatlanról. Valószínű most is fognak. Az ingatlanról fognak készíteni egy úgynevezett környezet tanulmányt. Akkor megnéznek mindent. Amikor a BV bíró megadta a reört utána mennek majd a zónát kijelölni. Maga az eszköz amit majd hordani kell sajnos elég silány minőség. Nekem a három hónap alatt mióta rajtam van talán 7-8 napot működött hibátlanul eddig. Valami baja mindig van. Ettől viszont nem kell felni ha nem sérted meg a szabályokat akkor nem lesz gond. Nálam a befogadótol nem kértek munka helyel kapcsolatos papírokat. Gyuláról sajnos nem tudok mit írni nincs tapasztalatom. Az anyagiak sem érdeklik őket. Inkább csak az hogy rendbe legyen minden amíg tart a reör.
Remelem válaszoltam mindenre.

Üdv Saujhely

Ivett0428 # e-mail 2020.02.25. 15:20

Kedves Saujhely! Szeretnék kérdezni én is pár dolgot ha szívesen válaszolna rá! 2ev 6 hónapot kaptam, mínusz 10 hónap kedvezmény, mínusz 2,5fel hónap leules! Első buntenyes vagyok, szeretném én is meg kérvényezni a reöt, probléma e hogy az ingatlan nem az én nevemen van, csak haszon élvezeti jogom van benne nekem és a feleségemnek? Ez ahol lakom egy régi polgári ház 70cm valyog fallal... Mennyire erős ez a nyom követő? Hogy lenne e ebből problémám? A befogado nyilatkozatot adónak kell e kötelező munka hely? Hogy az anyagiak mennyire számítanak?Gyuláról hallott e már valamit? Válaszát előre is köszönöm Béla

nomka # e-mail 2020.02.25. 08:06

Kedves Saujhely!
Élnék a lehetőséggel és kérdeznék néhány dolgot :) A becenév sejteni engedi a fogvatartó intézetet, melyről eddig vegyes dolgokat hallottam. A reintegraciot ön vagy a nevelő (vagy ki?) kezdeményezte? A teljes 10 hónapot megkapta? Saját tulajdonú ingatlan az őrizet helye? Befolyásoló tényező ha albérletbe jön ki valaki? Munkahelyet is fel kellett tüntetni a kérelemben? Válaszait előre is köszönöm, üdvözlettel N

VKovacsTimea # e-mail 2020.02.24. 18:38

Tisztelt Fórumozók!

Nem igazán vagyok tisztában a Reingtegrációs örizettel. Mielött ügyvédhez fordulok szeretnék egy kis segítséget kérni.
Párom 5évet kapott melyböl 28hónapot leült elözetesben. + 2év felfügesztett is megkapta mellé. Amelyből szintén leült 6hónapot elözetesben.
Az 5évböl idén Szeptemberben szabadulna de ugye megkapta a felfügesztettet is. Ez esetben jár a reintegráció a számunkra? Ha igen, mikortól? Mikor az ideális erre kérvényt inditanunk?

Elöre is köszönöm a segítséget!

Szomi # e-mail 2020.02.09. 11:17

Üdvözlet.
Olyan kérdésem lenne, hogy a párom 6 ev bortont kapott, sajnos nem érinti a reintegráció, mert csak az 5 evig terjedő buntetettekre vonatkozik a kedvezmeny. Esetleg van esély arra hogy a közeljövőben módosul a törvény, es kitoljak mondjuk 6 évre? Nem erőszakos bűncselekmény miatt lett elitelve. Utolsó évét tölti a börtönben. Jo lenne már ha végre itthon lehetne. Sajnos nincs kedvezménye, igy csak a reintegracioban bizom.
Köszönöm szépen a választ.

Ivett0428 # e-mail 2020.02.03. 16:01

Sziasztok!Valaki tudna nekem valaszt adni arra,hogy màsod fokon a halasztàsi kérelemre mennyi idő van hogy be add a kérelmet ?Meg hogy 2év 6 honapra meg szoktàk e adni,ugy hogy első büntényes vagyok!
Meg hàt olyan jó ügyvédünk van,hogy csak a rahedli pénzt tudja felvenni mindenre azt mondja meg adjak ..jo lesz stb!duma!...de mutatni valamit még nem tudott!köszi a vàlaszt!

Saujhely # e-mail 2020.01.25. 11:33

Papp Niki

1év 2hónapot kell letudnia a párodnak.11 hónap után el kell inditani a reintegrációt neki.A feltételes is beleszámit a kiszabott 3 évbe.Ha lehet ne ö hanem a ház ahol jelenleg van az inditsa el.Nekem is ennyi volt az itéletem decembertöl vagyok reör-be.

PappNiki # e-mail 2020.01.24. 17:49

Üdv!

Remélem valaki tud nekem segíteni.
A férjem 2 napja vonult be, összesen 3 évet kapott, amiből 2 év után feltételesen szabadulhat. A kérdésem az lenne, hogy ebbe a reintegrációs programba bele számít az egy év feltételes,szóval a 2 évet mindenképpen le kell töltenie, vagy előbb is ki jöhet így láb bilinccsel? Illetve, hogy ő mennyi idő után tudja kerelmezni ezt a reintegrációt?

Előre is köszönöm a segítséget!

Szeetoo # e-mail 2020.01.16. 18:50

Kedves VKovács Timea!
Ha a felfüggesztett ítéletet végrehajtják, akkor követő ítélet lesz belőle, azaz a fő ítélet (5 év) után kell letölteni. A Reintegrációs őrizetnél ezt külön vizsgálják. A követő ítélet (2 év) kedvezményes szabadulását megelőző utolsó 10 hónapot otthon töltheti lábbilinccsel. :)

VKovacsTimea # e-mail 2020.01.12. 20:33

Űdv!

Remélem valaki tud nekem segíteni. Nem igazán értem hogy számunkra hogy jár a Reintegrációs őrizet.
A Párom tavaly Vonult be , 5évet kapott , amiből már 28hónapot előzetben ült, így az 5év igazából már idén szeptemberben telik le. Csak hogy a tárgyaláson megkapta a 2évet plusszban mivel felfügesztett alatt követte el.
Ő azt mondja jár neki, de szerintem nem.
5évet nem haladhatja meg az itélet. 5+2őt kapott. Ez így már nem kizáró ok?
Köszönöm ha bárki válaszol.

Saujhely # e-mail 2020.01.12. 19:32

December elejèn kerültem REÖR-be. Ha van kérdés szívesen segítek amiben tudok.

Reintegrációs elítélt # e-mail 2020.01.10. 17:13

Nem biztos, hogy jól tudom, de mivel eléggé halott ez a fórum, ez is több, mint a semmi. Szerintem semmilyen adókedvezmény nem érint, csak talán a TB-t nem kell fizetni. Most keresel munkát Pesten?

Gyűjtőő # e-mail 2020.01.10. 11:05

Sziasztok. Reintegrációs őrizetbe vagyok. A kérdésem a következő lenne: A munkáltatónak (aki majd írja a munkáltatói szándéknyilatkozatot) igénybe vehet valamilyen adókedvezményt vagy ilyesmit ga bejelent mint dolgozót? Köszi előre is. Ha reintegrációval kapcsolatos kérdésetek van pl.:mikor add be,kivel stb. Abban elég jártas vagyok,tudok segíteni.Gyűjtőböl szabadultam nemrég.

Reintegrációs elítélt # e-mail 2020.01.03. 19:48

Elfelejtettem hozzátenni, hogy ügyvédek megkeresését is várom, ugyanis jelenleg már nem rendelkezem fogadott ügyvéddel.

Köszönöm

Reintegrációs elítélt # e-mail 2020.01.03. 19:11

Kedves fórumozók,

egy reintegrációs őrizetbe helyezett elítélt vagyok, és a következő problémával fordulok hozzátok: büntetésem előtt Budapesten éltem, dolgoztam és végeztem egyetemi tanulmányaimat. A reintegrációs őrizetet csak a családom körében tudtam kihelyeztetni vidékre, ugyanis bentlétem alatt nem találtam albérletet a fővárosban. Át szeretném helyeztetni a reintegrációs őrizetet, amit egy kérelemmel el is indítottam, viszont a sikeres környezettanulmány ellenére elutasította a bíró arra hivatkozva, hogy a munkámat nem tudtam megfelelően igazolni (jelenleg fizetetlen szabadságon vagyok). Azt szeretném kérdezni, hogy mi a teendő ilyenkor? Véleményem szerint erre hivatkozva nem utasíthatja el az áthelyezést a bv bíró, illetve emiatt a munkámat sem tudom végezni, ami ellentétes az őrizet jogi céljaival.

Köszönöm szépen előre is a segítséget!

Babóka2019 # e-mail 2019.10.13. 19:15

Üdvözlök mindenkit. Olyan kérdésem lenne hogy férjem itthon van reintegrációs őrizetbe okt. 3.tól. Folyamatosan világit a nyomkövetőn a zóna. Pedig itthon van. Mindig jelezzük a központnak. Voltak gépet cserélni, de az os világit. Mit tudunk tenni? Van valaki ilyen helyzetbe?, ha igen vegyük fel a kapcsolatot illetve ha tud valaki segitséget adni.... Köszönöm reny2014@freemail

Hajniccska # e-mail 2019.09.25. 19:20

Üdv mindenkinek!

Reintegrációval kapcsolatban kérdeznék. Édesapám 4,6 éves szabadságvesztését tölti, fegyház fokozat, bűnszervezet.Most fogunk a teljes büntetés felénél járni kb.
A bevonalásakor kapott papír szerint reintegrációs őrizet lehetséges kezdő időpontja: 2021.márc.21.
Mikor lenne érdemes beadni a kérelmet? Van olyan ügyvéd ismerős, aki szerint már a felénél érdemes, a mi ügyvédünk szerint elég 1 hónappal a lehetséges őrizet előtt. Illetve ügyvéd adja be vagy jobb ha édesapám kezdeményezi? Tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Ja és valahol olvastam, hogy csak fogház és börtön fokozatban lehetséges a reintegráció, (itt meg is ijedtem) de én/mi nem így tudjuk, és az ügyvéd sem mondta hogy nem lehetséges. Mi az igazság ezzel kapcsolatban?

Üdv: Hajni

kismano4 # e-mail 2019.07.01. 13:16

Kedves mindenki
Ügyvédet keresek aki intézné a reintegrációs örizetetbe helyezést egy ismerösömnek. Akinek már sikerült, meg írná kb mennyiért vállalják.
Köszönöm

Pocahontas83 # e-mail 2019.05.08. 14:47

Kedves Szeetoo!
A fórumon belül más beejgyzésben már megírtam történetemet, de most arra lennék kíváncsi, hogy milyenkedvezmények járhatnak fegyház, általános fokozatban. 03.29-én a másodfokú tárgyalásról azonnal elvitték, mivel 7 év fegyházat kapott, amiből 2012-től majdnem 3 évet előzetesben töltött, így több, mint 4 évet kell letöltenie. Bűnszervezetet mondott ki a bíró, úgy, hogy első fokon illetve a másod fok nyomozati szakaszában is papírunk van arról, hogy ez bűnszövetség. A bíró annyira volt tisztában a tárgyalt üggyel, hogy mikor a párom utolsó szó jogán elkezdett beeszélni félbeszakította, hogy ne beszéljen bűnszervezetről hiszen ez nem az, majd 10 perccel később felolvasta, hogy az. Ezt követeően majdnem 3 hetet volt Nyházán, majd gyűjtő és a kérelmezett Bgyarmat helyett Sújhelyre vitték. Ott van már 2 hete. Kérdésem az lenne, hogy van e lehetőség reintegrációra, ki dönthet erről ? (pl.:börtön bíró)Bűnszervezet esetén úgy tudom, hogy nincs semmilyen engedmény. Esetleg ezt felül lehet írni? Szeretne Bgyarmatra jkerülni, mert nekem Sújhely 350 km-re van. Erre van lehetőség?
Válaszát előre is köszönöm,
Pocahontas

kismano4 # e-mail 2019.04.21. 16:30

Segítséget szeretnék kérni. Egy jó barátom 2év fegyház büntetését tölti bünszervezetben elkövetett adócsalás miatt. Kérdésem az lenne, hogy igényelni tudja e 4/5elengedést,illetve a rintagrációs házi örizetet. 1hónap elözetesbe, 4hónapig házi örizetet. Mennyi idő után szabadulhat? Köszönöm