Ma a Tescoban egy barátnőmmel vásárolgattam. Fogadást kötöttünk, hogy nem merek lopni, hiszen eddig erre soha nem volt példa, mert elég félős vagyok. De ma sajnos rávett. Kiválasztott egy 840 Ft értékű Labello ajakápolót, ez volt a fogadás tárgya. Az unszolására belementem a dologba, bízva abban, hogy jó "móka" lesz és nem derül ki.
A pénztárnál, miután kifizettük a többi vásárolt dolgot, azonnal hozzám lépett egy biztonsági őr, és bekísért a kis szobába. Nem tagadtam semmit, aláírtam a jegyzőkönyvet, tehát elismertem a lopást. Hogy rongálás ne legyen, kifizettem a 840 Ft-ot. Kérdeztem tőlük, hogy mire számíthatok, mondták, hogy a jegyzőhöz küldenek levelet, ill csekket, és hogy hallottak már olyat, hogy valakit egy túrórudi miatt 20.000 Ft-ra büntettek.
Kérdéseim a következők:
1; 840 Ft-os áru után megközelítőleg mekkora összegű büntetést várhatok?
2; egy kis településen élek, ahol mindenki ismer mindenkit, szeretném tudni, hogy mennyire kell a jegyzőnek titkosan kezelnie az ügyemet? Amikor beidéznek, kik lesznek ott jelen?
3; Jövedelmem nincs, csak ösztöndíjam, ugyanis főiskolás vagyok. Ez számít valamit?
4; A jegyző nagyon jóban van a polgármesterrel, ő pedig a tűzoltóság dolgozóival, ahol én is, mint önkéntes tűzoltó ténykedem. Nem szeretném, ha kiderülne mit tettem, mert nagyon kellemetlen lenne. Megtörténhet, hogy a jegyző elmondja a polgármesternek a történteket?
5; Amikor behívnak az ajánlott levélben, akkor a borítékon szerepelni valamilyen úton-módon, hogy milyen ügyben keresnek?? Ugyanis hétközben nem vagyok itthon és nem én fogom átvenni a levelet. A csekket ugye borítékban küldik majd?
6; megtörténhez az, hogy a Tesco mégsem értesíti az Önkormányzatot és így csendesen ellaposodik az ügyem??
Kérem szépen, hogy aki ért hozzá, az válaszoljon!!