Tesco lopás

loli1 # 2009.05.30. 21:12

Üdv mindenki.

A minap kevés pénz volt nálam (kb 200 Ft) és ezt csak bennt a boltban vettem észre és sürgősen kellett hazahozzak valamit, ami ~700 Ft volt, így vettem 150 Ft-ért egy csokit és a másik terméket betettem a zsebembe, hátha szerencsém lesz... hát nem lett. Nos én 18 múltam, semmi ügyem nem volt még eddíg, és ezek után tanultam belőle és nem is lesz. Olvastam a fórumot hogy mik lehetnek a következmények... Azt szeretném megtudni hogy ha küldenek levelet az önkormányzettól, abban benne lesz a Tescoban kitöltött jegyzőkönyv másolata?
Igazából nem szeretném ha a szüleim megtudnák az egészet. Mert nekik nincs pénzük, én a spórolt pénzemből talán ki tudnám fizetni ha nem olyan sok...
Az a borzasztó és megrettentő hogy a biztonsági őr riasztgatott hogy max 50.000 Ft lehet a büntetés... Példaként: 3 hónapja volt egy balesetem, én voltam a károsult/vétlen, 200.000 Ft kár keletkezett a járműben (amit a biztosító rendezett ugyan) de a vétkes személyt csak 30.000 Ft-ra büntetik, de ha én okozok 700 Ft kárt akkor már 50.000-el fenyegetnek? Én csak ezt nem értem, amúgy jogos a fellépésük, többet nem csinálok ilyet az is biztos. (De egyik ismerősöm a LIDL-ből "lopott volna" kb egy éve ha nem kapják el, ő nem volt még 18, a rendőrséget is kihívták és a szülőket is, és mondták neki hogy számítson a levélre és a bírságra, ami a mai napig nem jött neki, hogy lehet ez?)
Szóval a kérdés csak annyi hogy a jegzőkönyv másolata benne lesz a levélben? És kb mennyi időre számítsak amíg kiküldik?

tomas64 # 2009.05.31. 09:32

A lopás értékére tekintettel szabálysértési eljárás hatálya alá keülsz. Mivel nagykorú vagy, az eljárás során magadért felelsz, a szüleidnek az eljárásból anynit tudnak meg, amennyit elmondasz nekik. Az ügy összes körülményére figyelemmel lehet, hogy megúszod egy figyelmeztetéssel. Aligha valószínű, hogy komolyabb pénzbírságot rónak ki rád. Ha mégis, ebben az esetben pedig majd fellebbezésedben méltányosságot kérhetsz, hiszen sok enyhítő körülményt tudsz majd felmutatni.

loli1 # 2009.05.31. 10:06

Köszönöm szépen tomas! ;)

gaborov # 2009.06.01. 20:31

Bolti lopás esetén, hacsak nem csipogott be az áruvédelmi kapu, mindaddig nem tudnak rádbizonyítani semmit amíg te azt magadtól BE NEM VALLOD valamilyen formában, legyen az pszihés ráhatás eredménye vagy akármi..

Ha becsipogott az áruvédelmi kapu amint tudod azonnal dobd el, vagy ejtsd el a terméket ami nálad van!!
Ekkor sem tudnak tenni semmit !!

Hivhatnak ki hozzád rendőrt is meg amit akarnak amíg te önként be nem vallod addig tehetnek egy szivességet!!

Ha elkezdenek vallatni kerdezoskodni arra egy megoldás van folyamatosan tagadni kell, és ügyvéddel fenyegetni és nem kell hagyni hogy behúzzon a csóbe a biztonsági szolgálat, hogy nekik ilyen meg olyan felvételük van!!

Soha semmit ne ismerj el és mindaddig tagadd amig te magad nem látod a felvételt, és az nem tisztán kivehetö és nem teljesen egyértelmű!

Rendőr előtt is ugyanigy kell viselkedni - te nem tudod miröl beszélnek Nem loptál el semmit Nem tudsz es nem is kivánsz többet mondani az ügygel kapcsolatban és ügyvéd jelenléte nélkül nem írsz alá semmit!

Soha ne tanusíts erőszakos magatartást a vagyonörökkel szemben mert jogukban áll azt testi eróvel egyenertekü aranyban viszonozni a gond akkor van ha te tulléped az o testi erejuket mert akkor Garázdaságot követsz el (buncselekmeny)

Addig az időpontig tarthat vissza a biztonsági szolgálat amíg a rendőrnek át nem adnak intézkedésre továbbiakban nem!!
A Biztonsagi szolgalat NEM turkalhat a Te taskadban, és a zsebedben sem NEM MOTOZHATNAK annyit láthatnak amennyit TE megmutatsz nekik, illetve fémkereso detektort hasznalhatnak de az meg semmit nem er mindenre bejelez...

A rendőr úgy tudom max 1 napig tarhtat bent ha bevinne adategyeztetésre, de ugyse fog.

Ez nem jogismeret ez gyakorlat
ebben dolgozom nap mint nap a baromira túlfizetett biztonsági szakmában!

gaborov # 2009.06.01. 20:39

Ha Kérdésekkel vallatnak 3 aranymondat amit ismételgess nekik és semmi mást ne mondj!

Én ezt Nem tudom!

Erre sajnos NEM emlékszem

Én nem LOPTAM el Semmit! Ez rágalom!

Sok sikert!

gaborov # 2009.06.01. 21:11

Ja és meg valami a Biztonsági Őr téged hivatalosan NEM utasíthat, csak MEGKÉRHET, te döntöd el hogy eleget teszel e a kérésnek, vagy sem !!

Ha nem tennél eleget a kérésnek akkor is olyan formában nyilvánítsd ezt ki hogy annak ne legyen erőszakos jelleme!
(Ha te nem akarsz helyet változtatni csak továbbra is állsz mozdulatlanul akkor ők nem kezdhetnek el beráncigálni a vizsgálóba)

Továbbá:

Elterelő hadmüvelet lehet ha rosszulétet szimulálsz összeesel rángatózni kezdesz, forgatod a szemeidet zihálva azt rebeged hogy otthon maradt a gyógyszered!!

Ebben az esetben elsödlegessé válik a vagyonöröknek a testi épség, és az élet védelme! És csupán másodlagossá a "vagyonvédelem"

gaborov # 2009.06.01. 22:14

tsop

Az ilyen nagyaruhazakban sosem a vásárlok lopnak rekordösszegeket!
Gyanitom te valamilyen belsö biztonsagis lehetsz azok beszelnek igy.
A vezetesnek es a szallitasnak meg a cegek közötti sogor koma viszonyoknak sokkal több kárát látják az ilyen Multik, csak persze a belsö biztonsági és egyéb szolgálatok annyit látnak amennyit hagynak hogy lássanak fentröl!!
A többit meg ráverik az ilyen szerencsétlen bolti szarkákra, meg a belsös dolgozókra pl hogyha valamilyen terméket a dolgozo eltör és az mondjuk kartonos volt akkor kitalálják hogy az egész gyüjtökartonnyi áru eladhatatlan és azt fizettetik ki a dolgozóval közben meg a 10 üvegböl eltört 2 a maradek 8 ugyanugy kikerül a polcra vagy megy a fönök csomagtartojaba hamar ugyis le van irva selejtbe...
De emlithetnem mondjuka ceges autohasznalatot es az uzemanyag elszamolast is...
Milyen erdekes hogy iylen cegeknel mindenkinek dizelkocsija van :)

Konkrétabban is leirhatnam de az mar túl egyertelmü lenne bizonyos embereknek :)

önkéntes tűzoltó # 2009.06.01. 22:23

Gaborov!!

Az a baj, hogy szerintem az emberek 90%-a nem is tudja, hogy milyen jogai lennének!
Úgy gondolom, hogy a rutinos szarkák tudják a legjobban, hogy a biztonsági szolgálatnak mit lehet és mit nem. Na meg a biztonsági szolgálat is tisztában van vele nyílván, mégsem úgy viselkedik.
Én fogadásból loptam a Tescobol, kiszúrta a kamera, hogy egy labellót kibontok, az üres csomagot visszateszem, majd a labellót a zsebembe.
A kasszánál persze már vártak és bekísértek!
Még azt is mondták, hogy a farmerom szárát húzzam fel, holott ha az operátor látott, akkor vághatta volna, hogy a zsebemben van a cucc.
Lehetett volna kérnem, hogy megnézzem a kamera felvételét? Még azt is megszabták, hogy hova állhatok, a kabátomat elvették és átkutatták, a táskámból ki kellett pakolnom. Most ez jogos, vagy nem jogos?? Mert én már nem tudom!

gaborov # 2009.06.01. 22:59

A ruházatodat nem vehetik el! És nem kutathatják át az teljesen szabálytalan mert te ennyi erövel azt is állíthatod hogy Ők tették a kabátodba a terméket!!
A felvételt elkérheted, de neked nem fogják megmutatni!

A legjobb ha passzivan ellenálsz és kitérő válaszokat adsz! Egyébként pedig egy marha egyszeru alapszabály A biztonsági örök és a biztonsági szolgálatok CIVIL ek semmivel sincs több juguk mint bármilyen természetes embernek!! Az adataidat sem kérhetik el nemhogy jegyzökönyvet iratni veled! Egyszerüen NEM vagy köteles válaszolni a kérdéseikre és ök azt irnak amit akarnak a TE aláírásod nélkül NEM ÉR SEMMIT!!!

Ha te valamit aláírsz az olyan mint a BEISMERO VALLOMÁS !!!

Ha te aláírod hogy elloptál egy rágót meg a multhéten egy egész raklapnyi parfumot akkor ezt ok megmutatjak a rendorsegnek az meg még hazkutatni is kimegy!!

SOHA SEMMIT SENKI NE IRJON ALÁ ÉS NE VALLJON BE AKARMIVEL IS ZSAROLNAK!!

Amig nem vallasz be semmit addig téged véd az ÁRTATLANSÁG VÉLELME (jogi cucc)

Ok is csak civilek, semmilyen jogkoruk nincs kiveve - visszatarthatnak a hivatalos szerv megerkezeseig de ez sem biztos - Ha te nem mukodsz egyutt veluk ugyanakkor nem tanusitasz eroszakossagot es udvarias maradsz (nem jelentesz veszelyt a tobbi vasarlora) akkor ok nem kisergethetnek teged sehova!!

gaborov # 2009.06.01. 23:17

tamas13 # e-mail 2009.05.14. 11:53

ÜDV MINDENKINEK!Nem­régiben én is szarkultam a TESCO-ban.
Táskámba tettem egy 9990FT értékű biztonsági kamerát.
Az operátor eszrevette és mikor a kijárathoz mentem,egy őr állt elém.Megnézték a táskámat, benne volta lopott tárgy. Azt mondta menjek vele a bizt. szobába,ahol kihalgattak és felvették a jegyzőkönyvet. Még csak 14 éves vagyok és nem tudom mire számíthatok. A jegyzőkönyv két példányban készült, egyeredetiben és egy másoltban.
Kérdezgettem volna az őrt hogy mire számíthatok,de mindenrecsak azt mondta, hogy majd azt a jegyző tudja csak…ő nem az.
Nagyon megbántam és megfogadtam , soha nem csinálok ilyeet többé!
Általános iskolai 8.osztályos tanulója vagyok,és informatikára szeretnék menni közép iskolába.
Mire számíthatok? Kisvárosban lakom, mikor kapom meg a levelet? Szülőket is behvják? Mennyi bénzbírságra számíthatok? Biztosan foglalkoznak az üggyel, és nem évül el mire a levél jönne? Az általános iskolát értesítik?
A VÁLASZOKAT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!

Tamas13
Ha esetleg érkezik valamiylen papir az onkormanyzattol bar szerintem nem fog mert elvettek töled a termeket

De ha megis jonne levél akkor jobban tennéd ha szólnál édesapádnak az ügyről vagy édesanyádnak és együtt lemennétek a jegyzőhöz ahol a szülöddel letagadnátok mindent! És neked azt kellene mondani hogy azert vallottál be ilyeneket mert rádijesztettek, és félelemböl tetted!!

Plusz meg azt is mondhatod hogy te nem tudod hogy került a táskádba a kamera mert azt elvették töled a biztonsági örök amikor a pénztárhoz értél!!

Igy meguszhatod!!

Bombi # 2009.06.05. 22:38

loli1: Az őr keveset mondott az 50.000Ft büntetésre,ugyanis a szabálysértési értékre elkövetett lopás maximálisan kiszabható büntetése 100.000ft,de elsőre szinte soha nem büntetnek.

gaborov: Nagyon de nagyon rossz tanácsokat adsz,és gyanítom hogy nem is dolgozhatsz régóta a vagyonvédelmi szakmába,néhol már jókat lehet nevetni az irományodon,de leginkább siralmas.

önkéntes tűzoltó:

Azért mondták ,hogy hova állj ,mert addig lát a kamera..ha jól megfigyelted van egy csík,azon belül nem léphetsz ,mert ott már nincs felvétel,ez a Te védelmedre szolgál.

Bombi # 2009.06.05. 22:45

"Bolti lopás esetén, hacsak nem csipogott be az áruvédelmi kapu, mindaddig nem tudnak rádbizonyítani semmit amíg te azt magadtól BE NEM VALLOD"

Íme egy példa ,hogy mekkora ökörségeket írogatsz!
A kamera felvételtől nincs nagyobb bizonyító erő!!!
Nem kötelező bevallani..ha van felvétel és szépen látszik minden ,teljesen mind1 mit mond akár az önkormányzatnál akár a rendőrségen,a büntetést megkapja.
Lehet tagadni csak éppen semmi értelme!
Az önkormányzatoknál pláne nincs,ha tagadsz tuti megvágnak egy kis pénzre.
Az árvédelmi kapu jelzését ki kell vizsgálni és ha találsz is nála valamit akkor is bizonyítani kell ,hogy az onnan származik.

Johnny7 # 2009.06.06. 15:38

TUDOM HOGY NEM IDE TARTOZIK ne haragudjatok de hasonló és talán itt is tudtok választ adni.

Sziasztok.
Bolti lopáson értek a közelmúltban egy ruhaboltban. Egy övet próbáltam kivinni a boltból amin nem volt csipogó és egy hirtelen ötlet miatt keveredtem a bajba. Az öv nem volt több 10000 ft nál de 5000ft nál több volt. Életem első lopása…és büntetve sem voltam eddig soha semmiért. Nagykorú diák vagyok és azt szeretném megtudni hogy mire számítsak. Nem tagadtam semmit sem egy pillanatig sem és aláírtam a jegyzőpapírt amit a biztonsági őrök töltöttek ki.

Nekem azt mondták hogy az iskolát is értesítik ahonnan lehet ki is rúgnak.

* min 30000 ft és 10000 ft közötti büntetésre számíthatok.

A kérdéseim azok lennének hogy ez mennyire befolyásolja például a jövőbeli munkalehetősé­geimet? Ha az iskolából kirúgnak az nem zavar mert úgyis el szeretnék onnan menni de főiskolán erről fognak tudni bármit is? Elképzelhető hogy ezért iskolába vagy munkába nem vesznek fel?

A válaszokat előre is köszönöm.

Ui.: Megbántam amit tettem… és tanultam belőle. Örülök hogy az első alkalommal elkaptak… Én hülye vagyok és a saját bajomból tanulok…

monalisa1 # 2009.06.06. 20:57

A másik topicban válaszoltam az ugyanezen tartalmú kérdésedre.

Bombi # 2009.06.07. 05:33

Johnny7: Kétlem ,hogy ezért kirúgnak az iskolából és azt sem hiszem ,hogy jelzik ezt az iskola felé.
Kb 1000x le lett már írva,hogy nem lehet megítélni ,hogy milyen büntetés szabnak ki ,de elsőre általában a figyelmeztetést szokták alkalmazni.
A munkalehetőségedre egyáltalán nem lesz kihatással ,mert szabálysértést követtél el ami ebben az esetben nem pecsételi meg az erkölcsidet.
Mellesleg annak örülj ,hogy nem volt rajta "csipogó" és azt nem kellett leszedned,mert akkor bizony bűncselekményt követtél volna el..

gaborov # 2009.06.07. 20:06

Bombi # e-mail 2009.06.06. 00:45

Mar az elejen kozoltem hogy az en ismeretem GYAKORLATI!
Nem elmeleti!

Amit irok nem okorseg ! Ismerem a kamerarendszereket, azokat is amiket a tesco hasznal es azokat is amiket mas cegek hasznalnak!!

Te Hány féle rendszerrel dolgoztál?
Annak az esélye hogy pont abban a pillanatban és ott jár a kamera és megfelelő minőségben látja azt amit kell egy a százhoz!

A legtöbb felvétel minősége nem bizonyít semmit, a legnagyobb részuk pedig blöff, ugyanis a cselekmény elkövetésének rögzítésére nagyon kicsi az esély ha egyszerre figyelsz 300 kamerát!

Persze van oylan amikor kiszurják és végig követik az eseményeket, de ahhoz hogy tenyleg mindent latni lehessen a felvételen nagyon balfek tolvajnak kell lenni.

Ugyanis te elvehetsz akármit és zsebre is rakhatod, addig amig nem vitted ki az áruházból, nem követtél el semmi!! Akár vissza is teheted a polcra !
Sőt mondok jobbat is!! Nyugodtan megehetsz bármit ha a csomagolást odaviszed és beblokkolás után kifizeted!! Akkor sem tehetnek semmit!! Ha viszont fizetés nelkul ettel meg valamit es vegig le van kovetve hogy azt a polcrol vetted el amit megettel es nem behoztad a zsebedben es ezutan tavoznal akkor is megallithatnak.

A törvenykönyvekböl lehet okoskodni csak a gyakorlat teljesen más.

gaborov # 2009.06.07. 20:15

Bombi szerintem te irogatsz hatalmas ÖKÖRSÉGET amikor azt állítod hogy a kamera felvételnél nincs nagyobb bizonyító erő :D Már bocs de én ezen röhögök hatalmasat!!

Van neked rendőr haverod vagy családtagod?
Kérdezd már meg töle ha ez valóban így van, akkor a Rendőrség miért szervez egyes buntények felderítéséhez és bizonyításához LELEPLEZÖ, RAJTAÜTŐ akciokat?
Miért nem kamerázza be egyszerüen az egesz kornyeket, vagy a beépitett embert?

Kevesebb kockázattal járna mint mondjuk bevállalni egy tüzharcot!!!!!

De továbbmegyek :) Ha a kamera felvétel mindent bizonyít ahogy állítod, akkor mi a túrónak visznek be kihallgatni a biztonsági szobába egyáltalán?
Miért vallatnak?

Ha ezekre értelmes választ tudsz adni te nyertél!

De ha nem akkor irogassál csak még bölcseket, valamivel vissza kell tartani a népet hogy szét ne lopjanak mindent..

gaborov # 2009.06.07. 20:26

Johnny7 # e-mail 2009.06.06. 17:38

TUDOM HOGY NEM IDE TARTOZIK ne haragudjatok de hasonló és talán itt is tudtok választ adni.

Sziasztok.
Bolti lopáson értek a közelmúltban egy ruhaboltban. Egy övet próbáltam kivinni a boltból amin nem volt csipogó és egy hirtelen ötlet miatt keveredtem a bajba. Az öv nem volt több 10000 ft nál de 5000ft nál több volt. Életem első lopása…és büntetve sem voltam eddig soha semmiért. Nagykorú diák vagyok és azt szeretném megtudni hogy mire számítsak. Nem tagadtam semmit sem egy pillanatig sem és aláírtam a jegyzőpapírt amit a biztonsági őrök töltöttek ki.

Nekem azt mondták hogy az iskolát is értesítik ahonnan lehet ki is rúgnak.

• min 30000 ft és 10000 ft közötti büntetésre számíthatok.

A kérdéseim azok lennének hogy ez mennyire befolyásolja például a jövőbeli munkalehetősé­geimet? Ha az iskolából kirúgnak az nem zavar mert úgyis el szeretnék onnan menni de főiskolán erről fognak tudni bármit is? Elképzelhető hogy ezért iskolába vagy munkába nem vesznek fel?

A válaszokat előre is köszönöm.

Ui.: Megbántam amit tettem… és tanultam belőle. Örülök hogy az első alkalommal elkaptak… Én hülye vagyok és a saját bajomból tanulok…

Iskola nem fog tudni róla, és még az erkölcsibe se kerül bele semmi, ha esetleg a közeljövöben kérnél..

Nincs miert aggodni, ha te nem beszélsz róla senkinek máshonnan nem tudják meg..

Ismerek Bp-n egy olyan élelmiszerboltot ahol öregasszonyok dolgoznak, de jó szép nagydarabok 4 en, ha vki lopni próbál és észreveszik foleg ha az illeto fiatal suhanc (vagy hiperpigmentált) bezárják az ajtót és összevissza verik, még rendőrt se hívnak..

gaborov # 2009.06.07. 20:44

Soha senki ne feledje el azt, hogy NEM KOTELEZO MEGALÁZNIA magát.
Mindenkinek ugyanolyan jogai vannak akármit is követ el!!
A biztonsági örök pedig nem Dredd Bírók,
hétköznapi emberek egyenruhába bújtatva,
(többsége aluliskolázott) mégcsak nem is közfeladatot ellátó személyek!
Még egy polgárőrnek is több joga van mint egy vagyonőrnek!
Továbbá ha a Rendőr, intézkedést kezdeményez, és elkéri az adataidat, NEKED ugyanúgy jogodban áll elkérni az Ő adatait!!

gaborov # 2009.06.07. 21:23

Van még egy dolog A Személyi szabadság megsértése

A Következő pontokat mind megsértik amikor "intézkednek" a biztonságiak.

Torveny.
Aki mást személyi szabadságától megfoszt, bűntettet követ el.

Hivatalos eljárás színlelésével: a színlelt hivatalos megbízatás alapozza meg a súlyosabb megítélést!!

• A biztonsági szolgálat vizsgálódása a kijáratnál vagy a kihallgato szobában NEM hivatalos eljárás (mivel a biztonsági szolgálat nem hivatalos szerv csupán egy szolgáltató vállalkozás ugyanigy az áruház is)
Amit kitöltenek jegyzőkönyvet az NEM hivatalos (a tesco nem hivatal és nem hatóság!)-
Torveny: A jogi tárgy: a mozgás, a helyváltoztatás, a tartózkodási hely szabadsága, mint az emberi cselekvési szabadságának részei, az ezek sérthetetlenségéhez fűződő társadalmi érdek.
    • Te oda mész ahová szeretnél, és ott tartózkodsz ahol akarsz!
Ha te kijelented hogy haza szeretnél menni és otthon tartózkodni amikor a biztonsági szolgálat bekisér téged, és ők meggátolnak abban hogy ezt a celod veghezvidd, akkor a biztonsági szolgálat az egész magyar társadalom érdekeit sérti!!!-

Torveny:
Az elkövetési magatartás: a személyes szabadságától megfosztás. Ide tartozhat a sértett elfogása és letartóztatása, a sértett megkötözése, bezárása. Ezek a magatartások aktív tevékenységet feltételeznek, a bűncselekmény mulasztással is elkövethető, ( például bezárt személy ki nem engedése ). A jogszabály az elkövetés módjáról nem tesz említést, tehát a minősítés szempontjából közömbös, hogy a bűncselekményt erőszakkal, megtévesztéssel vagy fenyegetéssel követik-e el.

• Elfogásnak minősül ha téged akaratod ellenére bevisznek a biztonsági irodába!
(elég látványos ha ráncigálnak, vagy elvezető fogást alkalmaznak a karodon) Bezárásnak minősül ha téged nem engednek ki onnan amikor te kijelented nekik hogy TÁVOZNI akarsz!-
gaborov # 2009.06.07. 21:33

Persze persze törvények lehetnek csak mit ér ha nem tudod hogy bizonyítani, meg utánna ott van méga bírói döntés (precedens).

Nos ha a felvételek a kamerákon valóban ekkora bizonyító erejüek ahogyan azt BOMBI állítja, akkor ez esetben érdemes bevállalni a lopási szabálysértést, majd beperelni az Áruházat büncselekmény elkövetése végett és kártérítést követelve megnyerni a pert!!

Ha büncselekmény elkövetésének megalapozott gyanuja fennáll, akkor a rendőrség miután ez irányba feljelentést teszel!
Köteles végzéssel lefoglalni az összes felvételt és átvizsgálni és nem csak azokat amiket a biztonságiak összevágnak (hamisitják a valóságot) a gépekkel..

Dr.Attika # 2009.06.07. 22:05

A biztiboyok az új Btk. módosítás szerint közfeladatot ellátó személyek lesznek.

Egyébként az ilyen szuper, mega, hiper marketekben történő vásárlás kapcsán van egy érdekes jogi helyzet.
A vevő bemegy ,a market a polcra rakott áruval ráutaló magatartással adásvételi ajánlatot tesz. A vevő a bevásárló kosárba (kocsiba) történő behelyezéssel a konszenzust és a tradíciót létrehozza adásvétel tárgyában. A pénztár a blokkal konstatálja az ellenértéket. A vevő ezekután mondhatja, hogy kérem küldje el a számlát és kifizetem. A tulajdonjogot ugyanis megszerezte a bevásárló kocsiba helyezéskor. Innentől már csak kötelmi jogi követelése van az áruháznak. Ha most ezután a biztiboy nem engedi kivinni az árut, akkor birtokháborítást követ el. Vagy mégsem?

Johnny7 # 2009.06.07. 22:09

Köszönöm szépen mindenkinek aki válaszolt!

Bombi # 2009.06.07. 23:42

gaborov: mint ahogy írtad tudod milyen rendszerrel dolgozik a tesco..akkor bizonyára tudo ,hogy mi a hivatalos neve,ki a gyártója,mekkora egy speeddom kamera optikai zoomja..várom válaszod.

sorba válaszolva:

"Te Hány féle rendszerrel dolgoztál?" minimum 5 féle rendszert ismerek.

"Van neked rendőr haverod vagy családtagod?" Több mint gondolnád

"Van még egy dolog A Személyi szabadság megsértése
A Következő pontokat mind megsértik amikor „intézkednek“ a biztonságiak."Meséld már el légyszíves ezt hogy gondoltad? Lopni törvényes elfogni nem?

"hétköznapi emberek egyenruhába bújtatva,
(többsége aluliskolázott)" a vagyonőrnek nincs egyenruhája..formaruhája van,a zárójeles rész ékes példája még akár Te is lehetsz.

"A biztonsági szolgálat vizsgálódása a kijáratnál vagy a kihallgato szobában NEM hivatalos eljárás (mivel a biztonsági szolgálat nem hivatalos szerv csupán egy szolgáltató vállalkozás ugyanigy az áruház is)"

Teljesen hivatalos,de hiszen Te ismered a rendszert ezek szerint tudod azt a 8 jegyű számot is amit kiadtak a tesconak a személyes adatok kezelésére..arra lehet hivatkozni..mi is ez a 8 szám?

"Elfogásnak minősül ha téged akaratod ellenére bevisznek a biztonsági irodába!"

Hát nem:D

Ha te kijelented hogy haza szeretnél menni és otthon tartózkodni amikor a biztonsági szolgálat bekisér téged, és ők meggátolnak abban hogy ezt a celod veghezvidd, akkor a biztonsági szolgálat az egész magyar társadalom érdekeit sérti!!!-"

Ha elfogok valakit az a magyar társadalom érdekeit sérti?:DDD
A társadalomnak érdeke a lopás?:DDDDDD

"De továbbmegyek :) Ha a kamera felvétel mindent bizonyít ahogy állítod, akkor mi a túrónak visznek be kihallgatni a biztonsági szobába egyáltalán?
Miért vallatnak?"

Hallod nagyon sötét vagy..ha nem visznek be,és nem szerzik meg az adataidat akkor ki a faxt jelentenek fel?

Nincs tovább túl sok kedvem írogatni,de azért türelmetlenül várom válaszod a kérdéseimre..akkor talán elhiszem ,hogy volt valami közöd egy kamerarendszerhez ha tudsz válaszolni,bár kétlem ,hogy értelmes válasz születne.

instantvíz # 2009.06.09. 19:54

Dr.Attika # 2009.06.08. 00:05

Érdekes a felvetésed:
A vevő bemegy ,a market a polcra rakott áruval ráutaló magatartással adásvételi ajánlatot tesz. A vevő a bevásárló kosárba (kocsiba) történő behelyezéssel a konszenzust és a tradíciót létrehozza adásvétel tárgyában. A pénztár a blokkal konstatálja az ellenértéket. A vevő ezekután mondhatja, hogy kérem küldje el a számlát és kifizetem. A tulajdonjogot ugyanis megszerezte a bevásárló kocsiba helyezéskor. Innentől már csak kötelmi jogi követelése van az áruháznak. Ha most ezután a biztiboy nem engedi kivinni az árut, akkor birtokháborítást követ el. Vagy mégsem?

Az én véleményem szerint a blokk "egyszerűsített készpénzfizetési számla", tehát előbb fizetsz és majd kapsz számlát. Tulajdonjogot szerintem nem szerzel azzal, ha kocsiba teszed az árut, max jogszerűen a birtokodba kerül. Ezt addig tologatod bent amíg akarod, tehát a birtoklásban senki nem akadályoz.