Üdv mindenki.
A minap kevés pénz volt nálam (kb 200 Ft) és ezt csak bennt a boltban vettem észre és sürgősen kellett hazahozzak valamit, ami ~700 Ft volt, így vettem 150 Ft-ért egy csokit és a másik terméket betettem a zsebembe, hátha szerencsém lesz... hát nem lett. Nos én 18 múltam, semmi ügyem nem volt még eddíg, és ezek után tanultam belőle és nem is lesz. Olvastam a fórumot hogy mik lehetnek a következmények... Azt szeretném megtudni hogy ha küldenek levelet az önkormányzettól, abban benne lesz a Tescoban kitöltött jegyzőkönyv másolata?
Igazából nem szeretném ha a szüleim megtudnák az egészet. Mert nekik nincs pénzük, én a spórolt pénzemből talán ki tudnám fizetni ha nem olyan sok...
Az a borzasztó és megrettentő hogy a biztonsági őr riasztgatott hogy max 50.000 Ft lehet a büntetés... Példaként: 3 hónapja volt egy balesetem, én voltam a károsult/vétlen, 200.000 Ft kár keletkezett a járműben (amit a biztosító rendezett ugyan) de a vétkes személyt csak 30.000 Ft-ra büntetik, de ha én okozok 700 Ft kárt akkor már 50.000-el fenyegetnek? Én csak ezt nem értem, amúgy jogos a fellépésük, többet nem csinálok ilyet az is biztos. (De egyik ismerősöm a LIDL-ből "lopott volna" kb egy éve ha nem kapják el, ő nem volt még 18, a rendőrséget is kihívták és a szülőket is, és mondták neki hogy számítson a levélre és a bírságra, ami a mai napig nem jött neki, hogy lehet ez?)
Szóval a kérdés csak annyi hogy a jegzőkönyv másolata benne lesz a levélben? És kb mennyi időre számítsak amíg kiküldik?