Én sem azt írtam, hogy nem bűn, hanem csak azt, hogy aki sokat lop, az általában megússza, és még csak nem is szégyenkezik. Az emberek többsége pedig csak mosolyog, és azt gondolja, milyen ügyes:) Szvsz. is bűn a lopás, és én nem is teszem meg, főleg ez az eset után. Teljesen kivagyunk az anyuval, mert az apunak el sem mertük mondani.
Én azért reménykedem, hogy valaki tud tanácsot adni, a kérdéseimre válaszolni,vagy felvilágosítani, hogy mi történik a jegyzőkönyv aláírása után.
Neked is köszi, hogy válaszoltál.
Tesco lopás
A jogi segítség kérést Úgy lehet elkerülni:
Hogy nem lopunk sehonnan semmit!
Ha mégis, akkor a felelősségrevonás a kockázat része.
Na akkor meg nem ezen a Fórumon kellene nyafogni.
websas
lelkiismeret:
A helyiségben történik kép és hangrögzítés,amin teljesen fog látszani ,hogy Anyukád kidobta a terméket a szemetesbe.
végrehajtó1:
A felvételt a rendőrség feltehetően azért nem kapta meg ,mert kicsúszott a határidőből,hiszen a felvételek tárolásának az ideje is be van korlátozva.
Bombi! A kérdésem az volt, hogy a Tesco elküldi e felvételt, mint bizonyítékot, vagy csak a jegyzőkönyvet? Nem az önkományzatnak küldik el a feljelentést? Ha tagadva lett a lopás, minden esetben behívnak meghallgatásra?
Köszi, hogy válaszoltál.
Amennyiben nem ismerte el a lopást a felvételt az önkormányzat kérheti.
Meghallgatás minden esetben van ,ha esetleg nem jelenik meg Anyukád a távollétében döntenek.
hali sziasztok! szegyelem amit tettem, de egy uzletbol elcsentem 4 db elemiszert egyformat. akaszanal megmutattam ataskam, amire azt mondtam nem ott vettem. persze kertek a blokot de nem volt. kellemetlen volt nekem is, nekik is. kerdesem az lenne, hogy ha visszavitte a termeket utana tud -e nezni, hogy tenyleg onnan vettem - e el a termeket vagy igy egyenkent nincs rögzitve a termek szama naluk?
mert uyge ha vasarolsz több dolgot egy termekbol, akkor az egyiket lehuzzak , a többit csak beüti, hogy meg 4 db. valszt koszonom
Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy fiam /22 éves/2008 decemberében 48 ezer ft. értékben kísérelt meg lopást,leszedte az ellenőrző kódokat a különböző termékekről,majd utána kitette az egészet egy polcra,nem merte kivinni,bár találtak nála egy CD-t.Most megkapta a vádiratot,amiben az áll, hogy többek között indítványozhatja közvetítői eljárás lefolytatását,melynek célja a bűncselekmény következményeinek a jóvátétele.Nem tudom ez mit jelent? Ezt ő írásban kérheti?Vagy csak ügyvéd teheti ezt meg?Kérheti, hogy rendeljenek mellé védőt.Az a kirendelt védő segít neki ebben?Erre az egészre adtak 15 napos határidőt.Nincs pénzünk ügyvédhez menni, aki a kérdésekre választ adna.
Előre is köszönöm mihamarabbi válaszukat!
Egy aggódó anyuka!pombair
A közvetítői eljárás azt jelenti, hogy lehetőség van bizonyos bűncselekmények elkövetése esetén a beismerés mellett az okozott kár megtérítésére. Ha ez megtörténik, akkor a ti esetetekben az eljárást megszüntetik, mivel az elkövető nem büntethető. (Btk.36.§. (1). bek.)
Nem kell hozzá ügyvéd, írásban kezdeményezze az elkövető. Az ügyész dönt a közvetítői eljárásra utalásról, de ha a vádíratban a lehetőség benne volt, akkor menni fog. Az egyezséget a pártfogó felügyelők hozzák tető alá, aztán az iratokat vissza küldik az ügyésznek.
Részletesebben itt:http://www.kih.gov.hu/…ogo/mediacio
Üdvözlet!
Loptam, megkaptam a bírósági végzést, 90.000 Ft pénzbírságot szabtak ki. Sajnos munkanélküli vagyok és egyszerre nem tudom kifizetni ezt az összeget! Mivel csekket nem kaptam, ezért mindenképpen be kell menjek a Bíróságra. Ott tudom kérelmezni a részletfizetést? Aki részletfizetést kér általában megkapja vagy esetleg előbb elbírálják a kérelmet?
Köszönöm a választ!
Bemenni nem kell tértis levélben is kérheted.
„Aki részletfizetést kér általában megkapja vagy esetleg előbb elbírálják a kérelmet?”
Ügy válogatja nem automatikusan jár.
Köszönöm az előző választ! Még egy kérdésem lenne, ami a válasz hatására fogalmazódott meg bennem. A pénzbírság befizetésének van határideje amin belül teljesíteni kell? Ez mennyi idő ha pl. nem fogadják el a részletfizetési kérelmemet!
Köszönöm!
90.000Ft????? ez biztos nem az első eset lehetett :/
De első eset volt, csak a kár volt nagy! :(
Sziasztok lenne 1 kérdésem!!Az 1ik ismerősöm ruhanemüt lopott 1 üzletből 14ezer Ft értékben!!Rendőrségi eljárás indult ellene mivel letépte zárjegyeket!!Szeretném megkérdezni h mire számithat?
Jegyzői ejnye-bejnyére.
De ruhákon nincs is zárjegy.Az csak a jövedéki termékeken van.
esetleg az a "zárjegy" nem véletlen áruvédelmi eszköz volt?
Ha igen akkor dolog elleni erőszak.
Igen valószinüleg az volt,csak nem tudtam a megfelelő nevét!Tudnátok segiteni h mire számithat?
És még annyit hozzá tennék h biztonsági kamera nem rögzitette csak a táskájában találta meg a Biztonsági őr, Segitsetek pls
Má1 írtam jegyzői ejnye-bejnyére.
18 már betöltötte askkor is jegyző hatáskörébe tartozik?
elvileg igen, mert nem éri el a 20.000,- ft-ot (afölött bűncselekmény és rendőri hatáskör).
Értem, köszi a segitséget, de rendőrség átadja majd akkor a Jegyzőnek az ügyet ha jól értelmeztem, mert volt jegyzőkönyv felvétel meg kihalgatás
Nem a kortol függ.A lopott cucc értékétől ez 20.000ft.Ez felett nem szabálysértés hanem vétség vagy bűntett.De ha kiskoru vagy fiatalkorú akkor a gyámhivatal is bele szól:)
„Értem, köszi a segitséget, de rendőrség átadja majd akkor a Jegyzőnek az ügyet ha jól értelmeztem, mert volt jegyzőkönyv felvétel meg kihalgatás”
Na végre hogy megértetted:)
Amint irtam korábban 14 ezer ft értékben volt. És 18 éves az ismerősöm!!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02