Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány

Agent Cooper # 2014.01.14. 19:11

Kedves KCsaba84!

A fiatalembernek 2018. szeptemberétől lesz "tiszta az erkölcsije" a törvény erejénél fogva. Azonban 2016. márciusától már kérelmezhető a bíróságnál a mentesítés.

Üdvözlettel: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

KCsaba84 # 2014.01.14. 11:48

Szép napot kívánok!

Tisztelt Fórumtársak és Ügyvéd Urak/Asszonyok!

Nekem lenne egy kérdésem.

Az öcsém és több társa ellen 2008. októberben zsarolásért, súlyos testi sértésért tettek feljelentést. A nyomozást vádemeléssel lezárták 2009. májusban. Az elsőfokú ítéletet 2010. szeptemberében mondták ki az ügyében. Az ítélet 1 év 4 hónap fiatalkorúak fogházát kapott. Másodfokon 2011. decemberében 1 év 9 hónap fiatalkorúak börtönére ítélték. A büntetés 3/4-e letöltése után szabadulhat. A feltételesen szabadult azóta, 2013. április 17-én.

Tiszta lesz-e valamikor az erkölcsije?
Ha igen. Mikortól?

ajika # 2014.01.08. 16:47

Tisztelt Fórumozók!
Azt szeretném megkérdezni,hogy kaphatok e erkölcsi bizonyítványt,ha folyamatban lévő ügyem van?Köszönöm a választ előre is!

Robert24 # 2013.12.30. 23:14

Tisztelt Fórumozók!

Ittas járművezetésért (0,29 mg/l) bűncselekményt követtem el. A jogosítványomat elvették, tárgyalás még nem volt. Várhatóan pénzbírság és járművezetéstől eltiltás lesz a büntetés.

Kérdésem, hogy bekerül-e ez az erkölcsi bizonyítványba?

Előre is köszönöm a Segítségüket!

sergio72 # 2013.12.26. 17:04

Tisztelt hozzáértők!

Kérdésem a következő

1 év 2 hónap letöltendő büntetést kaptam,amit le is töltöttem,és 2012.04.09.-én szabadultam

Mikor lehet erkölcsim leghamarabb,kinél kell kérvényezni,mi fog látszani benne,illetve meddig?

Koszonom a választ előre is!

sergio72

albert22 # 2013.12.22. 19:30

Tisztelt Ügyvédek!
2013 decemberében a biróság közérdekümunka végzésre itélt. Kérdésem lenne hogy ez bele kerül az erkölcsi bizonyítványba?? valamint jelentkezhtek Rendőrnek?? Nem fognak el utasítani ez miatt??

Véleményem # 2013.12.20. 07:28

Az igazgatásrendészetnél érdeklődjön személyesen...

niederlander # 2013.12.19. 13:03

Tisztelt Ügyvédek!

Mi a teendő abban az esetben ha téves adatok szerepelnek rólam a bűnűgyi nyilvántartásban? Jelenleg garázdaság vétsége miatt 1 év próbára bocsátást kaptam, nem jogerősen (fellebeztem) . Ugyanakkor kaptam egy levelet az igazgatásrendészettől melyben visszavonták a fegyverviselési engedélyemet, azzal az indokkal , hogy ellenem súlyos testi sértés miatt eljárás folyik. Nos ilyen eljárás egészen biztos hogy nem folyik, és soha nem is folyt ellenem, és arról sem lehet szó, hogy időközben a fenti ügyet átminősítették volna, illetve az sem áll fenn, hogy súlyos testi sértésből garázdasággá minősítés lett volna. ( remélem érthető) .

ObudaFan # 2013.12.16. 12:38

sajtos45

Maga az erkölcsi az tiszta lesz, de a bűnügyi nyilvántartásban még szerepelsz.

ObudaFan # 2013.12.16. 12:38

Tiszta az erkölcsid.

v95bi78 # 2013.12.16. 10:12

Üdv!
szeretnék érdeklődni hogy lehet e erkölcsi bizonyítványom.
14 éves koromban,2009.10.9.-én volt egy bolti lopásom. de nem volt csak egy meghallgatás a polgármesteri hivatalban. ahol a hölgy megállapította, hogy megbánást tanúsítok!
azt mondta hogy ha két éven belül nem lesz ilyen hibám akkor törlődik.... ilyen létezik? mert azóta nem volt semmilyen stiklim.
előre is köszönöm!

sajtos45 # 2013.12.03. 18:13

szeretnék kérdezni hogy volt felfügesztet büntetésem 2013 szeptember 10 járt le és szeretnék elkölcsi bizonyitványt

meg kaphatom vagy van egy ideje hogy meg kapjam elkölcsit

Jancker # 2013.11.28. 15:27

Üdvözlet!

Szeretnék érdeklődni afelől, hogy kaptam 2 év próbára bocsátást verekedés miatt, ami miatt nem kapok erkölcsi bizonyítványt. Írtam kérvényt a bíróság felé, hogy csökkentsék vagy töröljék el, hivatkozva arra, hogy első alkalom volt, nem vagyok visszaeső, szeretnék erkölcsi bizonyítványt kapni, a jobb kereseti illetve karrier lehetőségek miatt, ezt elutasították. Bankba szeretnék dolgozni, de oda úgy tudom teljesen tiszta erkölcsi szükséges.
A kérdésem az lenne, hogy van-e valami mód arra, hogy esetleg közmunkával vagy pénzbírsággal kiváltsam a maradék 8-9 hónapomat?

Válaszukat előre is köszönöm!

manhunter # 2013.11.25. 18:15

Üdvözlet. Egy olyan kérdésem lenne, hogy Btk-ba torkolló többrendbeli bűncselekményt követtem el és a bírósági ítélet alapján a jogerős ítélet: pénzbírság.

Fog ez szerepelni az erkölcsimben?

(Egy munkahelyhez kell.)

Forsaken # 2013.11.19. 10:26

Jó napot!

Az lenne a kérdésem, hogy fiatalkorúan, 17 évesen 2 év próbára bocsátást kaptam, jelenleg 20 éves vagyok. Közlekedés elleni bűncselekmény volt.. Jelentkezhetek, a BV-hez, vagy a tüzoltósághoz?Ha nem, lehet kérni valamilyen mentesítést, vagy bármit?

Válaszukat előre is köszönöm!

Üdv.

Rolandkaa # 2013.11.15. 20:50

Tisztelt Ügyvédek!

Testvérem májusban kapott 1év 6hónap börtönbüntetést 2 évre felfüggesztve. Kaphat erkölcsit vagy a büntetés lejártáig nem?

Fecosz # 2013.11.12. 11:13

Tisztelt Cím! Azután szeretnék érdeklődni, hogy kaphatok e erkölcsi bizonyítványt úgy hogy 2012.januarjaban elkovettem egy 3 rendbeli okirat hamisitast... Más okmanyaival vettem telefont előfizetessel a t mobileba.
A vegzesben az volt hogy 90ora közmunka + 78000ft ot kellett fizessek a tmobile részére mindkettőt kiegyenlitettem a határidőn belül
eközben 2012.decemberetol 2013majusaig interneten keresztül becsaptam összesen mintegy 15embert nagyjából 200.000.- értékben ennek az ügynek semmilyen lezarasa nem volt még se első se másodfokon. Az lenne a kérdésem, hogy kaphatok e erkölcsi bizonyítványt így...?

mrrager # 2013.11.05. 16:49

Tisztelt ügyvédek!

Bekerül az erkölcsi bizonyítványba a közvetítői eljárás? Közvetítői eljárás keretein belül kifizettem a lopással okozott kárt. És kaptam már csekket is rendőrtől amit ki kell fizetnem az is bekerül az erkölcsi bizonyítványba vagy nem?

Saabb # 2013.10.28. 09:44

Tisztelt Ügyvédek!

Sajnos nem kaptam megfelelő választ senkitől ezért fordulok most Önökhöz.
Idén februárban kaptam 8hónap letöltendőt 2évre felfüggesztve hivatalos személy elleni erőszak miatt. A bírónő az ítéletkor előzetes mentesítést is adott.
Két kérdésem is lenne.
Az első az, hogy az erkölcsi bizonyítványomban meddig fog szerepelni ez a fekete pont, elévül vagy mindig benne lesz?
A második, hogy hivatásos szervhez szeretnék jelentkezni és nem tudom, hogy esélytelen-e bekerülnöm?
Látni fogják az erkölcsi bizonyítványomban, hogy mit kaptam, mivel büntetlen előélet az egyik fontos pontja a felvételihez. Vagy várnom kell pár évet, hogy teljesen " tiszta" legyek?
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszukat!

mrrager # 2013.10.27. 20:28

Tisztelt Agent Cooper!

Bekerül az erkölcsi bizonyítványba a közvetítői eljárás? Közvetítői eljárás keretein belül kifizettem a lopással okozott kárt. És kaptam már csekket is rendőrtől amit ki kell fizetnem az is bekerül az erkölcsi bizonyítványba vagy nem?

ejer75 # 2013.10.24. 08:10

Köszönöm a válaszát!

ejer75 # 2013.10.24. 08:10

Köszönöm a válaszát!

Agent Cooper # 2013.10.24. 07:54

Kedves ejer75!

Ha azóta nem volt újabb ügye, akkor kaphat tiszta hatósági erkölcsi bizonyítványt.

Üdvözlettel: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Sammy17 # 2013.10.22. 16:48

Köszönöm szépen a válaszát!

ejer75 # 2013.10.22. 15:22

Tisztelt Ügyvédek!

Kérdésem a következő lenne: 2004.09.25- napján megkezdtem egy tíz hónapos börtönbüntetés letöltését, lopás ill. okirat hamisítás miatt. Az új munkahelyemen kérnek erkölcsi bizonyítványt (sofőr). Szerepelni fog e benne a büntetett előélet?