Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány

Agent Cooper # 2013.10.22. 08:56

Kedves Sammy17!

A fiának a büntetése miatti törvényi mentesítése a büntetése végrehajthatósága megszűnésének napját követő három év múlva következik be, addig büntetett előéletűen számít és hatósági erkölcsi bizonyítványt sem kaphat. Viszont a szándékos bűncselekmény miatt kiszabott, egy évet meghaladó tartamú szabadságvesztés kitöltése után a bíróság a fiatalkorút kérelemre mentesítésben részesítheti, ha erre érdemes. Ezért azt javaslom Önöknek, hogy kérelmezzék a bírósági mentesítést, és amennyiben a bíróság a kérelemnek helyt ad, úgy büntetlen előéletűnek számít a fia.
Amerikai vízumot nem kaphat.

Üdvözlettel: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Sammy17 # 2013.10.22. 06:01

A fiam tavasszal az első fokú ítéletében 2 év 8 hónap börtönt kapott,fele rész letelte után feltételes szabadságra bocsájtással.Mivel ezt az előzetesben le is töltötte(mármint az 1 év 4 hónapot),hazajött velünk.Másodfokon sem változtatták meg az ítéletet,így jogerőre emelkedett,még most sincs 17 éves.Az volna a kérdésem,hogy mikortól lesz tiszta az erkölcsi bizonyítványa,illetve mikor vállalhat leghamarabb diákmunkát külföldön?Ilyen előzményekkel kaphat-e valamikor például vízumot Amerikába?Ez nem terv,de külföldön szeretne majd később tanulni is.Köszönöm,ha valaki tudna nekem ezekre válaszolni!

Saabb # 2013.10.21. 23:54

Tisztelt Ügyvédek!

Sajnos nem kaptam megfelelő választ senkitől ezért fordulok most Önökhöz.
Idén februárban kaptam 8hónap letöltendőt 2évre felfüggesztve hivatalos személy elleni erőszak miatt. A bírónő az ítéletkor előzetes mentesítést is adott.
Két kérdésem is lenne.
Az első az, hogy az erkölcsi bizonyítványomban meddig fog szerepelni ez a fekete pont, elévül vagy mindig benne lesz?
A második, hogy hivatásos szervhez szeretnék jelentkezni és nem tudom, hogy esélytelen-e bekerülnöm?
Látni fogják az erkölcsi bizonyítványomban, hogy mit kaptam, mivel büntetlen előélet az egyik fontos pontja a felvételihez. Vagy várnom kell pár évet, hogy teljesen " tiszta" legyek?
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszukat!

Agent Cooper # 2013.10.21. 19:10

Kedves Barbicsabi!

Párja nem kaphat hatósági erkölcsi bizonyítványt, mert még nem állt be a törvényi mentesség. A bíróságnál kérelmezheti a bírósági mentesítést, és amennyiben megkapja, onnantól büntetlen előéletűnek számít.

beni1990 # 2013.10.21. 16:34

Tiszteletem!

Olyan kérdésem lenne, hogy ha igényelek erkölcsi bizonyítványt az látszik e benne, hogy volt 8 honap börtönöm 2 évre felfüggesztve 8 napon tul gyogyulo testi sértés miatt, de ez már 2 éve lejárt!? A választ előre is köszönöm szépen

Barbicsabi # 2013.10.21. 13:37

Tisztelt Ügyvédek!

Szeretném megkérdezni, párom 2010-ben szabadult másfél éves börtönbüntetéséből. (Csalás miatt volt bennt)
Szeretném megkérdezni hogy kaphat e tiszta erkolcsi bizonyítványt. Esetleg tdunk e tenni valamit az ügyben, hogy kaphasson. Vagy esetleg van elévülési idő?

Köszönöm előre is a választ. Szép Napot!

kerekesszék # 2013.10.18. 15:30

Köszönöm a válaszát Agent Cooper.
üdvözlettel

Agent Cooper # 2013.10.18. 14:20

Kedves kerekesszék!

A törvényi mentesítés miatt ettől a büntetéstől már kaphat hatósági erkölcsi bizonyítványt.

kerekesszék # 2013.10.17. 17:11

Tisztelt ügyvédek!
Kérdésem az lenne ,hogy az erkölcsi bizonyítványba szerepelni fog-e még, ha valakit 1(egy)év 2(kettő)hónap börtön büntetésre ítélnek ,melynek végrehajtását 2 (kettő) évi próbaidőre felfüggesztették?
Az ítélet 2009.májusban jogerős,tehát a felfüggesztési idő már lejárt .

Amit elkövetett 1rb. a Btk.316.§. (1) bek-be ütköző de figyelemmel a (2) bek.d.)pontjára az (5)bek.b.) pontja szerint minősülő és büntetendő nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettét (3.tényállási pont) mint társtettes,1rb. a Btk.316.§. (1)bek-be ütköző és a (2)bek.I.fordulata szerint büntetendő lopás vétségét (1.tényállási pont) mint bűnsegéd,1rb.a Btk.§. (1) bek-be ütköző de a (2) bek. d.) pontja szerint minősülő és büntetendő lopás vétségét (2.tányállási pont ) mint bűnsegéd .
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: kerekesszék

ejer75 # 2013.10.11. 16:49

Tisztelt Ügyvédek!

Kérdésem a következő lenne: 2004.09.25- napján megkezdtem egy tíz hónapos börtönbüntetés letöltését, lopás ill. okirat hamisítás miatt. Az új munkahelyemen kérnek erkölcsi bizonyítványt (sofőr). Szerepelni fog e benne a büntetett előélet? A kitöltendő papíron III. VALAMELY TÖRVÉNY ÁLTAL MEGHATÁROZOTT, SPECIÁLIS FELTÉTELEKNEK VALÓ MEGFELELÉS IGAZOLÁSÁT KÉREM itt a nemet ikszeltem, V. A BŰNÜGYI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER ADATAI ALAPJÁN KÉREM ANNAK IGAZOLÁSÁT, HOGY B
büntetlen előéletű vagyok
C
nem állok közügyektől eltiltás hatálya alatt
D
nem állok foglalkozástól eltiltás hatálya alatt

Itt mind a hármat, kérdésem mit fog tartalmazni az erkölcsi bizonyítvány?

Köszönettel: István.

igazságot # 2013.10.01. 09:29

Tisztelt Agent Cooper!

Hálásan köszönöm a gyors információt!
Üdvözlettel: egy igazságra vágyó!

Agent Cooper # 2013.10.01. 08:17

Kedves igazságot!

Amennyiben az alapügyben akár felmerült, akár fel nem merült tényre vonatkozó olyan új bizonyítékot hoznak fel, amely valószínűvé teszi, hogy a terheltet fel kell menteni vagy jóval enyhébb büntetést kaphat, abban az esetben perújításnak van helye.
Perújítást kezdeményezhet az ügyészség, ezért elsősorban azt javaslom, hogy próbálja meg a vádat képviselő ügyészséget rávenni, hogy terjesszen elő perújítási indítványt.
Amennyiben ez nem sikerül, abban az esetben védőként eljáró meghatalmazott ügyvéd is előterjeszthet perújítási indítványt (de természetesen ennek már költség vonzata is lesz).

igazságot # 2013.10.01. 06:20

Tisztelt Ügyvéd Úr!

A kérdésem a következő lenne. 2002.01.-ban 2 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek 5 évre felfüggesztve, 1 rendbeli folytatólagosan elkövetett jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. Mivel éltem a hétköznapi életem és meg vagyok győződve róla, hogy nem vagyok bűnöző, nem is követtem el semmit.
Ez már letelt. Tisztában vagyok vele. Ellenben a napokban a eljuttattak hozzám egy 2003. évben íródott dokumentumot, amelyben az ellenem feljelentést tevő személyek között vita támad és írásban rögzítik, hogy az egyik feljelentő személy erőszakos és követelőző magatartásának hatására tettek rám terhelő tanú vallomásokat a rendőrségen. Egy másik általuk elveszített polgári perben, melynek jegyzőkönyve nálam van az igazat mondták. Amennyiben a rendőrségen is az igazat vallották volna, akkor én nem kaptam volna ezt a büntetést. Mivel releváns az ügyben. Ez volt ellenem a vád. Jogtalanul, felhatalmazás nélkül intézkedtem egy közösség érdekében.

Kérem Ön, segítsen válaszával, mit tehetek én most, ezen két írásos bizonyíték birtokában. Főleg úgy, hogy azóta is kártérítési pert folytatnak ellenem.

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.

A válasz sürgős lenne, mivel hamarosan megint kártérítési tárgyalásra megyek.

Sherlock # 2013.09.25. 13:03

Igen.

horti22 # 2013.09.25. 10:17

Üdvözlet.

Nekem egy kérdésem lenne. 6 hónap börtönbüntetést kaptam 1 évre felfüggesztve. Ami lejárt már két éve. Kaphatok én tiszta erkölcsi bizonyítványt?

Agent Cooper # 2013.09.13. 20:56

Kedves Szavadika!

A nyolc évet 2008. 08.08-tól számoljuk, a felét követően kérhető a bírói mentesítés. A bíróság nem vizsgálódik, a bíróság beszerzi az ügyész nyilatkozatát.

Üdv: Agent Cooper

Szavadika # 2013.09.12. 17:09

Tisztelt Ügyvédek!
A következő kérdéssel fordulok Önökhöz. Fiamat 2002-ben 6 év fegyházra ítélték, a büntetés 2008. 08.08.-án telt volna le, de 18 hónappal előbb, 2007.02.08.-án kedvezménnyel szabadult. A törvény szerint a büntetés kitöltését vagy végrehajthatóságának megszűnését követő nyolc év elteltével részesül mentesítésben. Ebben az esetben melyik időponttól számíthatjuk a nyolc évet? Ha bírósági mentesítést kérnénk, mit vizsgál a bíróság, gondolok itt arra, hogy a munkahelyén vizsgálódik-e, mert akkor inkább nem kérjük, szerencsére szabadulása óta olyan pozícióban dolgozik erkölcsi nélkül, ahol egy ilyen vizsgálat nem jönne jól. Amúgy a bírósági mentesítés minden feltételének megfelelne.
Köszönettel: Szavadika

stafyka # 2013.09.08. 18:59

üdvözlőm érdeklödni szeretnék hogy a napokban megvolt az első foku tárgyalás,amiben bünösnek találtak,és arra szeretnék választ kapni hogy,szeretném az első foku tárgyalást ha ujból tárgyalnák mert az ügyész biró elfogult volt és ninycs is bizonyiték ,én ezt megtehetem ügyvéd nélkül,az ujboli tárgyalást hova forduljak milyen inditányt irjak:köszönöm válaszát

Agent Cooper # 2013.09.05. 10:04

Kedves Santykaroly!

Ne keverjük a szezont a fazonnal, az erkölcsi bizonyítványnak semmilyen formában nincs köze ahhoz, ha valakit, mint vezető tisztségviselőt a bíróság eltilt az ehhez hasonló tevékenységtől. Az eltiltott például nem alapíthat új céget .
Az erkölcsi bizonyítvány (teljes nevén: Hatósági erkölcsi bizonyítvány) a bűntettesek nyilvántartásában valamint a hátrányos jogkövetkezmények alatt álló, büntetlen előéletű személyek nyilvántartásában kezelt adatok alapján az igazolás alanyának kérelmére kiállított közokirat. A hátrányos jogkövetkezmények alatt álló, büntetlen előéletű személyek nyilvántartása azokról a személyekről tartalmaz adatok, akik büntetve voltak ugyan, de mentesültek a büntetett előélethez fűződő joghátrány alól, de még hátrányos jogkövetkezmények alatt állnak.
Tehát ebből a szempontból nem lesz problémája az erkölcsi bizonyítvánnyal.

ObudaFan # 2013.09.04. 10:48

Igen.

BAR8 # 2013.09.04. 10:29

Tisztelt Ügyvédek!

kérdésem a következő:
Mikor kaphatok erkölcsit, ha egy év letöltött börtön büntetést kaptam cannabis birtoklásért és megszerzésért, amit előzetesben leültem? Megkaptam a kedvezményt is. Egy éve kaptam az ítéletet. Februárban kikértem az erkölcsimet és akkor benne is volt hogy büntetve vagyok.

Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelettel:
BAR8

szzsu # 2013.09.03. 21:22

Kedves Jogi Szakértők!

abban kérném a szíves tájékoztatásukat, hogy a férjemet 2010.-ben elítélték 10 hónap szabadságvesztésre sikkasztás miatt amit 3 évre felfüggesztettek és 2013.09.13-án jár le. Sajnos most csőd bűntett miatt akarják feljelenteni (természetesen ártatlanul). A kérdésem az lenne, hogy ha büntető eljárásra kerülne a sor figyelembe veszik-e a korábbi büntetését.

Válaszukat előre is köszönöm.

Üdvözlettel: szzsu

Agent Cooper # 2013.08.29. 19:23

Kedves Attila 787!

Ha az átvilágítás során nyilatkozattételre is sor kerül, és Ön nem vallja be ezeket a cselekményeket, akkor biztos, hogy megbukik. Egyébként meg a biztonságért felelős szerv dönti el, hogy ezek a cselekmények megalapoznak-e bármiféle biztonsági kockázatot.

Üdv: Agent Cooper

Attila 787 # 2013.08.27. 13:19

Kellemes napot kívánok azzal a problémával fordulnék önhöz önökhöz hogy tavaly nyáron volt egy becsület sértésem két rendőrrel szemben ekkor még középiskolába jártam utolsó évemet töltöttem és a bíróság közmunkára ítélt amit most tudtam le 1 hónapja .Nemrég kaptam egy állás ajánlatot az országházat újítják és ott foglalkoztatnának mint villanyszerelő azt mondták hogy lesz 1 átvilágítás nemzetbiztonsági célból .Az kérdésem az lenne hogy megbukhatok emiatt a becsület sértés miatt vagy szabálysértések miatt ?

ObudaFan # 2013.08.01. 05:53

Nem kerül bele az erkölcsibe.