Kedves Fórumozók!
Egy régebbi forumozó tette fel ezt a kérdést:
Körülbelül 10 éve történhetett, hogy egy barátnőmmel bementünk egy Tesco-ba és Ő ott ellopott kozmetikumokat. Sajnos vele voltam és tudtam róla! Lebeszélni, meg akadályozni nem tudtam. A biztonsági őrök természetesen már vártak a pénztárnál és mivel együtt voltunk nekem is velük kellett mennem. Én nem loptam el semmit, ezt az operátor mondta is a „kihallgatónak”. Felvették a barátnőm adatait és hívták a szüleit mivel akkor még kiskorú volt. Tőlem is elkérték az adataimat, de azt hiszem csak a nevem és a személyi igazolványom számát. A „kihallgató” azt mondta azért mert tudtam róla és ezért bűntárs vagyok. Barátnőmet fel akarták jelenteni, de nem tudom, hogy végül feljelentették-e. Rendőr biztos nem jött. Úgy emlékszem írtak egy bocsánatkérő, megbánó levelet a jegyzőnek.
Az én esetem ugyanez, csak 2010 januárjában történt.A barátnőm volt aki lopott(24.000ft értékben!), de engem is elvittek a rendőrök. Ujjlenyomatot vettek, és ott kellett töltenem egy "szobában" 2 órát.
Én kaptam egy levelet, de csak leírták benne, hogy mi történt
Szóban mondta még az egyik rendőr, hogy ez bekerül az erkölcsimbe.
A kérdésem az, hogy ez elévülhetett e már?, és kimehetek e angliába dolgozni, mert felvettek egy helyre és ezt kérik most... vagy ott fog szerepelni még mindig ?
(Azt megelőzően és azóta sem volt semmi hasonló ügyem)
Kérem mielőbbi válaszukat!
NEm lenne jó, ha kiköltöznék és amikor megérkezik az eredeti erkölcsi akkor derül ki, hogy feleslegesen utaztam oda
Köszönöm szépen