A próbaidő leteltének napján mentesül a hátrányos jogkövetkezmények alól.
Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány
köszönöm szépen!
üdv 2001-ben lopás miatt rabositottak.sehova nem kelett mennem ˝biroság˝ kaptam 1 év felfügesztettet és pártfogohoz jártam.az lenne a kérdésem hogy ez a hatoságimban szerepel e esetleg lehetnék e igy rendör vagy sem.nagyon sürgös lenne a válasz és nagyon szépen megköszönném ha tudnátok segiteni.köszönöm
Szerintem nem lehetsz rendőr, mivel idén januárjától a meglévő rendőröknek is megszigorították az állományban maradását bármilyen bűncselekmény kapcsán.
Üdv.
"2010 nyarán elkövetett bolti lopás kb 3500 ft értékben szabálysértésért kiszabott pénzbüntetés 15000 ft volt.
2 évre kaptam próbaidőt utána elévül. Kérdésem, hogy elévülés után jelentkezhetek -e a rendőrtiszti főiskolára és utána dolgozhatok e a TEKnél? választ élőre is köszönöm!
Sziasztok!
Az lenne még a kérdésem hogy ha hatósági bizonyítványt kérnék azt először a hatóság kapná meg utána én a fénymásolatát?Vagy én kapnám meg először az eredeti hatósági bizonyítványt!
Nagyon szépen köszönöm a választ!
Nagy segítség ez Önöktől!Még egyszer köszönöm!
Kedves sokttt,
nem.
Kedves katapult,
csak az igénylő kapja meg.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Még egy fontos kérdés!
2009-ben jelentkeztem a rendőrségre fegyveres biztonsági őri beosztásba közalkalmazottként!Az iskolát a Miskolci Rendészetibe kellett járni és akkor a felvételinél alá kellett írni egy nyilatkozatat:Alulírott hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez, lakó- és családi körülményeim, életvitelem kifogástalanságának, továbbá a büntetlen vagy büntetett előéletemre vonatkozó adatok - a felvételi követelményeknek való megfelelés megállapítása érdekében történő - előzetes ellenőrzéséhez.
sikeresen kijártam az iskolát és most 2 éve dolgozom!
Az lenne a kérdésem hogy ha akkor nem volt semmi baj a bűntetlenségemmel "már pedig 2 hozzászólással ezelőtt részleteztem hogy jártam Kb:10 éve " Akkor szerintetek az most kibukna ha jelentkeznék hivatásos állományba vételhez?Ha az NVSZ levizsgálna meg tudnák ezt?
Köszönöm a segítséget!
Azt szeretném kérdezni hogy a 2012.évi löfegyverekröl és löszerekröl szoló 2004 évi 24 törvény modositásárol szoló rendelet MIKORTOL LÉP ÉLETBE. Köszönöm a választ.
:) NEkem lenne egy kérdésem még Nyáron feltörtünk 2 garázst az eggyiknél vissza lett adva minden eltulajdonított tárgy , de a másikból egy 15000ft értékü mp 3 as lejátszó előlapja nem és most bíroságra kell menni. a papírba azt írták Indítványozom, hogy a városí bíróság a cádlottakkal szemben Szabadságvesztést szabjon ki, amelynek a végrehajtását a Btk. 89. a alapján meghatározott időre függessze fel. magyarúl 15000ft ért ha börtönbe kerülök mennyi időre számíthatok :SS vagy eggyáltalán ezért most akkor jár bőrtön?
Tisztel Ügyvéd Úr!
Nekem volt egy lopási ügyem ami miatt 2010-be rabosítottak és kaptam 100ezer forint büntetést amit ki is fizettem,és eltiltottak a közügyektől 2015-ig.
Az lenne a kérdésem,hogy az erkölcsi bizonyítványban ez szerepelni fog?És ha igen akkor hogy lesz ez bele írva?Valamikor majd elévül esetleg?Ez végett akkor nem is vesznek fel olyan helyre ahol ezt kérik?Most sikerülne elhelyezkednem de félek,hogy valahogy szerepel ez benne és utána el zavarnak a munkahelyről.
Nagyon köszönöm előre is a válaszait!
Üdvözletem!
a kérdésem az lenne ,hogy a szabadulás után mikor lesz tiszta az erkölcsi?2008,01,04.-én kitöltötten jöttem ki.Honnan számolják az elévülési időt?2-8 ig terjedőt a 8. év után?
És a 0-2 ig terjedőt?Köszönöm a választ előre is!
Inkább azt írd le miért ültél(szándékos vagy gondatlan bűncselekmény) és hány évet.
Üdv!
Az már tiszta, hogy amíg nincs jogerős ítélet, tiszta erkölcsit lehet kérni.
Viszont ha kérem, van egy olyan rubkila, hogy nem állok intézkedés hatálya alatt... Gondolom, ott nem azt kellene megjelölni, hogy állok? Jól gondolom, hogy azt jelöljem be, nem állok?
Üdv.
Az intézkedés az nem bírósági eljárást jelent.
Bocsánat. :)
Az mit jelent? :)
A Btk. 70. §-a tartalmazza az intézkedéseket, itt a bal oldali menüben megtalálod a törvénytárban és el tudod dönteni, hogy hatálya alatt állsz-e bármelyiknek.
Egy vállalkozó,akinek vállalkozása indításakor még megkapta az erkölcsi bizonyítványt,de később bíróság pénzbüntetésre ítélte,maradhat vállalkozó,hisz most már nem tiszta az erkölcsije?
Ilyenkor mi a helyzet?
Pénzbüntetésnél a jogerőre emelkedéssel mentesül a hátrányos jogkövetkezmények alól.
Tehát tiszta az erkölcsije.
Üdv. Lenne nekem egy olyan kérdésem, hogy... 2010 ben történt velem egy olyan eset hogy rongálást követtem el egy személygépjárműben. A kár 30E forint volt. A történtek után rabosítottak, és a későbbiekben egy levél formájában azt kaptam hogy 2év próbaidőre bocsátanak. Fizetnem nem kellett semmit. Az lenne a kérdésem hogy ez milyen formában fog megjelenni az erkölcsi bizonyítványomba. Meg ha lejár a 2év akkor is benne lesz még? Válaszát előre is köszönöm!
Ha letelt a két év, nem lesz benne.
Értem. A 2év a büntetés kiszabásától számolják vagy az elkövetés napjától? Addig milyen formában fog benne megjelenni?
Üdv. olyan kérdésem lenne, hogy 4 éve 17 évesen kaptam 2 hónap fegyházbüntetést amit felfüggesztettek 2 év próbaidőre, mely alatt pártfogóhoz kellett járnom. Ez lejárt 2 éve, erkölcsi bizonyítványt igényeltem már, az tiszta volt.
Ezek után jelentkezhetek rendőrnek, katonának vagy bármilyen hivatásos állományba?
Simán. Miért ne jelentkezhetnél?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02