Sziasztok.
Ha valaki 2005-ben szabadult, akkor most még fel van tüntetve a speciális erkölcsi bizonyítványban?
Vagy már tiszta?
Ha valaki tud rá választ megköszönném!!
ZITA
Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy egy jogerőre emelkedett felfüggesztett szabadságvesztés a jogerőre emelkedéstől számítva hány napon, mennyi idő múlva kerül bele az erkölcsibe?
Gondolom ha pl ma jogerőre emelkedik, holnap még nem lesz benne?
Egy másik kérdés. Amennyiben én fellebbezek egy ítélet ellen és másodfokú tárgyalást kérek, kb mennyi idő múlva lesz az megtartva?
Köszönöm, mindenkinek további szép estét!
Kedves timo07!
Jelenleg kizárólag kegyelmi mentesítésre van lehetősége, ez iránt a kegyelmi jogkör gyakorlójához kell kérelmet előterjesztenie. 2014. áprilisában lesz lehetősége bírósági mentesítést kérnie, de törvényes mentesítésre más hiányában 2015. júniusában mindenképpen sor kerül.
Amennyiben mentesítik a büntetett előélet hátránya alól, úgy büntetlen előéletű személynek számít, és kaphat erkölcsi bizonyítványt. Azonban bizonyos munkaköröket ezután sem tölthet be még hosszú ideig (pl.: vagyonőr nem lehet), mert továbbra is hátrányos jogkövetkezmények alatt áll (a bűnügyi nyilvántartásban továbbra is szerepel az előélete).
Üdv: A. Cooper
védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…
Üdvözlöm!
Érdeklődnék, hogy nekem tavaly (2012) júliusban hozott ítéletem 2013. januári jogerőre emelkedéssel ami szerint 2 év letöltendő 2.5 évre felfüggesztve mely időpontban kérhető az erkölcsi bizonyítványból való törlése. Az új munkahelyem ragaszkodnak ennek tisztaságához. Illetve milyen lehetőségek vannak, kérelmek amikkel esetleg elérhetőek ezek?
Köszönettel!
R
Szerintem ezt a szakmát elfelejtheted. Előfeltétele a tiszta erkölcsi és a büntetlen elő élet...
Üdvözletem!
Érdeklödnék.egy 2000 ben elkövetett büncselekményér 2005 ben kaptam 2 év 8 hó letöltendő szabadságvesztést amit 2010 ben keztem meg letölteni már 2 éve kintvagyok de van még egy év közügyektöl eltiltásom a kérdésem az lenne mikor kezthetem meg újra a vagyonöri szakmám folytatását vagy egyáltalán folytathatom-e a szakmát valamikor? hivatalossan a agyonőrimet nem vonták be de a régi fajtám van nem hisszem, hogy kicserélnék szó nélkül kérem ebben tájékoztassanak mik a lehetőségeim.
Köszönöm
A mentesítés beálltától 8 év.
"c) szándékos bűncselekmény miatt végrehajtásában felfüggesztett
ca) szabadságvesztést szabtak ki, a mentesítés beálltától számított nyolc évig"
Nekem most nincs kedvem megnézni, de ha 4 év múlva megkérdezed (vagy visszaolvasol itt), akkor lecsekkolom. Addig még biztosan nem telik le. Nem rémlik amúgy hogy változott volna.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Jó napot!
2009 május 6.án jogerős ítéletett kaptam, lopás miatt 2 év felfüggesztettet.
A 2 év letelte után( 2011-ben) a rendőrségen azt mondták hogy amikor jogerős lett az ítélet onanntól számolva 8 év múlva kaphatom vissza a Vagyonőri igazolványomat, a jogszabályok azóta nem változtak? Tényleg csak 8év múlva kaphatom vissza?
Előre is köszönöm a választ!
Tisztelt Fórumozók!
Nyilvántartásokkal kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Előzmények:
2008. augusztus-szeptember táján egy barkácsáruházban a biztonsági őr „megfogott” a pénztár után, miszerint loptam. Valóban volt nálam egy kábelcsatlakozó, melyet mintának vittem magammal, vettem is egy olyat, és valóban nem mutattam be bevitelkor a biztonsági őrnek, mert láthatóan használt volt. Az őr nem tágított, én sem, rendőr lett a vége. A kiérkező rendőr elmondta, hogy ilyen esetben ő nem tud igazságot tenni, kénytelen intézkedni, továbbítja a papírokat az illetékes önkormányzat szabálysértési osztályára, és majd ott elmondhatom a tiltakozásom, stb.
Kb. egy hónap múlva kaptam is egy papírt a szabálysértési előadótól, hogy nyilatkozzam az esetről. Bementem személyesen, elmondtam az esetet, sérelmezve az eljárást. Az intézkedő hölgy elmondta, hogy az én szavam contra biztonsági őr. Azzal, hogy bemutatás nélkül bevittem az árut, hibáztam, és utólag ezt már nem tudom bizonyítani, hogy valóban bevittem, hogy használt volt… Fordulhatok bírósághoz, ami hosszadalmas, költséges, kimenetele kétséges, vagy ő mérlegeli az általam elmondottakat, és kiszab egy minimális bírságot, aztán el is felejthetem az ügyet, mert ez csak helyi, kerületi ügy. Az utóbbit választottam.
2009 januárban jött is egy levél, 10 ezer forint pénzbüntetés (230 forintos valójában el nem lopott kábelcsatlakozóért), egy sárgás karton, úgy emlékszem arra kellett ragasztani 10 ezer értékben okmánybélyeget, és a postán feladni, és egy indoklás, miszerint az én estleges tévedésemet, hogy nem mutattam be a bejáratnál az árut, nem tudja bizonyítékként elfogadni a hivatal, így lopásnak tekinti. Befizettem, és abban a hitben éltem mostanáig, hogy valóban semmi nyoma, következménye nincs az esetnek.
Azonban mostanában olvastam bizonyos bűnügyi nyilvántartásokról, mint szabálysértési, folyamatban lévő ügyek, stb. És hogy ezekben 5-8-15-végtelen évig szerepel az ember.
Mi az igazság? Azt tudom, hogy erkölcsim tiszta, rendben van. De emellett szerepelek én (még/most) bármilyen nyilvántartásban (bűnügyi, szabálysértési, hátrányos jogkövetkezmények alatt álló, büntetlen előéletű személyek nyilvántartása, stb.)? Hivatalosan megtudhatom ezt valahogy? Hátrányos jogkövetkezmények alatt álló… Mik a hátrányos jogkövetkezmények?
Leginkább azért érdekel, mert lehetőségem lett bekerülni a Honvédség állományába tiszthelyettesként, és gondolom a Katonai Biztonsági Szolgálat mindennek utánanéz, előttük minden nyilvántartás nyitva áll. Találhat valamit ezzel kapcsolatban (még vagy egyáltalán), vagy valóban csak „helyi ügy” volt?
Természetesen sem előtte, sem azóta semmilyen szabálysértésem, egyéb ügyem nem volt.
Előre is köszönöm a választ!
Üdvözletem
2005 márciusában lettem elítélve hivatali visszaélésért. 10 hónap, két évre felfüggesztve.
Sima erkölcsit tudom hogy kaphatok, de nem tudom, hogy hatósági (büntetlenségi) igazolásomban fog-e szerepelni.
előre is köszönöm a választ
Inkább csak annyit kérdezek,hogy 1 éves próbára bocsátás miatt (2008-2009) szerepelek-e a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala bűnügyi nyilvántartójában? Illetve,hogy az ettől a hatóságtól kért igazolásban mi fog szerepelni?
Tisztelettel: Warrior207
Tisztelt Rafina 67!
Ezek szerint nem írja elő törvény,hogy a Magyar Honvédség megtagadja a felvételt egy olyan jelentkezőnél,mint pl. Én. És nem is dönthetnek szubjektív módon,elítélve engem a vétségem miatt? Ha megkérem a hatóságit,akkor a büntetlen előéletű mondat fog szerepelni benne?
Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Warrior207!
A kifogástalan életvitel vizsgálatban elvárt eredményt még évekig nem fogja tudni teljesíteni amiatt a baki miatt.
Katonának viszonyt nyugodtan jelentkezhet.
Azonban, mivel a nyilvántartásból sosem törlik csak nem vehető figyelembe ezért azt javasolom hogy minden 15 éven belül történt eseményt írjon le a jelentkezési lapjára.
A "semmiségeket" csak akkor veszik negatívumként figyelembe, ha törvény írja elő vagy ha eltagadja.
Ne tagadja le.
Az már önmagában hazugság és egy hazuggal egyetlen testület sem bajlódik.
Minden jót!
R
Kérem segítsen valaki,mert kifutok az időből!
Akkor kaphat ha letelik a felfüggesztett időtartama.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Tisztelt jogászok!
Az után érdeklődnék, ha párom verekedés miatt felfüggesztett büntetést kapott, úgy kaphat esetleg tiszta erkölcsit? Vagy ez mindenképp szerepelni fog benne?
Válaszukat várva, üdvözlettel:
cirmo
Tisztelt Hölgyem illetve Uram!
Egy 2006-ban,csekély mennyiségre elkövetett kábítószer (marihuana) átadása vétség ügyében,2008 augusztusában két tárgyalás után 1 év próbára bocsátottak! (15 vádlott,összevont tárgyalások) 2009 augusztusában letelt a próbára bocsátás időtartama! 2011. évben jelentkeztem egy Büntetés-Végrehajtási intézményhez biztonsági felügyelőnek! Megfeleltem minden kritériumnak kivéve egynek! 2011. januárjában megalakult a Nemzeti Védelmi Szolgálat,amely arra hivatott,hogy a hivatásos állományba jelentkezőknél végezzen kifogástalan életvitel ellenőrzést! 2 úriember kijött a lakhelyemre környezettanulmányra,előtte pedig lekérték a kartonom a helyi rendőrkapitányságon! Megbeszéltük a dolgot és abban maradtunk,hogy részükről semmi akadálya a felvételemnek és ajánlani fognak a parancsnoknak! Ez így is történt,ugyanis kifogástalan életvitelű minősítést készítettek rólam,ám de szóban megemlítették a parancsnoknak,hogy volt egy fiatalkori botlásom és ennek következtében a "főnök" elutasította a jelentkezésem! Nem tetszett neki a dolog... Véleményem szerint nem követtem el égbe kiáltó bűnt,fiatalkorú voltam,hibáztam... Egy fórumban azt olvastam,hogy a próbára bocsátás időtartamának letelte után,még 3 évig megőrzik az aktát!
Na de a kérdések a következők! :
Újra szeretnék jelentkezni a BV-hez és arra vagyok kíváncsi,hogy újból kiszúrnák-e a stiklimet az NVSZ-esek? Hozzátenném,hogy az első ellenőrzésnél,a rendőrségnél semmit sem találtak rólam,csak az általam kitöltött jelentkezési lapról értesültek a vétségemről! Bár a későbbiekben azt mondták,hogy megkapták csak 1-2 héttel később... Ki tudja,hogy igaz e...
A (B) lehetőség pedig,ha nem jönne össze a BV,akkor katonának szeretnék jelentkezni. Oda csak egy hatósági bizonyítványra van szükség,miszerint nem szerepelek a bűntettesek nyilvántartásában! Azt a dokumentumot megkaphatom-e?
Nem merem ráírni a jelentkezési lapra,hogy folyt ellenem rendőrségi eljárás,mert félek,hogy ismét elutasítanának! Viszont,ha nem írom rá és a későbbiekben kiderül,akkor amiatt nem fognak foglalkozni velem,mert hazug vagyok...
Mit tegyek???
A válaszokat előre is Nagyon Szépen Köszönöm!!!!!
Tisztelettel: Warrior207
Kedves skorpio66!
Amennyiben mentesítik a büntetett előélethez főződő hátrányok alól, úgy kaphat erkölcsit. Az, hogy nem törlik a nyilvántartásból, azt jelenti, hogy ha újabb bűncselekményt követ el, akkor a bíró látni fogja az előzményt.
Mindenképpen érdemes megpróbálni a bíróságnál, ha már letelt a félidő, nagy eséllyel sikerülhet. Ha mégsem, még mindig lehetséges a kegyelmi kérvény.
Kedves Infót Kérő!
Sikerült olyan rejtélyesen fogalmazni, hogy képtelenség korrekt választ adni.
Kedves krox!
Elzárást szabálysértési eljárásban szabhatnak ki, pontosan kellene tudni, hogy milyen felfüggesztett szabadságvesztés büntetést kapott.
Üdv: A. Cooper
védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…
Tisztelt Jogászok és Fórumozók!
Büntetett előélethez főződő hátrányok alóli mentesítés elvileg lehetséges kegyelemmel is. Most azt olvasom, hogy köztársasági elnöki kegyelemmel sem törölhető az elítélt a nyilvántartásból. Már nem egészen értem. Mi a tapasztalat? Tudom, alig esélyes a kegyelem általában.
De erkölcsinél mi a visszajelzés? Ha a bíróságnál kéri az ember, hogy felezzék meg, ott milyenek az esélyek?
Kérem szépen, akinek tapasztalata vagy információja van, tájékoztasson! Sajnos gépkocsivezetőként erkölcsi nélkül nem lehet dolgozni. Keresem a legjobb megoldást. Köszönöm szépen.
Üdvözlöm!
Segítséget szeretnék kérni. 2010 nyarán hivatalos személy által elkövetett közokirathamisításért pénzbüntetésre ítéltek, amit 2011-ben kifizettem. A kérdésem a következő: kaphatok-e tiszta erkölcsit, ha bíróságon szeretnék elhelyezkedni? Úgy tudom, a bíróság nem "sima" erkölcsi bizonyítványt kér, értem ez alatt azt, hogy nem azt kérik, büntetlen előéletű-e valaki, hanem az igazságügyi alkalmazottak szolgálati jogviszonyáról szóló törvény meghatározott §-ának bekezdései alapján vizsgálják, az illető megfelel-e az általuk támasztott követelményeknek.
Sürgős válaszra lenne szükségem!!
Köszönettel:
Infót Kérő
Kedves Jogdoktorok, a következő lenne a kérdésem.Két éve jogerősen elítélt a bíróság közokirat hamisítás bűncselekménye miatt, elzárást kaptam amelyet pénzbírsággal megválthattam. Kaphatok-e erkölcsi bizonyítványt.
Köszönöm a válszokat.
kedves Norbi8!
Elvileg, ha csak ennyi:-) akkor tiszta az erkölcsid.
Minden jót!
R
Kedves Horgi!
Ne fantáziálj!
Az ügyintézési határidőn belül meg kell kapnia, ha nem tiszta a múltja akkor is kap értesítést.
Minden jót!
R
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02