MSZP népaszavazási kezdeményezése


Béres-Deák Attila # 2003.10.11. 17:35

Erre mondták őseink: "Kinek a maga keresztje."


attika

Leiterjakab # 2003.10.11. 17:11

Ugyanazon dolog három aspektusa:-)))))


Leiterjakab

Béres-Deák Attila # 2003.10.01. 19:10

Sajnálom, hogy semmit nem értettél meg az általam korábban leírtakból.
Neked moderál, nekem cenzorál. Saját magának" lelkiismeretfurdal".


attika

the big cat # 2003.10.01. 10:50

Nekem innen nézve is moderál, és még mindig nem értem, hogy miért itt akarsz politizálni, ahol úgy tűnik más nem.

Ez az amit nem értek. Nekem, hogy úgy mondjam, alaki problémám van, a tartalmi rész vizsgálata nélkül. :)

Szivesen megvitatnám veled ezt atémát, akárhol máshol, és valószínűleg meglepődnél mennyi mindenben egyetértünk.

Béres-Deák Attila # 2003.09.30. 20:00

Látod "Nagymacska"!
Nem is kellett olyan sok időnek eltelni ahhoz, hogy mindenki számára világos legyen, hogy - fogalmazzunk pártsemlegesen ..XYZ..párt honvédelmi politikája következtében a Magyar Honvédséget kiherélték. Sikerült "létrehozni" a magyarok történelmében a legkissebb és leghadrafoghatatlanabb hadsereget. BRAVO!!!.
A nyáron Zakopánéba menet és jövet Szlovákiában 6 laktanyát láttam. A kapuban fegyvres őrökkel, az utcán egyenruhában közlekedő katonákkal. Tudod mit jelent ez? Azt, hogy valamiért fontosnak tartják a NATO bajtárs Magyarország szomszédságában hadrafogható alakulatok állomásoztatását.
Magyarország északi határától számítva 100 km-en belül nem találsz harcoló alakulatot.
Ezek után el kellene gondolkodni a volt megyei KISZ-titkár, tanító, tartalékos tiszt, pénzügyi főiskolát végzett honvédelmi miniszterünkön, aki még párt elnök is akar lenni. Figyelembe kéne venni a LÕRINCZ , DEÁK, VÉGH altábornagyokat. Innen nézve próbáld megválaszolni, hogy Károly moderál, vagy cenzorál, lapít, vagy bölcsen hallgat!


attika

the big cat # 2003.09.15. 13:12

Azzal egyetértek, hogy kérdésfelvetés politikai. És azzal is, hogyha nem akarnak itt ilyet, akkor a topikot is törrölni kellett volna.

Viszont azért van egy haszna, mert legalább látjuk, hogy a moderálással milyen kereteket akarnak kijelölni. és lehet, hogy nem lapít, csak várja milyen vélemények alakulnak ki az ügyben, ha már szerencsétlenül így alakult. Mondjuk kettőnk véleménye nem lesz valami reprezentatív az ügyben.

Az, hogy a törlést most moderálásnak minősíted vagy cenzúrának meglehetősen ízlésbeli kérdés. Nyilván, ha én politikai véleményt mondtam volna, és azt törölné, akkor a moderálás miatt én is cenzúrát kiáltanék, de ez azért meglehetősen szubjektív azt hiszem.

Száz szónak is egy a vége: én nem bánom, ha itt nem lesz politika, de akkor a moderálás legyen következetes. Azt hiszem egyenlőre nem vonhatjuk kétségbe ezt, mivel összesen egy véleményt töröltek eddig.

Gondolom azt azért te is belátod, hogy az oldal üzemeltetőinek joguk van törölni bármit, indoklás nélkül is.

Béres-Deák Attila # 2003.09.15. 08:32

Ez nem moderálás, hanem cenzorálás volt. Én sajnos az utóbbit saját bőrömön is tapasztaltam. Egyébként "Nagy Macska" ez politikai kérdés, tehát politikai válasz adható rá. Egyébként nem én ziláltam szét, hanem a cenzor. Látod! Lapít azóta is.


attika

the big cat # 2003.09.13. 17:49

Szerintem a lényeg az, hogy te politizálni akarsz, a fórum üzemeletői meg ezt nem akarják. És joguk van ezt eldönteni. A fórum moderált, és a moderátornak joga van eldönteni, mit enged, és mit nem, így van ez az összes moderált fórumon. Nyilván van olyan hely, ahol kifejtehted a politikai véleményed is, de ez nem az, mert nem ez célja a fórumnak.

Mint már mondtam szerintem se kell ide a politika, látod pl. ezt a topikot már teljesen szétzilálta.

Béres-Deák Attila # 2003.09.13. 15:07

Nem jól látod "Nagy Macska"!
Károly megijedtt a komcsiktól. Úgy gondolta, ha engem cenzorál ( mint a régi szép időkben ), akkor le tudja védeni magát. Na most , egy igazi jogász ilyet nem tehet.! A lényeg ez.


attika

the big cat # 2003.09.11. 04:57

Az érvrendszered máris a kifinomult "kinyilatkoztatási" módszerre korlátozódik, amely a politikai viták sajátja, és célja az, hogy konszenszus közeli helyzet vagy érdemi vita semmiképpen ne jöhessen létre.

Béres-Deák Attila # 2003.09.10. 21:21

Dehogynem tartozik ide.


attika

the big cat # 2003.09.10. 18:40

Látod, politizálsz, te itt politikai okföltárást kezdeményezel, amivel bizonyára sokan vitakoznának, még többen egyetértenének, de ez csak egy politikai vélemény, ami nemigazán tartozik ide. Ha mindenképpen a politizálkás hiányzik, akkor tényléeg inkább egy politikai fórumban kellene ezt a vitát kezdeményezned.

Ha úgy véled, hogy a honvédelem jogi kérdéseit nem érdemes addig vitatni akkor ne vegyél részt benne, bár véleményem szerint a két dolog nem függ össze.

Valakik valahol hoznak egy politikai döntést egy életviszonynal kapcsolatban, ezt jogi formába öntik. Amiről itt vitának van helye, az az, hogy ez a jogi forma miről szól, hogyan illeszkedik a jogrendszerbe, stb, de hogy mik voltak a politikai indokai irreleváns, mivel a jog ilyen szempontból objektív.

Szerintem.

Aztán az, hogy moderálják a hozzászólásod, egy fórumon, az az üzemeltetők szíve joga. Még akkor is a szívük joga, ha politikai okból tennék ezt, bár kizártnak tartom.

Béres-Deák Attila # 2003.09.10. 18:04

Kedves Károly!
Ha ez így van akkor csak azt áruldd el, hogy kit sértett volna, ha a hozzászólásom teljes terjedelmében bent marad és nem piszkálsz bele? Sajnos a honvédelem katasztrófális állapota a hozzászólásomban szereplő politikai pártnak köszönhető. E párt elődjének feltétlen hívei (politikai tisztek) a korábbi néphadsereget is gyengítették, de nem is kismértékben. A mostani honvédelmi politikában és honvédelemben teljesen járatlan , hozzá nem értő miniszter elődjei dicstelen tevékenységét csak erősíti. Amíg ezeket a kérdéseket nem tárjuk fel teljes egészében addig kár itt jogászkodni a témában , meg alkotmány különböző szakaszait idézgetni. Azt a hibát meg ne kövesdd el , légyszíves mégegyszer, hogy belepiszkálsz egy hozzászólásba!


attika

Szilágyi Károly # 2003.09.10. 07:03

Nem terveztünk részletes moderálási "szabályzatot", mivel az elvek nagyon egyszerűek: szakmai témákban várunk hozzászólásokat, illetve a laikusok számára válaszokat. (A politikai vélemények nem tartoznak ezek közé.)

the big cat # 2003.09.10. 04:50

Mondjuk sokat segítene, ha volnának közzétéve formalizált moderációs elvek, szabályok, amika fórumra érvényesek.

Vagy mégsem. Ennyi jogász, állandóan azt csűrné, csavarná, három fokú fellebvitelt, perújítást követelne...

Akkor inkább a diktatúra:))

the big cat # 2003.09.10. 04:47

A politikusok szakmai alapon való kritizálása alatt azt értettem amikor mondanak valami jó nagy közgazdasági vagy jogi, vagy egyéb nonszensz baromságot, és ezt igen könnyű leütni. De szerintem ie nemigen hiányzik a politika.

Szilágyi Károly # 2003.09.09. 22:47

Ugyanis ezek után nem lehetünk benne biztosak, hogy Józsi, Nagy Macska, Lejterjakab és a többiek azt gondolják, vagy azt írták, mint ami valóságban látható a képernyőn.

A fórumon eddig egy alkalommal - itt - történt moderálás, ezt meg is jelöltem (a topik áthelyezésekhez hasonlóan). Tehát nincs okuk aggodalomra.

Leiterjakab # 2003.09.09. 22:07

Politika kizárólag szakmai alapon? Hol létezik ilyen?


Leiterjakab

the big cat # 2003.09.09. 19:58

Namost ugye ez tényleg enm nagyon elgáns dolog, abcúg cenzura, eb ura fakó, ugocsa non coronat, stb.

De, ez tényleg nem politika topik. Szakmai alapon kellene maradni azt hiszem, ami azt jelenti, hogy szakmai felvetéseket szakmai szempontokból vitatunk meg. Politikusaokat szakmai alapról kritizálni persze lehet, és igen hálás dolog is, mert iszonyú könnyú irtózatos őrültségen kapni a politikusokat, de szerintem tényleg nem ennek a fórumnak a helye. a korábbi fórumban volt napi politika topik, de meglehetősen kihalt volt. Gondolom ezért hagyták el.

Akinek meg esetleg egy kis alámerüléshez van kedve, annak ott vannak az index vagy más nagy fórumok politika topikjai, ott kedvere pancsolhat a fertőbe, de itt inkább maradjunk jogászokhoz méltóan fennsőbségesen lenézők a politikával szemben.

Béres-Deák Attila # 2003.09.09. 17:56

Nem lehet. Károly ezelőtti hozzászólásomat megcenzorálta, mert a szocialista kormányzatra vonatkozóan kritikai hangnemet ütöttem meg a honédelmi politika vonatkozásában. Magyarul az történt, ami itt ebben a fórumban még soha, hogy kitörölte a hozzászólást és igen rövidített formában látható most is. Azon túlmenően, hogy nem elegáns dolog, még kártékony is. Ugyanis ezek után nem lehetünk benne biztosak, hogy Józsi, Nagy Macska, Lejterjakab és a többiek azt gondolják, vagy azt írták, mint ami valóságban látható a képernyőn. Erre figyelmeztetem finoman Károlyt, de tekintettel arra, hogy nem válaszolt, az a véleményem, hogy elszégyelte magát és most bújdokol.


attika

Kovács Jozsi # 2003.09.09. 17:43

Nem lehet politizálni ebben a topicban?


bausan

the big cat # 2003.09.09. 16:49

Mi van?

Béres-Deák Attila # 2003.09.09. 16:05

Itt a baj Kedves Károly!
Félve a szocik haragjától bele piszkáltál a hozzászólásomba. Ezek után már a többiek nem mernek hozzászólni a témához. Felejtsdd el a múlt rendszer miatti beidegződéseket! Ma már lehet szabadon véleményt nyilvánítani. Főleg egy "Alkotmányjog" topicban.


attika

Béres-Deák Attila # 2003.09.04. 17:21

Ön fél, vagy engem félt?


attika

the big cat # 2003.09.03. 10:17

Viccelsz?

Szerinted a hadsereg nevelte a gyereket?