ALKOTMÁNYJOG - Minden, amit tudni akarsz a...

Kacsa1111 # 2009.04.02. 11:08

Kedves Legislator,

pontosan így van, ezerféle típusú feladatsor van...pl. a térbeli alakzatos a hölgyeknek megy 'hagyomásnyosan' gyengébben...ettől még nem kevesebb az IQ-juk, csak más pontozási rendszer szükséges ilyen tipusú feladatoknál rájuk nézve...

ráadásul a műveltséget és olvasottságot legalább annyira becsülöm, mint az IQ-t...szerintem többen vannak így ezzel.

a problémamegoldókézséget szintén...az sem feltétlenül IQ függő...

Kacsa11

Kacsa1111 # 2009.04.02. 11:05

Kedves wasp,

töltöttem ki egy csomó komoly tesztet is, ahol számított az időráfordítás, és a kor, nem stb...is.

Kacsa11

Kacsa1111 # 2009.04.02. 11:03

ja!
ezt most csináltam meg gyorsan, direkt neked...

Kacsa11

Kacsa1111 # 2009.04.02. 11:02

Kedves Impossible,

A rendelkezésre álló 15 percből 1 perc 7 másodpercet használt fel.
A 18 kérdésre adott jó megoldásainak száma: 18.
Kitűnő!
Az Ön közelítő IQ értéke (ha 16 évnél idősebb):
> 140 - lényegesen az átlag felett
Emlékeztetőül: az IQ átlagos értéke 100.

így már megfelel?:)))

Kacsa11

_Wasp_ # 2009.04.02. 10:37

Leg: pontosan így van. A szellemi teljesítőképességnek sok dimenziója van, és nem olyan, mint a százméteres síkfutás, ami egy mérőszámmal letudható

Olyan 13-14 éves korom környékén fontosnak éreztem ezeket a dolgokat, talán még büszke is voltam az eredményre, de ma már inkább csak megmosolyogtat, amikor valaki IQ teszt eredményt lobogtat. Az IQ tesztek eredménye másfelől olyan hamis önbizalmat ad mint néhány hókuszpókuszkungfu.... Fogadok szívesen, hogy egy kedves barátom szellemi fogyatékos kisfia (12 éves) a többségüket elverné pókerben :)

teljesen szétoffoltuk a témát....
remélem a modik nem írtják ki a hozzászólásokat.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.04.02. 10:32

...meg van sültszalonnával tűzdelt sült őz áfonyalekvárral, krokettel és narancskarikákkal (az étteremben). :D

Legislator # 2009.04.02. 10:20

Pszichológusok szerint 20-30 féle típusú (Wasp által említett 100 kérdéses) IQ tesztet kellene kitölteni ahhoz, hogy valami fogalmunk legyen az adott személy aktuális IQ-járól. Ami fáradtan kevesebb, kipihenten több. A dolog meg tanulható egyébként is. De van még érzelmi intelligenciateszt, műveltségteszt, kreativitásmérés stb.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.04.02. 10:16

Wasp,

Kacsa és a kivagyiság... lol
Ha ő meglátná a 140-et, minimum 150-et írna be. :D
Lehet, hogy rosszul "ismerem" Kacsát, de nekem eddig nem az jött le, hogy szerény lenne. (Talán csak egészséges önbizalom. :D )

Egyébként ez is olyan dolog szerintem mint a doktori cím használata. Ha egyszer van, akkor van, nem beképzelt az, aki használja. Sokan azért nem használják, mert ezzel akarnak álszerények lenni. Ez bosszantó. Ha egyszer 140, akkor annyi, ugyanígy. "Nem azért gyújtanak világot, hogy véka alá rejtsék." (Majdnem békát írtam. :D)

_Wasp_ # 2009.04.02. 09:58

Gondolom nem véletlen, hogy nem árulod el, sokadszori kérdés után sem…
Azért nem válaszol Kacsa, mert a 140 pontot cikinek érzi...
(én is egyet rontottam, de nem az utolsót (mert azt csak átgondolni kellett), hanem közepén volt egy, amiben eléggé hasonló, kockában levő kövér x-ek voltak, és a szaporázós egérkattogtatással benéztem :)) )
Az a baj ezzel, hogy egyfelől kivagyiságnak tűnik ezekkel az pontszámokkal dobálózni (mintha az emberi értékek mérőszáma lenne), másfelől meg a 140-150 pont még rendes (komoly) teszten sem ad különösebb okot az örömujjongásra.

_Wasp_

és felesleges megoldása

Impossible # 2009.04.02. 09:16

Kacsa,

azért kérdezem, mit írt ki a végén, hogy leellenőrizzem, hogy tényleg megcsináltad-e, vagy csak hápogsz. :D
Gondolom nem véletlen, hogy nem árulod el, sokadszori kérdés után sem...

Wasp,

a belinkelt IQ-teszt elején le van írva, hogy ez nem komoly teszt, nem alkalmas arra, hogy megbízható képet adjon, mert ahhoz több hosszabb tesztet is meg kell csinálni, ami tényleg órákig tart. Ez ott le van írva.

Egyébként addig nem foglalkozom Kacsa királynős feladványával, amíg nem válaszol a kérdésemre, szóval nem engem szivat, hanem saját magát. :D

Kacsa1111 # 2009.04.02. 07:26

Kedves Impossible,

csináld addig, amiíg neked is pont ennyire sikerül, és akkor megtudod:)))))))

Kedves wasp,

én 72re emléxem.
és manuálisan is meg lehet őket találni kvázi a számítógépes algoritmus szerint (a táblát 8 oszlopra bontod egy oszlopot 8 szintre. egy oszlopba egy királynő mehet, és minden oszlopban a legalacsonyabb "szabad" (nincs ütésben) helyre teszed le. ha nem tudsz letenni egy királynőt egy oszlopban, akkor az eggyel előtte lévő oszlopban lévő királynőt magasabb szintre mozdítod, ha azt sem tudod, akkor mész az azt megelőzőre stb.), csak időigényes...

Kacsa11

_Wasp_ # 2009.04.01. 19:50

btw - by the way
nagyjából azt jelenti, hogy "egyébként", "jut eszembe", stb.

_Wasp_

és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.04.01. 19:48

Kacsa, emlékezetem szerint 92 vagy 72, de miért szivatod? Van ennek valami logikai levezetése? Én csak a rekurzió kapcsán írtam rá egy programot egyszer és az oldotta meg, de magamtól még egyet is marha nehéz volt találni. (ami persze az elforgatás és tükrözések miatt voltaképpen miatt asszem kb 8 volt)

Egyébként meg a becsatolt "IQ teszt" sok mindenre alkalmas, de az intelligencia mérésére csak vajmi kevéssé: könnyű kitölteni hibátlanra, nem figyeli az időt, nevés a feladat, egysíkúak, nincs sztenderdizálva korcsoport, nem, nemzetiség és egyéb szempontok szerint.

Komoly tesztek kitöltése több óra, néhány 100 viszonylag nehéz feladat, és az eredmény pontosan megmutatja a végén, hogy mennyire jól tudsz tesztet kitölteni. :)

_Wasp_

és felesleges megoldása

Impossible # 2009.04.01. 19:04

Kacsa,

135-145-ös IQ-val nem vagy képes válaszolni arra a kérdésre, amit most teszek fel kb. harmadjára??? Mi lett az eredmény? (Értsd: mit írt ki a gép eredményként?)

Sakkossal még nem foglalkoztam. És mi az, hogy "BTW"?

Kacsa1111 # 2009.04.01. 18:06

BTW hogy állsz a sakkos feladvánnyal?:)))

Kacsa11

Kacsa1111 # 2009.04.01. 18:06

Kedves Impossible,

5 perc alatt 17 lett jó, az utolsóra nem jöttem rá kapásból, ezért tippeltem, de nem jött be.
ezért megcsináltam másodjára is, és akkor pár perc alatt rájöttem az uccsóra is...
most boldog vagy???:)))

de már vagy egy tucat IQ tesztet csináltam és 135-145 közé esett az összes. ha netán erre is kiváncsi lennél...

Kacsa11

Impossible # 2009.04.01. 15:33

Erzsébet,

ha előrehozott választások lennének, akkor a legközelebbi választás 4 évre rá lenne (amennyiben nem lenne újabb előrehozott választás).

Impossible # 2009.04.01. 15:19

Kacsa,

mit írt ki a gép eredménynek? Ha azt kérdezed, mi van szerintem, kakor azt mondom, hogy szerintem intelligensebb vagy az átlagnál, de valószínűsítem, hogy nem találtál el 18-ból 18-at. Szóval? Eredményt kérek!

Kacsa1111 # 2009.03.31. 06:08

egyébként hányféleképpen tudod feltenni a 8 darab vezért a sakktáblára, hogy ne üssék egymást?;)

Kacsa11

Kacsa1111 # 2009.03.31. 06:01

Kedves Impossible,

szerinted?:)))

Kacsa11

Sz.Márton # 2009.03.30. 19:09

Ha előrehozott választások lennének annak az eredménye elvileg négy évre szól, hiszen a jövő évit hoznák előre.

erzsebet530203 # 2009.03.30. 19:05

Arra a kérdésemre szeretnék választ kapni, hogy mi töténne akkor, ha most előrehozott választások lennének? Egy év múlva lennének ismét választások? Vagy pedig négy év múlva?
Azért kérdezem, mert a környezetembe nagy a vita. Én úgytudom, hogy az előrehozott valasztással megválasztott parlament, kormány csak 2010-ig lenne hatalmon. Tehát 2010-ben újra választások lennének.
Válaszukat előre is nagyon köszönöm,
Üdvözlettel: Erzsébet

Impossible # 2009.03.30. 16:50

Kacsa,

inkább azt mondd meg, mi lett az eredmény.

Legislator # 2009.03.30. 16:30

"Amit magamban a legjobban szeretek, az a szerénység." lolz

Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2009.03.30. 16:23

szerénység virág elvtárs, szerénység!:)))

Kacsa11