Kommunális adó


bangabarom # 2012.02.20. 11:02

Gondolom, papcsák polgármester úr még nagyobb elkötelezettségét akarta ezzel az akcióval kifejezni parancsolói felé. Az a tény, hogy a lakossággal akarják megfizettetni elszúrt gazdasági intézkedéseiket, és a felesleges, túlzó pazarlásukat, jutalomosztogatásukat az mélységesen felháborít. Gondolom a képviselők között egyetlen zuglói sincsen, mert he lenne, tudhatnák, hogy a panelkuckókban nyomorgó, a napi megélhetést is nehezen előteremtő családok és kisnyugdíjasok számára egy újabb sarc, az utolsó filléreiktől valómegfosztást jelent!! . Sajnálatos tény, hogy a választásokon a kétharmados többséggel hatalomra került koalíció totálisan tönkre akarja tenni a lakosságot, úgy, hogy még arra sem veszik a fáradtságot, hogy lakossági fórumokon vázolják fel elképzeléseiket a jövőt illetően, mert ebbe nem érdemes beavatni a kerület lakóit, mert semmi közük hozzá, csak lehajtott fejjel hódoljanak meg uralkodóik előtt ??! A polgármesteri képviselőtestület eldöntötte, hogy nekünk mi a jó! Kívánom, hogy csak fél évig próbáljanak ebből megélni, az erkélyen tartott kecskével együtt, feltéve hogy van erkély, vagy loggia!Arra szeretnék választ kapni nyugdíjas sorstársaim nevében, hogy mitől lesz számunkra élhetőbb Zugló, ha minden pénzünkből kiforgatnak?Nagyon remélem, hogy a következő választásokig elbutított, megfélemlített választókban lesz még annyi erő, hogy megfontoltan döntsenek a sorsukról és ne felejtsék el a mögöttük levő gyötrelmes, lemondásokkal teli négy évet!

Rexor # 2012.02.14. 08:58

Kedves Gabicsek,

Ezt szerintem nem árt ha tisztázod, mert nem mindegy. Építményadót sohasaem fix összegben határoznak, hanem m2 arányosan vagy forgalmi érték arányában. Tehát hogy a 12.000 Ft kommunális adó helyett te mostantól ugyanennyi építményadót fogsz fizetni, az biztos baromság. Melyik településről van szó?

Rexor # 2012.02.14. 08:56

Kedves elbandi,

Elnézést igazad van. Építményadó van mindenhol (a 3. kerületben egyébként pont van kommunális adó és a "burzsuj" kerületekben is).

elbandi # 2012.02.14. 08:28

Rexor
Budapesten még nincs mindenhol kommunális adó, pl.:a 3., 8.,és 9. ker.ben, persze ez nem jelenti azt, hogy ne kapnának kedvet Papcsákéktól és majd ők is be fogják vezetni a fülkeforradalmárság még nagyobb dicsőségére :o(

Gabicsek # 2012.02.13. 20:30

Kedves Rexor! Vidéken lakom, eddig itt 12.000.-Ft. volt a kommunális adó, erre mondták, hogy építményadó lesz, de az összeg nem változik. Hát, lehet, hogy hülyeséget beszéltek:) Így egyébként nekem mindegy, mert sem több, sem kevesebb nem lesz. Viszont itt nem vetnek ki adód garázsra és gazdasági épületre.

Nuky Limon (törölt felhasználó) # 2012.02.13. 20:21

csuli
A probléma ott van, hogy úgy akarják bevezetni a kommunális adót, hogy annak nincs konkrét oka, értve úgy hogy a dőzsi-habzsihoz viszont joguk van anélkül, hogy egy centit is összébb húznának magukon.
Most tervezik a Trianon emlékművet. Kérdem én, ha nincs pénze az önkormányzatnak, akkor ezt most minek?
Én nyomorogjak, mert úri kedvteléseikről, jussukról nem hajlandóak lemondani?

Nuky Limon (törölt felhasználó) # 2012.02.13. 20:15

elbandi

1213-ban már tudták azt, amit itt 2012-ben nem!
"Ebsorsot akar, hát-akarja."

Rexor # 2012.02.13. 11:03

Gabicsek: az önkormányzatnál is mondhatnak hülyeségeket (mi több ez elég gyakran megesik...). Az előfordulhat, hogy az önkormányzat nem veti ki a kommunális adót, de ha fővárosban laksz, ott mindenhol van ilyen.

csuli # 2012.02.13. 10:58

A Papcsákék csak az elszámoltatást ismerik, az elszámolást nem! Tegnap a Kósa átengedett adóról beszélt.
Akkor, ha jól sejtem ennek a kommunális adónak nevezett újabb lehúzásnak már megvan a helye. Érdekes ezt nem előzte meg semmilyen "KONZULTÁCIÓ"! A kerületünk a végletekig le van pusztulva, éppenséggel lenne mire fordítani egy jóval mérsékeltebb adóból befolyt összegeket.
Papcsák úr egy jól működő önkormányzatot vett át, őt idézem mert a Zuglói Lapokban ezt írta. Még meg is lepődtem, hogy nem a hazudós komcsik lopták el a pénzt, de akkor hol van a LÉ, mert a LÉ A TÉT!

elbandi # 2012.02.12. 23:38

A 2/3-os birodalmár az önkormányzati vazallusaival csavartat még egyet az adóprésen, hiszen valamivel pótolni kell az önkormányzatoknak juttatott költségvetési pénzek csökkenését.
A Papcsák gaulaiter által kivetett kommunális adó ugyanúgy beleillik a Matolcsy féle "igazságos adózás" rögeszmébe, mint az egy kulcsos szja, és sajnos az önkormányzatnak joga van a kivetéséhez. Mivel itt egy jogi fórumon vagyunk senkit sem biztathatok arra, hogy mintegy polgári engedetlenség gyanánt ne fizessen ilyen adót, helyette aktualizáltam Merániai János esztergomi érsek 1213-ból való elhíresült szövegét ("a királynőt megölni nem kell...") erre: a kommunális adó befizetését megtagadni nem kell félnetek jó lesz.....

elbandi # 2012.02.12. 05:02

A 2/3-os birodalmár az önkormányzati vazallusaival csavartat még egyet az adóprésen, hiszen valamivel pótolni kell az önkormányzatoknak juttatott költségvetési pénzek csökkenését.
A Papcsák gaulaiter által kivetett kommunális adó ugyanúgy beleillik a Matolcsy féle "igazságos adózás" rögeszmébe, mint az egy kulcsos szja, és sajnos az önkormányzatnak joga van a kivetéséhez. Mivel itt egy jogi fórumon vagyunk senkit sem biztathatok arra, hogy mintegy polgári engedetlenség gyanánt ne fizessen ilyen adót, helyette aktualizáltam Merániai János esztergomi érsek 1213-ból való elhíresült szövegét ("a királynőt megölni nem kell...") erre: a kommunális adó befizetését megtagadni nem kell félnetek jó lesz.....

Nuky Limon (törölt felhasználó) # 2012.02.11. 20:17

rexor
a vagyonadó egy bizonyos méretű lakástól indult volna, nem a 40 nm-es panelektől.
Érthető, miért meszelték el: mert berezeltek a vagyonosodási vizsgálatoktól is, sok a feketén szerzett jövedelem.
Hülye azért nem vagyok.

Gabicsek # 2012.02.11. 20:12

Akkor úgy látszik, ez sem egységes településenként. Még ki is küldték az adónemekről a rendeletet.

Nuky Limon (törölt felhasználó) # 2012.02.11. 20:08

Gabicsek, a mi önkormink kommunális adóról rendelkezett, nem építményadóról.

Nuky Limon (törölt felhasználó) # 2012.02.11. 20:06

megérdemeljük, birkanép vagyunk.

Gabicsek # 2012.02.11. 19:49

Nekem a helyi önkormányzat adócsoportja mondta azt, hogy idéntől nem kommunális, hanem építményadó van. A rendeletükben is így van 2012-es évtől. Építményadó (lakó- és egyéb épületekre).

Rexor # 2012.02.11. 19:48

Van kommunális adó és építményadó is, egyiket sem törölték el, mindkettő létezik. Nuky Limon: a fővárosban mindenhol ki is vetik ezeket(egyébként a vagyonadóval rosszabbul jártál volna...

Nuky Limon (törölt felhasználó) # 2012.02.11. 19:20

De, akkor is gond lenne ezzel az új adóval mert rengeteg luxuskiadásra költ az önkormányzat.
Nem is tudjuk, mennyit kapnak rendszeresen a képviselők, milyen költségeket számolnak el, minek nekik okostelefon (vegyenek a saját bérükből, ahogy mi) járjanak BKV bérlettel vagy a saját kocsijaikkal, saját maguk fizessék bele a benzint és maximálják a jövedelmüket a minimálbér másfélszereséig. Akkor elhiszem, hogy szükség van kommunális adóra.
A vagyonadó nagyságrendekkel igazságosabb lett volna.

FDToth # 2012.02.11. 14:10

Nem lenne semmi gond ezzel az újfajta adóval, ha év végén az adott önkormányzat elszámolna az ebből az adóból befolyt összeggel. De így, hogy nem fogjuk látni, hogy konkrétan mire költik...
Ezt a rengeteg önkormányzatot kellene már megszüntetni... értelme nincs annak, hogy csak nyelik és értelmetlen dolgokra költik a befolyt adókat stb. ha meg értelmes dolgokra fordítják, akkor annak a minősége a nullával egyenlő (pl útfelújítás)

Nuky Limon (törölt felhasználó) # 2012.02.11. 13:48

Ha sikerül lenyomni a zemberek torkán a kommunális/építményadót, akkor fokozatosan bevezetik az egész városban.

Gabicsek # 2012.02.10. 20:12

Én a helyi önkormányzattól úgy értesültem, hogy idéntől már nem kommunális, hanem építményadónak hívják. Akkor pedig szerintem lehetséges.

nagypapi # 2012.02.09. 14:37

"Most 180 fokot fordultak, Papcsákék úgy gondolták, ennyi idő után már be lehet vezetni a kommunális adót, ami szerintem elég durva összeg: 12-18-25 ezer Ft /év, lakások méretétől függően."

Az volna a kérdésem, hogy megteheti-e az önkormányzat, hogy 25 ezer Ft/éves kommunális adót vet ki?
Lehet, hogy én értelmezek valamit nagyon rosszul, de az 1990. évi C. tv. 26.§-a nem maximálja 17 ezer forintban ennek az összegét? Vagy az nem erre vonatkozik?

Előre is köszönöm a választ!

Gabicsek # 2012.02.07. 21:40

Ha nem veszed át a levelet, nemigen érdekli őket, mert be fog állni a kézbesítési vélelem.

Nuky Limon (törölt felhasználó) # 2012.02.07. 21:10

Köszönöm a válaszokat.

Remélem lesz valami mozgolódás, aláírásgyűjtés vagy ilyesmi.

Aztán lehet egy darabig játszogatni, hogy nem veszem át a levelet...Majd csak elkotródnak addigra a fenébe...ha van Isten.

C a s a b l a n c a # 2012.02.07. 13:06

Nuky Limon!

Persze, rokkant nyugdíjból is levonható. A NYUFIG-ot értesítik, aki kénytelen a levonást foganatosítani és erről értesítenek is.