2006-ban vásároltam vidéken üdülőt üdülő-övezetben azzal a céllal, hogy életvitelszerűen élek ott nyugdíjasként.
Üdülési hozzájárulás címén fizettem 19980.-Ft/év.
Ennek fejében, a szemetet konténeres gyűjtéssel heti 2 alkalommal szállították el, ősztől-tavaszig heti 1 rendszerességgel. Télen a havat traktorral elkotorták, szunyogriasztás 2-3 alkalommal és a polgárőrség rendszeresen átautózott az üdülő területén az esti órákban.
2011-ben az üdülési adó épitményadóra változott és megmaradtak a szolgáltatások.
A határozatban felsorolásra került:
- a faluban 160.-Ft/m2 (gáz, csatorna és aszfaltos,múrvás utcák vannak.) + kommunális adó.
- az üdülőtulajdonosoknak 620.-Ft/m2 (nincs csatorna és gáz)
2012-ben maradt a 620.-Ft/m épitményadó, viszont
- megszünik a konténeres hulladékszállítás,
- a havat csak 40 cm felett tisztítják,
viszont heti 1db 120 literes zsák megvételére köteleznek 381.-/Ft értékben, tehát 52x381.-, ami éves szinten 19812.- Ft többletkiadás.
Értetlenül állok: Ha már 5x annyi építményadót fizetek mint a faluban, ahol van közmű, akkor nekem miért nem csökkentik az épitményadómat arányosan és úgy kérnek kommunális adót. Ráadásul nyugdíjasok vagyunk férjemmel együtt, pontosan azért költöztünk vidékre,mert egy lakótelepi rezsít nem tudtunk volna vállalni. Gyakorlatilag 40 ezret fizetünk az eddigi cca 20-al szemben.