Jogosulatlan közösségi adószám használat?


Szomorú örökös # 2022.03.12. 05:26

Krsztian

Ha valóban úgy gondolod, hogy valaki visszaél a cég adataival, akkor tegyél feljelentést ismeretlen tettes ellen.
Értelmesebb helyeken alá kell írnia a számlát vásárláskor is és abból simán kiderülhet, hogy nem te voltál.
Még normálisabb helyeken akár kamera is lehet, ami felvette az illetőt. Igaz ezt egy külföldi boltból lekérni nem egyszerű.

Krsztian # 2022.03.11. 15:53

Tiszteletem az Uraknak/Hölgyeknek,

Vállalkozásomat felszólította NAV, hogy x összegü közösségben vásárolt termékek számláját nem tartalmazza a könyvelés, nem vallottuk be, így 8 napon belül pótoljuk vagy adóellenörzést indítanak ellenünk és megállapítják az adóhiányt és a büntetést. A probléma az, hogy mi mindent bevallunk és az említett országban ahol a vásárlás történt, NEM jártam abban az évben mint a cég 1 személyes tulajdonosa, ügyvezetöje és alkalmazottja. Nincs más a cégben! A vásárlás ráadásul készpénzben történt, az említett idöpontban pedig orvosi ellátásban volt részem, nem pedig külföldön vásároltam. Ráadás, hogy akkor engedélyekhez volt kötött a külföldre utazás (covid miatt). Számomra egyértelmü, hogy egy idegen élt vissza a cégem adataival és ÁFA mentesen vásárolgatott.

Mit tudok tenni az igazamért? Nem szándékozom más vásárlásai után ÁFÁ-t fizetni. Nyilatkoztam a dologgal kapcsolatban, de hiába, utána jött ez a levél. Helyszíni szemle keretében keresni is fogják a termékeket a cég székhelyén. Most ha valaki csak úgy bediktálta egy nemtörödöm boltban az adataimat és az nem kért el töle semmi papírt, akkor így jártam? Fizethetek és ennyi? Hihetetlen, hogy ez így megy. Akár mostantól minden hónapban vásárolgat és engem zalkat életem végéig a NAV?

Köszönöm a segítséget!