Helló. Most derült ki, hogy a munkahyelyem tavaly június óta nem fizet utánnam semmi járulékot. Semmilyen papirt én erről nem kaptam. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyenkor mi a teendő és most akkor most nem vagyok jogosult semmiféle orvosi ellátásra? Mit tegyek? Hol tudnám ezt megkérdezni biztosra? Köszönöm ha valaki segit nekem ebbe!
TB fizetés
Regisztráltasd be magad okmányirodában az ügyfélkapura, és ott te is meg tudod nézni a biztosítási jogviszonyod.
Gyerekek!
Az APEH.HU/ADATBLEKER/ÁFAALANYOK internetes oldal most mi lett?
Mi az elérhetősége?
http://nav.gov.hu/…yok_egyszeru
rá lehet linkelni az apeh.hu-ról is - adóalanyok listája (jobb oldalon)
könyvelek
Hát nagyon köszönöm!
Üdvözlöm!
A tb-vel kapcsolatban lenne kérdésem. Tb tartozásom van, jelenleg sem tudom fizetni. A lakcímen ahova be vagyok jelentve, (de nem ott élek, és nem is vagyok tulajdonos, az ingatlan a családomé), megjelent egy végrehajtó. Semmiféle jövedelmem nincs. Mivel vagyontárgyam nincs, nincs min behajtani. Állítólag kamatostul ki kellene fizetni, ezt sem most, sem a későbbiekben nem tudom megtenni. Az ingatlan és ingó vagyon a családomé, rajtuk úgy tudom nem hajthatják be. Mi ilyenkor a teendő?
Köszönöm.
Magánszemélyként, vállalkozóként, vagy esetleg cégnek van ez a tartozása?
Köszönöm a választ. Magánszemélyként van ez a tartozás. Pár éve - ha jól tudom - hoztak valami szabályt, hogy mindenkinek fizetnie kell, annak is akinek nincs jövedelme. A családom a szüleim, közalkalmazott és nyugdíjas, én felnőtt vagyok, így úgy tudom, hogy rajtuk nem hajthatják be. Remélem így is van.
Érdeklődni szeretnék, hogy eddig én fizettem a TB-met, viszont február 13-án nappalis diák lettem, estiről jelentkeztem át. Hogy kell akkor a februári TB-t befizetnem? Nem tudja megmondani az iskolában senki.
Előre is köszönöm a választ!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha jelenleg nincsen tb-jogviszonyom, mert munkanélküli vagyok, de már nem kapok ellátást, és az évek óta szedett fogamzásgátlómat szeretném feliratni, akkor mi a teendő? Ezt sem tudom megtenni biztosítotti jogviszony nélkül? Ki kell fizetnem egyhavi tb-t vagy lehet csak a receptírásért fizetni?
előre is köszönöm a segítséget!
Jó napot.
Engem az alábbi dolog érdekelne.
Tegyük fel van egy életerös 30 éves ember. akit mondjuk 20 éves kora óta dolgozott bejelnetve s mindegy okés ahogy ennek lenni kell.Az illetö nem volt orvosnál illetve nem volt beteg vagy csak nagyon ritkán.
De most elveszti a munkáját. Nem kap már álláskeresési járadékot(Azt hiszem igy hivják most). Szóval már ezt sem kap és ugye akkor megszünik a TB-je is.
Kíváncsi vagyok, hogy a 10 év alatt befizetett tb-vel mi történt? Mert ha nem volt beteg akkor annak a pénznek egy külön számlán meg kellene lenni. Hiszen elvileg azt akkor kellene használni ha ellátásra szorul(Kvázi beteg lesz stb).
Hogy van az, hogy ha nem tudod fizetni a TB-det akkor nincs. Azzal a pénzel mi van amit elötte 10 éven keresztül befizettél tisztességesen? Elvitte a nyuszi? Vagy csak van valahol az Éterben?
Köszönöm és várom mihamarabbi válaszokat.
nyilván Ön az, aki minden évben visszakéri az autóra kötött casco-t, kötelező felelősségbiztosítást is, mondván... nem használta fel.
p.sanyi! megy a közösbe... lehet, hogy valakinek a milliós nagyságrendű életmentő műtétjét finanszírozzák belőle.
Lehet, hogy egyszer a történetben szereplő gyógykezelése is sokkal többe kerül majd, mint eddig befizetett vagy befizet, és nem kérik tőle a különbözetet.
Sziasztok!én abban kérnék segítséget, hogy utánam jelenleg az önkormányzat és a munkahelyem is fizeti a tb-m, de nem akarom lemondani az önkormányzatit mert nem biztos a munkahelyem, viszont nem tudom, hogy mire számítsak ha kiderül, vagy kiderül-e egyáltalán?
Önkormányzat miért fizet?
amikor munkanélküli lettem akkor kérvényeztem az önkormányzattól, hogy fizessék nekem ,de aztán találtam munkát de ezt nem jelentettem be nekik mert bármikor kirúghatnak és aztán magamnak kéne fizetnem a tb-m de akkor miből?így most ketten fizetik utánam..lehet ebből bajom?
Hello.
Most akarok alkalmazni egy srácot, aki elmondása szerint kb. 10 éve nem dolgozik sehol bejelentve, így tb-t sem fizet.
ma intézte az ügyfélkaput, és taj számát beütve ezt adta ki a rendszer:
"A megadott TAJ szám létezik a rendszerben és érvényes"
Ezek szerint ha elmegy dokihoz, ott nem fogja jelezni a rendszer, hogy nem jogosult az ellátásra?
köszönöm
kérek szépen egy választ!
köszönöm
Jó estét.
Olyan problémám lenne hogy 2009-be le érettségiztem és azután levelező főiskolára iratkoztam be. Mai nap folyamán derült ki hogy nincs fizetve a Tb-m 3éve .
Esetleg valaki tud valamilyen megoldást hogy az elmúlt éveket ne kelljen kifizetni ?.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Egy ismerősöm több éve Amerikában dolgozik,mert itthon nem volt lehetősége dolgozni.Ott fizetik utána a társadalom biztosítást is. Most 2 hónapra hazalátogat és szeretnénk egészségügyi biztosítást fizetni.A NAV-nál azt a választ adták,hogy akkor is fizetnie kellett volna itt Magyarországon ,ha nem is tartózkodik itt. Mi a szabályos megoldás???
Tisztelt Annakispes !
Mivel USA nem EU ország, így az ott fizetett biztosítást nem veszi figyelembe a NAV !Így ezekre az évekre visszamenőleg követelni fogják a be nem fizetett TB-t! Ezt az összeget töröltetni méltányosságból nem lehet, kizárólag csak részletfizetés kérhető!
Sziasztok, nekem az lenne a kérdésem, hogy nappali tagozatos egyetemista vagyok, ami azt jelenti, hogy elvileg biztosított tb szempontjából, viszont állandó lakcímem nincs és voltam orvosnál.Azt olvastam, hogy az a lényeg, hogy valamilyen formában biztosítottnak számítsak, ami meg is van. Így, hogy nincs lakcímem, mert a koleszba nem engedik, hogy bejelentkezzek, mi a teendőm? Valaki tudna segíteni?
Tisztelt Fórumozók!
Jelenleg 8 hónapja nincsen TB- m fizetve és ma kiderült, hogy nőgyógyászati műtétem lesz jövőhét hétfőn.
A kérdésem az lenne, hogy, ha holnap személyesen befizetem a TB- met, akkor az azonnal érvényes lesz, vagy 14- re (hétfőre) élni fog e? Mennyibe kerül jelenleg egyhavi TB? És visszamenőleg kell kifizetnem egy összegben, vagy csak az e havit?
Nagyon köszönöm előre is a segítséget!
Szép napot Mindenkinek!
alexi85: nem kell állandó lakcím ahhoz, hogy ellássanak.
Üdv.A kérdésem az lenne,hogy munkanélküli vagyok,nem kapok semmi ellátást.Ha nem járok orvoshoz és nem fizetem a TB-t annak van valami következménye?Mert sajnos annyi mindent mondanak már,hogy nem tudom kinek mit higgyek!
Üdv.Az lenne a kérdésem,hogy munkanélküli vagyok,semmi ellátást nem kapok.Ha nem járok orvoshoz és nem fizetem a TB-t akkor van valami következménye?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02