TB fizetés

Zsani441 # 2012.03.05. 08:32

Helló. Most derült ki, hogy a munkahyelyem tavaly június óta nem fizet utánnam semmi járulékot. Semmilyen papirt én erről nem kaptam. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyenkor mi a teendő és most akkor most nem vagyok jogosult semmiféle orvosi ellátásra? Mit tegyek? Hol tudnám ezt megkérdezni biztosra? Köszönöm ha valaki segit nekem ebbe!

Gabicsek # 2012.03.05. 21:36

Regisztráltasd be magad okmányirodában az ügyfélkapura, és ott te is meg tudod nézni a biztosítási jogviszonyod.

C a s a b l a n c a # 2012.03.06. 12:19

Gyerekek!

Az APEH.HU/ADATBLEKER/ÁFAALANYOK internetes oldal most mi lett?
Mi az elérhetősége?

Amidala01 # 2012.03.06. 21:27

http://nav.gov.hu/…yok_egyszeru

rá lehet linkelni az apeh.hu-ról is - adóalanyok listája (jobb oldalon)

könyvelek

C a s a b l a n c a # 2012.03.07. 08:13

Hát nagyon köszönöm!

Hajnal.a # 2012.03.07. 10:59

Üdvözlöm!

A tb-vel kapcsolatban lenne kérdésem. Tb tartozásom van, jelenleg sem tudom fizetni. A lakcímen ahova be vagyok jelentve, (de nem ott élek, és nem is vagyok tulajdonos, az ingatlan a családomé), megjelent egy végrehajtó. Semmiféle jövedelmem nincs. Mivel vagyontárgyam nincs, nincs min behajtani. Állítólag kamatostul ki kellene fizetni, ezt sem most, sem a későbbiekben nem tudom megtenni. Az ingatlan és ingó vagyon a családomé, rajtuk úgy tudom nem hajthatják be. Mi ilyenkor a teendő?

Köszönöm.

nandy # 2012.03.07. 11:17

Magánszemélyként, vállalkozóként, vagy esetleg cégnek van ez a tartozása?

Hajnal.a # 2012.03.07. 12:53

Köszönöm a választ. Magánszemélyként van ez a tartozás. Pár éve - ha jól tudom - hoztak valami szabályt, hogy mindenkinek fizetnie kell, annak is akinek nincs jövedelme. A családom a szüleim, közalkalmazott és nyugdíjas, én felnőtt vagyok, így úgy tudom, hogy rajtuk nem hajthatják be. Remélem így is van.

encsyi # 2012.03.12. 09:01

Érdeklődni szeretnék, hogy eddig én fizettem a TB-met, viszont február 13-án nappalis diák lettem, estiről jelentkeztem át. Hogy kell akkor a februári TB-t befizetnem? Nem tudja megmondani az iskolában senki.
Előre is köszönöm a választ!

adree6 # 2012.03.13. 12:09

Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha jelenleg nincsen tb-jogviszonyom, mert munkanélküli vagyok, de már nem kapok ellátást, és az évek óta szedett fogamzásgátlómat szeretném feliratni, akkor mi a teendő? Ezt sem tudom megtenni biztosítotti jogviszony nélkül? Ki kell fizetnem egyhavi tb-t vagy lehet csak a receptírásért fizetni?
előre is köszönöm a segítséget!

p.sanyi # 2012.03.17. 07:26

Jó napot.
Engem az alábbi dolog érdekelne.

Tegyük fel van egy életerös 30 éves ember. akit mondjuk 20 éves kora óta dolgozott bejelnetve s mindegy okés ahogy ennek lenni kell.Az illetö nem volt orvosnál illetve nem volt beteg vagy csak nagyon ritkán.
De most elveszti a munkáját. Nem kap már álláskeresési járadékot(Azt hiszem igy hivják most). Szóval már ezt sem kap és ugye akkor megszünik a TB-je is.

Kíváncsi vagyok, hogy a 10 év alatt befizetett tb-vel mi történt? Mert ha nem volt beteg akkor annak a pénznek egy külön számlán meg kellene lenni. Hiszen elvileg azt akkor kellene használni ha ellátásra szorul(Kvázi beteg lesz stb).
Hogy van az, hogy ha nem tudod fizetni a TB-det akkor nincs. Azzal a pénzel mi van amit elötte 10 éven keresztül befizettél tisztességesen? Elvitte a nyuszi? Vagy csak van valahol az Éterben?

Köszönöm és várom mihamarabbi válaszokat.

nandy # 2012.03.19. 15:03

nyilván Ön az, aki minden évben visszakéri az autóra kötött casco-t, kötelező felelősségbiztosítást is, mondván... nem használta fel.

hattyúdal # 2012.03.19. 18:46

p.sanyi! megy a közösbe... lehet, hogy valakinek a milliós nagyságrendű életmentő műtétjét finanszírozzák belőle.
Lehet, hogy egyszer a történetben szereplő gyógykezelése is sokkal többe kerül majd, mint eddig befizetett vagy befizet, és nem kérik tőle a különbözetet.

Dindu # 2012.04.02. 19:56

Sziasztok!én abban kérnék segítséget, hogy utánam jelenleg az önkormányzat és a munkahelyem is fizeti a tb-m, de nem akarom lemondani az önkormányzatit mert nem biztos a munkahelyem, viszont nem tudom, hogy mire számítsak ha kiderül, vagy kiderül-e egyáltalán?

végrehajtó1 # 2012.04.04. 12:48

Önkormányzat miért fizet?

Dindu # 2012.04.04. 16:23

amikor munkanélküli lettem akkor kérvényeztem az önkormányzattól, hogy fizessék nekem ,de aztán találtam munkát de ezt nem jelentettem be nekik mert bármikor kirúghatnak és aztán magamnak kéne fizetnem a tb-m de akkor miből?így most ketten fizetik utánam..lehet ebből bajom?

tejivó # 2012.04.16. 22:03

Hello.

Most akarok alkalmazni egy srácot, aki elmondása szerint kb. 10 éve nem dolgozik sehol bejelentve, így tb-t sem fizet.

ma intézte az ügyfélkaput, és taj számát beütve ezt adta ki a rendszer:

"A megadott TAJ szám létezik a rendszerben és érvényes"

Ezek szerint ha elmegy dokihoz, ott nem fogja jelezni a rendszer, hogy nem jogosult az ellátásra?

köszönöm

tejivó # 2012.04.18. 11:29

kérek szépen egy választ!

köszönöm

kisvas # 2012.04.18. 20:07

Jó estét.

Olyan problémám lenne hogy 2009-be le érettségiztem és azután levelező főiskolára iratkoztam be. Mai nap folyamán derült ki hogy nincs fizetve a Tb-m 3éve .
Esetleg valaki tud valamilyen megoldást hogy az elmúlt éveket ne kelljen kifizetni ?.
Válaszotokat előre is köszönöm.

Annakispest # 2012.04.20. 03:53

Egy ismerősöm több éve Amerikában dolgozik,mert itthon nem volt lehetősége dolgozni.Ott fizetik utána a társadalom biztosítást is. Most 2 hónapra hazalátogat és szeretnénk egészségügyi biztosítást fizetni.A NAV-nál azt a választ adták,hogy akkor is fizetnie kellett volna itt Magyarországon ,ha nem is tartózkodik itt. Mi a szabályos megoldás???

strobli # 2012.04.27. 20:29

Tisztelt Annakispes !

Mivel USA nem EU ország, így az ott fizetett biztosítást nem veszi figyelembe a NAV !Így ezekre az évekre visszamenőleg követelni fogják a be nem fizetett TB-t! Ezt az összeget töröltetni méltányosságból nem lehet, kizárólag csak részletfizetés kérhető!

Mérlegképes könyvelö
www.kerelmek-beadvanyok.hu

alexi85 # 2012.05.02. 09:49

Sziasztok, nekem az lenne a kérdésem, hogy nappali tagozatos egyetemista vagyok, ami azt jelenti, hogy elvileg biztosított tb szempontjából, viszont állandó lakcímem nincs és voltam orvosnál.Azt olvastam, hogy az a lényeg, hogy valamilyen formában biztosítottnak számítsak, ami meg is van. Így, hogy nincs lakcímem, mert a koleszba nem engedik, hogy bejelentkezzek, mi a teendőm? Valaki tudna segíteni?

Sadri01 # 2012.05.07. 13:36

Tisztelt Fórumozók!

Jelenleg 8 hónapja nincsen TB- m fizetve és ma kiderült, hogy nőgyógyászati műtétem lesz jövőhét hétfőn.
A kérdésem az lenne, hogy, ha holnap személyesen befizetem a TB- met, akkor az azonnal érvényes lesz, vagy 14- re (hétfőre) élni fog e? Mennyibe kerül jelenleg egyhavi TB? És visszamenőleg kell kifizetnem egy összegben, vagy csak az e havit?
Nagyon köszönöm előre is a segítséget!
Szép napot Mindenkinek!

pazs # 2012.05.07. 13:53

alexi85: nem kell állandó lakcím ahhoz, hogy ellássanak.

szubone # 2012.05.11. 11:24

Üdv.A kérdésem az lenne,hogy munkanélküli vagyok,nem kapok semmi ellátást.Ha nem járok orvoshoz és nem fizetem a TB-t annak van valami következménye?Mert sajnos annyi mindent mondanak már,hogy nem tudom kinek mit higgyek!

Üdv.Az lenne a kérdésem,hogy munkanélküli vagyok,semmi ellátást nem kapok.Ha nem járok orvoshoz és nem fizetem a TB-t akkor van valami következménye?