Szoc.pol más ingatlan-tulajdonnal


gerzson # 2005.08.29. 20:49

Előrebocsátom, h. nem vagyok jogvégzett, de talán sikerül segítenem, mert én is haosnló témában nyomozok most.

Gondolom az alábbi linken utána néztél, h. biztosan nem vagy jogosult a szoc.pol-ra. (http://www.magyarorszag.hu/…m/szocpolkor#…)

Nekem azt tanácsolták, h. ilyennel ne kísérletezzek, mert a bankok, hivatalok, hatóságok utána tudnak nézni ennek - csak a "halandók" nem, vagy sokkal nehezebben.

haszi # 2004.03.04. 12:05

Kedves Mindenki!

Az alábbi problémámmal fordulok Önökhöz / felétek, remélem van, aki segíteni tud:
Párommal szeretnénk igénybe venni a szociálpolitikai kedvezményt. Sajnos - mint kiderült - , ezt nem tehetjük, mert én rendelkezem egy 50 %-os tulajdonhányaddal egy másik ingatlanban. Kb. 10 évvel ezelőtt vásárolták meg a szüleim a nagymamám önkormányzati lakását, úgy, hogy az öcsém és én lettünk a tulajdonosok (akkor még mindketten kiskorúak voltunk), és a nagymamámnak haszonélvezeti joga van. Tehát, az ingatlan nem örököltem, ezért nem is vagyok jogosult a szocpolra. A szüleim akkor azt gondolták, ezzel talán tudnak valamit segíteni, most viszont bosszankodom emitt. A kérdésem a következő: ha én a bankál nem vallom be azt, hogy van egy 50%-os tulajdonom egy másik ingatlanban, mennyire tudnak utána nézni(mennyire néznek egyáltalán utána)? És mi vár(hat) rám akkor, ha véletlenül mégis kiderül? Mennyire veszik tehát szigorúan ezeket a dolgokat??? Kérem, aki tudja a választ, vagy van egy két jó tippje, mindenképpen írjon! Sokat számít ám az a 2 millió forint is!
Köszönöm előre is.