„Olyan hogy APEH VÉGREHAJTÁS ELÉVÜLÉS csak városi legenda!”
Szerintem meg törvény.
Apeh végrehajtás elévülése
Egyet értek, én sem ajánlom, hogy azonnal fizetésképtelenségre hivatkozva kérje az összeg elengedését csökkentését, vagy egy levélben a törlést és részletfizetést.
Én is így gondolom nem, hogy hajlandóságot kell mutatni mielőtt kérsz.
Nem lehet ajtóstól az APEH/NAV ba menni.
Olyan hogy APEH VÉGREHAJTÁS ELÉVÜLÉS csak városi legenda!
Ha van autód,lakásod, egyéb ingatlanod végrehajtani fognak akárki akármit mond!
Gondold végig, a mai világban amikor egyre kevesebb az adózó nem hajtják be a tartozást!
Fordulj olyanhoz aki segítséget tud adni neked.
Mérlegképes könyvelö
www.kerelmek-beadvanyok.hu
„Azt senkinek nem ajánlom, hogy azonnal fizetésképtelenségre hivatkozva kérje az összeg elengedését csökkentését. Mondván, hogy súlyosan veszélyezteti a megélhetését az adó megfizetése, ezért töröljék.
Ezzel azt éri el, hogy az adótartozást amit kiróttak " felteszem jogosan " fizetési képtelenség miatt ténylegesen meginduljon a végrehajtási procedúra.”
Ekkora blődséget.
Vagy fizetős ügyfél toborzás?
„Ezt azért gondold végig !
Mindenképpen hajlandóságot kell mutatni ahhoz, hogy azt mondják adsz így kedvezményben részesítelek !”
Na ne viccelj.
Kit akarsz átverni?
„Adó tartozásnál pótlék és késedelmi pótlék elengedésére,kizárólag kérelem útján van lehetőség.”
Ennyi az igazság az írásodban.
Amennyiben, ha van vagyonod, végrehajtható ingó vagy ingatlanod " autó, lakás, telek...stb " az végrehajtásra kerül.
Amennyiben ha már kezdeményezték veled szemben a végrehajtást, akkor is többféle törvényes megoldás létezik.
Azt senkinek nem ajánlom, hogy azonnal fizetésképtelenségre hivatkozva kérje az összeg elengedését csökkentését. Mondván, hogy súlyosan veszélyezteti a megélhetését az adó megfizetése, ezért töröljék.
Ezzel azt éri el, hogy az adótartozást amit kiróttak " felteszem jogosan " fizetési képtelenség miatt ténylegesen meginduljon a végrehajtási procedúra.
A NAV mindenképpen a pénzhez szeretne hozzá jutni, ezért ha nem mutatsz fizetési hajlandóságot, mi akadályozná a végrehajtót abban, hogy végrehajtson !
Ezt azért gondold végig !
Mindenképpen hajlandóságot kell mutatni ahhoz, hogy azt mondják adsz így kedvezményben részesítelek !
Adó tartozásnál pótlék és késedelmi pótlék elengedésére,kizárólag kérelem útján van lehetőség.
Ajánlom figyelmedbe a következő oldalt:
http://www.kerelmek-beadvanyok.hu
Szlaci, elsősorban az APEH-tól kellene kérni a tartozásod csökkentését, elengedését. Erre az Art. alapján lehetőség van, ha az adósság megfizetése a te ill. családod megélhetését súlyosan veszélyeztetné.
biztos hogy jelzálog volt?
Aban szeretnék tanácsot vagy segitséget kérni,18 éven keresztül egyéni vállalkozó voltam.Az utolsó években nemigazán volt munkám.Igy a járulékaimat sem tudtam fizetni.3700000 ft ot követelnek a kamatokkal eggyüt.2009 februárban megszüntettem a vállalkozásomat.Most 2011 ben jelzálogot tettek az autómra és a lakásomra.Munkám továbra sincs tehát hiába szeretnék nemtudok fizetni két szaközép iskolás gyerekem van,hitelekből és kölcsönökből vergődünk.Mit tehetek? Kirakhatnak bennünket az utcára?
Hova forduljak segitségért? Tanácsaikat előre is köszönöm. Szlaci
Ezek szerint a Bt. helyett (után) a beltag ellen indítottak végrehajtást?
Az elévülésre egyébként ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint "normál" esetben.
Azaz a bevallás benyújtásának határidejétől számítva, az ötödik év dec. 31-ig.
Ezt 6 hónappal hosszabbítja meg a végrehajtási cselekmény.
Abban kérnék segítséget, hogy ha volt egy Bt., az Apeh a végrehatjást törölte és a cég is megszűnt, azonban a beltag gépjárművére végrehajtási jog került még a cég megszüntetése előtt. Tudom, hogy a beltag teljes vagyonával felel. De mennyi ideig? Elévül valaha ez a tartozás?

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02