Szerintem a PSZÁF is tudja, milyen magasak a hitelek kezelési költsége, de nem tud mit tenni ellene. A kormányzat valami külön bankadóval sújtotta a bankszektort, de szerintem azt is velünk fizettetik meg.
A példa nem egészen jó, mert a bank előre, hirdetményben teszi közzé az árakat, a villanyszerelő pedig biztos nem mondja meg előre, hogy 5 perces munkáért 50 ezret kér, mert akkor a kutya sem hívná. Ugyancsak nem hasonlítható a dolog leitatott külföldiek éjszakai átveréséhez sem.
Nem véletlen, hogy most már törvény kötelezi a bankokat a THM közzététe-lére, amiben ugyebár a kezelési költség is benne van. Namásmost mi a jobb: 15 %-os kamat, 1-2 %-os kezelési költséggel, vagy 3-5 %-os kamat, 3 %-os kezelési költséggel?
Azt írtad, a kezelési költség nem tűnik fontosnak. Tanácsom: a kamatot és a kezelési kültséget ne válaszd szét, hanem együtt kezeld őket, és úgy hason-lítsd össze a bankok ajánlatát!
Azt írod, ezen a piacon nincs kihez fordulni, minden bank hasonló feltétele-ket kínál. Hát ez az! Bojkottáld őket. A Dunán innen lakom, de úgy tudom, az osztrák határ mellől sokan átjárnak Bécsbe olcsóbb hitelért. Tedd ezt te is.