Apeh tartozás és foglalás


Tud Atlan # 2005.08.24. 09:33

Én hosszabb ideje munkanélküli vagyok,feleségem egyéni vállalkozói viszonya július végén megszünt.Egyelőre nem találunk munkát.Milyen támogatásban részesülhetünk,ill.gyermekvédelmi,családvédelmitörvények vonatkoznak ránk?

old-guy # 2005.08.20. 17:12

Ha még nem indult végrehajtási eljárás, (beleértve a fizetési meghagyást is), akkor az 1999.01.01. előtti adótartozások elévültek.
Ellenkező esetben, sajnos, végrehajtásra kerül a tartozás a pótlékokkal együtt. Javaslom adójogász segítségével megfogalmazott méltányossági kérelem benyújtását (amelynek tartalmát a konrét adatokból lehet meghatározni).

Tud Atlan # 2005.08.20. 07:09

Kérdésem a következő;2001 nov.-ben visszavonták a vállalkozói igazolványom 1996-2001
között keletkezett APEH tartozás miatt. Azóta nem volt munkaviszonyom ,most úgy
néz ki lesz lehetőségem elhelyezkedni.Amit tudni szeretnék,hogy mivel így az öt év el-
évülési idő előtt behajthatóvá válik a tartozásom a teljes összegét meg kell fizetnem,
vagy idő arányosan van ami már elévült?Ha van ami esetleg elévült akkor annak a kama-
ta is elévült ,vagy a kamat az végig megmarad és az öt év letelte után évül el? Az elévülési öt évet hogy számitják?
---

clarissa # 2005.07.28. 13:41

Kedves Lili!
A jlt1 Bt-s kérdezőnek ahogy sejtem,bár védje meg magát ha nem így van!
Mivel nem volt heti 36 órás munkaviszonya , a minimálbér után fizetendő járulékok nem fizetése torlódott fel , és ezt kell az Apehnak visszafizetnie ! Sajnos sokan úgy gondolják, hogy ha nem működik a cég akkor nem kell semmit fizetni, és ilyenkor jönnek a bírságok!!!!!

Dr. Csomós Lilla (törölt felhasználó) # 2005.07.25. 10:52

Kedves jlt1!

Azt az eljárási taktikát gyakorlod, amely a tartozások során a legrosszabb, kivárod a hatóságok lépéseit. Meg kellene próbálnod egyezkedni az APEH-hel és a finanszírozóval is, hátha, valamilyen olyan biztosíték mellett, amely megfelelne az APEH-nek mégi értékesíthetnéd az autód. A bt. könyvelését pedig át kellene nézetned, mivel ha tényleg nem dolgoztál a Bt.-ben, akkor az járuléktartozásoadt vissza kellen könyveltetni önrevízióval. Intézkedj minél hamarabb! Egy alkalamzottakat nem fogalakoztató és nem működö cégnek, nincs adófizetési kötelezettsége, max. bírság terhel, az adóbevallások hiányai miatt, ha a 0-ás adóbevallásokat nem adta be a könyvelőd. Könyvelőt is kellene váltanod.

jlt1 # 2005.07.17. 10:51

Egy számomra kilátástalannak tűnő problémában kérném az ön (önök) segítségét.

Évekkel ezelőtt alapítottam egy bt., ami sajnos nem jött be, vagyis becsődölt. Keletkezett egy apeh adósság, ami 600.000,- Ft volt. Próbáltam a bt-t szüneteltetni, de azt mondták, hogy nem lehet. Így mivel nem volt bevételem, fizetnivalók viszont igen, a könyvelőm tanácsára elmentem egy olyan helyre dolgozni, ahol alkalmazott lettem, igaz minimálbérért, de így legalább a tb-t meg a fizetnivalókat fizeti helyettem a jelenlegi cégem. Másfél évvel ezelőtt volt egy öreg opel autóm, amivel már kezdett egyre több probléma lenni, és beszámítással vásároltam egy új autót részletre.

Két évig leveleztem az apehhal, hogy a tartozásomat részletekben hagy fizessem, de mindig elutasította. Majd tavaly engedélyezte, amit havi 27000,-ban állapított meg. De közben az autómat kivonatta a forgalomból. Én jeleztem, hogy nem az enyém, amíg ki nem fizetem, addig az a finanszírozó cég tulajdona, de nem érdekelte. A polgármesteri hivataltól egy hónap múlva kaptam egy levelet, amiben közölte, hogy vigyem be a rendszámtáblát, mivel az Apeh kivonatta a forgalomból. Én ezt nem tettem meg. Így kaptam egy levelet, amely 100.000,-ft-os büntetésről szólt. Mivel említettem, hogy minimálbéren vagyok ebből, viszont már nem tudom fizetni az autó részleteit, amit annak idején 60 hónapra vásároltam. Kértem a finanszírozó céget, hogy írjunk egy másik szerződést, ami 72 hónapról szól, de nem engedték. Gondoltam akkor kevesebb lesz a törlesztőrészlet, és talán még megtarthatom az autót. Most ott tartok, hogy mivel nem tudom fizetni, így vagy beadom egy autóértékesítő telepre, vagy a finanszírozó cég adja el, vagy viszi el. De most jön a probléma. Az autót nem tudom eladni, mert ki van vonva a forgalomból.- Viszont az apeh amíg ki nem fizetem, nem változtat ezen. Kaptam egy hónapot a banktól arra, hogy értékesítsem az autót, így többet is kapnék érte, és kevesebb összeg maradna fel, ha viszont nem adom el, elviszi a finanszírozó cég. De akkor állítólag bűncselekményt követek el az apeh szerint, mert nincs jogom eladni ill. visszaadni a finanszírozó cégnek, mert hogy az övék. Pedig a finanszírozó cég még segítene abban is, hogy ha ezt lezárjuk, egy idősebb autóra adna hitelt, amit talán tudnék fizetni. Nem tudom, mit lehetne tenni ???Tényleg volt hatásköre az Apeh-nak kivonatni az autómat?Büncselekményt követek el, ha a bank visszaveszi a gépjárművet?
Ez egy ördögi kör.