Számlazárási dij


roland78 # 2005.08.26. 05:31

Üdvözlöm!
A következő problémám akadt az OTP-vel.
Julis 22-én közöltem a bank ügyintézővel hogy egy másik bank segitségével rendezni szeretném személyi kölcsönömet. Ehhez kikellet töltetni egy formanyomtatványt, hogy jelenleg mennyi a tartozásom. Az ügyintéző közölte hogy plusz 5000 Ft lesz a számlazárási dij, amit az összeghez hozzá is adott. Más közlendője nem volt. A papíron szereplő összeget juli 25-én át is utalták a hitelszámlámra. Azt hittem ezzel minden rendben is van. Aug 16-án kaptam levelet az OTP-től hogy nyilatkozzak, mi legyen azzal a nagy összeggel a hitelszámlámon. Bementem az OTP-be ahol közölték hogy az a gond hogy nem zárattam le a számlát. Na már most viszont aug 01-től 35.000 Ft-ra nőtt a számlazárási dij. Ezt az összeget nem vagyok hajlandó kifizetni, mert:

  1. senki se közölte velem hogy külön lekell záratni a számlát
  2. nem közölték azt se hogy aug 1 -től nő a számlazárási dij.

Kérdésem hogy Ön szerint mulasztott-e az ügyintéző, amikor több fontos információt nem közölt velem, holott én jeleztem hogy a tartozásom rendezni szeretném?
Egy bank elkérhet-e 35000 Ft számlazárási dijat, a havi kezelési költségen felül egy személyi kölcsönnél?
Mit tehetek hogy a plusz 30000 Ft-ot különbséget ne kelljen kifizetnem, mivel úgy érzem nem ez az egész nem az én hibám.

Válaszát előre köszönöm:
Roland