Visszautasított keresetlevélnél fellebbezés?


ityam # 2019.11.22. 21:20

Köszönöm szépen.

Kovács_Béla_Sándor # 2019.11.22. 21:08

Ha nyújtok be 30 napon belül, újat ami végül minden visszautasítási indokot kiküszöböl, akkor a jogvesztő határidőből még nem csúsztam ki?(erre utal a "a keresetlevél előterjesztésének joghatásai fennmaradnak"?)
Ez a lényeg.

Ilyenkor már új mellékletet nem is szabad esetleg becsatolni?
De azt is lehet. Viszont amit egyszer már beadtál, azt nem kell megismételni.

ityam # 2019.11.22. 20:27

"Ha nyújtok be 30 napon belül, újat ami végül minden visszautasítási indokot kiküszöböl, akkor a jogvesztő határidőből még nem csúsztam ki?(erre utal a "a keresetlevél előterjesztésének joghatásai fennmaradnak"?)"

Ezt úgy értem hogyha az első keresetlevelem, amikor még beadtam, akkor még biztos nem voltam kicsúszva az 1 éves jogvesztő határidőmből, de mostmár az 1 év eltelt biztosan, viszont ha még most hibamentes lesz akkor még nem minősül kicsúszásnak a határidőből?

ityam # 2019.11.22. 20:22

Nem volt határozott a kereseti kérelem lényegében illetve nem jelöltem pontos pertárgyértéket.
Igazából egy ok miatt nem tudtam pótolni főleg az utóbbit, mert az illetékhez nem állt rendelkezésemre a megfelelő összeg, illetve kísérleteztem vele hogy nem meghatározhatónak fogadják el. Tudom mondtátok hogy nem lesz ez így jó, amiért jogos a lebaszás.
Másik ok amiert a nem meghatározható pertárgyértéket preferáltam hogy eléggé vitás az igazam így kevesebb anyagi rizikó van ha nincs igazam a nem meghatározható perárgyértékkel.

Most az idő teltével már összegyűlt a megfelelő összegem hogy tudjak rendes illetéket fizetni így tudok pontos összeget is beleírni a kereseti kérelembe illetve a kamarai nyílt nap alkalmával szerzett információk alapján jobb esélyel tudok olyan kereseti kérelmet írni, ami teljesíti a határozott kereseti kérelem kritériumait is. A problémám most annyi, hogy azt hittem újabb hiánypótást fogok kapni, de nem azt kaptam és ez okozott zavart.
További zavart okozott, hogy szerintem én eddig egyszer sem hiánypótoltam a szó szoros értelmében, mert mindkét esetben, amikor hiánypótlást kértek én egy hiánypótlásban kért adatokhoz közelítően módosított keresetlevelet adtam be újra. Egyszer sem hiánypótlást küldtem hanem módosítottam az előző beadott keresetlevelem és azt adtam be annak a tudatban hogy ez hánypótlás. De vannak kétségeim hogy ezek hiánypótlások voltak a gyakorlatban. Jól sejtem hogy ezek inkább újrabenyújtásnak számítottak?
Ez alapján nyújthatok be most az elutasítás után újabbat mint, ahogy eddig tettem?
Ha nyújtok be 30 napon belül, újat ami végül minden visszautasítási indokot kiküszöböl, akkor a jogvesztő határidőből még nem csúsztam ki?(erre utal a "a keresetlevél előterjesztésének joghatásai fennmaradnak"?)
Ilyenkor már új mellékletet nem is szabad esetleg becsatolni? mert azt kivételnek írják az idézett részen. A mellékleteken nem is nagyon kellene valószínűleg módosítani.

Kovács_Béla_Sándor # 2019.11.22. 16:57

Mi volt az a hiánypótlás, amit sehogy se tudsz teljesíteni?

ityam # 2019.11.22. 13:52

tehat az ujra beadas es a fellebbezes 2 kulonbozo dolog? vagy ujra beadom jol vagy fellebbezek hogy jo volt ez ugy es megprobalom meggyozni oket hogy nem volt helyes az elutastasuk? trivialisan utobbi eselytelen ha jol gondolom.

Sherlock # 2019.11.22. 13:41

Hát igen...

Kovács_Béla_Sándor # 2019.11.22. 13:07

Jaj.

ityam # 2019.11.22. 12:44

Sziasztok!

A bíróság visszautasította a keresetlevelem mert nem pótoltam megfelelően bizonyos hiányokat.
Írják hogy 15 napon belül lehet fellebbezni a döntés ellen, de nem tudom milyen elektronikus nyomtatványon lehet ezt megtenni.

Illetve ezt írták ami nem teljesen világos:
"A Pp. 178. § (1) bekezdés értelmében a keresetlevél visszautasítása esetén a keresetlevél
előterjesztésének joghatásai fennmaradnak, ha a felperes az ügy előzményére hivatkozással, a
visszautasító végzés jogerőre emelkedésétől számított harminc nap alatt a keresetlevelet
szabályszerűen – a már megfelelően becsatolt mellékletek kivételével – újra előterjeszti, vagy
igényét egyéb úton szabályszerűen érvényesíti. A határidő elmulasztása esetén igazolásnak
nincs helye. A bíróság tájékoztatja a felperest, hogy a Pp. 178. § (2) bekezdése alapján, ha a
felperes a visszautasító végzés jogerőre emelkedését megelőzően a keresetlevelet újra
előterjeszti, azt a visszautasító végzés ellen előterjesztett fellebbezés visszavonásának vagy a
végzés elleni fellebbezési jogról való lemondásnak kell tekinteni; az ezzel ellentétes felperesi
nyilatkozat hatálytalan."

Ez azt jelenti hogy a visszautasítástól 30 napon belül beadhatom újra a keresetlevelet és ha abban a hiányok már javítva vannak és elfogadják, akkor az még megfelelő?
A végén viszont mintha azt írnák ha újra beadom 30 napon belül akkor azt a fellebbezés visszavonásának kell tekinteni. Tehát akkor az újra beadás helyesen az nem a fellebbezés része és nem fellebbezésként kell beadnom helyesen a keresetlevelet?