Független Rendészeti Panasztestület


Tanarur51 # 2021.03.19. 19:15

A "Cég" megszünt. Földet rá !

satol # 2020.02.21. 16:02

Vannak közvetett bizonyítékok, persze nem biztos, hogy elegendőnek tartanák, de amiatt akasztott ki az ügy, hogy egy nyilvánvaló hazugságra hivatkozva nem is foglalkoznak az üggyel. Ha foglalkoznának vele, de bizonyíthatóság hiányában nem lenne eredménye, azt azért könnyebb lenne lenyelni.

gerbera317 # 2020.02.20. 16:09

Áh, most viccelsz. Nem a panaszleveled sorsáról kérdeztem, hanem hogy be tudnád-e bizonyítani a rendőr túlkapását. Vagy legalább meg tudnád-e nevezni, hogy a rendőr a sérelmezett eljárásával vagy vagy magatartásával milyen normát sértett meg.

satol # 2020.02.20. 15:27

Azt tudom bizonyítani, hogy elküldtem nekik egy levelet, hogy mi volt a tartalma annak, azt már nem. De ami miatt felmerült bennem, hogy hova lehet fordulni, az "a döntéssel szemben jogorvoslatnak helye nincs" szöveg. Ez alapján hiába bizonyítható, hogy hazudnak, nem kell foglalkozniuk vele. Vagy rosszul értelmezem?

gerbera317 # 2020.02.20. 07:22

Vélelmezett rendőri túlkapás
Eleve rosszul kezded. A vélelem olyan feltételezés, aminek a tényét ellenkező bebizonyításig valósnak kell tekinteni. Itt viszont éppen az ártatlanságot kell vélelmezni, tehát a rendőrt mindaddig vétlennek kell tekinteni, amíg te be nem bizonyítod az ellenkezőjét.
Az ilyen "úgy vélem, hogy" kezdetű bejelentéseknek mindig ez a sorsuk. Ha panaszt akarsz emelni, akkor először le kell írni, hogy mi történt, aztán leírod, hogy a rendőre ezzel mely jogszabályi, de legalább erkölcsi normát szegte meg, és ezzel mit valósított meg. És ezt követően közlöd, hogy mit vársz el az esetet kivizsgálótól, követelve a szankciót is. Nem vélekedsz, és semmiképpen nem vélelmezel, hanem közlöd és követelsz.

Szomorú örökös # 2020.02.20. 07:11

satol

Ezután érkezett egy hiánypótlási felszólítás, hogy 8 napon belül kézzel aláírva is tegyem meg a bejelentést. E felszólításnak eleget tettem

Ajánlott tértivevényes levélben küldted? Ha nem, akkor simán letagadhatják.

satol # 2020.02.20. 07:01

Vélelmezett rendőri túlkapás miatt bejelentést tettem a Független Rendészeti Panasztestület online bejelentő felületén. Ezután érkezett egy hiánypótlási felszólítás, hogy 8 napon belül kézzel aláírva is tegyem meg a bejelentést. E felszólításnak eleget tettem, mégis két hónap elteltével e hiánypótlás hiányára hivatkozva közölték, hogy nem foglalkoznak az üggyel és a döntéssel szemben jogorvoslatnak helye nincs. Mit lehet ilyenkor tenni? Ez a jogorvoslatnak helye nincs tényleg egy olyan szöveg, amivel a testület bármilyen arcátlan hazugsága következmények nélkül maradhat?