Gépek forgalomba hozatala szervíz


RT-Tündi # 2019.01.11. 15:01

Kedves Fórumozók,

Szeretnék tanácsot illetve jogszabályi hivatkozást kérni az alábbi témába.
Mi cégünk ortopédtechnikában protézis alkatrészek forgalmazásával foglalkozik. Ezek mellett főleg Németországból vásárolunk/eladunk partnereinknek speciális gépeket (infra kemence, ferdetengelyes csiszoló stb.) elég nagy terjedelmű gépeket.
Kérdésem, mivel ezeket a gépeket akitől vásároljuk egyben a gyártó is, kötelessége-e szervízelni/szervízhátteret fenntartani? vagy nekünk mint Magyarországon forgalomba hozónak kell erről gondoskodnunk a garancia idő alatt illetve azon túl is?
Egy hónapja szállítottunk az egyik ügyfelünknek nagy terjedelmű gépet, ami pár napon belül kiderült, hogy nem megfelően működik. A gyártó küldött egy email-t mit csináljon az ügyfél, de nem a kérdésre válaszolt a gyártó, így a héten visszaszállítottuk a gépet a gyártóhoz (mondanom se kell 200 kg-os gépről van szó) ezt a tényt közöltem vele még decemberbe, most fel van háborodva, amire én válaszoltam, hogy neki lett volna kötelessége egy gépszervízelős/beüzemelős embert ide küldeni. Szerintem... :) ebben a kérdésben várok segítséget. Előre is köszönöm. üdv. Tünde