Németek bankadatai Svájcból


Dr.Attika # 2010.02.08. 19:25

Vélhetően a német titkoszolgálat szerezte meg az adatokat, de ugye nem mondhatják, hogy kémkedtek Svájcban. Ezért kell ilyen "fedő duma", hogy felkínálta valaki ismeretlen. Egyébként azt lehet látni, hogy az USA, az EU, a Valutaalap pár éve támadást indított a svájci bankok elle. Elérték a "negatív kamatozású" betétek megszüntetését. Ezért is vettek fel ennyi svájci faranos kölcsönt a magyar bankok, amit rásóztak a sok magyarra, aminek most nyögik szerencsétlenek a terheit.

tamás46 # 2010.02.07. 01:14

Hozzászólásom nem vitát generáló,csak gondolatok.
Hogyan fog meggyőződni a német adóhatóság,hogy a lista valós?
Hogyan fogja visszakapni a pénzét,ha kiderül,hogy hamis?
Vajon nem- e maga a német APEH csinálja az egészet, és valóságos alapja nincs is,hogy az adócsalóknak egy lehetőséget kínáljon fel?
Nálunk is volt hasonló APEH akció,amikor az off-shor-okból lehetett legálisan pénzeket hazahozni,amiről aztán kiderült, hogy csak azoknak csinálták,akik éppen a vállalkozói multjukkal szakítva a kormányba,vagy magas kormányzati hivatalba kerültek.
Nem igazán értem a nagy adócsalókat,mert ha befizetik az adót,akkor is marad annyijuk,amit még az unokáik sem tudnak elkölteni,minek vállalják a rizikót?
Valószínüleg a háttérben olyan korrupció áll, aminek a tartalma az lehet, hogy ha a kimentett pénzem töredékén megvehetem az adóvizsgálatot végzőket,akkor jól jártam.


Az Alkotmány megszegésének követekzményeir?l,a felel?s alkotmány alkotásról és szellemének érvényesítésér?l egy szó sincs benne.

justizmord # 2010.02.06. 22:42

Igen, így már logikus lehet, hogy ha nyomozásra használják, nem pedig közvetlen meggyanusításra.

Egyjogász, te ügyvéd vagy, avagy másfajta jogász? (Ügyész, bíró, közjegyző, jogtanácsos?) Az előbb ajánlgattam valakinek ügyvédeket, itt a fórumon, de nem tudtam, hogy ügyvéd, ügyész, vagy pontosan mi a foglalkozásod.


Iniuria non excusat iniuriam

Egyjogász # 2010.02.06. 22:18

Gondolod, hogy a németek ilyen hülyék és fölöslegesen adnak ki egy informátornak több milliót euróban?

A lista önmagában (és a svájci bankok megerősítése nélkül) semmire nem lenne jó, azonban akik rajta vannak (és a cégeik, üzlettársaik, stb.) kapnak olyan német alapossággal elvégzett adóhatósági vizsgálatot, hogy arról nyekkenek.

A hatóság tudni fogja, hogy "Müller úr" kimenekített feketén Svájcba pl. 10 millió eurót, csak azt kell visszagombolyítani, hogy ez honnan származó adózatlan jövedelme. És vissza fogják.....

justizmord # 2010.02.06. 21:36

Nem értem, hogy hogyan fog ez a lista működni. Elképzelek egy párbeszédet a lista megvásárlása után a német APEH és egy beidézett gyanúsított között.

  • Müller Úr, tudjuk, hogy adót csalt.
  • Én, dehogy, az teljesen kizárt.
  • Ne tagadja, Müller Úr, mert megtaláltuk a nevét a svájci listán.
  • Áááá, az ki van zárva, én nem csaltam adót, az biztos egy másik Müller lesz.
  • Kár tagadnia Müller Úr, mert stimmel a születési éve és az édesanyja neve is, tehát biztosan Önről van szó.
  • Nahát, nem értem. Én biztosan semmit nem csináltam, biztosan hibs az adat a listában, kérjék a Svájci hatóságokat, hogy korrigálják az adatokat.
  • Azt nem tehetjük, Müller Úr, mert a svájci hatóságok nem vállalnak felelősséget a lista tartalmáért.
  • Akkor kérjék le a svájci rendőrségtől az adatokat, mert ezek az adatok nem jók.
  • A svájci hatóságok sajnos nem működnek együtt velünk, Müller Úr, csak ezt a listát alkalmazhatjuk.
  • Akkor szembesítsenek azzal az emberel, aki ezt a listát összeállította, és a szemébe mondom, hogy nem igaz.
  • Azt nem tehetjük Müller Úr, mert nem tudjuk, ki állította össze a listát és mi alapján.
  • Nem egy tolvajtól vásárolták véletlenül ezt a listát?
  • De, igen, Müller Úr, honnan tudja?
  • Akkor szerintem magukat nagyon átverte az a bűnmöző azzal a listával, és egyetlen szavát se higgyék el a listának.

Ezek után hogyan tovább? Kinek fognak hinni? Müllerne, aki mindent tagad, függetlenül attól sáros-e, vagy egy anonim szerzők által összeállított ellenőrizhetetlen listának, amiért senki nem vállalja a felelősséget? Semelyik kormány nem garantálja, hogy minden sora igaz lenne, avagy a sorok 80%-a igaz, avagy egyetlen sor sem igaz. Tényleg, egyáltalán, látott már valaki teljesen hibátlan adatbázist? Én még nem. Ki tudja megmondani, vagy akár csak megbecsülni, hogy hány százaléka helyes a listának? És ki fog jótállni, ki fogja személyes tanúvallomásával is alátámasztani, hogy az nem egy Grimm mese, hanem valami igaz is belőle? A svájci kormány nem, a német hatóságoknak fogalmuk sincs, meghívják a tolvajt minden büöntetőeljáráshoz tanúnak?


Iniuria non excusat iniuriam