Egészségügyi ellátás - Európai Unió


Matskássy Jenő # 2010.05.14. 12:41

Szia!

Ebben az esetben kapsz egy AXA biztosítást, ami mindent, de tényleg mindent fedez (fogorvos, szemüveg stb.) Az EVS honlapon magyarul is fenn van a szerződés, abban pontosan benne vannak a 100%-ban kifizetett ellátások. Ez csak az egészségügyi ellátást jelenti, tehát itthon azt hiszem, hogy nem kell TB-t fizetni, de ezt kérdezd meg a koordinátortól. Azért jó, ha van EU-s kékkártyád, az gyorsíthatja a folyamatokat, de nem feltétel.

Mivel nem lesz munkaviszonyod, azaz senki nem fogja utánad fizetni a nyugdíj és egyéb járulékokat, ez az éved sajnos el fog veszni. Ha nagyon nem szeretnéd ezt, akkor keress valakit, aki alkalmazni tud és magad után befizeted a saját járulékaidat.

Jenő

Kedvessrac # 2010.05.09. 18:15

Igen.EVS-t csinálok.Köszönöm kérdését.

monalisa1 # 2010.05.07. 21:19

A lakhely szerinti fővárosi ill. megyei Egészségbiztosító Pénztárnak írj e-mailt, érdemben megválaszolják a kérdésedet - a vonatkozó jogszabályhelyek megadásával.

http://www.oep.hu

"Lisa"
laikus hozzászóló

Matskássy Jenő # 2010.05.07. 20:29

Szia!

EVS-t csinálsz?

Kedvessrac # 2010.05.06. 19:54

Jónapot Kívánok!
Nem tudom jó helyen kérdezem,de szeretném a segítségüket kérni.
Jelenleg munkanélküli ellátásban részesülök itt Mo-on,2010.jún.03-ig.Ezután törölnek a Munkaügyből.2010.jún.06-án megyek ki Fr.o-ba önkéntes munkára egy évre.A kérdésem a következő lenne mit tegyek,hogy az egy évem ne veszen el míg kint vagyok ?
Társadalombiztosításra gondolok.
Kell-e ehhez Eu-kártya?Itthon kelle-e elrendeznem ez ügyel kapcsolatban vagy majd kint Fr.o-ban?
Segítségüket előre is köszönöm.

monalisa1 # 2010.03.13. 19:23

Az első mondatra a választ kérdezd az adott tagország egészségbiztosítójától. A másodikra: a külföldi egészségbiztosító bizonyára állni fogja az itteni gyógykezelés költségét - vélhetően szíves örömest mert "olcsó jános" vagyunk mi magyar kórházak. Még a magánklikinák is mondhatni jutányos áron dolgozhatnak a külföldi díjtételekhez képest.

Csak hozza magával a német/angol igazolást a kinti egészségbiztosítottságáról.

Bővebbet: http://www.oep.hu
e-mailben is érdeklődhetsz náluk.

"Lisa"
laikus hozzászóló

alovererus # 2010.03.09. 16:16

Ha vki külföldön uniós tagállamban dolgozik és és ott fizeti a TB-t, van-e lehetőség arra hogy megválassza melyik tagállamban szeretne orvosi ellátást igénybe venni? Egy külföldön élő magyar állampolgár kezeltetheti-e magát itthon a külföldi TB-je terhére? Ha igen milyen uniós jogszabály alapján teheti ezt?