Szórólapozás közterületen


Egyjogász # 2010.06.01. 15:58

Ezek szerint ha Kecskeméten megyek körbe egy kocsival, és egy nagyhangú ember folyamatosan kiabálja kifelé, hogy "Vegyék a BÜDI gumibugyit!" ("hangreklám"?), akkor előbb szerződést kell kötni és fizetni kell ezért az önkormányzatnak? Érdekes.....

kovacsz # 2010.06.01. 15:50

A csatolt rendeletszövegből azt még nem értem, hogy kivel kell szerződést kötni, de az biztos hogy járdán lehet szórólapot osztani.... Mi is a kérdés?

csontos.gabor # 2010.06.01. 15:23

Kedves Szakértők!

Kecskeméti,szórólapterjesztéssel foglalkozó vállalkozó vagyok.Szeretnénk elkezdeni közterületen osztogatva terjeszteni szórólapokat,amely esetében a kérdésem,hogy az önkormányzat korlátozhatja-e ezt a tevékenységünket,azáltal,hogy közterületen végezzük azt.Azért kérdezem,mivel van egy erre vonatkozó rész egy önkormányzati rendeletben,amely a következőképpen szól:

Hirdető-berendezéshez nem kötődő reklámozás szabályai

6. §

(1) Vetített reklám, hangreklám, szendvicsember, reklámkiadvány és szórólap útján történő reklámozás kizárólag szerződés alapján végezhető.

(2) Szórólapozás, reklámkiadvány terjesztése közutak területén - a járdák kivételével - nem végezhető.

(3) Vetített reklám esetén szerződés szükséges mind a vetítő berendezés elhelyezéséhez, mind a felhasznált felületre vonatkozóan.

(4) Hangreklám esetében a díj az igénybe vett gépkocsik száma, illetve a közzététel ideje alapján kerül meghatározásra.

De mivel az osztogatást mozgó munkatárs végzi,nem helyezünk ki semmilyen eszközt,így ezt a szabályozást kétségesnek tartom,és mi történik abban az esetben,ha odajön a közterületfelügyelő és be szeretné bizonyítani,hogy én valóban osztogatást végeztem.

Várom megtisztelő válaszukat!

Üdvözlettel:
Gábor