Sportedzői végzettség elismerése EU - n belül


MJani # 2017.12.06. 12:26

Sziasztok!

Az alábbiakkal kapcsolatban merült fel bennem egy kérdés.

Van egy sportedzői végzettségem, amelyet természetesen egy akkreditált képzés során szereztem, valamint a hazai sportági szövetségnél (ökölvívás) rendelkezem egy edzői engedéllyel. Elvileg ha az Egyesült Királyságban, azon belül Angliában szeretném továbbfolytatni az edzői tevékenységemet, úgy nekem az ABAE-nél (Angliai Amatőr Boksszövetség) nekem külön kell egy LvL1-es licenszvizsgát tennem és úgy tudnék Angliában edzőként dolgozni.

Ismereteim szerint az EU tagállamai kölcsönösen elismerik a tagállamokban szerzett akkreditált képzések során szerzett diplomát, OKJ-s bizonyítványt, stb., erre való tekintettel egy pl. gyógytornász végzettséggel rendelkező ember, aki pl. Lengyelországban szerezte a diplomáját, az folytathat gyógytornász tevékenységet akár Belgiumban, Hollandiában, Svédországban, és ezeken kívül az összes EU-tagállam területén.

A fentiekre való tekintettel a következő kérdés merült fel bennem: kötelezhet-e az ABAE arra, hogy ellenszolgáltatásért cserében végezzem el az LvL1-es licensztanfolyamot és az ehhez kapcsolódó vizsgát abszolváljam? Mert amennyiben nem teljesítem a licenszvizsgát, úgy Anglia területén nem folytathatok bokszedzői tevékenységet, pedig rendelkezem ilyen végzettséggel és magyarországi licenszvizsgám is van.

A szíves válaszotokat, segítségeteket előre is köszönöm!