BKV behajtás

schroti # 2008.05.08. 17:21

Sziasztok!

Küldött nekem is aranyos levelet a Kováts Sebestyén úr... egy 39.000 ft-os csekket küldött, amit 2 részletben be is fizettem, gondolván, hogy akkor ezzel letudom a bkv-s múltamat. mert tényleg lehetett 2-3 büntetésem 2003-4 körül. no de most kaptam az új levelet, amiben másik 3 büntetésre hivatkoznak, ami fene tudja már, hogy igaz-e. Ha ezt nem fizetem be akkor lehet belőle bajom? Vagy már elcsesztem azzal, hogy befizettem az elsőt?
Jaj mit tegyek... Ha ezt is fizetem, tuti jön a következő...:-S
Szerintetek??
Üdv

Dzsémszbond # 2008.05.11. 12:51

Ha egyszer fizetsz Sebestyénnek sohasem száll le rólad!
És ez nem csak rá érvényes...

Badri # 2008.06.05. 13:41

Sziasztok!

Nekem is küldött ki a Sebestyén bácsi kb 200.000ft-os tartozást!
Sőt még ki is küldte a fénymásolt büntető csekekket!
Volt közte olyan hogy bemondás alapján,volt közte személyi alapján és volt közte olyan is hogy diákigazolvány!
De egyiket sem írtam alá!
Ma hívtak hogy ők lezárják az ügyet és bíróságra viszik az ügyet!
Mire számíthatok ezután?
Hívjam inkább fel őket hogy részletben kifizetem?
Az oké kaptak el egy párszor,de nem ilyen sokszor!
Az tuti!
HOgy fogom én ezt bebizonyítani?
Kétségbe vagyok esve,mivel a leveleket anyuékhoz küldik,de 3hónapja vettem lakást,ami a nevemen van!
Jöhetnek foglalni?
Vagy a fizetésemből vonhatnak le?
Mi tévő legyek?
Várom a válaszotokat akár ide,akár a mail címemre!
Köazi előre is: Adri

Badri # 2008.06.05. 13:41

Sziasztok!

Nekem is küldött ki a Sebestyén bácsi kb 200.000ft-os tartozást!
Sőt még ki is küldte a fénymásolt büntető csekekket!
Volt közte olyan hogy bemondás alapján,volt közte személyi alapján és volt közte olyan is hogy diákigazolvány!
De egyiket sem írtam alá!
Ma hívtak hogy ők lezárják az ügyet és bíróságra viszik az ügyet!
Mire számíthatok ezután?
Hívjam inkább fel őket hogy részletben kifizetem?
Az oké kaptak el egy párszor,de nem ilyen sokszor!
Az tuti!
HOgy fogom én ezt bebizonyítani?
Kétségbe vagyok esve,mivel a leveleket anyuékhoz küldik,de 3hónapja vettem lakást,ami a nevemen van!
Jöhetnek foglalni?
Vagy a fizetésemből vonhatnak le?
Mi tévő legyek?
Várom a válaszotokat akár ide,akár a mail címemre!
Köazi előre is: Adri

bliccman # 2008.06.06. 20:54

NE FIZESSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bliccman # 2008.06.06. 20:56

HÁT NEM ÉRTITEK A LÉNYEGET???!!!!

bliccman # 2008.06.06. 20:59

MEGFÉLEMLÍTÉS...KÁDÁR

Neton # 2008.06.17. 07:20

Én is kaptam nemrég Kovács Sebestyéntől levelet. Írtam nekik emilt, hogy legyenek már jó fejek és mutassák már meg, hogy mi alapján küldik nekem az áldást. Elvileg diák alapján kaptam a felszólítást, a bünti 2006-ban keletkezett. A diákom mikor lejárt elvágtam, vissza adni nem kellett a sulinak. Tehát ha mondjuk ez alapján küldik a csekket (és mondjuk jó a diák sorszám), de az aláírás nem stimmel, akkor van esélyem megúszni? Előre is köszi!

SHARK1 # 2008.07.31. 06:03

Madrus!
A CS-Csepeli Hév-et jelent!

Ügyiratszám érvénytelen?Mi ez a hülyeség?
Az üi szám azért van,hogy az adósokat meg tudjuk különböztetni,ezt mindenki egyénileg kapja!
Azért nem kaptad meg mútkor az összes büntit, mert a BKV nem egyszerre adja át az összes ügyet az ügyvédi irodának!
Elvileg kell, hogy szerepeljen az ellenőr száma vagy a neve a jkv-n!

SHARK1 # 2008.07.31. 06:10

Neoton!
Ha már nem volt érvényes okmányod (diák), akkor elvileg azzal nem igazolhattad magad+még ha az aláírás sem egyezik, akkor érdemes egy pár soros levelet írni.(ÜGYIRATSZÁMMAL)
Ha bíróságra megy az ügy, akkor jól jön az hogy "fizetési hajlandógágot" mutattál és nem sz@rtad le az ügyet.
Elképzelhető, hogy megúszod.
Érdemes lenne kérni a volt sulidból egy igazolást,hogy meddig volt érvényes diákod.

SHARK1 # 2008.07.31. 06:23

Adri-Badri!
Ha nem is írtad alá a jkv-t (egyik esetben sem?),akkor is személyes okmányaiddal igazoltad az ott létedet.
Abban az esetben,ha elhagytad valamelyiket és tudod igazolni, akkor tudjuk elengedni(mb-val való egyeztetés után) azokat a büntiket.

A BKV-nak az a lényeg, hogy pénz kapjon vissza, tehát elsősorban fizetési letiltásra számíthatsz..nekik nem az a lényeg,hogy elvigyék az autód.
Az egy fontos dolog,hogy peresítés után az összegek kb.duplájára nőnek!
Ha a neveden van az ingatlan, akkor az is elképzelhető, hogy jelzálogot jegyeztetnek be rá( ez kicsit ilyen fizetési kényszerítő).
Hallottunk már olyanról is,hogy árverezésre került a sor.
De ez természetesen egy hosszú folyamat!Nem fognak egyik napról a másikra kirakni!

SHARK1 # 2008.07.31. 06:48

Bliccman és MINDENKI!
A Bkv kiadhatja több ügyvédi irodának is ugyanazt a tartozást,de nem egyidőben!
Ez nem jellemző hogy egymás után kiadják,mivel költségben nem éri meg nekik.
Akit érdekel a dolog az úgyis felveszi a kapcsolatot vagy velünk(Dr.KS) vagy a BKV-val, ha nem nem akkor nincs értelme 2-3 ügyvédi irodának kiadni, azért, hogy ugyanazt 100-szor elmondják!
DE elképzelhető,hogy többször is kiadják.
Azt,hogy kinek hány ügyet ad át a BKV ezt nem mi döntjük el!Ha az összeset átadja akkor azt kezeljük,ha nem akkor természetesen azt ami van.

Ezért is lehetséges az,hogy nem egy időben mennek ki a felszólítások és mondjuk két különböző ügyiraszámon pl:5 pótdíj-23 pótdíj van.
Lehet, hogy dátum szerint össze-vissza vannak!

Jól tetted,hogy jogi képviselőhöz fordultál.Mindenkinek ezt kellene tenni,ha nem biztos a dolgában!
Hol tart az ügyed?Jkv?
Ugye küldtetek ügyvédi meghatalmazást? (nem nézlek hülyének,csak sokszor elfelejtik)

Nagyon nem értek egyet ezzel a Kádározással!Nem megfélemlítésről van szó.
Igénybe vettél egy szolgáltatást aminek nem fizetted meg a költségeit és most a következményekről tájékoztatnak-tájékoztatunk!
Nem hiszem, hogy én vagy a kollégáim úgy hívtunk fel,hogy "Fizesss bazzeg vagy rádküldöm a verőembereket!".

Öszintén szólva ez az amit sajnos sokan nem értenek meg!Hiába veszekszel és anyázod az ügyintézőt...magadat minősíted, sőt ha bíróségra kerül a sor, akkor a rögzíthető hanganyaggal még jól le is járatod magad illetve azt kimagyarázni elég nehéz!

Volt olyan kollégám aki rágalmazásért feljelentett egy adóst!

kucza86 # 2008.07.31. 13:10

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni!

Természetesen én is dr. Kováts Sebestyén László ügyvéd irodájával kerültem kapcsolatban. Még pár héttel ezelőtt küldtek egy levelet, amely szerint van tartozásom a bkv felé, mégpedig 8000 Ft. Időpont 2005. április 5.

Nem kifejezetten emlékszem ilyen esetre, amikoris elkaptak volna, felhívtam őket, és végülis megegyeztünk abban, hogy küldenek számomra jegyzőkönyvet.

Mai napon meg is érkezett a postai levél, melyben két csatolt dokumentum (fénymásolat) található.
Egyik a jegyzőkönyv, melyben adataim (nevem, címem) stimmelnek, sőt, a diákigazolványom sorszáma is, legalábbis ami látható belőle (utolsó számjegy nem), ugyanis a fénymásolt papírról lemaradt a jegyzőkönyv széle.
Második dokumentum pedig valami aláírási papír, amin szép magyar szóval élve „kriksz-kraksz“-ok vannak, de hogy nem az én aláírásom szerepel rajta, az biztos.

Nem tudom, hogyan juthatott az adataimhoz az ellenőr! Az iwiw-re, vagy ilyesmire gondoltam, de ott ugyebár nem szerepel a diákigazolvány száma! De annyi helyen használja az ember a diákot, ennyi erővel bárki felírhatta.

Ilyenkor mi a teendő? Nem a 8000 Ft-al van a probléma, azt még ki lehet gazdálkodnom, inkább az elv miatt! Ahogy hallottam, olvastam, eléggé pofátlanul működik a fent jelzett ügyvédi iroda, és nagyon nem örülnék, ha engem is, teszem hozzá ártatlanul büntetnének.

Köszönöm előre is a válaszokat!

Qca

guargumi # 2008.07.31. 14:49

kucza86

Ha tényleg nem a te aláírásod, akkor ezt a ziccert ne hagyd ki.

Ez hamisítás. Mint a Centrumos parkolóperben. Szerintem ne fizess, hanem vidd tovább az ügyet, ha pofátlanul ilyet meg mertek csinálni. Ha pedig mégis sáros vagy, akkor inkább fizesd ki ami jár.

SHARK1 # 2008.07.31. 21:46

Kucza86
Hogy hogy 8000.-?A 2005-ös pótdíjak nagyobb összegek.Fejből nem tudom,hogy mennyinek kell lenni, de az 100%, hogy nem annyi!

Madrus
Van azonosító szám is(amit a Bkv ad) és van üiszám, amit az ügyvédi iroda ad.
(lehet,hogy félre értettelek, mert elég fáradt vagyok)

Neton # 2008.08.01. 12:01

SHARK1: Hali, köszönöm a választ. A helyzet az, hogy kértem az ügyvédi irodát még június 17-én, hogy a jegyzőkönyvet juttassák el felém. Természetesen ez nem történt meg, így ma kaptam egy újabb nem ajánlott levelet, melyben 5 napom marad a fizetésre. Újabb e-mailt küldtem nekik, hogy a kért doksikat még mindig nem kaptam meg. Felvettem a régi sulimmal is a kapcsolatot, bogy kérjek egy ilyen igazolást, majd hétfőn remélhetőleg el tudom intézni ezt. A kérdés az, hogy ha nem fizetek most 5 napon belül, tényleg bíróságra fog menni a dolog? 14k-ról van szó, szóval nem az összeg számít, hanem az elv. :) Előre is köszi a választ! Neton

Egyjogász # 2008.08.01. 12:49

Megnéztem a BKV honlapját, bár ne tettem volna...

A gyöngyszem a GYIK rovatból:

"Nem volt pótdíjazásom, vétlen vagyok, miért én rohangáljak a saját igazam után, miért én járjak a rendőrségre, írásszakértőhöz?
Jelenleg Önnel szemben van követelésünk az Ön érdeke, hogy tisztázza magát."

Úgy látom a BKV vagy 10-15 ügyvédet foglalkoztat a pótdíjak behajtására (teljes lista és az ügyvédek elérhetősége a BKV honlapján, legalább egyet megkérdezhettek volna, hogy hogyan is van ez?

A polgári perekben ha valaki állít, követel valamit, neki kell bizonyítani, hogy jogos e a követelése.
Kivébe - ezek szerint - a gyevi bírót, ja és a BKV-t.

Ha valakivel szemben a BKV kinyilvánítja, hogy követelése van, nem a BKV kötelessége bizonyítani, hanem rohangáljon, tisztázza magát az, akit a BKV felvett az adóslistájára.

nandy # 2008.08.01. 13:13

Egyjogász: ott a pont :)

Hasonlóan érdekes kérdés az, hogy vajon miért fogadnak el bizonyítékként egy olyan, "helyszínen felvett" jegyzőkönyvet, melyet az adós (vagy inkább tettes ? :D) nem írt alá.

Ez szerintem rendkívül aggályos, hiszen így bárki bármikor visszaélhet a személyes adataimmal.

Így megteheti az ellenőr, hogy a kollegáknak továbbadja a frissen megbírságolt "ügyfél" személyes adatait "további felhasználásra".

Az ügyfél pedig ha megfeszül, akkor sem tudja bizonyítani, hogy nem ő volt.

A legszebb az, amikor elévült követeléseket akarnak behajtani. Shark tájékoztatása szerint "nekik akkor is kötelességük kiküldeni a felszólítást", ha a követelés elévült.
Ez eddig rendben, hisz bárki teljesíthet önként egy elévült tartozást, de talán nem ártana felhívni a figyelmét az elévülés tényére. Nem pedig bírósággal fenyegetőzni, hátha az egyszerű paraszt megijed.
nem?

Egyjogász # 2008.08.01. 20:13

nandy,

Tudsz olyan esetről, hogy a bíróság elfogadott volna aláíratlan jegyzőkönyvet bizonyítékként?
Mert hogy a BKV, (vagy a BKV ügyvédje) elfogadja a saját semmit nem érő jegyzőkönyvüket az az ő dolguk
(ez szerintem nem is elfogadás, hanem a jogilag semmit nem érő papírjuk - okiratnak nem nevezném - alapján megpróbálják a követelésüket érvényesíteni).

Ja , és mint írtam, nem az ügyfélnek kell bizonyítani, hogy nem ő volt, hanem a BKV-nak, hogy ő volt (még ha a BKV ezt nem is így gondolja).

Ez elévült követelés nem azt jelenti, hogy a követelés elenyészik, hanem azt, hogy bírósági úton nem lehet érvényesíteni. Így maga az, hogy a BKV felszólít elévült követelés megfizetésére, nem jogszerűtlen, az már - mondjuk így - visszásabb, hogy ilyenkor bírósággal fenyegetek. (Persze fenyegetőzni is lehet bármivel, nem kell bevenni.)

Azt is olvasom több topicban, hogy a BKV ügyvédjei nem ajánlott és különösen nem tértivevényes levélben szólítanak fel, na most azt nekem fiatal jogászként az elős napon megmondták, hogy amit nem ajánlott-tértivevényesen küldök ki, az olyn, mint ha nem is lenne.

Úgy hogy szerintem egyértelmű, hogy a BKV arra játszik, hogy az egyszerű polgár, egy ügyvédi papírtól megíjed, és fizet, továbbá, hogy az egyszerű polgár egy ilyen ügy miatt nem fogad ügyvédet.

nandy # 2008.08.01. 23:00

Tudsz olyan esetről, hogy a bíróság elfogadott volna aláíratlan jegyzőkönyvet bizonyítékként?

Én nem. De egy "bennfentes" ezt próbálja meg elhitetni az itt fórumozó nem jogászokkal. (ő sem jogász..)

nem jogszerűtlen, az már – mondjuk így – visszásabb, hogy ilyenkor bírósággal fenyegetek.

A legtöbb ember sajnos nincs tisztában az alapvető jogi kérdésekkel sem. De még aki hallott is már valaha pl. Ptk-ról, az is besz.rik egy ilyen fenyegető mondat olvastán, főleg, ha azt ügyvéd írja.
Nyilvánvaló, hogy ha a Pista bácsi írna ilyet, tized annyira sem ijednének meg tőle. Több tízezer (ha nem százezer) ember kap ilyen fenyegető levelet, tehát elég sok érintett (károsult) van. Csak én érzem úgy, hogy a T. Ügyvéd Úr visszaél a helyzetével?

Azt is olvasom több topicban, hogy a BKV ügyvédjei nem ajánlott és különösen nem tértivevényes levélben szólítanak fel,

Ja, olvastam én is, hogy a postakönyvre hivatkoznak...

Egyjogász # 2008.08.02. 05:38

Az éremnek - mint mindíg - két oldala van.

Én elfogadom azt is, hogy ha valaki utazik (igénybe vesz egy szolgáltatást), annak a díját ki kell fizetni.

(A parkolási díjat már kevésbé, ott ugyanis nem történt más, hogy kitalálták, ahol évtizedekig ingyen megállhatott az ember, ott mostántól fizetni kell.
Itt nem történt más, hogy felszereltek néhány parkolóórát, és felvettek néhány ellenőrt, ennyi....
Ha pl. a parkolócég (vajon miért nevezik őket sokan hiénáknak???:) ) őrizné a kocsit, azaz nyújtana valamilyen szolgáltatást, komolyan mondom, hogy és szívesen fizetnék, na de így???)

Az érem másik oldala ugyanakkor, hogy a tisztességes eljáráshoz még egy gyilkosnak is joga van, miért nem érdemli meg ezt egy potyázó?

Persze a BKV ügyvédjének az a dolga, hogy a BKV érdekeit tűzzel-vassal képviselje (gondolom, ha te fogadsz egy ügyvédet, te is ezt várod el tőle), ebbe úgy látszik a commentelők által írtak is beleférnek.

Sajnos nm tudok mást mondani, csak olyan okosságot, hogy aki úgy érzi, jogtalanul cseszegeti a BKV ügyvédhada, az - ha nem tudja hatékonyan képviselni a saját érdekeit - fogadjon maga is ügyvédet.
Na de vaóban, egy néhány ezer forintos ügyért???

nandy # 2008.08.02. 12:18

Én elfogadom azt is, hogy ha valaki utazik (igénybe vesz egy szolgáltatást), annak a díját ki kell fizetni.

Egyetértek veled.

A díjszabásukkal már kevésbé értek egyet, de ez talán az én egyéni szoc.problémám. Az utasnak nincs sok választási lehetősége. Vagy felszáll a buszra, kifizeti az egyoldalúan megállapított díjat és elfogadja az egyoldalúan megállapított szerződés feltételeit, vagy nem utazik.
Ugyanez a helyzet áll fenn a közműszolgáltatóknál is, közülük is legdurvább a Főtáv.

Sajnos mi még nem jutottunk el addig, hogy jogunk legyen a fizetett díjnak megfelelő szolgáltatást igénybe venni. Nálunk még mindig szabadrablás van, ez az, ami a legtöbb embert bosszantja.

tutyi # 2008.08.04. 07:55

Kedves Fórumozók, ne haragudjatok, a problémámat ide is felteszem, mert minnél hamarabb választ szeretnék, kapni.

Olvastam a hozzászolásotokat és nagyon tetszik!

A következő történt:

Most jöttem haza a nyaralásból és engem is egy simán (még csak nem is ajánlott) levélként fogadott egy állítólagosan 7 évvel ezelötti büntetés, ki nem fizetésének felszólítása. Az összeg még csak el sem éri a 10 ezer forintot! Persze részemre már az összeg is gyanus, hiszen ennyi idő alatt mint hét év még az csillagokat is fel szokták számolni, kamatos kamattal........ vagy tévedek?

Küldött egy aprocska papirt hogy fizessem, be, mert ha nem akkor nagy baj lesz és egy csekkett. De hogy mi alapján vagy hogyan, mikor? Azt már elfelejtette megküldeni részemre.

Továbbá, megjegyezni kivánom, hogy a megszokott bevállt módszer az ügyvédek körében, hogy ajánlott vagy tértivevényes ajánlott levélként küldik meg a felszólítást, mellékelve, hogy mi alapján követel.

Még nem vettem fel a kapcsolatot az ügyvéddel, sem a BKV-val! Hiszen a kézhezvételtől számítva, összesen kettő nap telt el, és hétvége lévén sernki nem dolgozik. Megjegyzem ha a simán elküldött levél kivételét a postaládából, kézhezvételi időnek lehet venni.

Én nem emlékszem büntetésre, bár az ember ilyenre emlékezni szokott „álltalában“ de ha meg is büntetett akkor mit akar 7 év után, Miért jztok, pont most az eszébe?
Eddig, hol volt? Kérdezem én persze teljes joggal.

Tudomásom szerint van elévülési idő?!

Ami összesen 5 év!

Én nem emlékszem, hogy ez idáig hogy kaptam volna bármi féle felszólítást! Továbbá, arra az évre mire Ő irja, hogy megbüntettek abban az időszakban, nem is a mostani cimem volt.

Az is érdekelne, hol van ilyenkor az adatvédelem?

Mit lehet tenni ebben az esetben?
Az összeg elenyésző, de ez az eljárás, ez nem semmi, továbbá, miért fizessek még egy forintot is azért amit nem követtem el?

Várom a válaszokat!
Köszönettel

tutyi # 2008.08.04. 07:56

Kedves Fórumozók, ne haragudjatok, a problémámat ide is felteszem, mert minnél hamarabb választ szeretnék, kapni.

Olvastam a hozzászolásotokat és nagyon tetszik!

A következő történt:

Most jöttem haza a nyaralásból és engem is egy simán (még csak nem is ajánlott) levélként fogadott egy állítólagosan 7 évvel ezelötti büntetés, ki nem fizetésének felszólítása. Az összeg még csak el sem éri a 10 ezer forintot! Persze részemre már az összeg is gyanus, hiszen ennyi idő alatt mint hét év még az csillagokat is fel szokták számolni, kamatos kamattal........ vagy tévedek?

Küldött egy aprocska papirt hogy fizessem, be, mert ha nem akkor nagy baj lesz és egy csekkett. De hogy mi alapján vagy hogyan, mikor? Azt már elfelejtette megküldeni részemre.

Továbbá, megjegyezni kivánom, hogy a megszokott bevállt módszer az ügyvédek körében, hogy ajánlott vagy tértivevényes ajánlott levélként küldik meg a felszólítást, mellékelve, hogy mi alapján követel.

Még nem vettem fel a kapcsolatot az ügyvéddel, sem a BKV-val! Hiszen a kézhezvételtől számítva, összesen kettő nap telt el, és hétvége lévén sernki nem dolgozik. Megjegyzem ha a simán elküldött levél kivételét a postaládából, kézhezvételi időnek lehet venni.

Én nem emlékszem büntetésre, bár az ember ilyenre emlékezni szokott „álltalában“ de ha meg is büntetett akkor mit akar 7 év után, Miért jztok, pont most az eszébe?
Eddig, hol volt? Kérdezem én persze teljes joggal.

Tudomásom szerint van elévülési idő?!

Ami összesen 5 év!

Én nem emlékszem, hogy ez idáig hogy kaptam volna bármi féle felszólítást! Továbbá, arra az évre mire Ő irja, hogy megbüntettek abban az időszakban, nem is a mostani cimem volt.

Az is érdekelne, hol van ilyenkor az adatvédelem?

Mit lehet tenni ebben az esetben?
Az összeg elenyésző, de ez az eljárás, ez nem semmi, továbbá, miért fizessek még egy forintot is azért amit nem követtem el?

Várom a válaszokat!
Köszönettel

nandy # 2008.08.04. 07:59

tutyi:

A másik topikban (BKV fenyegetőzés) most írtam neked választ.

Szükségtelen több helyen is ugyanazt megkérdezni.