BKV bliccelés büntetés

DjPremier # 2008.07.23. 14:21

Sziasztok.Madrus teljesen igazad van,pofátlanul probálják behajtani a pénzt.És ez a Dr K.S. is érdekes.Arra persze van pénzük,hogy uj design meg arculat váltás a BKV-nak.Ebböl akarják honorálni?
Én még igy utolag se vok hajlando befizetni ami 5 éve történt.Én egy jogászt fogok felkeresni anyám ismeröse.

Bence12 # 2008.07.25. 11:48

Hello!
Lenne néhány kérdésem a BKV büntik befizetésével kapcsolatban.A fórumot átolvastam de annyiféle dolgot ír mindneki hogy inkább leírom a konkrét esetet nagyvonalakban, és azt szeretném megtudni, hogy ilyen esetben mi a helyzer, mik a kilátások. Engem soha nem büntettek még meg (jó fiú vagyok, mindig van bérletem)de, sajnos van egy link családtagom aki az elmult sok-sok évben nem vett jegyet-bérletet és a rá kirótt kis büntiket se fizette be. Így most valahogy előkapta a BKV több százezres tartozással, és hozzám fordult hogy jajj most mit csináljon, és ki kéne fizetni de neki nincs ennyi pénze. Így aztán az első kérdésem az hogyha egy felnőtt embernek kb 300ezer forintos tartozása van a BKV felé, és nem tudja kifizetni mit tehetnek vele? Saját tulajdona nincs, se lakás se kocsi nincs a nevén (hál istennek és nekem), nincs mire terhelni, munkája sincs. Ilyen esetben valami elzárás vagy közmunka nem jár? Ha közmunka akkor tul képp nekem annyi elég is, jót fog tenni neki egy kis szemétszedés.
Illetve ami még érdekes hogy 2002es ügy is van a dologban...pedig én úgy tudom hogy az ilyesmi 5 évnél tovább biztos nem él, el kéne hogy évüljön...vagyis akkor most van itt elévülési idő-? és ha van konkrétan hány év?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Bence

Bence12 # 2008.07.28. 17:58

Szia Madrus!
A "kérje ki a jegyzőkönyvet" mit jelent egészen pontosan? Odamegy az ügyfélszolgálatra az Akácfa utcában és a jegyzőkönyvet lefénymásolják neki? Vagy konkrétan a központban (Akácfa utca 15),csak úgy odaadják bármikor, vagy időpontot kell egyeztetni?
Vagy ennek mi a menete?
KÖszönöm!
Üdv.:
Bence

hexy00 # 2008.07.28. 18:50

Sziasztok!
Én bevallom elég sokszor bliccelek. Egyszer elkapott egy ellenőr valamelyik villamoson s fenyegetőzni kezdet, hogy rendőrt hív. Nos kérdésem az lenne, hogy ugyebár hívhat rendőrt, de a rendőr kiadhatja-e az adataimat a BKV-s kallernek? Mert én legalábbis úgy tudom, hogy nem, hanem csak hivatalos személynek, mert ő csak igazoltathat, hogy én vagyok az a képen. Vagy rosszul tudom? Ha ez így van , akkor melyik törvény és melyik rész taglalja ezt pontosabban?
Köszönettel:
H.G.

DjPremier # 2008.07.28. 20:38

Igen hivhat rendört és a rendörnek át is kell adnod a személyit.De a rendör nem adhatja ki az adataidat a kallernek.És ilyenkor jo elmondani,hogy tisztába vagy a jogaiddal és tudod hogy ö nem adhatja ki az adataid.Ha mégis akkor asszem fel is jelentheted.

Karesz21 # 2008.07.28. 20:59

Azé álljunk már meg.
Jegyet vagy bérletet kéne venni!!! Az Ti meg az én adómból fizetjük az ilyen jogaikat jól, kötelességeit kevésbé jól tudókat...
Ez az még segítsünk is nekik...

laikus hozzászóló

Egyjogász # 2008.07.29. 05:20

"És ilyenkor jo elmondani,hogy tisztába vagy a jogaiddal"

Hát ha már azt nem mondhatja el, hogy a kötelességeivel tisztában van, akkor valóban....

ági1 # 2008.07.29. 17:46

Elképesztő dolgokat olvasok itt.
A mi ügyünk megoldódott, egész pontosan úgy, hogy a Hugicám akinek a sara volt, elment Kanadába. Ott él a nagynénénk, és kiment hozzá tanulni. Befizette egy suliba, tehát a középiskola végét ott járja. Ha minden igaz akkor egy darabig nem jön vissza.
Mondtam ezt a telefonáló hiénáknak is, és csak hebegtek. Mondtam, hogy megadom a Kanadai címet is, de az valahogy nem kellett....
De csatlakozom mindenféle polgári akcióhoz. És tartsatok ki...:)

DjPremier # 2008.07.30. 10:06

Engem most hivott egy csaj vezetékesen (amit a drága joanyám adhatot)az ügyvéd megbizásábol.Hogy mikor vok hajlando befizetni a birságot.Mert 31.-én átadja a biroságnak mondom majd jövöhéten fizetek.Kezd nagyon tele lenni a fm,mondjak konkrét idöpontot mikor fizetek,mert ö nem azért hiv fel,hogy beszélgessünk.Nah mondom grrr,és a Dr K.S. nem tudja felemelni a qva telefont? Nem érdekel adja a biroságra.

lausbub # 2008.07.30. 10:32

Sziasztok!
Néhány nappal ezelőtt kaptam egy fizetési felszólítást (természetesen nem könyvelt küldemény...) dr. K.S.L. ügyvéd úrtól. A felszólítás egy 2005. novemberi büntetésről szól, okmányként diákigazolvány van megnevezve. A kérdésem az, hogy megtudhatom-e valamilyen módon annak a bizonyos diákigazolványnak a számát, ami alapján elvileg megbüntettek. Én nem emlékszem rá, arra viszont igen, hogy 2004-ben elvesztettem a diákomat, és ezt be is jelentettem az akkori iskolámban. Lehet, hogy visszaélés történt, vagy csak a memóriám rossz...
Ha mégis én tévedek, akkor egy büntetésre (13000FT!) is lehet részletfizetést vagy halasztást kérni esetleg? Merthogy diákként ez így hirtelen kicsit húzós lenne...

Előre is köszi az infókat

DjPremier # 2008.07.30. 20:37

Persze,csak most idegesit,hogy felhivott ez a csaj.Mért adta ki az otthoni számunkat nem értem.Áááhhh Most ezen fog zaklatni.

kucza86 # 2008.07.31. 12:46

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni!

Természetesen én is dr. Kováts Sebestyén László ügyvéd irodájával kerültem kapcsolatban. Még pár héttel ezelőtt küldtek egy levelet, amely szerint van tartozásom a bkv felé, mégpedig 8000 Ft. Időpont 2005. április 5.

Nem kifejezetten emlékszem ilyen esetre, amikoris elkaptak volna, felhívtam őket, és végülis megegyeztünk abban, hogy küldenek számomra jegyzőkönyvet.

Mai napon meg is érkezett a postai levél, melyben két csatolt dokumentum (fénymásolat) található.
Egyik a jegyzőkönyv, melyben adataim (nevem, címem) stimmelnek, sőt, a diákigazolványom sorszáma is, legalábbis ami látható belőle (utolsó számjegy nem), ugyanis a fénymásolt papírról lemaradt a jegyzőkönyv széle.
Második dokumentum pedig valami aláírási papír, amin szép magyar szóval élve "kriksz-kraksz"-ok vannak, de hogy nem az én aláírásom szerepel rajta, az biztos.

Nem tudom, hogyan juthatott az adataimhoz az ellenőr! Az iwiw-re, vagy ilyesmire gondoltam, de ott ugyebár nem szerepel a diákigazolvány száma! De annyi helyen használja az ember a diákot, ennyi erővel bárki felírhatta.

Ilyenkor mi a teendő? Nem a 8000 Ft-al van a probléma, azt még ki lehet gazdálkodnom, inkább az elv miatt! Ahogy hallottam, olvastam, eléggé pofátlanul működik a fent jelzett ügyvédi iroda, és nagyon nem örülnék, ha engem is, teszem hozzá ártatlanul büntetnének.

Köszönöm előre is a válaszokat!

Qca

Egyjogász # 2008.08.01. 20:19

Nézz át a "BKV behajtás" topicba, nem akarom leírni újra.

tutyi # 2008.08.15. 14:33

Na, szóval a következő van!

Felhívott ma a Riporter!

A BKV és az Ügyvédi íroda is kihuzza magát, nem hajlandó nyilatkozni!

Szükségem lenne, olyan emberekre akik részt vennének, a riportban és olyanokra is, akiket az Ügyvédi iroda „„zaklat“ „fenyeget”“te­lefonon, vagy sms-ben és pl: ki tudja hogy a telefonszámokat honnan tudták meg!

A dolog sürgős! Hétfön már adásban menne!

Köszi!
És mindenki priviben írjon!

Köszönöm!

op10 # 2008.08.21. 16:52

hello!
kaptam egy levelet-nem ajánlva, csak bedobva...- azt írja K.S., hogy ez az utolsó felszólítása, mielőtt megy a cuccos a bíróságra.... ja, az "ügyem" pár napja töltötte az ötödik évét.... csináljak valamit? mármint nevessek, vagy inkább.....
???????

frodo76 # 2008.09.03. 14:28

Sziasztok

Egyszer engem is felhívtak ettől a kedves ügyvédi irodától és lecseszerintettek, hogy nem fizettem be a büntetést. Elöszőr nem értettem, hogy kik ezek és mit akrnak, illetve honnan tudták meg a számomat. Majd kiderült, hogy felhívták a mamámat és azt hazudta egy hölgy régi ismerősök vagyunk és csak ez a vezetékes szám volt meg neki. Szeretne velem beszélni és adjon meg a mamám a mobilszámomat. Aki persze naivan megadta.

Nem kicsit bosszantott fel a dolog, írtam is a Budapesti Ügyvédi Kamara etikai bizottságának, hogy vizsgálják ki az ügyet. Kb. három hónap múlva kaptam egy levelet, hogy kivizsgáltak és sajnos nem találtak semmit, a cég nem vétett az etikai szabályok ellen. Sem az édesanyámat, sem engem nem kérdeztek meg, akkor hogyan sikerült pártatlan, mind a két fél véleményét megismerő döntést hozniuk? Na szép, ennyit az ügyvédi kamaráról.

Ma sms-t kaptam, hogy fizessek és azonnal jelentkezzek náluk.

Milyen alapon spammelnek ezek? Ez nem olyan, mint a parkolási társaságok féle erőszakoskodás?

Borzalmas

Egyjogász # 2008.09.04. 10:41

Újabb beírás jelent meg a témában a www.bkvfigyelo.blog.hu oldalon, egy „BKV szerelmeslevéllel“ kapcsolatban.

Hát a BKV ügyvédje ott sem nagyon népszerű…:)

Egyjogász # 2008.09.04. 10:45

frodo76

Ez biztos hogy az ügyvédi iroda volt?

Ilyen módszereket inkább adósságbehajtók szoktak alkalmazni.

De ha már egy ügyvéd is......háát, arra inkább nem mondok semmit....
(Persze egy ügyvéd is megtehet minden jogszerűt az adósság behajtása érdekében, de ha a mobilszámodat valóban megtévesztéssel szerezték meg édesanyádtól, az már valóban határeset.)

tutyika # 2008.09.08. 10:03

Sziasztok!

A következő lenne a kérdésem....Az öcsém 2003-ban aláírt egy szerződést a Bkv-val miszerint részletfizetéssel fizetheti meg az addig összegyült tartozását. Fizette is bizonyos ideig, de nem fizette be az egészet, mert megtudta ,hogy a haverjai "poénból" mindíg az ő nevét címét diktálták be. Ezután eltünt, nem fizetett egy forintot sem. Most 2008-at írunk, a szerződést 2003-ban írta alá. A Bkv most ajánlott levelet küldözget , már a másodikiat nem vettem át mivel az öcsém nem tartózkodik magyarországon, és nincs is nincs közöm hozzá. Elévülhet?
Mi történik ha nem veszem át az ajánlott levelet?

papirkutya # 2008.09.10. 08:35

Sziasztok!

S.O.S. segítségre lenne szükségem!
Megbüntettek a villamoson, és mivel nem volt nálam semmiféle okmány, bediktáltam (én állat) a saját nevem illetve az anyám nevét, a többi kamu.
Kérdésem az lenne, hogy így be tudnak-e azonosítani?
Természetesen alá is írtam. (én állat).

Előre is köszönöm a válaszokat

Egyjogász # 2008.09.10. 08:39

Nem kizárható, kérdés, hogy hány adatmegegyezés van.

(Pl. Kovács János, anyja neve Szabó Mária nem kizárható, hogy több is lehet az országban.)

Z123 # 2008.09.10. 09:42

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Megérkezett a KS-es felszólító levél, hogy tartozásom van és fizessek. Vannak olyan díjtételek, amik érdekesek. Az egyik azért, mert az igazolás módja "bemondás". Ez kevésbé mozgatja a fantáziámat, mert ha ezt a tételt bíróságra viszik, akkor nem hiszem, hogy ez alapján és egy (buszon valaki által történő aláírás alapján) van olyan bíró aki az ő javukra döntene.

Viszont, van olyan tétel, ahol az igazolás módja diákigazolvány, ami 2004-ben volt utoljára érvényes. A hozzá rendelt büntetés ideje pedig 2006 és 2007. 2004 óta ezerszer költöztem és iskolát váltottam, (immár a sokadikat) és sejtelemem sincs, hogy a számomra használhatatlan diák hogyan, mikor és kinél kötött ki. Ezt mondtam is az ügyintézőnek, aki azt mondta, hogy ha viszek igazolást, arról, hogy bejelentettem az diák ellopását/elhagyását, vagy ha azóta van újabb diákom, akkor eltekintenek a fenti tételektől. Újabb diákom 2004 óta nincs, és nem is terveztem igényelni, mert nem látom értelmét. Ugyanilyen okból nincs bejelentésem sem...

Szerintetek mit lehet tenni?

Igényeljek mégis egy diákot 2-3 e Ft-ért?
Mennyire használható egy érvénytelen diák "igazoltatásra", mennyire elfogadható ez a bíróságon?
Mit kezdjek akkor, ha nem csak most, hanem máskor is elkaptak valakit az én érvénytelen diákommal?

nandy # 2008.09.10. 10:49

Ne foglalkozz vele.

Ha bíróságra kerül az ügy, akkor a BKV-n lesz a bizonyítási teher, nem rajtad.

papirkutya # 2008.09.10. 12:46

Köszi Egyjogász, szerintem buktam a dolgot, mert
nem túl hétköznapiak a nevek.

DarkLord # 2008.10.02. 15:55

Sziasztok!

Én is kaptam Dr kováts Sebestyén ügyvéd "úr"-tól
kétszer is felszólító levelet hogy fizessek be 269.000!!!
forintot,különben bírósági tárgyalás útján fogják behajtani.

Vicces..22 rendbeli lógásért akarnak leakasztani
amit 2002-2007-ben követtem el.Állítólag az adataimat
bemondás!!! :) alapján tudta meg a bkv...

A végén hozzá teszi azt is hogy egyéb bliccelést is behajthatnak...

A lényeg hogy -szkennelt az aláírása
-adószám nincs a pecséten
-csak úgy bedobta a postás
-mellékelt egy teljesen üres csekket
amire írjam majd rá az összeget amit befizetek..

Ez abszolúte nem hivatalos,nem is foglalkozom vele.

Nektek meg pár tanácsot adnék.

A bkv eladta a behajtást ennek az embernek és még pár más"cégnek".Ez nem bűncselekmény csak szabálysértés,tartozás meg nem adása.Tehát ha valakit beidéznek bírósági tárgyalásra és nem megy el a rendőr nem fogja elvinni.Sajnos viszont aki érintkezésbe lép a bkv-val,vagy az ügyvédi irodával elismeri hogy "ügy" van, sajnos ellene fojtatni fogják a zaklatást és mivel elismerte hogy tud a dologról esélyes hogy bíróságra megy.

A lényeg ha jön a postás és ajánlott levelet hoz meg kell kérni hogy mutassa meg ,de csak a kezéből szabad megnézni mert akkor ha nem is írod alá és a kezedbe marad elszalad és majd aláírja Ő!(hallottam már ilyenről)Ha nem kívánt levelet kapsz meg kell bizonyosodni róla hogy mi az!

Ha valaki kap egy ilyen bedobott ügyvédi levelet dobja a kukába és kész nem szabad elismerni még szóban se semmit nem hogy írásban..

Szóval ezek az "ügyvédek "csak fenyítik a jónépet.

Üdvözlet.