EON - os probléma


BoomSlang # 2008.10.14. 06:51

Üdvözlet

A problémám a következö lenne.
De inkább bemásolom a levelet a mit az eonnak küldtem:

Tisztelt EON !!

Panasszal szeretnék fordulni társaságukhoz, a problémám a következő
.

Ez év 08.27. ismételten kaptam önöktől egy levelet amiben felszolitanak hogy 2008.06.30 esedékességű 110602663800 bizonylatszámú számlámat nem fizettem be és ez úton tájékoztattak hogy amennyiben nem teljesítem a szerződésben magamra vállaltakat és nem egyenlítem ki a fent említett számlát úgy 2008.10.13 és 2008.10.17.-i időszak között kikapcsolják ingatlanomban az áramot .
Valamivel korábban pontos dátumra sajnos nem emlékszem küldtek egy ugyanilyen levelet amire ez év szept. 08-án e-mail-ben válaszoltam (természetesen előtte érdeklődtem hogy e-mailt elfogadnak-e).
ennek a levelemnek a másolatát itt látják :

címzett: araminfo
részletek megjelenítése szept. 8.

Válasz

feladó
címzett araminfo@eon-hungaria.com;
magyaricsilla@citromail.hu
dátum 2008. szeptember 8. 13:21
tárgy üzenet
küldő gmail.com

részletek elrejtése szept. 8.

Válasz

Kaptam Önöktől egy kikapcsolási felszolitot azzal hogy 10932 !!!!!!(egy havi) HUF tartozásom van egy 2008.06.30.csekkel Én ezt a csekket befizettem 2008,07,07 15:31-kor a Balatonfüredi 2-es postán a csekkről készített képet mellékletként elküldtem jelen levélben

Egervári István

Mivel erre a levélre semmilyen reakciójuk nem volt így úgy gondoltam részemről a dolog rendezett önök felé,ezért sem figyeltem a második levelükre (mivel előfordult már önöknél ilyen, ezekben az esetekben szerepelt a levelük alján az a szöveg :amennyiben tartozását rendezte kérjük tekintse levelünket tárgytalannak)

Ezek után a mai napon 2008.10.13-án reggel 10 óra magasságában egyik pillanatról a másikra elmegy az áram (manapság többször előfordult úgyhogy nem tulajdonítottam neki nagy jelentősséget)de egy idő után feltűnt hogy a szomszédban szol a TV átkopogok hozzá és a legnagyobb megdöbbenésemre közli hogy náluk van áram ,nosza gondolom biztos lecsapta a biztositékor lemegyek kinyitom az áram szekrény és látom leplombálták a megszakitokat.Kedves levélben közlik hogy kikapcsolták az áramot a fent említett tartozás miatt( megjegyzem épp a számitogépemen dolgoztam amikor ez történt és komoly adat vesztéseim voltak ez miatt)
Nem találtam a szerződésben erre jogszabályt de gondolom emberiességből is elvárható lett volna hogy előbb a "tisztelt kollégáik" bekopogtak volna hogy mire készülnek tegyük meg a szűkséges lépéseket.No mindegy ez egy másik történet.
Ezután elmegyek telefonálok Önökhöz és jelzem a fennálo problémát Önök közlik hogy a 2008.06.30-kai számla tartozás miatt történt mindez ,próbáltam elmagyarázni hogy én feladtam a számlát és erről küldtem Önöknek e-mailt de nem értem el vele semmit.
Jelezték hogy nem e tartozás miatt (miután elfaxoltam a számla másolatot) hanem a 2008.06.02-i (!!!!!!!!!!!!!!!) tartozásom miatt történt a kikapcsolás.Erről a tartözásomrol én eddig a pillanatig nem is tudtam értelemszerűen feladtam a mellékelt csekken és elfaxoltam a címükre.
Ezen a papíron szerepel hogy vállalom a visszakapcsolási díj kifizetését na ez az én problémám .

Itt szeretném megtérni Társaságukat hogy a visszakapcsolási dij felszámolását engedjék el részemre.
Ugyanis johiszemüen jártam el abban a tudatban voltam hogy a tartozásom rendezve van ,a 2008.06.02-ei tartozásomról semmiféle értesítést nem küldtek a részemre velem ennek tényét nem közölték (amennyiben ezt megteszik biztosak lehetnek benne hogy tartozásomat megfizetem)

Kérem problémán humánus elbírálását.
Bízva Társaságuk korrektségében és józanságában:

maradok tisztelettel:

A kérdésem az hogy ilyen esetben valoban fizetnem kell
én tulajdonképpen a kikapcsolást is törvénytelennek érzem a segitségüket köszönöm

cuper77 # 2008.10.14. 09:10

Kedves Csilla!:)Az Eon nagyon sok adatot dolgoz fel és ez sok esetben nem egy helyen történik!nem tudom,hogy te,hogy kapod a áramszámla csekket de nagyon sok helyen 3havit küldenek ki egyszerre!ahol 100%hogy hibázott az Eon amennyiben elmaradást észleltek azonnal ki kellett volna küldeniük egy felszólitást és ha már ezt elmulasztották a kikapcsolo szakembereknek minden képpen be kellett volna hozzád csengetni kopogni megbizonyosodniuk arrol,hogy otthon tartozkodsz e vagy sem és aztán elvégezni a kikapcsolási lapon szereplö órát.Amit mármint a kikapcsolást szintén nem az eon azon szakemberei intézik akik kiadják a kikapcsolási lapon szereplö cimet!Én a helyedbe összeszedném az összes csekkem amim megvan és bekullognék hozzájuk!Ott meg tudják nézni mikor ki hány órakkor kapcsolta ki az áramod mikor mit nem fizettél be szerintük és a nálad lévö csekket össze hasonlitva tudtok egyeztetni!Miután megbiszonyosodtál róla,hogy neked van igazad követeld,hogy azonnal kapcsoják vissza az áramod minden féle kölcség nélkül!Ha az ügyintézö nem elég kézséges ami könnyen elöfordul azonnal kérd a fiok vezetöt!!!Egy jo tanács ha megfogadod!Én a helyedbe amire modod és lehetöséged is van én kérném a havi leolvasást ami elönyös mert nem halmozol fel ugynevezett évégi zárásnál tartozást mindig annyit fizetsz amennyi áramot fogyasztottál és ha bármi ilyen van nem kerülhetsz bajba!

bergamott # 2009.03.03. 21:22

A következő a problémám. Még 1996-1997-ben dolgoztam egy vidéki iskolában, egy tanévet. Azóta Debrecenben élek. A községben szolgálati lakást vettem igénybe az önkormányzattól. A héten vettem kézhet egy fizetési meghagyást - az EON engedményezte a tartozást egy erre szakosodott cégnek -, amelyben egy 2005-ös tartozás szerepel. Ez a fogyasztás nyilván nem engem terhel, viszont a villanyóra állítólag abban az időszakban még az én nevemen volt.
Papírom csak arról van, hogy megszűnt a munkaviszonyom, de a bérleti szerződés felmondásáról már nincs. Mire vagyok kötelezhető ezzel kapcsolatban? Segít, ha beszerzek egy igazolást a bérleti viszony megszűnéséről? Nem az önkormányzat a kötelezett, ha az akkor ott élő bérlő nem fizetett?
Köszönöm előre is a válaszokat.

Arnold1987 # 2009.11.26. 09:22

Jó napot !
Gondom az lenne , hogy a minap kaptunk egy E-ON számlát amin 1 évről 413.000 ft – áru Villamos energiát fogyasztottunk el. De mikor bementünk az E-ON irodájába ott azt mondták hogy ez a számla 3 évre visszamenő tartozást jelenti.De mivel hogy általány dijjasok vagyunk igy a szerződés ugy szólt ,hogy minden év végén kiküldik a végelszámolást. Ez szerződés bontásnak minösűl!?Ez egy társas ház ahol 1 villanyóra szekrény van és a többi lakásét sikerült leolvasni csak épp ezt nem.Erre a válaszuk az volt hogy „nem ment át az adat a gépükre”.Ezért a fogyasztó a hibás? Mert végül is arra jutottak hogy kamat mentességet adnak igy csak 370.000 ft-ot kell kifizetni 2 év részleteibe. De ezt hogy tegye meg olyan ember aki havi kb.: 30.000 forintból él?

Kérdésem .:

1. Érdemes e perelni ?
2. Akkor most ilyen esetbe kihez kell fordulni?

Tanácsokat szívesen fogadok.
Minden hozzá szólónak KÖSZÖNÖM.

Egyjogász # 2009.11.27. 01:15

A követelés öt évre visszamenőleg érvényesíthető.

Perelni téged fognak, ha nem fizetsz, te miért akarsz perelni?

Ha eddig nem számláztak, még szép, hogy nem kérhetnek kamatot.

Az ilyen jellegű tartós jogviszonyoknál a feleknek együttműködési kötelezettsége van.
Az E-ON is hibázott, hogy nem számlázott, de gondolom az áramot ennek ellenére fogyasztottad, azt is tudtad, hogy ez nem ingyen van, miért nem kérdeztél rá előbb, hogy miért nem kapsz számlát? Nem lett volna szabad hagyni, hogy ekkora adósságod felgyűljön.

mariann1025 # 2009.11.27. 06:10

Gondom az lenne az eon-al!Több mint egy éve nem kapun csekkeket,többször jelentetem hogy kellene mert igy nem tudok áram dijat fizetni.Erre az volt a válasz hogy ök kikülték még pedig 3arab csekket egyszerre,közöltem de mi nem kaptuk meg.2hete kaptam egy csekket 291000forintrol és persze közölték hogy december 7-14 között elvégzik a kikapcsolást.Kértem részletfizetést mert egybe ez én igy nem tudom befizetni,de még mindig nem válaszoltak pedig nagyon szorit az idö már.Telefonon az ügyfélszolgálatal beszéltem annyit elértem hogy 14ig zároltk a számlánkat azt igérték hogy addig mindenképpen kapni fogok választ a kérelmemre.És ha nem birálják el addig akkor 15dikén kikapcsolják a villanyt?Villany nélkül 3kisgyerek mellet,és fogyatékos nagybács mellet nem lehet élni.eon nagyon ráérösen dolozza fel dolgokat!
ÜDV:Mariann

végrehajtó1 # 2009.11.27. 07:32

Én úgy tudom hogy a téli időszakban nem lehet kikapcsolni..:)

nandy # 2009.11.27. 08:23

ha egyértelműen a szolgáltató hibájából nem kaptatatok elszámolást, akkor a szolgáltató köteles részletfizetést adni.

mariann1025 # 2009.11.27. 10:32

hogyan bizonyitsam hogy nem kaptam számlákat?ez a röhej de 1évig még felszólitót sem kaptam.DE mikor ök azt állitják hogy kikülték.amugy nem köteles addni részletfizetést?gyermeédelmi támogatást kapok igy azt mondták hogy védendö személyek vagyunk!de nem tudom hogy ezzel sokra megyek-e.ha valaki többet tudd irjon mert kezdek nagyon elcsüggedni

nandy # 2009.11.27. 10:43

Nem kaptatok adatlapot, amin lehetne jelezni, hogy szociálisan rászorultak vagytok?

mariann1025 # 2009.11.27. 14:21

de igen kaptunk az polgármestei hivatalban le is igazolták elköltem még hozzá a határozatot hogy gyermekvédelmin vagyok

monalisa1 # 2009.11.27. 19:50

Ne haragudj de ha egy közműszolgáltatótól nem jönnek a szokásos számlák akkor saját érdek utánajárni a dolognak - de legalább is a várható költséget hónapról hónapra félretenni, így "meglepetés" nem érheti az embert.

Az önkormányzattól lehet kérni un. lakásfentartási támogatást - jövedelemfüggő, de ha megadják akkor havi pár ezer forint hozzájárulás az egyik-másik közüzemi számlához.

"Mona"
laikus hozzászóló

nandy # 2009.11.27. 23:19

Ha van igazolásuk arról, hogy szociálisan rászorultak, és ezt jelzik is a szoltáltató felé, akkor nem kapcsolhatják ki...
Továbbá ha a szolgáltató nem küld évekig számlát, aztán egyszercsak rájön a tévedésére, akkor törvényileg kötelezett arra, hogy részletfizetést adjon, és kamatot ne számoljon.

mariann1025 # 2009.11.28. 12:34

beadtam a kérelmemmet oktober 26án azotta semmi levelet nem kaptam választ tölük.2naponta hivogatom az eont hogy történjen már valami.

Arnold1987 # 2009.11.30. 08:31

Egyjogásznak !

Nos hát köszönöm hogy írtál, de végül is úgy van ez az egész , hogy ők kiküldték a végelszámolást minden évbe.4500 az átalány díjunk és a 2008-as végelszámolási csekken 4934 ft-t szerepel szóval akkor én ezt befizettem de ők mégis követelőznek . Én azért akarom őket perelni , mert hogy én eddig minden számlát fizettem végelszámolásokat is és akkor ne én legyek már a hibás hogy ők nem képesek 1 csekket normálisan kiállítani . Jogos hogy én használtam el de viszont azt nem mondtam nekik , hogy ne küldjék ki a számlát.Most fizessek nekik 350.000-et mert ők elba...ták? :O
Ez szerintem jogtalan. És azért valahol ezt mérsékelni kellene mert nem én vagyok az egyedüli aki így járt.És akkor senkinél nem tudták leolvasni az óra állást? Ez röhelyes. Ha 2007 és 08-ba rendesen kiküldték volna a számlát kifizettem volna teszem azt legyen 90 e ft akkor se 350.000.

Nah köszönöm csak ennyit akartam.
Szóval akkor azt mondod minden esetbe ki kell hogy fizessem? :S:S:S:S
Nem fénylik rá a fogam de ha ez van .......

Arnold1987 # 2009.11.30. 08:49

Marian!

Mi most jártunk ilyen utakon és azt tudom mondani , hogy vannak segélyszervezetek akik ha rászorulsz segítenek valamilyen részben.Pontosan hogy mennyit vállal át a számládból azt nem tudom de a kevés is több mint a semmi.Ezt az önkormányzatnál tudod megkérdezni.
Másrészről a család gondozó is segítségedre lesz ha másba nem is akkor ügyek elintézésébe.
A villany-t semmi esetre nem kapcsolhatják ki ha védett vagy csak egy előre fizetős órát raknak a helyére.
Ez megnyugtató lenne de itt jön a SZEMÉTSÉG mégpedig hogy ha akkor se fizeted ki a számlát akkor is kikapcsolják
Ezt az EON-nál mondták.
Hát remélem tudtam segíteni. Sok Sikert.

nandy # 2009.11.30. 08:50

Arnold:

biztos, hogy jól olvasták le az órát? Havi 4.500 forint átalányra még rátettek havi 10.200 forintot, nekem soknak tűnik ez a fogyasztás...

mariann1025 # 2009.11.30. 16:48

Köszzönöm a tanácsokat.Én a számlákat mindenképpen kifizzetem de azt nem tudom válalni hogy egy havi fizetést oda küldök az eonnak mert akkor egközelebb mással járok igy ésez sem a z én hibámbol történ hanem a szolgáto részéröl!

mariann1025 # 2009.12.04. 02:45

lENNE MÉG EGY KÉRDÉSEM!EON TÉLEN KAPCSOLHAT KIÁRAMOT?MIVE NEKÜNK NEM SOKÁRA AKKOR ESEDÉKES LENNE MERT MÉG MINDIG NEM BIRÁLTÁK EL HOGY KAPUNK-E RÉSZLETFIZETÉST VAGY ELUTASITJÁK.
AKI BIZTOSAN TUDJA LÉGYSZIVES IRJON NEKEM!
KÖSZÖNÖM

yesss # 2009.12.08. 21:43

Igen. Kapcsolhat ki áramot minden időszakban. Karácsonyi ünnepek környékén nem szokás kikapcsolásokat elindítani, egyrészt az ünnepek miatt, másrészt pedig amiatt, hogy a visszakapcsolást a munkaszüneti napokra való tekintettel nem tudják hatékonyan elvégezni. Ugyanis a visszakapcsoláshoz szükséges befizetést a Kintlévőség Kezelő Szervezetnek be kell mutatni, majd ők rendelhetik el a visszakapcsolást, ami alapján a szerelők a munkát elvégezhetik.
A KKSZ ünnepnapokon nem dolgozik, a szerelők pedig kizárólag ügyeletet látnak el, mely során visszakapcsolást nem végeznek.
Viszont joguk van rá, hogy karácsonykor elvégezzék a kikapcsolást.
De ha az ünnepeket megúszod, január legelején azonnal pótolják.
A részletfizetés kérelem, vagy bármely más jellegű reklamáció nincs halasztó hatállyal a kikapcsolásra. Lehet, hogy az áramot kikapcsolják és utána kapod meg a leveledet, hogy elnézést, de nem tudjuk biztosítani a részletfizetést.
Biztosan tudom.

Sziszy79 # 2010.02.02. 16:38

Egy kérdésem lenne azzal kapcsolatban, hogy van-e valamilyen lehetőségem még, mivel 520KW-os havi álltalányra éves leolvasás után még majdnem 90EFt-ot kellett volna befizetnem (amit 1 fizetésből nem tudtam)és még felemelték 560 kW-ra a részszámlát, fél évi folyamatos kérések után, mint védendő fogyasztó be tudtam méretni a villanyórát. Ez meg is történt helyszíni beméréssel, az eredménye: jól mér a villanyóra. Majd másfél hónap után, amikor átcserélték a villanyórát az új kártyás órára csak 440 kW fogyasztás volt az órában.
Ezután az E-on ügyfélszolgálaton azt a választ kaptam, hogy nem tudok mit tenni a fennmaradó tartozásom az reális.

GABOJ # 2010.03.16. 09:41

Tisztelt E-ON fogyasztók

Tudomásom szerint az E-ON német cég, amely felvásárolta egész Magyarország fogyasztóit.
Monopol helyzetét kihasználva, itt a legdrágább a villamos energia. Bár tudjuk hogy az energiát ki kell fizetni, fizetjük is ahogy tudjuk. De azt már nem értjük, hogy az országból kiúszó milliárdok, vagy a politikus urak által elsikkasztott milliókkal szemben, néhány tízezer forint hátralékért, az E-ON miért kapcsolja ki az áramot? Még ez sem lenne felháborító, de az igen, hogy a visszakapcsolásért 21468Ft-ot kell befizetni. Legyen oszlopról, vagy bérházról szó, a tényleges munka 5-10 pernél nem több. Ami azt illeti, tisztességes órabérnek felel meg.
Mint külföldi szolgáltató, nem kíméli a magyar fogyasztót. Fizessen a paraszt, ha villanyt akar. Ezt én aljas, kizsákmányoló tevékenységnek tartom. Ebböl a pénzből, egy másik szolgáltatót, lehet kettőt is betudtam volna fizetni. Hogy a kisnyugdíjasoknak marad e megélhetésre, az nem érdekli. Vagy marad-e más szolgáltatók felé, befizetési lehetőségük. Ez legyen az ő bajuk.
Egyáltalán!
Megkérdeztek-e bennünket, hogy akarjuk-e az E-ON –t?
Megkérdeztek-e bennünket, hogy akarjuk-e a legdrágább áramszolgáltatást?
Úgy gondolom, hogy NEM !!
Az E-ON mint szolgáltató, nem a realitások talaján áll, hanem a kihasználás talaján. Gondolkozzanak el rajta, hogy 21468 Forint, öt perc munkáért, nekünk megéri-e?
És hogy miből tevődik össze a fenti összeg, azt nem tudom. Úgy gondolom, hogy ezekkel a gondolatokkal, nem csak én vagyok egyedül szenvedő alany.
Egy biztos, ilyen aljas gazdaságpolitika a múlt rendszerben nem volt.

SZ

kismukk # 2010.03.16. 10:09

Megkeresheted a Fogyasztóvédelmet, Gazdasági Versenyhivatalt, a TV-ügyvédjét (itt már szerepelt hasonló).
Úgy tudom, ebben az évben az árampiacon új szolgáltatók fognak belépni, olcsóbb tarifákkal.

Egyjogász # 2010.03.16. 13:47

Legalább már egy JOGI Fórumon ne propagáljuk úgy ezt a "TV Ügyvédjét", mintha valami hatóság vagy jogviták eldöntésére jogosult szervezet lenne.
Egyébként meg ha jól tudom az MTV-n már megszűnt. (Persze lehet, hogy valamelyik ker.TV adja újra).

végrehajtó1 # 2010.03.16. 16:16

ATV-n láttam:)