tartozás behajtás

jovita67 # 2013.09.25. 14:22

Tisztelt Jogi Fórum!

Tárgy: Vatera tartozás.

Létezik olyan hogy 21 napot meghaladó tartozás után átadják egy behajtó cégnek?
Történet: 3 hétig külföldön tartózkodtam.
Aznap mikor hazajöttem (persze előtte is)kaptam felszólítást e-mailben de ezekre nem tudtam reagálni
mert nem voltam net közelben.
Első dolgom volt mikor hazajöttem,elutaltam 2000 Ft-ot
gondoltam elég lesz az egyenlegre. Ezzel nem is volt
gond mert -1800 Ft volt az egyenlegem. Ezt az összeget
a délután folyamán utaltam de aznap reggel viszont
kaptam egy e-mailt miszerint átadtak egy behajtó cégnek,
én ezt már csak az utalás után olvastam.
Most követelnek tőlem 4954 Ft-ot.

Mit tegyek?

gyikface # 2013.10.10. 21:42

Kedves Fórumlátogatók!

A csalás vétségét megállapította a bíróság, és a bűnöst kötelezte, hogy a károsultakat fizesse ki. 50.000Ft alatti összegről beszélünk az én esetemben. Persze nem fizet. Mit tehetek..? Nem nagy összeg, de tudnám mire költeni és sem az egómnak, sem az igazságérzetemnek nem tesz jót a tudat, hogy a bírósági ítélet ellenére továbbra is megteheti, hogy hátat fordít az ügynek. A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv

gerbera317 # 2013.10.11. 13:59

A jogerős ítélettel beballagsz a legközelebbi járásbíróságra, és kéred a végrehajtás elrendelését.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.10.11. 15:29

Nem a legközelebbire, hanem az első fokon eljártra. De nem muszáj ballagni, postán is feladhatja a végrehajtási lapot. Illetékbélyeg kell rá, de pont az ítélet nem szükséges, az hivatalból megvan nekik.

gyikface # 2013.10.11. 20:00

Köszönöm, nagyon jó! Az azért elég szép, hogy e-mailben érdeklődtem pont az illetékes bíróságon a lehetőségeimről és ezt nem tudták elmondani, pedig célirányosan kérdeztem.

sanya200 # 2013.10.11. 21:26

Sziasztok nekem kéne egy kis segítség.A T-mobile szolgáltatónál elmaradtam 2-3 hónapi számlákkal,jöttek a felszólítások..stb de nagy nehezen megoldottam,nem kaptam kötbért..stb se.Múlt hónapban fizettem ki összesen 108.000 ft-ot számlatartozás,telefonrészlet..stb
Ezzel le volt tudva minden tartozásom,legalábbis a számlákat illetően,a telefonrészletek(2 van) meg 2 előfűzetés az ugye maradt.Erre ma kaptam egy szép csekket összesen 35.000ft értékben,abból 10k az ugye részletek,előfizetés..stb az oké.De jött egy másik 24.000 ft-os számla ilyen szöveggel hogy " eljárási díj számlatartozás miatt" És ottvan 3 telefonszám.2x7000 meg egyszer 9000ft kb.Ez most komolyan megtehetik,mikor kifizettem minden számlát nem maradt tartozásom nem kellett kötbért fizetnem és magyarán megint lehúznak ennyi pénzzel.Ha kivan egyenlítve minden tartozás akkor mi az hogy a rákövetkező hónapban rám húznak még egyet?

tilinko79 # 2013.10.12. 20:51

Van 3 kölcsönöm (400e,600e,125e) 3 különböző pénzintézeteknél plusz egy hitelkeret(300e).

Tavaly munkanélküli lettem,nem tudtam őket fizetni.
A jelen állás szerint 3 (2 kölcsön,és hitelkeret,ez utóbbiból kényszerhitelkártya tartozás lett) szerződést már felmondtak,a harmadik nem évül el,ilyen heti rendszerességű fizetésű dolog,ha értik mire gondolok,de a törlesztési időszak itt is lejárt.

Jelenleg ott tart a dolog hogy a hitelkeretre kéne fizetnem 430e,az egyik kölcsönre 540e,a másikra 480e az utolsóra 206e Ft-ot,mivel ezek a behajtócégek költségeivel és a kamatokkal együtt folyton nőttek(nőnek).Összesen kb. 1.7M Ft.

1 év 3 hónapja nem fizetem őket,most végre van munkám,kb. 110-120e Ft-ot fogok keresni.

Kérdésem melyiknél,hol nyerhetek kis időt,vagy érdemes-e húzni halasztani,illetve ezeket hogy célszerű minél praktikusabban rendezni,hogy önmagam fenntartására is maradjon némi pénzem?

Másik kérdésem,hogy ha az adott cég felmondta a szerződést,tilthat-e ennek ellenére a fizetésemből,ha igen a 4 tartozásra mennyit tilthatnak le maximum?

tilinko79 # 2013.10.12. 20:54

Illetve még annyi,hogy a legutóbbi kölcsön '11 decemberi, elővehetnek-e hamis adatközlésért,mert bizony vétkes vagyok abban is (akkor még nem üzemelt a bővített KHR adatbázis)?

szkitty # 2013.10.15. 11:34

Kedves Hozzáértők! Következő problémával fordulok Hozzátok: Kb. egy éve szeretne a Telenor behajtani nálam olyan pénzeket, amit én nem ismerek el. 2012-ben az egyik partnerüzletükben kedvesen rábeszéltek egy csomagváltásra,mikor költségcsökkentés miatt kértem segítséget tőlük. Ennek következtében nemhogy csökkent volna, jóval magasabb lett a havi telefonszámlám. Írásban kértem, hogy akkor inkább az előző csomagnál maradnék, erre nem voltak hajlandóak, arra hivatkozva, hogy aláírtam 2 év hűségidőt. Mikor arra hivatkoztam, rosszhiszeműen átvertek, finoman közölték, hogy az üzletben másképp tájékoztatta őket a kollégájuk.. Próbáltam előbbre jutni velük, de reménytelen. A levelekre sablon válaszokat írnak, 3-4 hónappal később válaszolnak, akkor is sablon levelekkel, köze nincs a konkrét problémához. 2013. júniusában otthagytam a szolgáltató céget, és arra hivatkozva, hogy tetemes kárt okoztak nekem az elmúlt egy év során, a kötbért nem voltam hajlandó kifizetni. A számlatartozásaimat rendeztem. Egyben tájékoztattam őket, hogy az általuk alkalmazott panaszkezelési mód és az ügyféltájékoztatási rendszer számomra elfogadhatatlan. Természetesen ezeket TV-es levélben írtam meg nekik. Peren kívüli egyezséget ajánlottam fel. Erre válaszként tegnap jött egy tájékoztató levél, hogy Ő szerintük én még mennyivel tartozom. (A kötbéren kívül.) Szó sincs benne arról, amit az általam küldött levélben részleteztem. Ezzel párhuzamosan Dr. Tóth B. Gábor ügyvéd is irogat nekem leveleket, hogy mennyivel tartozom. mIkor írásban jeleztem Neki is, hogy ez az összeg téves, és számlákkal tudom bizonyítani, hogy a szolgáltató felé a számlatartozást rendeztem, válaszként UGYANAZT a sablonlevelet kiküldték. Mikor felhívtam őket, nyeglén közölte egy hölgy a telefonba, hogy ha akarom, a fénymásolatokat beküldhetem hozzá. Mikor jeleztem, hogy egy TV-es levélre TV-es választ szokás adni, közölte, hogy nekik nincs idejük ilyesmivel foglalkozni. Felháborítónak tartom ezt az egész ügyintézési módot! Mit javasoltok? Hogyan tovább? Köszönöm a segítséget! :)

ius latratus # 2013.10.15. 11:55

Még a GYED-es szobába is másold be, meg az Ittas vezetésesbe is.
A Tigáz kötbéresbe meg azért, mert tkp. ott is kötbérről van szó.

G.Netti # 2013.10.25. 12:32

Tisztelt Fórumozók!

Az alábbi problémával kapcsolatosan szeretnék információt kérni.

Bírósági végrehajtó értesítését találtam a postaládámban.
Az értesítő a volt férjem nevére szól, tartozik a bíróságnak pár tízezer forinttal.
Az adós már nem lakik a lakásban, ezt már korábban jeleztem a végrehajtónak, és azt is, hogy nem az én lakásom a bejelentett lakcíme.
Továbbá a lakás sem az adósé, soha nem is volt az övé.

Nagyjából ennyi a történet, ami szerintem nem éppen tiszta.
Aggaszt, hogy az én címemen keresik, továbbá az is aggaszt miszerint az adós lakását „felnyittatni” kívánja a végrehajtó.

Kérdésem az lenne, hogy amennyiben az adós bejelentett lakcíme nem az én lakásom, akkor félnem kell-e attól, hogy amire egyszer haza érkezek feltörve találom a lakásomat?

Egyáltalán mit tudok ilyen esetben tenni, tehát ismétlem az adós nincs bejelentve a lakásba és az ingatlan sem az övé, ahol keresik, illetve amit feltörni szándékoznak.

Egyáltalán reális-e, hogy az adósé lakása helyett egy más személy lakását „véletlenül” feltörje a végrehajtó pár tízezer forint tartozásért?

Előre is, hálásan köszönök mindenféle információt.

Netti

Lanzarotte # 2013.11.07. 22:02

Üdv!nem találok sehol választ:a magánszemélyek közötti közjegyző által írt kölcsönt örökli az adósom örököse?

csaba52 # 2013.11.13. 13:13

Kedves Fórumozók! Végrehajtó több mint egy éve egy fillért sem tudott behajtani az adósomtól. Többszöri kérdésemre, azt válaszolta, hogy folyamatban van a végrehajtás. Már nem bízok semmiben, ezért azt kérdezem, hogy van olyan cég aki követelés vásárlásával foglalkozik, ill. magánszemélynek is eladhatom? A végrehajtó sikerdíja 10%, én ennek többszörösével olcsóbban is eladnám. Az adós örököse, ha lemond az örökségről, akkor veszett a pénzem? Előre is köszönöm a válaszokat.

Nusy # 2013.11.28. 11:28

Tisztelt Fórumozók!
Sajnálatos módon a duplájára növekedett törlesztő miatt elmaradtam a fizetéssel,és a bank felmondta a szerződésemet!Persze másnap már keresett is a behajtó.... Az autómat nem szerettem volna elveszíteni,ugyanis rengeteg pénzt kifizettem már,jóval többet mint amit felvettem,és még 5 évet alá akartak íratni!Nekem az ügyvéd azt javasolta,semmi képen ne írjam alá,ha alá is írom, akkor megjegyzésként írjam rá,hogy a bank felszólítása miatt,és nem önszántamból!Magyarul megfenyegetett a bank!!!!A behajtónak kinyögtem a behajtási költséget,és egy hónap alatt befizetgettem az elmaradás felét!A másik felére is minimális időt adott!Kérdésem az lenne,ha a másik felét a meghatározott időn túl tudom teljesíteni ,mi történhet?Elviheti a bank így az autót?????Várom válaszukat!Köszönöm!

tyuky03 # 2013.12.03. 18:40

Tisztelt Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy van egy autóhitelem, sajnos 3 hónappal elmaradtam így a bank állítólagosan felmondta a szerződést és kiadta a tartozásom behajtásra, ez mind mai napon történt, felhívott a behajtási cég, hogy 2013.12.13-ig ki kell fizetnem a tartozásom és a behajtási költséget, vagy nem is tudom minek nevezzem.
A fenálló tartozásom 106.000 ft, a behajtó cégnek peddig fizetnem kell 40.600 ft-ot, így összesen 146.600 ft kéne kifizetnem.
Ez mennyire elfogadott és mennyire jogerős az ilyen követelés?
mit tudok tenni ebben az ügyben?
Segítséget köszönöm előre is.

tyuky03 # 2013.12.03. 18:57

Tisztelt Forumozók!
Segítségeteket kérem abban a dologban, hogy autóhitelemet sajnos nem tudtam fizetni, így lett 3 havi tartozásom, abból a múlt héten betuttam fizetni 20.000ft-ot, így fent maradt 106.000 ft. próbáltam a Banktól haladékot kérni a fentmaradó összeg befizetésére 2013.12.13-ig, de nem kaptam. Felmondták a szerződésem és kiadták a tartozást behajtási cégnek. Mai napon hívtak a cégtől és közölték velem, hogy a fenálló tartozásomat és a behajtási költséget fizesem ki 2013.12.13-ig.
Mint említettem a tartozásom 106.000 ft, erre rájött még a behajtási költség, ami 40.200ft, így most 146.200ft-ot kéne befizetnem vagy viszik az autómat.
Ilyenkor mit tehetek, mennyire jogerős az ilyen cégek követelése? Esetleg tudok tenni valamit ez ügyben?
Segítséget előre is köszönöm.

csaba52 # 2013.12.10. 19:29

Azt hiszem ez a fórum halott. Itt nem fog nekünk senki válaszolni.Csak azt nem értem akkor miért nem törlik?

PGabe # 2013.12.11. 07:52

@tyuky03 - "esetleg tudok tenni valamit az ügyben?" - igen, fizetni. Ill. megpróbálni egyeztetni a céggel, ha megcsúszol, de arra ne nagyon számíts, hogy több hónapnyi haladékot / részletfizetést adnak. 140ezres összegnél 2 max 3 részletben történő fizetést esetleg el tudsz érni.
@csaba52 - van ilyen cég, megvenni nem valószínű, hogy meg fogják, a "kintlévőség kezelés" kulcsszó például sokat segíthet. Persze azt is ismerni kellene, hogy miben állapodtatok meg a végrehajtóval (egyáltalán ez milyen végrehajtó?) Általában ezek a cégek sikerdíjjal dolgoznak és egy fix alappal, szóval azért olyan sokat nem várhatsz belőle.
Ha az örökös visszautasította az örökséget, és nincs mögötte más, akkor is juthatsz valamennyi pénzhez, de ha ez a helyzet, az örökhagyónak jó eséllyel nem volt vagyontárgya, adóssága viszont annál több. Szóval ha egy éve nem kapsz pénzt, pedig valamilyen végrehajtás folyamatban van - így a körülmények ismerete nélkül - jó eséllyel reménytelen a dolog.
(Csak hogy válaszoljon valaki)

csaba52 # 2014.01.06. 14:55

PGabe Köszönöm.

mery59 # 2014.01.06. 19:37

Erdeklodni szeretnek,hogy a lakashitelem sajna vegrehajtohoz kerult. En vagyok az ados,edesapam az adostars,de a vegrehajtoi papiron az edesapam van irva adosnak en meg adostarsnak, es vonjak mindkettonk jovedelmebol a 33% ot. A kerdesem az lenne hogy az adostarstol nem csak akkor vonnak,ha az adostol nem tudnak behajtani semmit.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.07. 19:48

Az adóstárs is adós. A szóhasználat mindössze annyit jelez, hogy a tartozásnak több egyetemleges kötelezettje van.

Polgár26 # 2014.01.09. 13:37

Üdvözlöm!

Segítségét kérném a Telenor tartozásom kapcsán.
Én,mint fő előfizető és alattam egyik barátom al előfizető tartozást "halmoztunk" fel, elismerjük.Az ügy végrehajtóhoz került.Nekem jövedelmem nincs, többszörös szív műtött, munka nélküli (lassan leszázalékolt)vagyok.A barátommal évekkel ezelőtt megszakadt a kapcsolat..Rajtam akarják behajtani a közel 400 e Ft összeget.Amit részletekben tudnék rendezni mivel szüleim segítenek a hétköznapok túl élésében.
Részletekben törleszteném, de valaki azt mondta járjak utána, nem évült-e el..
Mit tehetek ilyen esetben?
Mennyi idő alatt évül el?
(az Én telefonszámláim rendezettek voltak,a barátoméi kevésbé)
Köszönöm előre is a válaszát!

apatoczky # 2014.01.09. 21:31

tisztelt forumozók.
Kb másfél éve kaptam egy levelet egy behajto cégtöl hogy 2003 as vodafone tartozásom van 60 ezer forint és ezt fizessem be.Ha nem teszem az összek 168 ezerre növekedik a jövöben.Kértem a behajto céget, mutassanak nekem olyan iratokat ami követelésüket alá támasztaná.Ezt nem tudták megtenni, állitásuk szerint ennyi évig nem örzik a papirokat de a tartozast fizessem be.megkerestem a vodafone-t, szerintük nincs tartozásom.majd jött egy éves levelezés a behajto céggel.Bizonyitékot a mai napig nem tudtak felmutatni ami a követelésük jogosságát igazolná.majd fél év szünet után jött egy levél, hogy amennyiben most kedvezményesen befizetek 40 ezer forintot, akkor rendben vagyunk.
Nos, én még nem mertem elküldeni öket a sunyiba de azt megirtam nekik hogy ameddig nem tudják nekem elmondani azt hogy miért is tartoznék én, addig nem fizetem be az összeget.Tudomásom szerint nincs és nem is volt tartozásom egyetlen mobil szolgáltato felé.Nos, nagyon szeretném már ezt az ügyet lezárni. Ha valaki tudna segiteni hogy mit lehet ilyenkor tenni, azt megköszönném.
Üdvözlettel
Zsolt

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.10. 12:47

Mennyi idő alatt évül el?
Egy év. De minden végrehajtási cselekménnyel újra indul.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.10. 12:48

Apatoczky, engedmémyezési szerződést mutattak?