Jogi képviselő

Dr.Attika # 2013.07.17. 19:57

Ezek szerint a buzik a búza kereskedők modern megfelelője?

wers # 2013.07.16. 06:09

Ki, ill. mi a búbánat az a modik? (csak szeretném tudni, az vagyok-e, vagy nem)

Kedves llenarth, nem tetszik a stílus? Én nem látok semmi rosszat, de ha téged bánt, hát tudd be annak, hogy írásaiddal ezt váltod ki

groszfater@gmail.com # 2013.07.16. 04:40

Magyarország köztudomású korrupt ország, rengetegen lopnak, csalnak, ügyeskednek kicsiben és nagyban”.

JA, eladja mások raktárkészletét és aztán pereskedik !

monalisa1 # 2013.07.15. 19:47

Oké, ha majd lezárult a vizsgálat a lépcsőházatok sunda-bunda ügyében, valamint az elkövetők kezén kattant a bilincs, tehát úgy 2-3 év múlva ha max. három sorban tájékoztatod a nagyérdeműt a történtekről, akkor és annyi elég is lesz.

Magyarország köztudomású korrupt ország, rengetegen lopnak, csalnak, ügyeskednek kicsiben és nagyban., egy lépcsőház belső ügye nemigazán közfigyelmet érintő téma, még akkor sem ha a "kedvesed" van a történtek középpontjában.

A topic címe: Jogi képviselő, engedj helyet másoknak is.

wers # 2013.07.15. 10:49

de főtt, először apa rágja le, a kutya csak utána jöhet

Sherlock # 2013.07.15. 10:42

A marhalábszárral csak óvatosan, ha nem főtt.

wers # 2013.07.15. 10:41

olyan, mint a kutyám, már évek óta elő-elő veszi a marhalábszár csontját, szerinte van még mit rágni rajta
(mi vagyunk a hibásak, mert mindig akad valaki, leáll vele diskurálni)

monalisa1 # 2013.07.15. 09:51

Hónapokid, évekig bírtad az ezen topic olvasóinak végtelen türelmét a "kedveseddel" kapcsolatban - és kaptál a segítő jogászoktól számtalan választ, tanácsot.

Azonban kéretik, hogy a lépcsőház kontra kedvesék ügyét már ne hozz be ide a fóromba, bocs de ez rajtad kívül senkit sem érdekli. Próbáld lefoglalni magad valami hasznosabb, értelmesebb dologgal.

Pl. írd a blogodat (...), vélem azt nemigen olvassa senki...

lajcsó # 2013.07.15. 08:16

A hozzászólásaidnak jó esetben kb. 5%-a valóság. Így, a leírtak alapján max. arra lehet következtetni, hogy a társasháznak adóssága van. (Ebben viszont nincs semmi különös, mivel országos jelenség, még a tartozás mértéke sem kirívó.)
A jelen fórumon többször bebizonyítottad, hogy alapvető dolgokat képtelen vagy felfogni,illetve megérteni (a bonyolultabbakról nem is beszélve). Ezzel szemben itt is meg máshol is te akarod az észt osztani. Ez is szélhámosság.

lajcsó # 2013.07.14. 12:03

"Nekem ez azért jó, mert minden igaz,igazolt, amiket írtam." Mi igaz te szerencsétlen!? Egy társasháznak ezer okból keletkezhet tartozása.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.14. 09:01

Azért csak tedd félre azt az egy-két milliót. A legjobb úton vagy, hogy ki kelljen fizetned. Hogy nem fér bele abba a szűk agyadba, az más kérdés.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.13. 17:37

Ha bűncselekményről tudsz, feljelentést teszel. Nem szórólapozol, nem blogolsz, nem nagygyűlést tartasz. Ilyen egyszerű.

lajcsó # 2013.07.13. 16:54

"ha tudom, hogy a szomszédom sorozatgyilkos, -meg ne merjek mukkanni, mer beperel rágalmazásért!" A sorozatgyilkos nem fog veled pereskedni, hanem simán elnyisszantja a torkodat.
Egyébként, marha rossz példa és marha rossz párhuzam.

lajcsó # 2013.07.12. 18:03

"bemegy a bíróságra egy egyén, és azt mondja:ugyan adjatok már pár millát vkitől, mert sok az adósságom, ki szeretném fizettetni valakivel!"
A "kedvesü" egészen biztosan nem így ment be a bíróságra. Ha még nem eddig nem tetted meg, olvasd el a keresetlevelet.
Teljesen mindegy milyen ügye van (ha van egyáltalán) a "kedvesü"-nek, rajtad már az egyáltalán nem segít. Kár vergődni!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.12. 17:56

Reménytelen, de mások kedvéért elmondom megint. (Ezredszer?)

Aki minden kétséget kizáróan bűncselekményt követ el, azt az állam megbünteti. De a büntetés állami monopólium, és az állam nevében eljáró bíróság is csak a törvények által meghatározott büntetésfajtákat és csak a törvények által meghatározott határok között szabhatja ki. A hatáskörrel és illetékességgel bíró bíróságon kívül senki más nem jogosult sem azt eldönteni, hogy valaki elkövetett-e valamely bűncselekményt, se azt, hogy milyen büntetést érdemel.
Talán mondanom sem kell, hogy a büntetést végrehajtani meg aztán végképp nem jogosult magánszemély.

Ugyanakkor minden embert megillet az egyenlő méltóság joga. Lehet, számodra hihetetlen, de a bűnelkövetőket is. Az ő becsületüket ugyanúgy védi a jog, mint a tiédet. Ezért aztán, ha a becsületük csorbítására alkalmas tényeket közölsz, híresztelsz, azzal magad is bűncselekményt követsz el. (Főszabályként nincs jelentősége, hogy a közölt, híresztelt tények valósak-e.)

Ráadásul a konkrét esetben egy olyan személyt rágalmazol folyamatosan, akivel szemben tudomásom szerint nincs jogerős marasztaló ítélet. (A magánéletébe való illetéktelen beavatkozásról nem is beszélve.)

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.12. 14:07

Szerencsére te minden erőddel igyekszel segíteni neki. Ebből a bejegyzésedből is térülhet egy-két milliója.

lajcsó # 2013.07.10. 18:50

"Kérdésem, hogy milyen jogviszonyban vagyunk az ügyvéddel?" Szerintem semmilyen jogviszony nem jött létre. A kolléga valószínűleg az iratok tanulmányozását követően döntött volna a megbízás elvállalásáról. Mivel nem kaptatok pozitív választ nem jött létre a megbízási szerződés.
"Nem írtunk még alá semmit, de az hogy átküldtem neki a szkennelést, csak feljogosít valamire?" Kérheted, hogy törölje az e-mailt.
"Tehetek bármit, mert ilyen szemét hogy válaszolni sem képes? Hová forduljak?" Fenyegetőztök,itt is sértegeted, utána csodálkoztok, hogy nem vállalja a megbízást? És még ráadásul nektek áll feljebb. Ne forduljatok sehová, ilyen mentalitással oldjátok meg ügyvéd nélkül!

Zsebtükör # 2013.07.10. 16:29

Akkor is, ha nem voltunk még hivatalos jogviszonyba?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.10. 16:17

De, azért a kamaránál lehet panaszt tenni. Semmiképpen nem lehet korrektnek minősíteni ezt a viselkedést.

Zsebtükör # 2013.07.10. 16:05

Értem, tehát akkor nem sokat, ilyet hogy kamarához fordulás, meg ilyenek.

Az a gond, hogy a hülye bátyám dühében írt az ügyvédnek egy fenyegetős smst, persze nem gondolta komolyan, de ilyet, hogy majd tesz róla hogy éjjel találkozzanak, ahol majd elbeszélgetnek, amiért nem volt képes válaszolni.

Ezt komolyan veheti? Feljelentheti a tesómat zaklatásért?

Dr.Attika # 2013.07.10. 15:54

Az Úristenhez. Hány olyan eset van, amikor ügyvédek válaszolunk ügyfél kérdésére, felkérésére és választ sem kapunk,hogy elfogadja egyáltalán az ügyvédi megbízási szerződésre tett ajánlatot.

Zsebtükör # 2013.07.10. 15:27

Segítségeteket kérem, fogalmam sincs mit tegyek.

A bátyámnak tartozása van, ami át lett adva a végrehajtó társaságnak.

Egy ügyvéddel felvettük a kapcsolatkot, aki először nagyon készségesnek mutatkozott, elkérte az ügy dokumentumait, szkennelve átküldtük, ezután még pár kérdését megválaszoltuk.

Most már egy hete nem küldött választ, nem elérhető telefonon, nem tudom, hogy mi van, hogy akkor most tudja vállalni az ügyet?
És akkor most miatta fog még nagyobb bajba kerülni, mert nem volt képes válaszolni az ügyvéd?

Kérdésem, hogy milyen jogviszonyban vagyunk az ügyvéddel?
Nem írtunk még alá semmit, de az hogy átküldtem neki a szkennelést, csak feljogosít valamire?

Tehetek bármit, mert ilyen szemét hogy válaszolni sem képes? Hová forduljak?

lajcsó # 2013.07.07. 21:12

"NEM kell levennem a blogot!" Persze, hogy nem. A bíróság nem tilthat el újabb bűncselekmény elkövetésétől. Ha akarod, elkövetheted ugyanazt a bűncselekmény százszor is, csak éppen viselni kell a következményeit is.

Sherlock # 2013.07.07. 19:05

A régi btk. szerint nem volt lehetőség arra, hogy levetessék veled a blogot (büntető ügyben), az új szerint már lenne, de az csak július 1-én lépett hatályba. Ha olyan tökös lennél (és ez valódi győzelem lenne), akkor folytatnád a blogolást, hisz' azóta egy csomó érdekes dolgot tudtál meg az ügyvédedről, meg különben sem kellett helyreigazítást írnod (amire nem is kötelezhettek volna büntető ügyben). Az meg a saját hülyeséged, hogy megfellebbezted, annál később kezdődik az 1 év - ha a kedvesügyvéded igazán "kedves", akkor mikor jogerős lesz az ítélet, annak a híre a KLIK-hez is eljut, aztán majd ők eldöntik hogy ez belefér-e a pedagógus életpályamodellbe.

lajcsó # 2013.07.07. 18:02

"akkor miért nem kérik az ellentmondás illetékét?"
A mai napon erre a kérdésre ketten (én meg Dr.Attika) egybehangzó választ adtak neked. Nem igaz, hogy ennyire nehéz a felfogásod! A bíróság a perköltség viseléséről az érdemi határozataban dönt. Érdemi határozat! Vágod?
"Eddig még semmi nem úgy történt, ahogy itt Te, meg néhányatok írták..." Azt azért többen is megjósoltuk, hogy a rágalmazási ügyben el fognak marasztalni téged. Ez végül is bejött. Az más kérdés, hogy mindezt te győzelemként ünnepeled. Nézőpont kérdése. A neheze viszont most jön:a polgári per. Itt már elsősorban a pénz lesz a téma és ebből már veszteség nélkül egészen biztosan nem tudsz kijönni. Pl. Az ellentmondás illetéke (150 000 Ft) mindenképpen a te sarad lesz, amit jobb helyre is költhettél volna.