Jogi képviselő

Egyjogász # 2013.07.23. 06:35

Nekem van jónéhány jegyző ismerősöm, és - bár a poszt betöltéséhez nem mindenütt előírás - mindegyiknek megvan a jogi szakvizsgája, az egyik úgy szakvizsgázott le, hogy nem is tud róla a munkáltatója (nehogy azt higgyék, hogy azért szakvizsgázott, mert pályát akar módosítani).

Így te honnan tudod olyan biztosan, hogy ak eljárt a Tábla előtt, annak nincs jogi szakvizsgája?

Egyébként meg jó lenne ismerni az egész ügyet, mert ha esetleg egy jogi szakvizsgával nem rendelkező is nyerni tudott a Táblán, és a Kúria csak a képviselő jogi szakvizsgájának hiánya miatt teszi vissza az ügyet, akkor majd odaküldenek egy ügyvédet, aki pont úgy megnyeri.

lajcsó # 2013.07.23. 06:29

mendelenyidora!
Nem tartom valószínűnek, hogy a táblabíróság ennyire elnézze a jogi képviselet szabályait.

lajcsó # 2013.07.23. 06:24

Nem a helyesírással van a legfőbb gond.

wers # 2013.07.23. 06:07

Ha jól látom, eme topik eljutott a csúcspontjához.

monalisa1 # 2013.07.22. 19:42

A mondat elején nagybetű, mondatok közt szóköz...

hattyúdal # 2013.07.22. 09:33

llenarth!

A saját butaságodat ne a mások lejáratásával akard kompenzálni!
Nem tisztem megvédeni senkit, de ami sok, az már SOKK!

monalisa1 # 2013.07.21. 18:49

Ilenarth

lejcsó mindig nagy türelemmel és hasznosan ír neked - és mindenki másnak is. A stilusa korrekt, udvarias.
Szégyelhetnéd magad.

lajcsó # 2013.07.21. 16:36

"Kb. Ilyenek a "szakértői" hozzászólásaitok!"
Zongoratanárként, a jogászok szakmai munkáját éppen te tudod a legjobban megítélni. Na, ne már! Talán megcsapott a meleg?

monalisa1 # 2013.07.21. 15:37

Az orvos, a mérnök, az ügyvéd felelősséggel végzi a munkáját, a zenepedagógus mondjuk elhívatottsággal.

lajcsó # 2013.07.20. 20:22

"Szerintem, a fellebbezésem is sikeres lesz!Különösen az újabb fejlemények nyomán!" Ez alapján biztos nem lesz sikeres a fellebbezésed. A rágalmazást a cselekmény elkövetésének időpontja szerint kell elbírálni. Az adott tényállítás a cselekmény elkövetésének időpontjában volt sértő, valótlan stb.? A bíróság - nem jogerősen - megállapította a bűnösségedet.

lajcsó # 2013.07.20. 20:12

Mendelenyidora!
Sőt, még egy közigazgatási szakvizsga sem egyenértékű a jogi szakvizsgával. Fordítva viszont igen.

lajcsó # 2013.07.20. 17:28

"Nem te vagy kedvesü.?"
Nem. Én a bíró vagyok. :D

monalisa1 # 2013.07.20. 12:01

Ha folytatja a blogolást - változatlan stílusban, mint visszaeső megnézheti magát.

lajcsó # 2013.07.20. 11:30

"Most jön a Bilincs és a Mosoly!" Aha, de közben jön az 5 millás kártérítés és a Mosoly!

Egyjogász # 2013.07.20. 05:34

A jogi egyetemi végzettség nem ad jogi szakvizsgát.
A jogi egyetem elvégzése után három évig jogászként kell dolgozni valamilyen jogi végzettséghez kötött munkakörben, majd ez után lehet letenni a három részvizsgából álló jogi szakvizsgát, és ennek megszerzése után lehet a jogász ügyvéd, jogtanácsos, bíró, stb.

Egyébként az alábbiakat nem tudom honnan szeded, néhány speciális esetet kivéve a peres képviselethez nem szükséges jogi szakvizsga, de még jogi végzettség sem, pl. egy cég gazdasági tevékenységével kapcsolatos pereiben egy jogi végzettség nélküli alkalmazott is eljárhat.

A perben meghatalmazottként eljárhat:

1. közigazgatási szerv, egyéb költségvetési szerv vezetője vagy alkalmazottja a szervnek a tevékenységével kapcsolatos, valamint az alkalmazott a szerv vezetőjének az őt e minőségében érintő pereiben;
  2. az önkormányzatokat (azok szerveit) érintő perek közül:

ea) a helyi önkormányzat pereiben: a helyi önkormányzat képviselő-testületének (közgyűlésének) a tagja, a polgármester (főpolgármester, megyei közgyűlés elnöke), a jegyző (főjegyző) és a polgármesteri hivatal (főpolgármesteri hivatal, megyei közgyűlés hivatalának) alkalmazottja;
eb) a polgármesternek (főpolgármesternek, megyei közgyűlés elnökének, a kerületi hivatal vezetőjének) az őt e minőségében érintő pereiben: a helyi önkormányzat képviselő-testületének (közgyűlésének, a kerületi képviselő-testületnek) a tagja, a jegyző (főjegyző) és a polgármesteri hivatal (főpolgármesteri hivatal, megyei közgyűlés hivatala, kerületi hivatal) alkalmazottja;

ec) a jegyzőnek (főjegyzőnek) az őt e minőségében érintő pereiben: a polgármesteri hivatal (főpolgármesteri hivatal, megyei közgyűlés hivatala, kerületi hivatal) alkalmazottja;

ed) a helyi önkormányzat szerveinek, valamint e szervek vezetőinek az őket e minőségükben érintő pereiben: a szerv alkalmazottja, a jegyző (főjegyző) és a polgármesteri hivatal (főpolgármesteri hivatal, megyei közgyűlés hivatala, kerületi hivatal) alkalmazottja;

1. a jogi személy és egyéb gazdálkodó szervezet alkalmazottja munkáltatójának gazdasági tevékenységével kapcsolatos pereiben, a jogi személy és egyéb gazdálkodó szervezet jogtanácsosa (jogi előadója) pedig azokban a perekben is, amelyekben külön jogszabály a képviseletre feljogosítja.
monalisa1 # 2013.07.19. 14:20

Ha nem tévedek: zenepedagógusnak lenni az egy marha nagy felelősséggel járó meló...

A bíróságok munkáját figyelmi úgy is lehet ha valaki "csak úgy" beül egyik másik tárgyalásra, ehhez nem szükséges "saját" ügy.

lajcsó # 2013.07.18. 18:57

"Csak nem képzeled, hogy nem mentem volna el a tárgyalásra, itt, ahol lakom, mikor az ország végébe mindig elmentem?" Mondani mindent lehet.

"Félő, hogy az őszi tárgyalásra el se tud jönni, mert kattan a kezén a karperec..." Ettől még el tudna menni, mert előállítják a tárgyalásra. (Ha túl szigorú a bíróság, már egy ilyen feltételezés ("kattan a kezén a karperec") is rágalmazásnak minősülhet.) Egyébként a tárgyaláson túl sok minden nem fog történni, mert a bíróság valószínűleg felfüggeszti az eljárást a büntetőeljárás (rágalmazási ügy) jogerős befejezéséig.

"De elsődlegesen kedvesü. kezét látnám a dologban, ismervén őt, még ha nonszensz is..." Igen, annyira nonszensz, hogy történet többi részének hitelességét is megkérdőjelezi. Nem beszélve arról, hogy ez egy újabb rágalmazás. Nagyon érik számodra egy újabb rágalmazási ügy!

wers # 2013.07.18. 12:46

nekem nem tűnt annyira jó ítéletnek rá nézve (csak azon lelkendezik, hogy nem kell levennie a blogját)

lajcsó # 2013.07.18. 12:29

"Rossz ítéletről" mélyen hallgatna.

monalisa1 # 2013.07.18. 10:37

Agyon dicséri a "Magyar Bíróságot" az itélet után - bár annak tartalmát nektek kellett vele értelmeztetni -, hogy okos-, meg bölcs- meg igazságos a bíróság., arra lennék kíváncsi miként szítkozódna ha vele szemben "rossz" itélet született volna...

wers # 2013.07.18. 10:32

pedig mit aggódott előtte, hogy mi lesz, ha akkor jön a levél, amikor nem lesz otthon, jól felkészült rá

apropo, lehet az ő felpiszkálásár - mármint hogy illetéktelennek adta át a postás a levelet - szigorított a posta, lassan már a születési anyakönyvi kivonattal is igazolnom kell magam a céges levelek átvételénél annak apostásnak, akiven minden nap találkozom évek óta

lajcsó # 2013.07.18. 10:00

Llenarth szavahihetőségét alapulvéve, nekem még az is kétséges, hogy egyáltalán eltűnt-e az a levél.
Lehet, hogy őkelme nagy ívben tett a tárgyalásra meg az idézésre is. Csak akkor kapott észbe amikor jött a bírósági meghagyás. Minket meg az "Eltűnt levél" című ovodás szintű mesével ("kedvesü keze van benne")próbál etetni.

wers # 2013.07.18. 08:31

lefizette a nénit, vagy egy rokonát, vagy az UFO-kat kérte meg
Vagy Uri Geller? (ha lesz még ötletem, megosztom)

monalisa1 # 2013.07.18. 08:26

Nekem az asztalról eltünt levél meséje tetszett a legjobban, azért is mert hogy a fenébe? A "kedvesnek" több száz kilométerről gőze se lehetett mikor is érkezik "a" levél, továbbá miként lopakodjon be a lakásba azt ellopni...

wers # 2013.07.18. 07:19

A "modik" a moderátorok zsargon-megfelelője, a fiatalok használják.

Tényleg hasznos ez a fórum, mindig tanul valami hasznosat az ember

Nem itt történt az eset, hanem ahol kedvesü. él,(az ország másik végében tőlem) az élettársával

Még mindig kérdés, neked ehhez mi közöd van?