Ugyan, Llenarthnak nem csak a nevét könnyű kideríteni, de még fénykép is található róla! :)
Jogi képviselő
Hááát igen, ha valakit ennyire érdekel más neve, úgy lenne az igazi,ha ezt ő is a valós nevén kérdezné....
És attól neked jobb napod lesz ha azt válaszolja: igen, Lajos vagyok. (Szerintem semmi közöd hozzá, másrészt te sem a valós neveden írogatsz.)
Van ismerősöm Misi a beceneve, "civilben" Anikó.
Most szólj hozzá...
A jövő heti "országjáráshoz" minden jót!
Hahó Llenarth!
Mi a pálya?
Szerintem ha annyira érdekel kérdezd meg tőle priviben - ott az e-mail címe -, amúgy bizonyára oka van amiért valaki csak nich néven van jelen itt a fórumon.
Mondjuk engem sem monalisának hívnak...
Tisztelt Egyjogász !
Arra kérnék választ, hogy büntető ügyben a Törvényszéket végzésének írásos elkészítéséhez köti-e határidö? Mennyi a rendelkezésére álló idő ?
"Már januárban is meghívtam az embereket,a békéltetőre-, de nem jött el senki..."
Tényleg nem tűnik fel, hogy az exügyvéded elleni kereszteshadjáratod rajtad kívül nem érdekel senkit?
Ezzel az egész blogolással, szórólapozással, stb. (összefoglalva: az exügyvéded rágalmazásával) mit értél el azon kívül, hogy magadat hoztad nehéz helyzetbe?
Lehet, hogy néhány ember, aki ismeri a sztoridat, és netán ügyvéd kellene neki, majd nem az exügyvédedet fogja megbízni. És?
Majd megbízzák mások, akik nem is hallottak rólad.
Azt amit szeretnél (hogy ne ügyvédkedhessen, azaz zárják ki a kamarából) ilyen módszerekkel soha a büdös életbe nem fogad elérni, csak magadnak okozol kellemetlenségeket, és benne van a pakliban, hogy anyagilag is megszívod.
Ott ahol a "kedvesü", bár nem ugyanabban a városban.
A büntető ügyet a polgári perrel egyészen biztosan nem lehet egyesíteni. Én konkrétan a polgári perekre gondoltam. Itt viszont az gubanc, hogy a te ügyedben bírósági meghagyás került kibocsátásra. Amíg az nem rendeződik (nem kerül sor tárgyalás kítűzésére) addig egyesítésről sem lehet szó. Egyébként a perek egyesítéséből esetleg profitálhatsz is. Amennyiben a sorstársadnak (a másik polgári perben) van jogi képviselője, akkor az ügyvédnek az ügyfele pernyertessége érdekében - bizonyos fokig - téged is védenie kell (egyetemleges pertársaság esetén).
Azt, hogy egy ügyben melyik bíróságnak kell eljárnia, törvény határozza meg és a törvény alapján a bíróság dönt abban, hogy van-e hatásköre és illetékessége egy ügyben.
Egyébként meg ha a "szórólapozáskor", meg a "pletykálkodáskor" (jogi nevén: rágalmazáskor) nem zavart, hogy utaznod kell, akkor most miért zavar?
"Én kértem peregyesítést"
Szerintem ezt nem az alperesnek kell kérnie.
A Llenarth azt furcsállja, hogy a személyiségi jog ugyanazon cselekménnyel történő megsértése mindig kározással jár, aminek minden esetben ugyanaz az összege ( 5 Millió forint).
Tehát ha lenne pl. 20 eset akkor a nem vagyoni kár összege összeadva már 100 millió forint lenne és így tovább a végtelenségig. Szerintem ez a tény nem csupán anyagi jogi hanem eljárásjogi kérdéseket is felvet (pl. ügyek egyesítése).
Az, hogy valaki személyiségi jogai megsértése miatt nem vagyoni kártérítést követel, nem káronszerzés.
Már csak azért sem, mert a kártérítési jog egyik alapelve a káronszerzés tilalma, így ha azt jelentené, amire te gondolsz, nem lehetne nem vagyoni kárigényt érvényesíteni...
Egyébként nagyon egyszerű a megoldás, nem kell mást rágalmazni, más személyiségi jogait megsérteni, akkor nem léphet fel nem vagyoni kárigénnyel.
Ha viszont megsérted a személyiségi jogait, akkor ne háborodj fel, hogy emiatt pénzt követel.
"Tanultam egy jogi kifejezést:KÁRONSZERZÉS!"
Aminek egyébként semmi köze az ügyedhez...
"Nem állítottam, hogy én egy egy "művelt , tájékozott ember vagyok!"
Mi se.
"NEM ÉN kezdtem a pereskedést!Kedvesü. belevont, belehúz(ott)ebbe a csapdába." Hát persze, mindent rád kellett volna hagynia. Azóta már óriásplakáton meg fizetett hirdetésben "reklámoznád" a "kedvesü" viselt dolgait.
"Állításod szerint Te egy tájékozott, művelt ember vagy.
Na jó, de messziről jött ember azt mondd, amit akar. Vagy amit nem szégyell:)
Kedves llenarth!
Több sebből is vérzik az érvelésed. Először is lehet, hogy nem Te kezdted a pereskedést, de Te voltál az, aki okot adott rá (plakát, blog). Ugyanis attól, hogy Te igazságosnak érzed az eljárásodat, még nem lesz az, és még kevésbé jogszerű. Az eset összes körülményének ismerete nélkül is meggyőződéssel állítom, hogy kimerítetted a rágalmazás és a becsületsértés törvényi tényállásait. Ugyanakkor nem jártad végig a hivatalos utat, ez pedig a másik probléma.
A t. forumozó társak már többször elmondták, de Te valamiért mindig elengedted a füled mellett: pert kellett volna indítanod a volt ügyvéded ellen. Ez lett volna az egyedüli jogszerű és igazságos válasz a nem megfelelő képviseletedre (feltéve, ha igaz ez).
Az eseted egyébként nem egyedi: az eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy az emberek döntő többsége az állambácsitól várja, hogy majd az megoldja a gondjait és/vagy fogalma sincs, hogy mi a helyes megoldás a problémájára. Amikor a rendőrségre kellene menni, elmennek a jegyzőhöz, amikor bírósághoz kellene fordulni, levelet írnak a Navracsics miniszternek vagy a gombócmannak.
Állításod szerint Te egy tájékozott, művelt ember vagy. Mégis hogy tudtál idejutni? Teljes döbbenet...
Llenarth, tényként közöltem, hogy amikor olvasgatlak, ennek a dalnak a sorai ugranak újra és újra be. Nem film, nem könyv: kizárólag ez a dal. Alkalmasint olvasd el a szövegét szerintem.
Jobb lett volna ha egyszerűen Kolhásznak írom. Elnézést.
Bitang rossz a hasonlat.
Kolhaus Mihály mielőtt önbíráskodáshoz folyamodott, előbb kimerítette az igazságkeresés hivatalos lehetőségeit. Amelyek nem hogy nem szolgáltattak számára igazságot, hanem a korábbi kisebb súlyú sérelmeit sokkal komolyabbakkal tetézték. Továbbá Kolhaus Mihály tisztában volt azzal, hogy amit tesz, az törvénysértő, és vállalta is ennek a következményeit.
Mindamellett az eljárása bizonyos szempontból még eredményes is volt.
Ellenben Llenarth...
Bizony-bizony, ugyan nem sértésnek, de nem is bóknak szántam..
A búsképű lovag nem rossz hasonlat. Szerintem Llenarth esete inkább a Kohlhaas Mihályéhoz hasonlít. Tegyük fel, hogy igaza van (morálisan). Azonban az adott eszközökkel (plakátolás, blogolás, lejáratás stb.), meg a jelenlegi jogrendszerben nem tudja elérni a célját.
Látszik, hogy mennyire nem figyelsz, a topictársak
a "Neoton Família Don Quijote című számára" utaltak.
Abban meg ilyen vannak, hogy
"A valóság gyakran a fejére áll,
Ő nekivág akkor, és rémes, hogy néha mit csinál."
Meg: “Ha az ész fejvesztve menekült.
A valóság végül már messze járt,
S ő elindult akkor, hogy átélje, amit kitalált.”
„Nekem Llenarthról midnig a Neoton Família Don Quijote című száma jut eszembe. :)” :) találó
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02