Nem te vagy aki mindenáron Fehéroroszországba akar emigrálni és lemondani a magyar állampolgárságról?
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Nem te vagy aki mindenáron Fehéroroszországba akar emigrálni és lemondani a magyar állampolgárságról?
Társadalmi játékszabályok!
Dereng még mi az?
Én most kapcsolódtam be a történetbe, átfutva az előzményeket és a pumpám az egekben.
Lenarth, neked kéne két nagy büdös pofon, hogy észhez térj.
Ember, te beledilizték az ügyedbe!
A felnőtt élettel együtt jár, hogy rosszul választunk, legyen szó üzletről, barátságról, szexről, szerelemről.
Ez a hiszti, amit levágsz, rosszabb, mint a három éves lányom vinnyogása, ha nem kap túrórudit.
Tudod miért?
Mert őt beállítom a sarokba, kicsit sír és abbahagyja.
De Te nemhogy nem, de még el sem fogadod a társadalmi játékszabályokat.
Ember, Te tanárként neveled a jövő generációját!
Erre neveled?
Eleink tanára bölcs és kiegyensúlyozott személyiségek voltak, nem tettarányos megtorlásos bosszúállók.
Miben vagy most jobb az ügyvédednél?
llenarth, mi is a foglalkozásod?
"Kérlek, a kérdéseimre válaszoljatok!"
Itt már válaszoltunk ezerszer, szerintem most már várd meg, hogy a bíróság mit fog "válaszolni" ezekre a hivatkozásaidra.
Ott vagy alapvető tévedésben, hogy a magyar jog ma már nem támogatja a "szemet szemért" elvet, és az, hogy az ügyvéd esetleg nem megfelelően járt el az ügyedben, nem jogosít fel arra, hogy bosszúból lejárasd nagy nyilvánosság előtt. De már ezt is sokan, sokszor leírták itt, úgy tűnik ebben a topicban már kár koptatni a billentyűt....erre mondják azt, hogy reménytelen......
"Jogos önvédelemből" rágalmazás, zaklatás. Ez nekem meredek!
„Addig nem is lesz, míg a bűnözők bebújnak, a kis-és nagykapuk alá, a jog szíves fedezete alá!!!”
Azt azért felfogod, hogy jelen esetben Te is ilyen bűnöző vagy?
„Úgyhogy nem értem, miről beszélsz...”
Te semmit nem akarsz megérteni, a problémáid is ebből vannak.
Mert annyival is csökkenne a jogsértésed folytatólagossága(illetve annak láthatósága), az majd a büntetés kiszabásánál hálás dolog lesz.
Sajnos nem, pedig te is ezzel járnál a legjobban.
"Ilyenek vagyunk, mi magyarok...Gyávák...Főleg a bíróságtól, rendőrségtől félnek az emberek...Nos, én nem!Ebben nagyot tévedett a "kedvesü.!"
Ja, mert éjjel, postaládákba szórólapokat tenni más dolgairól (magánügyeiről)aztán Dugovics Tituszhoz mérhető cselekedet. Ha-ha, csak te itt nem tudod mit keresel a várfok tetején, s van egy olyan érzésem, hogy úgy veted magad a mélybe, hogy a törököt te magad hívtad...
"És nem semmi memóriával!Ki gondolná, h. ennyi töméntelen bejegyzés olvasása után, még az én régebbi bejegyzéseimre is emlékeztek!"
Hááát, teszel róla, s nem nagy szükségünk van a jó memóriára, mert az "ennyi töméntelen bejegyzés" csak azért ennyi, mert ugyanazt szajkózod lassan egy éve. Igaz, mi meg ugyanazt neked, s bár többünk többször elmondta, hogy feladja a veled való kommunikációt, valami hülye oknál fogva mindig akad valaki, aki válaszol neked. Na, ez meg delejező hatással van rád, s kezdődik minden elölről.
"Nem keresek "mocskolódó" fórumot!Sem ügyvédit, sem másmilyent!Nem vagyok közönséges ember, soha sehol nem írtam le csúnyát!Még azt, h. nem vagyok bu...ó, azt is így írom le"
Nem attól válik mocskolódóvá egy fórum, hogy vulgáris szavakat használsz, arra inkább a mocskossá válás rímel. Ha én azt írom le, hogy az ügyvédem (aki semmihez nem ért, az ügyfeleit megkárosítja stb.) egy olyan lány társaságát keresi, aki még nem vált el, s ráadásul az M0-ás kivezető szakaszán az Auchan után lenge öltözetben rendre más személygépkocsik jobb első ülésére huppan be, abban még nem sok mocskos szó van, de hát...
"Néhány SMS-et zaklatásnak minősíteni!Remélem bekérik azt is, hogy miket írtam!Ilyenek:jó napot, hogy van, írhatna egy SMS-st legalább...ilyesmi...Erre van pénze a hatóságnak..."
Ugyan már! S a szórólapok? A blog?
Fogadj ügyvédet, de tényleg! S végül: hallgass is rá!
Nem nagyon értem ám én, hogy pontosan mit szeretnél a Fórumozó jogászoktól...:)
Már hónapok (évek?) óta írod ugyanazt és teszed fel ugyanazokat a kérdéseket (pl. hogy mi a rágalmazás, stb.), amire megkapod mindíg ugyanazokat a válaszokat.
Aztán a blogodban meg az itt kapott jószándékú tanácsok ellenére újra írsz egy kis "tényállásszerűt" az ügyvédedről (hogy legyen mivel kiegészítenie a feljelentését)....
Ha arra vágysz, hogy baromira értsenek veled egyet, inkább valami ügyvédmocskoló blogra írjál, ott biztos kevesellni is fogják, amit tettél, és ajánlják, hogy még veresd is meg az ügyvédedet.....
Szerintem itt ezt nem fogod megkapni.....
És tényleg abba kellene hagyni, mert a bíróság - alappal - súlyosbító körülménynek értékeli a folytatólagos elkövetést, különösen, ha a terhelt a büntetőeljárás ideje alatt sem hagyja abba azt a büntetendő magatartást, amely miatt az eljárást folytatják.
Tudniillik ebből a bíróság arra következtet, hogy a terhelt nem érti, hogy a magatartását a jog elítéli, ezért komoly büntetésre van szükség, hogy megértse. Ha pedig érti, és ennek ellenére folytatja, mégis, akkor pedig azért kell komolyabb büntetés, mert a megrögzött bűnelkövetővel szemben csak annak van kellő visszatartó ereje.
Én még nem láttam embert, akit rágalmazásért végrehajtandó szabadságvesztésre ítéltek volna; de komolyan mondom, a legjobb úton vagy afelé, hogy precedens legyél.
A jog, amikor a rágalmazást, becsületsértést büntetni rendeli, akkor az emberi méltóságot védi. S ez nem a mai jog. Olyan néhány ezer éves.
A jegyzőnél lehet feljelentést tenni csendháborítás szabálysértése miatt.
Tisztelt Fórum!
A csendrendelettel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Mi a teendő akkor, ha este 10 és hajnali 3 között olyan alkoholtól befolyásolt viselkedésű társasággal állunk szembe, akik senkire nincsenek tekintettel. Már kihívtuk a rendőröket, de addigra abbahagyták, vagy elsimították (a tulajdonos lánya rendőr, szintén a társaság tagja). De már a környéknek elegük van belőlük. Ilyen esetben hova fordulhatunk. Már arra gondoltunk a környék lakóival, írunk egy levelet, de hova lehet elküldeni ahol foglalkoznak is az üggyel. Köszönöm, hogy meghallgattak. Maradok tisztelettel.
Kártérítési igény azon bíróság előtt is peresíthető, amelynek illetékességi területén a kár bekövetkezett.
Pp.29. § (1) "Az a bíróság, amelynek területén az alperes lakik, mindazokban a perekben illetékes, amelyekre más bíróság kizárólagos illetékessége megállapítva nincs (általános illetékesség)." Ezen mi nem lehet érteni?
De a jogalkotó (bölcsen) úgy gondolta, hogy ha valakinek gondja van, akkor mászkáljon az igazáért ő, ezzel hatékonyan elejét lehet venni annak, hogy valaki beperelje a fél országot és mindenki az ő bíróságára mászkáljon.
Ha úgyis magad akarsz eljárni az ügyeidben, akkor kezd el olvasgatni a polgári peres eljárás és a büntetőeljárás rejtelmeit szabályozó tudományos-fantasztikus kiadványokat (ahogy egyik tanárom emlegette őket:)).
Ezekben megtalálod a választ a kérdéseidre is.
JA, értem.
Akkor majd ez a bíróság tűz tárgyalási napot, ha jogerős lesz a végzés.
„kb. mikorra tűznek ki tárgyalást?”
A keresetet a tárgyalásra idézéssel együtt szokás megküldeni.
Az ügyben már nem azt kell vizsgálni, hogy sértett-e jogszabályt, szakmai, etikai szabályt az ügyvéd Az eljárásnak az a tárgya, hogy te követtél-e el valamilyen bűncselekményt.
De rémlik, hogy ezt már mondtuk néhányszor.
„Engem ez az egész egy kicsit a Barátok Közt című szappanoperára emlékeztet, ahol az egyik szereplő kiáll az őt átverő vállalkozó üzlete elé egy táblával tüntetni, és ott ordibál, hogy a vállalkozó micsoda szemét ember. (Ami egyébként senkit nem érdekel.)”
:), nem is értem miért nem nézem a sorozatot, majdnem kedvet csináltál hozzá
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |