Jogi képviselő

wers # 2012.05.30. 05:49

"Szinte biztos, hogy maradhat a jogi pályán VV Eszter, miután sikeresen védte meg magát a Budapesti Ügyvédi Kamara fegyelmi bizottsága előtt - írja a Blikk. Még a kamarából való kizárás is szóba került, mivel a jogásztársadalom egy része szabályokba ütközőnek gondolta a Való Világ előtt ügyvédként praktizáló nőt. "Kidolgoztam minden részletet, és tegnap délelőtt személyesen is megvédhettem magam. Nagyon boldog vagyok, mert számomra kedvező döntés született, olyan, amivel együtt tudok élni a jövőben is. Nagyon sajnáltam volna, ha az a sokéves tanulás kárba vész csak azért, mert szerepeltem egy valóságshow-ban. De úgy tűnik, szerencsére nem így lesz. Biztosan még nem merem állítani, mert a döntés egyelőre nem jogerős, még a fegyelmi megbízottnak is el kell fogadnia" - mondta az esküvőre készülő nő, aki több, mint 100 oldalas beadványt hozott össze."

Tegnap olvastam az ORIGO-n

Azért azt megjegyzem, hogy ezek a "valóság"sók engem irritálnak, el sem tudom képzelni, mi motiválhatja őket, hogy ebben szerepeljenk. Ja, pénz? Szereplési vágy?
Bár ez igaz sok politikusra is.

Egyjogász # 2012.05.30. 05:37

"Erről beszélek, mikor azt mondom, hogy bizony a demokrácia a csőcselék uralma. Mindig kijön rá a lépés, s bizony ilyenkor mindig is hangoztatom, még ha már unalmas is..."

Végül is bejött a csajnak a dolog. 30 éves korára az egyik legismertebb magyar ügyvéd lett (még ha ezt nem is a szakmai munkájával érdemelte ki), szerintem az erre fogékony népréteg tódulni fog hozzá, és magasról lexarják, hogy a hölgyemény kapott egy kis "ejnyebejnye" jellegű büntikét a kamarától.

Minden esetre úgy tűnik precedenst teremtettek, tegnap délután beszélgettem erről egy ügyvéd kollégával, az ő véleménye szerint akkor ezek után ha egy ügyvéd kokirészegen leokádja az ügyvédi kamara bejáratát és esetleg bónuszként rápingálja a kapura, hogy a kamara elnöke egy barom, nem kell másra hivatkoznia, csak arra, hogy nem ügyvédként, hanem szigorúan magánemberként okádott, a kamara elnökéről pedig a magánvéleményét írta ki, és a "VVEszti precedens" alapján nem kaszálhatják.

Egyjogász # 2012.05.30. 05:26

"egy ügyvéd sem merne kiállni egy "kolléga" ellen,"

Nem a francot. Pénzért? Miért ne?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.29. 17:25

A többi állításod is légből kapott. Magam is jártam már el - eredményesen - kárt okozó kollégával szemben, és biztos vagyok benne, hogy az az ügyfelem, akit kénytelen voltam beperelni a honoráriumomért, talál jogi képviselőt magának. Legfeljebb nem ebből a megyéből.

Ha a te ügyedet nem vállalja senki, az inkább azért van, mert reménytelen. De ezt annyiszor elmondtuk már.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.29. 17:23

Az ügyvéd is köteles megtéríteni az által okozott kárt, és az etikai szabályokat megszegő ügyvédet a kamara károkozás nélkül is marasztalja.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.29. 16:56

Tévedsz. Az orvosi műhiba sem bűncselekmény.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.29. 16:45

:O) Hölye.

Sherlock # 2012.05.29. 16:30

Hogy villantania kellett?

Egyjogász # 2012.05.29. 15:32

Ezt olvastam, ebből nem derül ki, hogy pénzbüntetést kapott.

Annyit idéznek a nőtől, hogy : "Nagyon boldog vagyok, mert számomra kedvező döntés született, olyan, amivel együtt tudok élni a jövőben is."

Ebből mire gondolhat az ember?

varia # 2012.05.29. 14:32

Magánokirat hamisítás
Kérem segítsen! Vásároltunk egy mézpergetőt, ami után pályázat útján visszaigényelhető 400 eurónyi támogatás. Abban az évben elszúrtuk a visszaigénylést, így az eredeti számla dátumát egy évvel későbbire átírtuk (csak a másolatot kellett elküldeni), mert csak az abban az évben vásárolt eszközökre lehet visszaigényelni. Ezt észrevették és magánokirat-hamisítás vádjával büntető eljárást indítottak ellenünk. Mire számíthatunk most?

ius latratus # 2012.05.29. 14:09

Én is úgy tudom, hogy valami nevetséges pénzbüntetés lett a vége, bár nem nagyon követem a dolgot.

"a sok tróger ügyvéd mellett miért pont ez a drága jó asszony ne férne el a kamarában, aki felvállalta magát és a tetejébe még jó mellei is vannak....."

Erről beszélek, mikor azt mondom, hogy bizony a demokrácia a csőcselék uralma. Mindig kijön rá a lépés, s bizony ilyenkor mindig is hangoztatom, még ha már unalmas is...

Egyjogász # 2012.05.29. 13:34

Ja és egyébként érdekesek voltak az erről szóló cikkek kommentjei, a "nép habgja" tömören összefoglalva: a sok tróger ügyvéd mellett miért pont ez a drága jó asszony ne férne el a kamarában, aki felvállalta magát és a tetejébe még jó mellei is vannak.....

Egyjogász # 2012.05.29. 13:31

"A "valóság"sós ügyvédnő is maradhar tag, csak pénzbüntit kapott."

Tényleg? Nekem ez új infó. Erről hol lehetett olvasni? A megjelent cikkekben nagyon úgy volt kommunikálva a dolog, mintha a fegyelmi bizottság mindenben neki adott volna igazat. Azért ha a második legsúlyosabb fegyelmi büntit kapta, a fegyelmi bizottság valószínűleg csak megállapíthatott valami fegyelmi vétséget...

wers # 2012.05.29. 12:53

Itt a hangsúly a hallatlan felelőtlenségen, a cserbenhagyáson, az unintelligens viselkedésen van, ami nem méltó sem egy volt rendőrhöz, sem egy ügyvédhez
Az, hogy valaki hanyagul, felelőtlenül végzi a munkáját, az nem jogellenes, mint az sem, hogy intelligens-e vagy sem.
Az meg, hogy mi méltó egy ügyvédhez, és mi nem, az a kamara döntésén múlik. A "valóság"sós ügyvédnő is maradhar tag, csak pénzbüntit kapott.

lajcsó # 2012.05.29. 10:32

Ugyanabban a megyében (Borsod)praktizálom én is de személyesen nem ismerem az ügyvédedet. A dánilelzést csak poénnak szánta ius latratus, aminek semmi köze a te ügyedhez.

lajcsó # 2012.05.29. 09:59

Nem véletlenül jöttem rá, hanem az általad leírtak alapján + logika. 5 perc sem kellett a blogjaid megtalálásához.

ius latratus # 2012.05.29. 09:55

Egyjogász

Hajjaj, de le bizony!
Vagy legalábbis nyakon lesz öntve a Dulux-Nagyvilág színei termékcsoport piros színű festékével.
Ha meg adott bíróság közelében van egy szobor, akkor az is.

Egyjogász # 2012.05.29. 09:26

"Ha meg a vezetékneve Dániel, akkor itt és most kérek bocsánatot LIenarth-tól, sőt: segítek neki!!!"

Egy ismerősömnek van ügye a Nagy Kaszinótojáskenő Szoborbekenővel, már előre fosik, ha olyat talál mondani a tárgyaláson, ami nem tetszik ügyvéd úrnak, akkor rögtön le lesz antiszemitázva?:))

ius latratus # 2012.05.29. 09:24

Jó, hát a dánielezést csak poénnak szántam, de nem mindenkinek esett le.
Átfutottam.
Remek.

wershez csatlakozva én is azt mondom, hogy ennyi energiával (bár azért nem estem hanyatt a színvonaltól), egyszerűbben is kezelhette volna a dolgot, ám átesett a paci másik oldalára, s nincs is aki legalább a nyeregbe visszasegítené. Sőt, a paci most még meg is fogja taposni...

wers # 2012.05.29. 09:10

llenarth, te mindenbe, amit csinálsz, ekkora energiát fektetsz be?

lajcsó # 2012.05.29. 08:46

Nem Dániel a vezetékneve. [-moderálva-]

ius latratus # 2012.05.29. 08:41

"Ha nem csal a szimatom akkor az ügyvéded Péter utónevű,"...

Ha meg a vezetékneve Dániel, akkor itt és most kérek bocsánatot LIenarth-tól, sőt: segítek neki!!!

:))

lajcsó # 2012.05.29. 08:13

Llenarth!

Ha nem csal a szimatom akkor az ügyvéded Péter utónevű, és a te e-mail címed [-moderálva-].

wers # 2012.05.29. 07:58

néha olyan barátságosak vagytok, máskor meg "cikiző szívatók"!
Ne legyél már ilyen érzékeny. Egyébként senkinek sincsenek egyforma napjai, percei.

lajcsó # 2012.05.29. 07:51

"Ti meg nem tudtok mindenre válaszolni, amit kérdezek". Tudod, nem is akarunk. Abban, hogy más magánéletében turkálj, vájkálódj, mi nem leszünk számodra partnerek.