igen, lekértem és a tulajdoni lapon is valóban ez szerepel:
bejegyző határozat, érkezési idő:
33553/4/2017/2016.12.02
köszönöm mindannyiótoknak a segítséget!
:)
igen, lekértem és a tulajdoni lapon is valóban ez szerepel:
bejegyző határozat, érkezési idő:
33553/4/2017/2016.12.02
köszönöm mindannyiótoknak a segítséget!
:)
A /2016.12.02. a benyújtás dátuma is. Úgy tűnik, még az aláírás napján benyújtották a kérelmet.
Ezek között nincs a neked szükséges dátum.
Mondom : tulajdoni lap.
kedves hozzászólók!
az egyszerűsített határozaton a határozat száma
33553/4/2017/2016.12.02.
a szövegben:
" a 2016. december 2-án kelt adásvételi szerződés, hozzájáruló nyilatkozat, a 2017.február 16-án kelt törlési engedély alapján a tulajdonjogot bejegyeztem "...
szerepel
a határozat dátuma pedig 2017.02.28.
gabriella1975,
Ha nincs valami különleges ok, akkor 1-2 napon belül be szokta nyújtani az ügyvéd (minél előbb, annál inkább védi a vevőt, ugye, pl. egy újabb, rosszhiszemű eladástól).
Kérdezd meg az ügyvédet, vagy nézd meg a tulajdoni lapot (ügyfélkapuval online ingyenes), azon nem csak a bejegyzési idő, de az annak alapjául szolgáló okirat érkezési ideje is fel van tüntetve.
Ha 2016-os a benyújtás, akkor igen, 2021-es eladás már adómentes lesz.
gabriella1975
„a szerződés dátuma 2016. december 2. A teljes vételár (14.5 M ft) kifizetése 2017 januárban történt meg......A kérdésem az lenne, hogy ha 2021-ben eladnám ezt a lakást (30 M ft) kellene-e szja-t fizetnem a köztes összeg után? Vagy 2021-ben már adómentes lenne ez a bevétel?”
Mivel ez a kérdés engem is érint, ezért utána néztem a neten:
„Szerzési idôpont
Az ingatlanértékesítésbôl származó jövedelem, valamint
az értékesített ingatlan megszerzésének idôpontja az
adókötelezettség fennállása szempontjából alapvetô jelentôségû. Az Szja. tv. – bevétel megszerzésére vonatkozó - általános szabályától (9.§) eltérôen az ingatlan értékesítésébôl származó jövedelmet fôszabályként azon a napon kell megszerzettnek tekinteni, amikor az errôl szóló érvényes szerzôdést (okiratot, bírósági, hatósági határozatot) az ingatlanügyi hatósághoz benyújtották.”
Én a fentiek alapján - amit a NAV oldalán olvashattam - úgy gondolom laikus fórumozóként, hogy a hatósághoz a szerződéskötést követően nyújtja be az ügyvéd, így 2016. decemberében lesz a szerzés időpontja, így 2021-ben adómentesen eladhatod az ingatlant. Nekem pont ilyen szitu van, csak egyetlen évvel későbbi időponttal.
Tisztelt Fórumozók!
Lakást vásároltam 2016-ban, a szerződés dátuma 2016. december 2. A teljes vételár (14.5 M ft) kifizetése 2017 januárban történt meg.
A kérdésem az lenne, hogy ha 2021-ben eladnám ezt a lakást (30 M ft) kellene-e szja-t fizetnem a köztes összeg után? Vagy 2021-ben már adómentes lenne ez a bevétel?
Köszönöm segítő válaszukat!
Igen. Azt bármelyik tulajdonostárs kérheti a bíróságtól.
Semmi, ha már amúgy tulajdonostárs. De pont ezért kérdez, mert nem tudja biztosan, mi számít.
Feltételezem, a "hacsak nem társtulajdonos"-sal a közös tulajdon megszüntetésére célzol.
Áldja meg az én Istenem... Akkor meg annak mi a jelentősége?
Ennyi erővel hozzátehette volna, hogy kétszázszoros véradó.
"ezzel együtt"
Vagyis : is.
Akkor ne azt mondja, hogy a szomszéd telek tulajdonosa...
A "jómagam" szerintem az egyik 2/6 részes. Vagyis társtulajdonos.
Igen. Nincs. (Hacsak nem vagy társtulajdonos.)
Tisztelt drbjozsef és Szakértők!
Kérdésem kicsit kacifántos, de próbálom egyszerűen leírni.
Lenne egy földterület ahol 3 tulajdonos van(mindenki 2/6 részben) jómagam, NFA,
és a tárgyat képző 2/6 részre földhivatalban bejegyzett úr, aki kb 15-21 éve elhunyt és a hagyatéki eljárásnál kimaradt a hagyatéki listából, így még mindig ő van tulajdonosnak feltüntetve.
Én ezt szeretném megvásárolni, használni.
Sikerült a bejegyzett címen elérni az egyetlen törvényes örököst aki nem hajlandó vele foglalkozni, nem érdekli. Nem is tudtak a létezéséről!
Tudtommal ha hajlandó lenne, egy póthagyatéki eljárással lehetne az ügy végére pontot tenni!?
Kérdés az, hogy van-e bármilyen más lehetőségem a földterület megszerzésére, úgy hogy ezzel együtt a szomszéd telek tulajdonosa is vagyok?
Előre is köszönöm szépen válaszát!
drbjozsef, köszönöm szépen!
Niki009,
Főszabály szerint szerződést kötni bármilyen módon lehet, szóban, telefonon, e-mailban is (kivéve ahol törvény írásbeli alakiságot előír).
A kérdés ugye a bizonyíthatóság.
Én a helyedben azt tenném, hogy igazolható módon, tértivevényes levélben megkérdezném tőlük, hogy a korábban szóban megkötött szerződést az akkor megkötött tartalommal (=árral) fent kívánják-e tartani, vagy sem. Ha igen, 8 napon belül írásban, az ott kikötött árral rendeljék meg az árut, ha nem teszik, tárgytalannak tekinted a megállapodást, elálsz a szerződéstől, és másnak fogod értékesíteni azt.
Ha tudják igazolni ők (mondjuk a telefonbeszélgetés felvételével) a szerződést, akkor azzal az árat is igazolniuk kell, ha meg nem tudják, akkor úgyis mindegy.
Mezőgazdasággal foglalkozom.
A terményeimet eladom, most már 2-3 éve szinte ugyanazon felvásárlónak szerződéssel.
Idén januárban telefonon megállapodtunk terménylekötésben és árban, majd most, hogy számlázásra került volna a sor, kevesebb árat mondtak, mint akkor.
A szerződéssel nem ért ide az üzletkötő, amit alá is írtam volna, tehát lejegyezve sajnos neki és nekem is más ár van. Én nem szeretném eladni azon az áron a terményt nekik amit most ők mondtak.
Mit tud tenni ha egyszerűen másnak adom tovább a terményt?
Lehet bármi jogi következménye?
Nagyon köszönöm a segítséget!
Ha sérülésmentes és hiánytalan volt, akkor visszajár a pénz.
Ez a kibontottad a csomagot ezért nem veszem vissza, régi próbálkozás. Hát honnan tudnám, megfelel-e, ha nem bontom ki? Egy fenét. Az ilyeneket legfeljebb a bíróság teszi helyre, ha makacskodik.
Fizetési felszólítás, tértis levélben, határidővel, aztán mehet az FMH ha nem fizet.
Tisztelt drbjozsef!
Igen, vissza vittük a terméket november 10-én. Csak egy átvételi elismervényt adott.
A webáruház ezt hirdeti:
Mégsem tetszik? Meggondoltad magad?
Ha már megvásároltad a terméket, de meggondolod magad, semmi gond, 14 napos teljes körű visszavásárlási garanciát vállalunk, amennyiben a vásárolt matrac, ágykeret vagy ágyrács hiánytalan, sérülésmentes állapotban van. FONTOS, hogy a címke ne legyen eltávolítva a termékről!
Arra hivatkozik, hogy a csomagolást eltávolítottuk a matracról. Megjegyezném, ő bontotta ki. Tájékoztatott, csak akkor adja vissza a pénzt, ha eladja a matracot másnak.
Isztelt drbjozsef!
Igen, vissza vittük a terméket november 10-én. Csak egy átvételi elisnervényt adott.
A webáruház ezt hirdeti:
Mégsem tetszik? Meggondoltad magad?
Ha már megvásároltad a terméket, de meggondolod magad, semmi gond, 14 napos teljes körű visszavásárlási garanciát vállalunk, amennyiben a vásárolt matrac, ágykeret vagy ágyrács hiánytalan, sérülésmentes állapotban van. FONTOS, hogy a címke ne legyen eltávolítva a termékről!
Arra hivatkozik, hogy a csomagolást eltávolítottuk a matracról. Megjegyezném, ő bontotta ki. Tájékoztatott, csak akkor adja vissza a pénzt, ha eladja a matracot másnak.
Betű,
Jól értelek, hogy a terméket visszaadtad, arról neked elismervényed van, hogy átvette, de nem adta vissza a pénzt?
Ha igen, akkor írj egy tértis levelet neki, bankszámlaszámoddal, kézhezvételtől 8 napon belül utalja vissza az összeget.
Ha nem teszi kínáld meg egy fizetési meghagyással.
Tisztelt Szakértők!
Tájékoztatást szeretnék kérni webáruházból történt internetes vásárlással kapcsolatban.
2020.október 25-én, interneten a matrac sztár áruházból megrendeltem egy Best Dream márkájú latex matracot 177.990 Ft értékben. Az áruház 14 napos pénzvisszafizetési garanciát vállal.
November 5-én este 8 órakor elhozta az áruház dolgozója a matracot. Kicsomagoláskor szembesültünk, hogy Best Dream matrac helyett I'Dorme matracot hozott. Nem akartunk problémát, így nem vitettük vissza, mivel nem ezt rendeltük.
Sajnos nem felelt meg ez a matrac, így telefonon négyszer hívtam az eladót, hogy vissza visszük Pestre az áruházba, november 10-én. Azt mondta visszavihetjük, de pénzt nem ad. Írt egy átvételi elismervényt. A 14 napos pénzvisszafizetési garancia a holnapi napon lejár. Felhívtam kora délután az eladót, lepattintott, hogy vannak nála, majd visszahív. 3 óra elteltével újra felhívtam, azt mondta folyamatosan voltak nála, ezért nem hívott vissza és kiröhögött mikor tájékoztattam, hogy a Fogyasztóvédelmi Hatósághoz fordultam.
Szeretném vissza kapni a pénzem mielőbb, mit tehetek ez ügyben?
Köszönöm szépen előre is a választ.
Köszönöm a segítséget, személyesen végül megoldódott a probléma.
A kormányablak a személyesen, szóban és hiánytalanul előterjesztett kérelem alapján - mely folytán egyébként sommás eljárásnak van helye - a kért máso(d)latot azonnal kell kiállítsa (a fővárosi és megyei kormányhivatalokról, illetve a járási és kerületi hivatalokról szóló 86/2019. (IV. 23.) Korm. rend. (a továbbiakban: R.) 48. §-a alapján, a R. 5. mellékletének 36. pontja alapján)
A R. 3. § (1) bek.-e értelmében e jogkörét minden kormányablak az illetékességgel és hatáskörrel rendelkező szervével páruzamosan, országos illetékességi területtel gyakorolja, azaz lényegében bármely kormányablakhoz lehet fordulni. :)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
A szükséges sütik elengedhetetlenek a weboldal megfelelő működéséhez. Ezek a sütik biztosítják a weboldal alapvető funkcióit és biztonsági jellemzőit, névtelenül.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
A teljesítménysütiket a weboldal kulcsfontosságú teljesítménymutatóinak megértésére és elemzésére használják, ami segít a látogatók számára jobb felhasználói élményt nyújtani.
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
Az analitikai sütiket arra használják, hogy megértsék, hogyan lépnek kapcsolatba a látogatók a weboldallal. Ezek a sütik segítenek anonim, statisztikai információt szolgáltatni a látogatók számáról, a visszafordulási arányról, a forgalom forrásáról stb.
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
A hirdetési sütiket arra használják, hogy a látogatókat releváns hirdetésekkel és marketingkampányokkal találkozhassanak. Ezek a cookie-k nyomon követik a látogatókat a webhelyeken keresztül és információkat gyűjtenek, hogy személyre szabott hirdetéseket jeleníthessenek meg.
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
Az egyéb kategorizálatlan sütik azok, amelyek elemzése folyamatban van, és még nem kerültek kategóriába sorolásra.
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |