Fórum segítségkérés régebbi elöl     új hozzászólás


Ingyenes ügyvéd

SolnesM # e-mail 2019.09.18. 08:58

Nos a probléma meg lett oldva.
Van az említett közjegyzőnek e-mailja, igaz titkolja, az első, sőt a másodikként felugró ablakban sincs megadva csak körülményesen a bkk honlapjáról lehet megszerezni. Bkk - bp-i közjegyzői kamara, ezt viszont eccerű halandó nem nézegeti mindig.

SolnesM # e-mail 2019.09.17. 14:20

Akkor tovább ezekről a közjegyzőkről. Nincs emailjük, van telefonjuk, de nem veszik fel.
Nyilván valami szakmai gőgből meg hát a monopol helyzet az sok mindent megmagyaráz.
Fel hívtam az önkori ügyintézőjét sokra nem mentem vele. Annyi kisejlett, hogy ők nem a feletessük. Saját vélemény : ezek a közjegyző a bíróságok alatt vannak az ügyvédeknél nyilván többek. Na mindegy ha nincs e mailjük van még posta Mo.-on az csak elviszi a levelem. és hogy pimasz legyek bélyeget se teszek rá.
A kérdéseim amúgy a következők lennének :
az idő pont, milyen meghatalmazás kell, ami elvileg már nem is kérdés , a következő a lemondás milyen haciővel jár ? lemondanék a két gyerekem javára a töredék vagyonról, ill. az utólsó mennyibe kerül majd ez az eljárás ?
vagy ha a közjegyző Urak nem így gondolják akkor azt közöljék a halandókkal. ahogy elnézetem sok 'kiöltözött' megszeppent ember várt rájuk a bebocsátásra.
pedig a közjegyzők csak egy szolgáltatók jó pénzért, monopol helyzetben, hát nem fogok leborulni a nagyságuk előtt !!

SolnesM # e-mail 2019.09.17. 13:56

Nos kedves topiktársak a kérdésem a következő lenne : miért van az hogy egy közjegyző megad egy telefont , de azt sohasem veszik fel. Miért nem ád meg egy e -mail címet ?
Szakmai gőgből vagy mi fenéből ?
Lenne egy bp.-i külső kerület és ott lenne egy ügyem egy hagyatéki tárgyalás majd valamikor. Ma elmentem hozzájuk, hát elég magaslóról beszéltek velem.
Pedig nem én kezdeményeztem majd egy hónapja a közjegyző hívott először, hogy mikor lenne jó az időpont , megegyéb. Gondoltam ma bemegyek hozzájuk tisztázni az ügyet,. de mint írtam a magasló effekt jött csak bé. erre a mindentudó net-en megkeresem, ami sikerült is, mindenféle info, de egy nyomorult e mail sehol.
Nos megyek az önkormányzathoz panaszra !!

Anonim96 # e-mail 2019.09.14. 08:35

Udv. Nekem olyan problemam lenne , nagyszuloi kapcsolattartas(nagypapa), hogy ket honappal ezelott lemondott errol a jogarol , mivel reklamaltam a gyamugyon ,mert az apa a nagyszulonel latta a fiam egy ev utan. Azota bepisil,bedadog. Pszichologust veszunk igenybe. Multheten megkerestek azzal,hogy o megis latni akarja az unokat. Viszont nekem eszem agaban sincs odaadni a gyereket , mivel nem tudom az apa mikor tartozkodik itthon. Az apa kapcsolattartasarol birosagi itelet van,felugyelettel csak a gyermekjoleti szolgalatnal lathatna a gyermeket. En nem szeretnem a nagypapanak odaadni a fiam , mert nem akarom ,hogy megint ekkora trauma erje. A csaladsegito azt tanacsolta,hogy semmi esetrese egyezek bele, csak felugyelettel.
A masik problemam ,hogy a gyamugyis ugyintezo nekik ismerosuk. Esetleg atkerhetem az ugyet masik ugyintezohoz? Valaszat elore koszonom!

drbjozsef #   2019.08.01. 18:18

A tények makacs dolgok!

:)

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.08.01. 15:58

Az a legvalószínűbb, hogy azt szerette volna kérdezni, hogy "a gyermektartásdíj meghatározásakor a bíróság figyelembe veszi-e, hogy a kötelezett nettó jövedelme úgy alakul ki, hogy gyermekek utáni személyi jövedelemadó-kedvezményt érvényesít".

Azért nem így kérdezte, mert nem csak beszélni nehéz (mint azt Péchy Blanka nénitől tudjuk), hanem írni is.

www.kbs-ugyved.hu

gerbera317 # e-mail 2019.08.01. 14:01

Mé'? Nem azt kérdezte (kicsit másként fogalmazva), hogy a gyerektartásdíj adóköteles jövedelem-e? Vagy ha másra kíváncsi, mé' nem úgy kérdezi?
Nem látom drb válaszát.

drbjozsef #   2019.08.01. 13:30

Inkább csak legalábbis. :D

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.08.01. 13:15

Akkor te se értetted. :) Képzeld, drbjozsef értette. Legalábbis válaszolt rá.

www.kbs-ugyved.hu

gerbera317 # e-mail 2019.08.01. 10:50

Az Szjatv. adómentes bevételekről szóló I. melléklete 6.1.b) pontja szerint a tartásdíj (és az ezt helyettesítő juttatás is) eleve adómentes jövedelem.
Ez a kérdés az "adózás, illeték, pénzügyek" topikban jobban mutatna.

bernipasztor # e-mail 2019.08.01. 10:22

Kedves mindenki, nem találtam ilyen kérdést.
Abban tudnának nekem segíteni,hogy a gyerektartás díjába beleszámít az 1-2 gyerek után járó adókedvezmény vagy a teljes adomentesség 3 gyerek után? Vagy csak a fizetést nézik ilyenkor?

helyettes_017 # e-mail 2019.07.31. 15:15

kalinka,

bármelyik közjegyzőnél indíthatsz fizetési meghagyásos eljárást - majd a jogerős fizetési meghagyás alapján esetlegesen végrehajtási eljárást -, de előbb azt kell tisztázni, hogy kivel szemben, mert a kérdésedből erre max. tippelni lehet.

Vélhetően a szóban forgó hotelt valamilyen cég - és nem a szállodaigazgató - üzemelteti, pl. amelyiknek a számlájára utaltad az előleget, vagy amelyik esetlegesen a foglalást visszaigazolta, illetve a korábbi üdülésnél a számlát kiállította - nézz szét a "papírjaid" között. További kérdés, hogy az adott cég egyáltalán még létezik-e.

kalinka # e-mail 2019.07.31. 09:12

Szép napot kivánok.
2018.augusztusában foglaltam 2 fó részére üdülést akciós áron a hajduszoboszlói Panoráma Wellness Apartman hotelben Sport utca 16/d.
Nem először voltam már itt nagyon kellemes hely volt.
57.4oo ft ot átutaltam egy összegben 2018. szeptember hónapbana novemberi üüdlésre.Üdülés előtt pár nappal kaptam az értesitést hogy nem tudom igénybe venni az üdülést a szálloda becsődölt.
Lovász Lajos a szálloda vezetője azóta több e mail ben igérte meg hogí kártalanit minket.Legutóbbi levelében az vállalta hogy 2019 03.31 ig kifizeti az 57.400 Ft.-otAzóta se kép se hang,telefonos elérhetőség nincs,a cimére irtam levelet amit Ő át is vett,de nem jelentkezik.Mit tehetek,hova forduljak hogy a pénzemet visszakapjam???
ezt az üzenetet julius ll.én tettem fel,választ azóta sem kaptam rá

Zöldövezeti11 # e-mail 2019.07.20. 20:31

ez gyökérség,pedig kifizettük a teljes vételárat
Ok. de akkor miért nem vettétek azonnal birtokba ?

Ez az eset egy butaság látlelete !
A zöldövezetben az járja ,hogy ha valaki valami megvesz, azt azonnal birtokba is veheti. Amennyiben valami miatt nem megy, akkor a vételár egy része visszatartandó !

Zöldövezeti11 # e-mail 2019.07.20. 20:24

udvari teendőket elvégezni,tehát elhanyagolja az udvar fenntartási munkákat.van e rá módom,lehetőségem hogy ezt megakadályozzam,illetve finoman fogalmazva rákényszeríthetem e hogy ezeket a munkákat amíg bent lakik a házban elvégezze.
Örülni kellene ,hogy a házat nem bontja el !
Mecsoda kívánságok és mecsoda naivitás !!

Szomorú örökös #   2019.07.14. 18:45

hegyigyorgy2

sajnos hülye voltam,mindent pappira kellett volna vetnem,de nem tettem,megbíztam benne

Ez a dolog, amit te most kritizálsz, nem igazán tartozik bele egy adásvételi szerződés tartalmába, nagy valószínűséggel az ügyvéd sem írt volna bele ilyen kitételt, hogy te tisztán, ápoltan és gondozott kerttel kívánod átvenni az ingatlant. Max. olyan lehet benne, hogy minden falban és földben lévő tartalmával együtt adja át az ingatlant, azaz nem vihet el semmit, ami megegyezésben szerepelt, miután szerződést kötöttetek. Az, hogy ki hogyan tartja ezek után rendben az ingatlant, az nem jogi kérdés, ergo nem kötelezheted rá még akkor sem, ha előzetesen mást ígért.

A mazsola kifejezés arra vonatkozott, hogy vevőként nagyon kevés vagy egy ilyen dirigáláshoz, amit most a volt tulajdonossal szemben akarsz előadni, ráadásul még jogi segítséget is keresel hozzá. Holott tök felesleges, mert ha ő nem akarja már gondozni a kertet, akkor úgysem fogja - sőt meg is teheti - neked jogod a nullával egyenlő, hogy erre kötelezd. Ahogy a szerződésben foglaltak alapján ott fogja hagyni, te úgy vagy köteles átvenni, mert megvetted, nincs jogod még szemére hányni se semmit. Ha nem érted a tartalmát, akkor nem kell rá reagálni, tök felesleges.

hegyigyorgy2 # e-mail 2019.07.14. 18:26

Nem szándékosan írtam másik névvel,nem túráztatni akarok senkit,csak egy kérdést tettem fel,amúgy a témához tartozik hogy amikor lefizettük az előleget kijelentette hogy ápolni fogja a területet az utolsó napig,amikor megkapta a fennmaradó pénzt,ennek a visszáját mondta hogy nem csinál már semmit,sajnos hülye voltam,mindent pappira kellett volna vetnem,de nem tettem,megbíztam benne.Amúgy nem értem miért mazsolázol,én se oltogatlak téged,ha nem tudsz normális hangnemben írni,akkor alkalmazd a mondát,miszerint:hallgatni arany,felesleges az én gondommal okoskodnod,mindenesetre kösz a hozzászólást,azért valamennyit segitettél.

Szomorú örökös #   2019.07.14. 16:58

Missy02

még ő lakik ott az én birtokomon,szerintem ez a minimum hogy rendben tartja a portát

  1. Egészen biztos voltam, hogy hegyigyorgy2 és te egy és ugyanazon ingatlannal kapcsolatban írtok, a kérdés miatt nagyon átlátszó volt, ahogy két topikban is túráztatjátok a fórumozókat.
  2. Lehet, hogy a te tulajdonod, de még az előző tulajdonos van birtokon belül. Akkor leszel valóban „birtokos” igazán, amíg meg nem kapod a birtokbaadási jegyzőkönyvet. Egy lakóingatlanba special még csak be sem jelentkezhetsz addig, mert vagy ez a jegyzőkönyv, vagy tulajdoni lap másolat kötelező hozzá (ennél a széljegy még nem elég).
  3. Eléggé mazsola vagy ahhoz, hogy bármit megszabj neki. Majd amikor elhagyja az ingatlant, akkor leszel egyedül te birtokon belül, akkor pedig majd megteszed azt, amit kell. Felesleges ezen kattogni. Attól hogy vettél egy ingatlant, még nem lettél feljogosítva, hogy osztogass bármilyen utasítást az előző tulajdonosnak, mert ő nem a csicskád Főleg hogy még te jelenleg csak széljegyen lehetsz a földhivatalban egészen addig, amíg be nem jegyzik a tulajdonjogodat. Annak a bizonyos bejegyzésnek is van jócskán átfutási ideje, ami 11-e óta tuti nem telt le.

Mellesleg ha nagyon zavar, akkor kérd meg, hogy te megcsinálod nagyon szívesen ezen idő alatt is úgy, hogy a legkevésbé sem zavarhatod közben őt. Azonban a volt tulajdonost semmire nem kötelezheted már, ő eladta és nincs ilyen jellegű kötelezettsége!

Missy02 # e-mail 2019.07.14. 13:19

Nem,nem várom el hogy takarítson,azt majd én megteszem,akkor biztos hogy normálisan ki is lesz takarítva,de ettől függetlenül még ő lakik ott az én birtokomon,szerintem ez a minimum hogy rendben tartja a portát.Gondolom szomorú örörkös,te is ezt várnád el a helyemben.na szép napot

Szomorú örökös #   2019.07.14. 12:53

hegyigyorgy2

Szerintem is hallatlan,füvet se akar nyírni,szerintem ez gyökérség,pedig kifizettük a teljes vételárat.

Jah, tényleg hallatlan! Netán egy teljeskörű takarítást is elvársz birtokbaadás előtt, hogy neked azt se kelljen? Komolyan gondolod ezt? Ő eladta, minek foglalkozna már vele? Birtokbavételt követően ez a te dolgod lesz, szokjál hozzá a gondolathoz. :-)

hegyigyorgy2 # e-mail 2019.07.14. 11:56

Szerintem is hallatlan,füvet se akar nyírni,szerintem ez gyökérség,pedig kifizettük a teljes vételárat.

gerbera317 # e-mail 2019.07.14. 11:49

25 napig nem fog sövényt nyírni? Hát ez hallatlan...

hegyigyorgy2 # e-mail 2019.07.14. 11:18

Tisztelt ügyvéd Úr.Az lenne a kérdésem amiben segítséget várok,vett a párom egy házat amiben a lakó megállapodás szerint 30 napot marad,el is fog költözni,ezzel nincs is baj,viszont kijelentette hogy a fennmaradó 25 napban ő már nem hajlandó füvet nyírni,sövényt vágni,szokásos udvari teendőket elvégezni,tehát elhanyagolja az udvar fenntartási munkákat.van e rá módom,lehetőségem hogy ezt megakadályozzam,illetve finoman fogalmazva rákényszeríthetem e hogy ezeket a munkákat amíg bent lakik a házban elvégezze.Erre szeretnék választ kapni,előre is köszönöm válaszát,Tisztelettel:Hegyi György.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.07.11. 17:04

Az se biztos, hogy cég. Lehet, hogy egyéni vállalkozó.

www.kbs-ugyved.hu

gerbera317 # e-mail 2019.07.11. 16:26

hova forduljak
Kérsz egy cégmásolatot, megnézed, mit takar az, hogy "becsődölt", és ennek megfelelően bejelented a hitelezői igényedet a felszámolóbiztosnak / csődbiztosnak / Jóistennek. Ha nem is "csődölt be", akkor pedig fizetési meghagyás a cég ellen, majd pedig végrehajtás. Ha valahol elakadsz, akkor pedig ügyvédhez fordulsz, hogy segítsen már.